Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Survivor 3x21 - Cetlik

2017. szeptember 26. 11:00 - Dzsudibí

Mandirigmán indítunk, Barbi enyimavilág testtartással bámul a messzeségbe, és arra gondol, hogyha ő meg Zoli nincsenek itt, akkor nem Adri esik ki, és ez a gondolat megmelengeti kicsiny szívét, mert azért milyen jó is az, amikor az ember azt hiszi, hogy ő rángatja a madzagokat az élet nevezetű marionettelőadáson. Következőnek Iliásznak kell mennie, állapítják meg, és ez éppen egybevág azzal, amit Szandi és Klau gondol ki mosogatás közben, és még arra is jut idő, hogy Klau megnyugtassa Szandi idegeit, hogy azért küldték haza Adrit, hogy őt védjék. 

2_6.png

1_5.png

Holtaknál nihil, mélységes gyász és bánat ütötte fel a fejét, mert nem tudják mi lesz, és nincs mit csinálni, csak aludni, meg homokvárat építeni, gyerek mellett majd átértékelik ezeket az időket, de akkor már kurvára késő lesz, ahogyan Andy is megmondta korábban:

5_6.png

Na ebbe a remek közhangulatba csöppen Adri - aki szerint a szürke "Holtak szigete" zászlónak nem jó a feng shui-ja - így előre borítékolható (jó, meg az előzetesben is láttuk), hogy az unatkozó ex-Ibon krémje neki fog esni, mert az üvöltözéssel is legalább telik egy kicsit az idő. Adri lecsüccsen a körbe, de a segglenyomata még bele sem tud igazán mélyedni a homokba, máris záporoznak a kérdések, hogy hogyhogy ő esett ki. Adri meghogyvoltozza a kiszavazást, Barbiék szarkavarása, Klauék pálfordulása, majd bepöcköl egy parázsló cigicsikket a benzinnel alaposan meglocsolt szalmabála kupac közepibe - Zoli eléggé ki volt rátok akadva, hogy rá szavaztatok. Gergőnek se kell több, beindul a gépezet és elvadult fejjel köröz fel-alá a tábortűz körül, miközben az örökzöld sláger már jól ismert taktusai csendülnek fel - há akkor jöjjön ide párbajozni, engem ugyan nem érdekel, teddrámakkorajeledettegkisszar, NEM ÉRDEKEL. Adri arca tanulmány, most esik le neki, hogy már a hazafelé tartó gépen majszolhatná a konzerv sóletet, és még kenyér is lenne hozzá. 

7_6.png

8_6.png

Sólet bazdmeg. Kenyérrel. 

9_6.png

Gergőnek nem az a baja, hogy kiesett, hanem hogy a cetlikre felírták a nevét, Anita vígasztalja, hogy azért paterolták ki, mert ő volt fizikailag és mentálisan is a legstabilabb játékos, melyre egyébként remek bizonyíték az is, hogy 5 nap unalom és semmittevés után milyen elmeborulást kap Adri megjegyzésétől. Szerencsétlen nem tudja elengedni a párbaj gondolatát, JÁCCANI AKAROK, idézi meg Pokrivtsák Móni besztof pillanatait. 

"Akkor küzdjenek meg velem és ne rakjanak ki cetlikkel."

10_6.png

11_6.png

Mandirigma zsákmányt szerez, ezúttal két csapatra osztva. Memória játékban kell összemérniük az erejüket, a nyertes csapat kihajózhat a tengerre halat fogni, a zsákmányt pedig értelemszerűen utána elfogyaszthatják. Egyik csapat Szandi, Feri, Iliász, a másik pedig Klau, Beni, Zoli. Barbi kimarad, de leszarja, mert eddig sem nyert semmit, oszt mégis itt van. Az első két kör eredménytelen, mivel Klaunak és Beninek is sikerül annyira korán meghúzni a kart, hogy kiszúrjanak a másikkal, hogy nekik sem sikerül végül jól megjegyezni a sorrendet, és így tenne Zoli is, azonban Iliásznak szerencséje van, így megszerzi az első pontot csapatának. Három pontig megy a harc, jön a második kör, Zoli szerez pontot, majd Beni és megint Zoli, így az ő csapatuk mehet halászni. 

12_6.png

13_6.png

14_6.png

15_6.png

Levél érkezik, melyben felhívják a kedves játékosok figyelmét arra, hogy melyik műsorba jelentkeztek, és hogy a szigeten valahol egy amulett el van rejtve. Zoli és Barbi meg sem várják, hogy Klau összehajtogassa a levelet, már bevetik magukat a dzsungiba, miközben Benedek, Klau, Feri és Szandi unott fejjel ücsörögnek és elégedetlenkednek amiatt, hogy basszameg, tuti ezek ketten fogják megtalálni az amulettet, Benedek pedig előveszi minden józan paraszti eszét, és arra a megállapításra jut, hogy az amulett nagy előny, bárkinek is. Azért hosszas elemzés után végül csak eljutnak oda, hogy lehet, hogy nem megveszekedett faszság nekiindulni, és keresni. Iliász érzi, hogy veszélyben van, ennek ellenére nem biztos benne, hogy meg akarja-e találni az amulettet, én meg újra és újra ellenőrzöm, hogy a Survivort töltöttem-e le, vagy annak Gálvölgyi paródiáját.  

"Ezzel úgy vagyok, mint az öreg székely a sündisznóval, hogy ez most vagy valami, vagy megy valahová, mer halvány lila gőzöm sincs, hogy ez hogy néz ki." (Feri)

16_6.png

17_6.png

Vissza a holtakhoz, de minek, Gergő még mindig a párbaj és cetli szavakat ismételgeti, most éppen Adrinak, hiszen mindenki tudta, hogy ő mennyire lenézi a szavazást, és akkor kurva CETLIKKEL küldik őt haza (engedtétek, hogy CETLIKEN múljon), és az meg össze sem hasonlítható, hogy előtte meg ő akarta megcetlizni Adrit, mert ő akkor nem magát védte, hanem Anitát, én meg az egér zsinórjával folytogatom magam, hogy azért egy kicsit már nekem is jó legyen valahogy. Gergőnek az ÉLETE ez a csapat, Adrinak a BARÁTAI fontosak, CETLIK, PÁRBAJ, hazucc, CETLIK. 

"Ez a sziget már nem erről szól, és itt mindenkinek bele kell állnia abba, hogy Geri itt van és harcolni kell vele."

18_6.png

Adri sírdogál, Nóri meg végre kap 10 másodpercet a műsorból, hiszen ugyan minden lehetséges szempontból jelentéktelen és gyenge játékos, de itt a remek alkalom, hogy legalább eggyel több játékos essen ki előtte, és Adrit rávegyék, hogy magától hazamenjen. Gergőnek viszont aranyszíve van, és ad még egy napot neki. 

19_6.png

20_6.png

21_6.png

22_6.png

23_5.png

Megkönnyebbülten sóhajtok, amikor visszaváltunk Mandirigmára, de aztán eszembe jut, hogy itt se voltunk sokkal beljebb, klasszikus cseberből vederbe szitu. Zoli örül, hogy látja magából kifordulni Benedeket és Klaut, ahogy az amulettet keresik (???), képmutatóak - mondja Zoli, mert hát valóban mekkora képmutatás már, hogy bent akarnak maradni a játékban. Iliász talál valamit, ezért próbál természetesen viselkedni, nehogy a többiek rájöjjenek, nem lövöm le a poént, de azért ez nem megy neki olyan ügyesen, mint a tárogatós interjúvolós ücsörgő póz. 

25_5.png

Szandinak reggel súgnak a szerkik megérzése vala, még nem találta meg senki az amulettet, ezért újra beveti magát a susnyásba, és talál is valamit, amit hangos malacvisítással nyugtáz, én meg meredek a képernyőre, hogy akkor most több amulett van, vagy még valamelyik korábbi külföldi kiadásból maradt ott egy véletlenül? Mert az viszont kibaszott vicces lenne. De nem, Iliászt átbaszták a palánkon, mert ő nem az amulettet találta meg, csak egy kis kézzel írott üzenetet, amiben annyi segítséget nyújtanak a megtaláláshoz, hogy egy fa üregében kell keresni a cuccot, kösz bazdmeg. Eközben láthatjuk Barbit, aki már a melltartóját tömi ki a szajréval, Iliász csalódott, nem csoda, de mondjuk elég nagy fasz, hogy fél napot várt, míg megnézte, mit talált. Ezek után útra kel, és meg is találja AZT a bizonyos fát, persze ez csak megérzés, mi más is lehetne a kurva sok üreges fa között, pláne úgy, hogy amulett meg sehol. Szandi viszont nyeregben érzi magát, mostantól szarik ő a farmra, és egyedül megnyer mindent, szövetségesek nélkül. 

26_4.png

27_4.png

28_4.png

29_4.png

Címkék: rtl klub survivor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisbutters 2017.09.26. 20:13:49

@,,: Kapott egy amulettet, ami dupla szavazatot ér.

,, 2017.09.26. 20:14:29

@Sir Gombóc: kettő játékos továbbjut a mandinkából, 1 a senkik szigetéről, és a 4. barb.

Nuggetzor 2017.09.26. 20:14:31

@Sir Gombóc: Ha jól rémlik, azt olvastam, hogy kettes döntő lesz. Szerintem azért hiszi mindenki, hogy négyes, mert akkor kerül vissza a Holtaktól egy ember. Oké, hogy az már a finish, de nem értem miért mondja Bencus is azt, hogy a DÖNTŐBE megy vissza valaki.

Sir Gombóc 2017.09.26. 20:14:39

@,,: Eddig ügyesen és módszeresen szalámizza le az ellenfeleket. És eddig még hagyják neki, mert túl nagy volt az ellentét a két "szövetség" között. Kérdés, mikor veszik észre, hogy lassan melegítik a vizet?

Chuck Νorris 2017.09.26. 20:15:16

@lac64: valoszinüleg ugy gondolják hogy anita huzoembere a müsornak , Adri aranyos lelkes de unalmas a nézöknek.
Az is lehet hogy script az egész, föszereplökkel és mellékszereplökkel. ez se lepne meg :)

csillagporszem 2017.09.26. 20:15:34

@Sir Gombóc: Bence mondta valamelyik adásban hogy 4es döntő lesz. Mondjuk itt folyamatosan változnak a szabályok :D

kisbutters 2017.09.26. 20:15:40

@csillagporszem: Mondjuk szerintem rtl részéről érthető. Semmi nem történik ebbe a műsorban, taktikai szál is kiesik, mit adnak adásba.

Nuggetzor 2017.09.26. 20:16:02

@Biriksz_Krokiksz!: Na JA. Mától én is mindent el tudok képzelni.

doktor faktor 2017.09.26. 20:16:06

@Sir Gombóc: Mert bence mondta. A vegen csak ketto marad, akikre szavaz a zsuri,de az utolso negy egy nagy challenge kereten belul donti el, ki kerul ebbe az utolsoutani dontobe.

HufnágelSteve 2017.09.26. 20:16:26

Hmm... A Holtak szigetén Adri úgy adta fel (mondjuk ezt az önként feladók faszik is anno megtehették volna), hogy nem is akart nyerni., míg drAnita a lazábban megkötött kezével is alig evickélt gyorsabban Adrinál. Nem csoda, hogy neki lett lenyúzva a válla az egyik oldalon, eléggé karmatikusnak éreztem a büntetését.
A védettségi játék az erőről szólt, így most Benedek és Iliász küzdhetett a végén, de felesleges szájtépés ment utána. A taktikázást meg szarrágással magyarázni szerintem felesleges. Érdekes, hogy a leghangosabb a lábfétises Klau, aki a begyűlt körmével 2 teljes játékot kihagyott és ott heverészett napokig a parton, mint egy darab fa.
Amúgy megéri utolsónak lenni a szerkesztői belenyúlások miatt, 2 szavazatot kap Barbi, hogy a kavarást segítsék. Meg kellene bontani a Klau-Benedek párost Barbiéknak ha van eszük, csak annyit kavart már, hogy szerintem azt sem hinnék el a többiek ha kérdez :).

Chuck Νorris 2017.09.26. 20:17:24

@csillagporszem: feri most nagyon szépen lavirozik, nyugis csendbe van, amig a fiatalok egymássaL hözöngenek :)

,, 2017.09.26. 20:18:04

@doktor faktor: jájjj ugye nem közönségszavazásos lesz a 4. ember:S

doktor faktor 2017.09.26. 20:18:15

@Chuck Νorris: Vagy Adri megiscsak fel akarta adni. Ha azt nezem, hogy miert epp most volt parbaj, ha eddig nem? Logikus lett volna kettonel, haromnal, akar negynel, de pont otnel, mikor mar csak harman jonnek es vege miert? Csak ciki lett volna, ezertazt mondhattak neki negyszemkozt, hogy digyelj, tartunk egy parbajt, a meltosagod is megorzod, es kapunk tiz perc adasidot.

Nuggetzor 2017.09.26. 20:18:37

A hivatalos oldalon ezt írják: "Végső Törzsi Tanács
A döntő mezőnyét három játékos alkotja és ők küzdhetnek a fődíjért. A zsűrit a korábban kiesett 7-9 játékos alkotja. A zsűritagok kérdezhetnek a játékosoktól, de van, aki csak véleményt mond. Aki tőlük a legtöbb szavazatot kapja, azé lesz a főnyeremény."

Persze ezt akkor írják át, amikor akarják. :D

Sir Gombóc 2017.09.26. 20:18:53

@Biriksz_Krokiksz!: Én az eddigiek alapján 2+1 felállást látom valószínűnek. Azt tudom, hogy sixx írta egy korábbi HV-ban a négyes döntőt, de akkor is csak néztem, honnan veszi, mert Bence akkor szerintem azt mondta Nórinak és Lillának, hogy a holtak győztese egyenesen a döntőbe jut és szvsz ezt érthette ő négyesnek.. De most ezért nem fogom azt az részt újra megnézni. :-)

doktor faktor 2017.09.26. 20:20:08

@Sir Gombóc: Nem, ket alkalommal is konkretan elhangzott a negyes donto a szajabol, szoval nem kovetkeztetunk ra, hanem tenyleg mondta.

doktor faktor 2017.09.26. 20:20:50

@Nuggetzor: Na, ez igen vicces akkor! :D:D:D:D:D

csillagporszem 2017.09.26. 20:20:51

@Chuck Νorris: és milyen igaza van :D Nem tudom mit erőlködik Iliász, lehet hogy erős és minden védettséget megnyer, de addig nyújtogatja a nyelvét, hogy minden játékos megutálja és a végén nem lesz aki majd mellé áll :D Hajrá Feri! :D

Sir Gombóc 2017.09.26. 20:22:12

@Nuggetzor: Nóri meg a második győzelmet húzza be a holtak, izé senkik között, jó az elsőnek még nem volt igazi tétje..

doktor faktor 2017.09.26. 20:22:27

Ja, es nagyon drukkolok Barbinak

Sir Gombóc 2017.09.26. 20:23:11

@doktor faktor: Én egyszer sem hallottam, de lehet.

2017.09.26. 20:25:54

@Sir Gombóc: nekem egyelőre (még) az sem tiszta, h a jury kérdést hogyan akarják megoldani. mert lassan azokat a székeket is fel kellene tölteniük.

(remélem, a kis gonoszkobold nórci tag lesz!)

xD

Nuggetzor 2017.09.26. 20:31:42

@Biriksz_Krokiksz!: Anitának ma mondta Bencus, hogy várunk a végső törzsi tanácson. Szóval ő az első zsűritag. Innentől minden kieső az lesz.

Nuggetzor 2017.09.26. 20:32:04

@Nuggetzor: Akarom írni ADRInak. Adrinak mondta a Bence. :D

HufnágelSteve 2017.09.26. 20:33:00

@Biriksz_Krokiksz!: Ha így hajt a kis kobold lehet, hogy épp ő kerül vissza a Holtak szigetéről :). Ha még benn lenne akkor Klau, akkor megnézném az arcát, szerintem még a tyúkszemes lábujját is egyből maga kezdené szívogatni ;)

2017.09.26. 20:34:42

...viszont most h kezdem hagyni a 'csába a külföldis sorvezetőt, azt kell mondjam, tetszik. nincs is jobb, mint lejtőn lefelé, kormányzás nélkül, elengedett kézzel lezúzni.

Sir Gombóc 2017.09.26. 20:37:31

@Biriksz_Krokiksz!: Nóri valószínűleg ott lesz, mert Adri távozásakor azt mondta Bence, hogy az végső tanácson találkozunk.

doktor faktor 2017.09.26. 20:37:48

@HufnágelSteve: Csak ez total erthetetlen, a zsuri egy resze mar regesreg nem latta a jatekosokat, a tanacsokon sem vesznek reszt, ellenben elo kapcsolatban van a dontobe visszakerulo halottal. Kvazi a hamarabb kieso elonyben van, valamIlyen szempontbol.

katalin 2017.09.26. 20:40:02

egyenlőség lesz,sztem Barbi + Zoli Ferire tesz hármat,vajon Klauék kire raknak?

2017.09.26. 20:40:32

@HufnágelSteve: :))))))) mekkora lesz, várom!
@Nuggetzor: azt pont nem figyeltem, biztos eldumáltam; akkor jó, adrinak is lesz szerepe még, örülök.

,, 2017.09.26. 20:42:39

@katalin: nekem is van olyan érzésem h Barbi Ferire rak(at). Sztem benne van az a tüske h Feri lehúzta az elméleti fizikát az alkalmazott fizikával szemben

Nuggetzor 2017.09.26. 20:46:01

Ha Barbi igazán okos, akkor megpróbálja megbontani a Klau-Beni szövetséget. Ő nem feltétlen van veszélyben, mivel a törzsi tanácsokon Íliász és Szandi is az ő voksát próbálja megnyerni, Zoli pedig a szövetségese.

,, 2017.09.26. 20:51:46

@Sir Gombóc: "Kérdés, mikor veszik észre, hogy lassan melegítik a vizet? "
ha abból, h vesztesként ilyen durva jutalmat kapott a csatornától, nem érzik meg a veszélyt, amit rájuk nézve jelent, megérdemlik b+.

2017.09.26. 20:55:08

@Nuggetzor: nagyon sasolt barb, mikor a mai rész elején fel kellett sorolni, ki kit vár döntőbe (mindenki klaut és szandit mondta), ili ugye alap védett, szandi szintén, hacsak vki nem énekli ki a szájából a sajtot, vagy altatja el éberségét, semhogy felhasználja azt, szóval nem lepődnék neg, ha klau lenne a holnapi célszemélye.

,, 2017.09.26. 20:55:38

amúgy azon gondolkodom h ha barbi tényleg a végéig eljutna vajon lenne-e esélye a zsűri előtt. szerintem a többség érdekes módon jobban elnézi barbinak a szarkeverést, mint mondjuk egy fizikálisan:) erős játékostól ha taktikázni mer, rájuk jobban besértődnek

doktor faktor 2017.09.26. 21:01:57

@,,: Mibol gondolod? Lemaradtam valamirol? En Klaura/Szandira allnek ra es a mai tippekbol igy lattam, ok is erzik a folenyt, Barbi meg nem hulye. Illetve, hat kicsit az, ha hagyja, hogy a mostanra fogatlan feri iranti nehezteles iranyitsa. Az is igaz viszont, hogy ha feri az uj habitusaval besunnyog a dontobe, siman mgnyeretik vele.

Sir Gombóc 2017.09.26. 21:10:56

@,,: Feltéve, hogy erről tudnak. De a tanácson mindenképp kibukik a dolog, ha a számok nem stimmelnek.

Nuggetzor 2017.09.26. 21:16:33

@Biriksz_Krokiksz!: Klau lenne az igazán ésszerű választás.
Arra meg igazán kíváncsi vagyok, hogy Szandi fogja-e használni az Idolt, amit talált.

kappakeklol 2017.09.26. 21:40:06

Amúgy az Iliász mit papolt utólag, hogy ő nem csalózta le Benedeket? Kurvára nem azt mondta hogy "ne csaljunk" (mint ahogy azt állította ugye), hanem "kérdezte", hogy "MÉR CSALSZ?!". Hát ez mégis mi a faszom, ha nem lecsalózás? Igazából ez az ember a legnagyobb patkány, én már rég kibasztam volna a helyükbe, gyanítom ki is fogják az első adódó alkalommal.

tar 2017.09.26. 21:58:17

@,,: "amúgy azon gondolkodom h ha barbi tényleg a végéig eljutna vajon lenne-e esélye a zsűri előtt. szerintem a többség érdekes módon jobban elnézi barbinak a szarkeverést"
Az amerikai verzióban, ahol azért 34 évad alatt már kiforrott, hogy a Survivor tulajdonképpen egy sakkjátszma és az érdemli meg a nyereményt, aki tényleg játszotta a játékot, sorban leütötte az ellenfelek bábuit és néha mert nagyot lépni, felvállalva az ellen irányuló dühöt és elllenszenvet - eddigi teljesítményét összevetve a többiekével - egyelőre sztem ő (Barbi) lenne a befutó (ld. pl Tony vagy legutóbb Sarah győzelmét. és mindkettő rendőr :D). Viszont itthon a játéknak ez az aspektusa (mmint, hogy sakk, ahol az, hogy leütöd az ellenfél bábuját az nem bűncselekmény, hanem a játék része) annyira nincs meg, hogy esélyét sem látom, hogy Zolién kívül bármilyen szavazatot kapjon. Pedig fontos lenne abból a szempontból, hogy ha lesz még évad, akkor az ne a nagyhangú mellverésről és az "én ERŐS vagyok és böcsületes, mert a gyengék hulljanak ki először, mert az a böcsületes!!" handabandázásról szóljon, hanem végre az észjátékot tekintsék módszernek.

tar 2017.09.26. 22:02:32

@kappakeklol: Ha jól láttam, amikor Bence szólt, hogy csak a vékony rudat lehet fogni, akkor Iliász rögtön elengedte a vastag rudat, Benedek pedig még rajta tartotta a lábát egy ideig, ezért szólt rá, hogy "ne csalj". Amúgy szerintem jogosan.

kappakeklol 2017.09.26. 22:05:18

@tar: Na ne szórakozzunk már, a másik falonlógó rudas játékban valaki rögtön kibaszta a rudat amit épp mondtak, mások meg percekig szenvedtek vele, hogy időt nyerjenek. Szóval ha ott nem volt semmi következménye ennek, akkor itt is totálisan jogtalannak érzem, hogy 2-3 másodpercért (!) lecsalózza. De igazából le is szarom, csak kezeljük helyén a dolgokat.

tar 2017.09.26. 22:11:07

@kappakeklol: itt most Iliász számára elég nagy volt a tét, hogy azt a néhány másodperc könnyítést is jogtalannak érezze. És mondjuk az is tény, hogy amikor én lógok lefelé a rohadt rúdról, néha plusz 2-3 másodpercet nagyon-nagyon hosszú időnek érzek. De nyilván nem ezen veszünk össze, csak jeleztem, hogy én spec. megértem, hogy miért szólt.

kappakeklol 2017.09.26. 22:25:32

@tar: Én is lógok lefele a rúdról, de na, azért nem olyan sok idő az. :) Félreértés ne essék, nekem nem azzal van a bajom, hogy szólt, szimplán az zavar, hogy a másik játékban ha jól emlékszem pont ő volt az egyik, aki viszonylag későn vette ki az egyik rudat, direkt. Szimplán ez a kettős mérce az, ami kurva zavaró szerintem.

kisbutters 2017.09.26. 22:34:43

@kappakeklol: Én úgy emlékszem az is pont Benedek volt. Bence akkor kezdet el visszaszámolni. Még mondta is, hogy Benedek az utolsó percekben pont kiszedte.

kappakeklol 2017.09.26. 22:36:29

@kisbutters: Persze, volt ilyen IS. És még millió játékos volt, aki ugyanezt bejátszotta, csak nem számoltak vissza (vagy a vágás volt szar ugye, ezt már soha nem tudjuk meg).

Laura Ingalls 2017.09.26. 22:49:09

@tar: azért Barbi közelébe sem ér Tonynak, de még Sarah-nak sem. Barbi max. az outwit részében lehet értékelhető, de lássuk be nem túl erős az alakítása. (Elfogadom, hogy a többiek még annyit sem nyújtanak. Be is vallotta, hogy ésszel szeretne minél tovább jutni és ennek igyekszik is megfelelni.)
Viszont elbukott az outlastban és az outplayben. Nem egy Cochran. Na abból a srácból senki nem nézte ki, hogy egyáltalán a merge-ig eljut annyira életképtelennek tűnt. Nemhogy eljutott, még védettséget is nyert és a végén behúzta a W-t. (Tony-hoz meg azért nem hasonlítnám, mert ő mindhármat megcsinálta és megérdemelte a végén, mert minden téren beleadott mindent.)

tar 2017.09.27. 00:14:02

@Laura Ingalls: "azért Barbi közelébe sem ér Tonynak, de még Sarah-nak sem."
Persze, hogy nem (innen nyilván senki nem ér a közelükbe sem). Őket csak példaként hoztam föl arra az amerikai mentalitásra, ami (most már) inkább a bátor, ravasz és konfliktust felvállaló játékot jutalmazza, a csöndben sunnyogó "utánfutóskodás" helyett. Ha megnézed a legtöbb törzsi tanácsban most már az az 1. kérdés: "Mit tettél ezért a győzelemért?" És ha nem tudod azt mondani, hogy
-"bátor döntést hoztam itt és itt",
-"okosan taktikáztam és átvertem ezt és ezt",
-ügyesen kijátszottalak TÉGED",
akkor többnyire már nem neked adják a fődíjat, mert igazából nem játszottad ezt a játékot, hanem csak mentél valaki után, aki bátrabb volt nálad és az ő farokvizén jutottál be biztonságosan, konfliktusok és igazi döntések nélkül. Gratula.
Amúgy Barbitól az elején a hideg rázott, nem értettem mit keres ez a nő itt, de amikor az egyesülés után Feri közölte, hogy "nem is olyan diszkréten" kivágja Barbit, többi faszfej bully meg teli szájjal röhögött a háta mögött, miközben magányosan állt a vízben, ott azért kezdtem együtt érezni vele.
Amikor pedig nem hagyta magát szó nélkül, birka módra a vágóhídra vezetni az "erős" által, hanem felállt és küzdött, sőt győzött, akkor meggyőzött róla, hogy ennek a nőnek helye van itt. Paradox módon ezt a mentalitást a kissé képzavarban lévő Feri "gyenge, óvodás szintnek" nevezte, holott pont itt mutatott erőt először Barbi a játék során.

tar 2017.09.27. 00:27:33

Tipp, a köv. szavazáshoz:
a) Feri, Szandi, Benedek, Klau: 4 szavazat Barbira
b) Iliász, Zoli, Barbi 2x (a duplaszavazat idolt felhasználva): 4 szavazat Benedek (a konfliktusuk után valszeg ő szúrja leginkább Iliász szemét)
Amúgy furán működik az itteniek észjárása: mindenki kivétel nélkül Szandit és Klaut tippeli a döntőbe, de az istennek nem fognának össze ellenük és szórnák ki őket.

Sanda.Ipse 2017.09.27. 07:22:42

@tar:
Éppen ezért egyiknek sem érdeke, hogy gyenge játékost (Barbi) szórjon ki. Én ezért a a) verziódat elvetném.

doktor faktor 2017.09.27. 07:30:48

@Sanda.Ipse: De nem esszel, hanem indulatbol jatszanak. A parok szetszedese sem evidencia meg mindig.

miciur 2017.09.27. 07:55:01

Az előzetesben nem azt súgta Szandi Klaunak, hogy mit szólna, ha Benire raknának, mire ő mondta, hogy végülis nem párkeresőn van a szigeten?
Ebből azt gondolom, hogy az egyik párbajozó Beni lehet. Barbiék meg mondjuk Klaura raknak és meg is van az rtl-nek legérdekesebb szívfacsaró párbaj

miciur 2017.09.27. 07:56:17

Iliász meg jobb, ha innentől minden védettséget megnyer, különben repül

tar 2017.09.27. 08:44:02

@miciur: láttunk már ilyet is.
30. évad a jó öreg r tipikus redneck Mike Holloway, ha jól rémlik valami 5-6 védettséget nyert meg zsinórban (illetve 1x kijátszotta a védettségi idolt) úgy, hogy ha egyszer is védtelen marad, akkor röpült volna. Úgy rühellte és fenekedett ellene a többi játékos, hogy ihaj, de a végén elismerték a teljesítményét (ami szerintem az egyik legnagyobb a survivor-ok történetében) és a végén megszavazták győztesnek, mert annak ellenére, hogy végig ellene játszottak, a végén többiek belátták, hogy igenis ő dolgozott meg leginkább a győzelemért.

Nuggetzor 2017.09.27. 09:05:09

Én is esélyesnek látok egy olyan felállást, ahol Íliász megnyer minden védettséget, azonban azt nem tudom elképzelni, hogy a végső törzsi tanácson lennének az ellene szervezkedők annyira intelligensek, hogy elismerjék.
Mint ahogyan Gergő Holtak Szigetéről történő visszajutására is nagy esélyt látok. Az USA verzióban is volt egy, a többiek számára nagyon ellenszenves játékos (a neve most nem ugrik be), aki számtalan védettségi versenyt megnyert, azonban amint elbukott, kiszavazták. Majd a Holtak Szigetéről is visszament, mivel ott is mindig ő nyert. Azonban amikor visszakerült megint kidobták. De persze ott nem egyenesen a döntőbe jutottak a játékosok, hanem "csak" a legjobb négybe, ahol még volt védettségi párbaj és normál törzsi tanács.

Laura Ingalls 2017.09.27. 09:23:38

@tar: ok, ahogy megfogalmaztad kicsit másképp látom én is. :) Te szebben írod le, mint ahogyan játszik. :D /Ebben egyetértünk, hogy nem érnek a kintiek közelébe. Én sem úgy hasonlítom őket az amcsi játékosokhoz, mintha egy ligában lennének, de ez a viszonyítási alapom. :p/

Mike-ot én sem szerettem, de a küzdőszellem és amilyen elszántsággal az utolsó leheletéig harcolt a játékban maradásért engem is meggyőzött, én is neki adtam volna a nyereményt.
Volt még egy-két ilyen versenyző, fejből már nem tudnám megmondani, de az ilyen nagyon ritka és nagyon jó látni őket. (és olyan is volt, akit kiszavaztak az első adandó alkalommal miután nem nyert védettséget, pl.: Ozzy. Őt annyira kedvelem, de a social game-en csúszik el mindig, azon kellett volna változtatni és nem érte volna felkészületlenül a kiszavazás, túlságosan bízott mindenkiben. Ehhez képest Rob Mariano négyszer játszott, mindig kicsit másképp és bár lehet kritizálni, de a 4. alkalommal szinte tökéletes játékkal nyert. Nem szeretem ha valaki ilyen gátlástalan, de előtte emelem a kalapom. Szerintem a villain-ök közt is van különbség, Russell hiába változtatta meg alapjaiban a játékot a stílusával nem szerettem soha, ahogy nem tudom értékelni Parvati-t és Sandra-t sem. Velük sehogy sem tudok azonosulni. Tony-t imádtam, ő egy 2.0-ás verzióját hozta Russell-nek ami sokka emészthetőbb, míg Sarah csak az árnyéka volt Tony-nak, bár ügyesen tanult abból mit rontott el az elején, de én nagyon meglepődtem, hogy nem Culpepper nyert. Ő végig küzdötte, kicsit Mike-hoz hasonlítanám, Brad Culpepper is kiadott magából mindent és biztos vagyok benne, hogy egy másik zsűri neki adta volna a nyereményt, Sarah játéka ugyan jó volt, volt is néhány jó húzása, de nagy szerencséja volt sokszor, mert úgy alakultak a dolgok teljesen véletlenszerűen, hogy neki kedvezett.)

Nuggetzor 2017.09.27. 09:39:15

@Laura Ingalls: Ó igen, így már megvan a név, Ozzy szegény volt az, aki sokat küzdött, aztán amint volt lehetőség, dobták is ki. Na ő egy igazi Survivor játékos volt, minden tiszteletem az Övé. Tony is zseniálisan játszott. Nem véletlen, hogy ennyiszer visszahívták őket.
Az USA verzióban látható játékosoktól sokat lehet tanulni. Nemcsak a nagy taktikusok húzásai baromi jók, de a nagy harcosokat is könnyebb ott tisztelni. Russellel tényleg nehéz azonosulni, de mennyi csavart vitt a játékba! A kedvencem az, amikor az ellenfél csapat képes volt neki adni egy védettségi amulettet, ő meg röhögve átbaszta őket a palánkon. :D Jonny Fairplay nagymamás húzása is óriási volt (aki nem tudná: megbízta a legjobb barátját, hogy ő menjen látogatni majd és hazudja azt, hogy a mamája elhunyt, ezzel előnyt és szimpátiát szerezve), bár Jeff Probst kiakadt rá, és tény, hogy bicskanyitogató; de nagy taktikai lépés tőle, hogy előre megbízta ezzel egy barátját, hogyha esetleg eljut a családlátogatási részig, akkor ezt meg tudják lépni. Sorolhatnám még a fasza kis taktikai húzásokat, amit 30+ évad alatt láthattunk, de lassan egy könyv kijönne belőle. :D Nyitnom kéne egy blogot, lassan olyan mániás leszek.

Laura Ingalls 2017.09.27. 09:54:57

@Nuggetzor: én azt bírtam a legjobban amikor Ozzy a száműzetésben élte világát, annyi halat fogott amennyire szüksége volt és úgy rohangált fel a pálmafák tetejére, mintha a teraszra lépne ki friss levegőt szívni. :D

Jonny Fairplay egy igazi tenyérbemászó kis gyökér és valóban a halott nagyis történet megmentette a seggét még vagy 2 törzsi tanácson, szuper és gátlástalan ötlet, de aztán csak kiszavazták a kis suttyót. A nagyi viszont nagyon vagány, hogy belement a játékba és engedte a kisunokájának, hogy ilyet húzzon. :)

Igen, Russell pont ezért nem csípem, mert ilyen húzásai vannak. Zseniális hogyan vágott át mindenkit, de pontosan ezért nem szeretem, mert semmit nem tisztel és abszolút módon maxolta ki a g..iskedést.

Emberemre akadtam, az az érzésem hasonló módon szereted a Survivor-t, mint én. :D (napokig tudnék róla beszélni, tudom már beteges... XD )

tar 2017.09.27. 10:02:09

@Laura Ingalls: Boston Rob-ot nem kedvelem, elismerem, hogy belevaló legény, de a pimasz stílusától viszket a tenyerem. Amúgy meggyőződésem, hogy a nyertes évadban azért nyert, mert a csapattársai egyszerűen gyávák voltak és nem mertek ellene játszani. Bezzeg a másik csapat egyből hogy kiutálta Russelt, még azon az áron is, hogy direkt veszítenek (mondjuk később erre rá is faragtak)
Russel nagyon jó játékos volt, de valahogy nagyon túltolta, ő volt azt hiszem az egyetlen, akinél a zsűri egyszer sem tudta félretenni a személyes ellenszenvét a végszavazáson.
Számomra a legemlékezetesebb húzás a Heroes vs. villains-ben volt amikor Parvati egy szavazás során 2 védettségi idolt is kijátszott!
A másik, amikor Cirie szavazás nélkül esett ki, mert rajta kívül mindenki más védett volt és egyszerűen nem lehetett másra szavazni :D

Nuggetzor 2017.09.27. 10:10:11

@Laura Ingalls: Ahogy jönnek elő az emlékek, úgy érzem, Ozzy a valaha volt legkedvesebb játékos számomra. :D Tényleg nagyon harcolt, a többiek pedig még csalni is próbáltak, hogy kiejtsék. Az egyik játék során emlékszem, hogy még Jeff Probst is ráförmedt Sarahra, hogy nem igazán szabályos lépés megkérni a másikat arra, hogy segítsen neki annak érdekében, hogy ne Ozzy nyerje a védettséget. Persze végül fair dolog volt Ozzytól, hogy még ő is Sarahra szavazott a végső törzsi tanácson. Persze ki másra is tudott volna, amikor kb. mindenki nekiment. XD

Laura Ingalls 2017.09.27. 10:33:56

@tar: későn jöttek rá, hogy mennyire veszélyes, addigra pedig már nála volt az idol, amit el is árult nekik. Bevallották, hogy bár próbálkoztak volna Rob ellen, de too little too late. Lámák voltak na. :) Azért is volt nagyon jó Rob az elején, mert elhitette velük, hogy ő a tündérkeresztapa, menedéet épít, védettséget nyer a törzsnek egymaga (hogyan tud puzzle-t kirakni tejóisten! :O ) és persze mindenkinek a legjobb haverja és támasza a szigeten. Utólag elmesélték, hogy Rob folyamatosan csekkolt mindenkit mi újság, hogy vagy, egy kis csit-cset itt, meg ott és mindenki úgy érezte Rob vele van, figyel rá. Természetesen azért csinálta, hogy mindig tudjon mindent és semmi se érje váratlanul. Be is vallotta, hogy 39 nap kő kemény meló volt, a végére már nagyon elfáradt, mert topon kellett lenni agyban minden percben. Megértem, hogy tenyérbemászó, valahogy engem mégis megnyert. :D

Igen, Russell-t annyira utálták, hogy ezért nem szavaztak rá. Mondanám, hogy tragikus, e inkább azt mondom karma. XD
Parvati tényleg nagyon ügyesen csinálta! Nekem az ragadt meg nagyon, amikor a 26. évadban (fans vs. favourites) a "three amigos" megúszott egy törzsi tanácsot, nagyon tetszett ahogy mindenkinek leesett az álla! (Reynold védettséget nyert, Eddie és Malcolm lett a célpont. Viszont Malcolmnak volt egy rejtett védettségi medálja, ami mellé talált egy másodikat is, majd a tanácson először a nyakába akasztotta az egyiket, utána pedig szólt, hogy oh pardon van itt még egy, amit Eddienek adott. Ezután kijelentették, hogy Phillip-re szavaznak és Phil balra el. :D Sajnos utána kiestek mind. :( de azért tetszett annyira, mert rájuk vadászott az egész törzs és nagyon át lehetett érezni a drámát, hogy milyen fontos volt ez nekik.)

Cirie-t abban a szezonban kedveltem meg, addig nem szerettem, de legutoljára valahogy szerethetőbb volt, jobban megismertették a nézővel és többet mutatták a riportolásait is, sajnáltam amikor kiesett, ugyanakkor illett hozzá, hogy így távozott.

@Nuggetzor: Ozzy a legnagyobb kedvencem. Én igazából a hősöket szeretem (akikből egyre kevesebb van). Pl.: Tom Westman, Colby Donaldson, Savage (micsoda álla van, igazi amerikai hős feje van :D) . Az milyen volt már amikor Tom fogott egy cápát a törzsének??? :D Nah, az egy másik Survivor volt, azóta eltel 12 év. :) Nem tudom Tom tudna-e ma Survivor-t nyerni, nem hiszem.

tar 2017.09.27. 10:49:26

@Laura Ingalls: Én mindig a gyenge fizikumúaknak szurkolok, hogy minél tovább helytálljanak: Yao-man, Tai, Cohran, stb.

Nuggetzor 2017.09.27. 11:08:43

@Laura Ingalls: Tom az nagyon kemény volt! Ehhez képest ezek a szerencsétlen magyarok csak bébirákokat meg díszhalakat tudnak fogni. :D Feri mondta is, hogy akváriumban jól mutatnának. :D
Amúgy én is hős-párti vagyok, mindig nekik szurkolok. A szemét kis taktikusok szimplán csak lenyűgöznek. Itthon is volt 1-2 érdekes próbálkozás (pl. amikor Lilla átadta Adrinak az amulettet, plusz Barbi is olyan irányt vett, ahol mindenki az ő szavazatára számít, ő pedig intéz nekik blindsideokat, valamint eleinte Szandi is próbálkozott a klasszikus "Boston Rob" húzással, miszerint mindenkivel jóban van, csak bukni tűnik a stratégia), remélem ez folytatódni fog. Persze nem ilyen ócska, adjunk a Barbinak +2 szavazatot hülyeségekre gondolok, mert ennek mindig erőteljes belenyúlás szaga van. Főleg azért, mert a szerkik már a feladat előtt sejtették, hogy a két szarkeverő (Barbi-Zoli) egyike lesz az első kieső.

Laura Ingalls 2017.09.27. 11:13:44

@tar: Tai szerintem nem gyenge. Minden endurance challenge-et meg szokott nyerni. Mentálisan nagyon erős és szívós fizikailag is. (Viszont életveszélyes ahogyan játszik, nem szeretem, hogy ennyire kiszámíthatatlan.)
Annak is meg van a szépsége, amikor a gyengék felülkerekednek saját magukon és képesek megnyerni egy védettséget. Cochran nagyon ügyes volt ebben. Megjött az önbizalma, rájött, hogy mi mindenre képes és az esélyek ellenére nyert :) Yao-Man is szerethető volt. :)

Laura Ingalls 2017.09.27. 11:24:12

@Nuggetzor: nehéz megszeretnem ezt a magyar szezont ezért amit írtál, hogy sok a belenyúlás. Próbálom a legelső amerikai szezonhoz hasonlítani, de folyamatos csalódások érnek. Nem is nézem már, csak a hogyvoltokat olvasom el. :(
Azért hasonlítom az első évadhoz, mert 17 évvel ezelőtt ők sem tudták mit csinálnak. Nem létezett a formátum, egy csapat kalandvágyó ember jelentezett és nem tudták mi jön. Mégis jobban tetszett az, mint ez. Pedig semmi csavar nem volt benne, egyszerű volt és mai szemmel nézve nagyon fapados, mégis messze jobb volt, mint a magyar. Valahogy itt nem sikerült kivitelezni. (Ma már a játékosokkal megnézetnek néhány évadot mielőtt kiutaztatják őket, hogy ráérezzenek miről van szó, mert még mindig van olyan aki nem követi a műsort. Nem tudom itthon ez megtörtént-e, de szerintem sokat segített volna a műsoron.)

tar 2017.09.27. 11:27:08

@Laura Ingalls: Hajh, ne is mond! Cochranért nagyon fájt a szívem, amikor még az 1. évadában ,(miután olyan faszán összehozták , hogy Ozzyt önként küldjék a Redemption Islandre, mert neki volt a legnagyobb esélye visszajönni és így biztosítani a szavazategyenlőséget az egyesülés után) nem merte vállalni a sorshúzást és átszavazott a pszichopata Hantz kisöcsihez és Coachhoz.
Nem is néztem tovább az évadot... :D

Laura Ingalls 2017.09.27. 11:36:30

@tar: igen, azt rossz volt nézni. :/

Nuggetzor 2017.09.27. 11:44:37

@Laura Ingalls: Itt a magyar verzióban kicsit úgy állították be, mintha nagy dolog lenne egy versenyzőtől az, hogy látott már külföldi évadot (ugyebár ezért nevezték Gergelyt a nagy Survivor-szakértőnek, mert szereti és nézte a sorozatot...:D). Biztos volt közöttük rajta kívül is olyan, aki látott már Survivort, de amilyen logikai csúszások vannak egy-két ember fejében...Gergő ha nézte is, szerintem egy mukkot sem értett belőle. "Cetlizés"...:D:D Édes Istenem.

Nuggetzor 2017.09.27. 11:50:14

Sőt, én még azt is el tudom képzelni, hogy egy idő után a szerkik szóltak Barbinak és Szandinak, hogy légyszíves lányok, próbáljatok má' meg taktikázni, mert ez így unalmas. Mivel érdekes módon egyszerre kaptak ihletet, hogy ecseteljék a kamerába azt, hogy ők mekkora nagy taktikus zsenik. Holott vagy 20 napon keresztül senkinek sem jutott eszébe. :D

Jimbo75 2017.09.27. 11:52:58

Az amerikairól Survivorról offolók nem óhajtanak máshol offolni esetleg?

tar 2017.09.27. 12:03:22

@Jimbo75: ööö.. izé.. pont azért maradtunk itt, hogy ne zavarjunk, mert a magyar survivorról az érdemi párbeszéd már az új post alatt megy, elvileg ezzel a nappal már a kutya se foglalkozik (csak mi az offolók)

Laura Ingalls 2017.09.27. 12:05:20

@Nuggetzor: Gergő teljesen el van tévedve. Nem tudja milyen rendezvényen és még ki is emeli minden megnyilvánulásával, hogy teljesen fogalmatlan. Akármivel menti fel magát, még rosszindulatú is. (Az is kiborít amikor azt mondják rám tette a jelét (sic!), de ez a cetlizés borzasztó...)

Nuggetzor 2017.09.27. 12:13:22

@Laura Ingalls: Cetlizés, gyerepárbajozni, mi lesz itt még, édes jó istenem. :D Sajnálom, hogy Gergő nem élheti meg a ma esti PÁRBAJT.
Még az ősember Feri is rájött, hogy taktikázás nélkül hamar lehúzzák őt a WC-n, pedig mennyire ellene volt. Gergő meg nem is feltétlen érti a helyzetet. Bencussal is közölte a kiesésekor, hogy későn kezdett taktikázni...ööö...már megbocsásson, de akármennyire is szarul ment nekik, Anitával már régóta azt csinálták. :D

Laura Ingalls 2017.09.27. 12:21:50

@Nuggetzor: jajj, de hát az nem taktika, hanem színtiszta BARÁTSÁG! Ejnye, hát csak a vak nem látja, hogy az más... lol. Nincs tisztában a fogalmakkal. Sem.

Ah, igen p á r b a j lesz. Remélem tüzet kell gyűjtani és felégetik a díszletet. (Ez is milyen. P á r b a j helyett szívesen megnézném, hogy köveket húznak, Iliász nem húz mert védett, Szandi nem húz, mert kijátszotta az idol-t és védett, a 2 gyökér akikre szavaztak védetté válnak a döntetlen miatt így ők sem húznak, szóval maradna 3 ember aki húz és abból kiesne amelyik a színes követ húzza. Izgalmasabb lenne, mint a tűzgyújtás. :D )

Nuggetzor 2017.09.27. 12:26:38

@Laura Ingalls: ó IGEN. A kőhúzás az egyik legnagyobb szopás a Survivor történelmében. Egy ilyen húzáson biztos nagyon meglepődnének. A szavazategyenlőséges párbajokról tudnak, kiderült, de erről nem feltétlen.

tar 2017.09.27. 12:27:10

Előre félek tőle, hogy a végső törzsi tanácson miket fognak felhozni arra a kérdésre, hogy "miért szavazzanak rátok?".
"Végig böcsületesen játszottam, nem tattikáztam"
"Nem bántottam senkit"
"olyan cuki vagyok"
És itt lehet majd elásni ennek a formátumnak a kiherélt hulláját :/

tar 2017.09.27. 12:31:38

Nme is tudom melyik évadban volt, amikor a tűzgyújtás próba nagy vehemenciával és lelkesedéssel elkezdődött, majd....
3/4 óráig semmi lángz nem lobbant fel, miközben a zsüri és Jeff ásítoztak/bealudtak/ nagyon szánakozóan néztek :D

Nuggetzor 2017.09.27. 12:40:33

@Nuggetzor: Sajnos ez csak a part 1, de Jeff Probst annyira megunja, hogy gyufákat kapnak. XD

Laura Ingalls 2017.09.27. 13:24:39

@Nuggetzor: ez nagyon nagy volt, gyufa kellett, hogy végre sikerüljön! :D

Nuggetzor 2017.09.27. 13:49:53

@Laura Ingalls: Itt is kb. így tudom elképzelni a tűzgyújtós párbajt. :D Aztán nálunk lehet más feladatot találnak ki. Kíváncsi leszek.

enzo23 2017.09.27. 19:44:00

én speciel örülök az amerikai évadok kibeszélésének, jó látni tájékozott rajongókat (a fogalmatlan játékosokkal ellentétben pláne :D)

2017.09.27. 22:24:35

@enzo23: detto. pár éve vki belekezdett az amerikai hogyvoltozásába, kár h abbahagyta. :/

enzo23 2017.09.28. 00:19:30

@Biriksz_Krokiksz!: nem sixx volt?
Az Erik-es epic moment (meg az s16 döntő) hogyvoltja máig élénken él bennem, talán még idézni is tudnék belőle :D

2017.09.28. 06:19:33

@enzo23: közben kitúrtam: sixx kezdte, aztán kardigan átvette tőle. ha egyszer lesz egy kis időm, eskü visszaolvasom majd a posztokat, már csak a jó kis emlékek felidézése miatt is. ;)

tar 2017.09.28. 08:57:24

@enzo23: @Biriksz_Krokiksz!: @Nuggetzor: @Laura Ingalls: Elnézést a sok címzésért csak gondoltam jelzem mindenkinek, hogy itt folytathatjuk az eszmecsrét ha valaki vevő rá közületek

"Az Erik-es epic moment (meg az s16 döntő)"

Igen, az ott sajnos már egy realitásérzékét vesztett, kiközösített, ,magányos, megfáradt, lélekben a játékot már feladó játékos végső lefekvése volt. Sütött belőle a "bocs, én ezt már így nem tudom folytatni"- érzés.
VISZONT
A "Caramoan"-ban az utolsó törzsi tanácson ugyanez az Erik fogalmazta meg a játék lényegét, és azt az alapszempontot ami alapján zsűrizni kellene, amikor Sherri-től megkérdezte, hogy "Szerinted tőled miért nem kérdez senki semmit?" és meg is válaszolta: "Mert nem csináltál semmit. Olyan voltál, mint egy kagyló: csak feküdtél a parton és mentél a többiek után."
No, ez az a szempont (az aktív, okos, bátor játék), ami alapján én Barbinak ítélném a nyereményt (nyilván az amerikaihoz hasonlítva röhejes itt fényeznem, de ebben a társaságban, a többiekéhez képest engem meggyőzőtt a teljesítménye)

Laura Ingalls 2017.09.28. 11:20:14

@tar: megnézem majd újra a tanácsot, már sajnos nem emlékszem annyira arra az évadra. :p
Erik jól látta szerintem és megértem miért Barbit emeled ki. Én nem szorítok egyiküknek sem, valami mindegyik játékosban zavar, egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy hogyan viselkednek egymással, mennyire műsoroznak a kamerának, mennyire belenyúlnak a készítők a játék menetébe stb. Dolgozom rajta, hogy ne legyen ennyi előítéletem, de nehéz. :p

@Biriksz_Krokiksz!: @enzo23: @Nuggetzor: Hajnalban felkerült a s35e01, Survivor Heroes vs. Healers vs. Hustlers !!! Mindjárt meg is nézem :D

Nuggetzor 2017.09.28. 13:14:19

@Laura Ingalls: Úúú, már olvastam, hogy ez lesz a címe, de lemaradtam, hogy már kijött az első rész! :D Érzem, hogy Heroes párti leszek....

2017.09.28. 18:02:09

@Laura Ingalls: kösziköszi, én mondjuk úgy szoktam, h összevárok pár részt, de nyugodtan spoilerezzetek, ha kibeszélitek, nem szokott zavarni :)

tar 2017.09.28. 19:47:41

Jaja, én úgy szoktam, hogy megvárom amíg befejeződik az évad és az egészet egyben nézem meg, de ha esetleg véletlenül kialakul valami termékeny párbeszéd róla, akkor lehet, hogy ideiglenesen felfüggesztem ezt a szokásom :)

enzo23 2017.10.01. 01:39:19

@tar: ez nem is rémlett annyira, de akkor igaza volt Eriknek ... amúgy egyelőre én is Barbinak adnám, ő áll a legközelebb ahhoz, amit Survivornek hívunk :)

#s35: meglestem a pilotot, jó volt^^ ('junkiera írtam is róla komment)

@Nuggetzor: köszi!
tetszett, érdekes volt a kis betekintés... azt abszolút átérzem, milyen lehetett superfanként elmenni úgy, hogy a többieknek ez nem egy beteljesült álom, elég szar érzés lehetett :/

tar 2017.10.21. 23:23:10

@Laura Ingalls: @Biriksz_Krokiksz!@enzo23: : Eltelt 3 rész az új amerikai évadból, most már van értelme kicsit beszélni róla. Ha esetleg van kedvetek csevegni, akkor próbáljuk meg itt, hátha nem vágnak ki. (vagy ha van másik fórum, ahol értelmesen lehet beszélgetni róla (tehát nem magyar survivor facebook színvonalon), légyszí' mutassátok meg)

SPOILER: HA MÉG NEM LÁTTÁTOK A 3: RÉSZT NE OLVASSÁTOK TOVÁBB!!!!!!!!!

Ez a 3. rész számomra 2 nagyon kellemes meglepetéssel szolgált.

1.) Végtelenül boldog voltam, hogy a törzsek összekeverése után a 2 agresszív, paranoid bully (Alan (hero) és Joe (healer)) - akik annyira hasonló mentalitásúak, hogy egymástól függetlenül mindketten ugyanúgy nekiestek egy-egy csapattársuknak, hogy biztos nála van a totem, és követelőztek meg fenyegetőztek, hogy mutassa meg nekik (az az agyalágyult, veszett tekintetű Alan, még le is vetkőztette a saját csapattársát) - ugyanabba a törzsbe került, mert biztosra lehetett venni, hogy ez a kettő teljes gőzzel egymásnak esik és ez egy olyan csata lesz, ahol egyikért sem ejtek egyetlen könnyet sem, annyira ellenszenvesek mindketten.
A végeredménnyel is teljesen elégedett voltam, mert Alan, azzal az elmebeteg, zsarnokoskodó természetével szerintem nagyon elcseszte volna a műsort (bár őszintén szólva Joe kiesését is hasonló örömmel fogadtam volna :)
Nem szeretem az agresszív természetű játékosokat: amennyire eddig tapasztaltam inkább elcseszik, mint elősegítik az izgalmas ravasz játékot. (Személy szerint Shane-t is inkább egy idegesítő, agresszív tahónak láttam, mint szórakoztató bohócnak)
2.)A másik szerintem nagyon jó kis újdonság az az újfajta előny volt, amivel blokkolni tudod valamelyik csapattársad szavazatát - végre nem csak védekezni, de támadni is lehet az előnyökkel.

tar 2017.10.21. 23:25:13

@Biriksz_Krokiksz!: ld fenti komment, csak a te neved mögül kitörölte a kettőspontot, ezért nem ment értesítés.

2017.10.26. 05:52:06

@tar: köszi, nem jutottam még hozzá, az is lehet, h egyben fogom darálni, plusz amiket írtál, jó kis kedvcsináló lett, már előre füttyögök és csámcsogok !!!

Laura Ingalls 2017.10.26. 11:12:20

@tar: Nem rossz az új évad, kíváncsian várom hova fut ki, egyre érdekesebb.
Az új twist nem nyerte el maradéktalanul a tetszésem. Inkább a nem felé hajlok. Ha megtartják és lesz később is ilyen lehet mást mondok majd (ha többször látom akcióban). Ebben a szituációban nem tudtam értékelni.

Joe sokkal ellenszenvesebb nekem, mint Alan. Tényleg nagyon béna volt a "vetkőzz le, hadd lássam van-e idol nálad" jelenet, de elmondta, hogy miért csinálja, találtam benne logikát. Én szívesen néztem volna hogyan játszik később Alan, mi sül ki ebből a taktikából. Joe személysége nem szimpi. Healer-nek aposztrofálják, ami éppen lehetne, mert pártfogó felügyelő, de folyamatosan hazudik és nem is kicsit. Hazugsággal nyitott és mellé nagyképű, az a fajta aki borzasztóan okosnak hiszi magát, holott... (Nem szeretem amikor valaki úgy játszik, hogy XY ezt meg ezt mondta rólad/ezt-azt csinált a hátad mögött, közben semmi valóság alapja nincs az állításnak. Ez nem stratégia.)
Mondanám, hogy a szegény ember Tony Vlachos-a, de messze van ettől. Nem tetszik na. :D

A legújabb rész jó volt, Cowboy Ben lett az új kedvencem. :)

tar 2017.10.27. 03:55:36

@Laura Ingalls: Amit még nem értettem az a Cole gyerek húzása volt, ahogy még egyetlen napig sem tudta tartani a száját Jessica "titkos előnyéről" (de fura ez így magyarul :), és gond nélkül elpofázta mindenkinek. Egy ilyen gyerek, aki válogatás nélkül elmond mindent mindenkinek, mit vár ebben a játékban?
Ezzel nagyjából megmutatta, hogy mennyire lehet bízni benne - nem csoda, hogy ezek után Jessica nem kicsit megbántódva mondta, hogy "elképzelhető, hogy olyan emberrel működött együtt, akivel nem kellett volna" és az 5. részben (most néztem meg) inkább dr. Mike-kal ment "idol-keresőbe" és egy szót nem szóltak róla ennek az emberi kereplőnek.
Cowboy Ben PTSD szindrómája tényleg emberi jelenet volt.
Chrissy a törzsi tanács előtt egész ügyesen kavart és ijesztegette a srácokat a nemlétező "lányszövetség-kiépítéssel", bár persze nem kis mázlija volt, hogy már közvetlenül az új törzs kialakítása után megkereste Ryan és szövetséget ajánlott neki.
Ha jól rémlik, ezelőtt nem nagyon volt rá még precedens, hogy egy tanácson pont a középen álló "swing voter"-t szavazzák ki a többiek - ez egy egészen új dolog volt.
süti beállítások módosítása