Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x04 - Orange Sticker

2017. szeptember 20. 15:00 - Szencsike

Az idővonalunk lassan visszatér a rendes kerékvágásba, menjünk vissza a földrengés éjjelére, ezúttal Garvey-ékhoz. Kevin már rég eltűnt ekkor, Nóri ébredt fel egyedül, Lilyt menti először, Jill pedig átaludta az egészet. De a nagy kérdés az, hova tűnt Kevin Garvey? Nóri próbálja menteni a menthetőt, a vízcsövekből ömlik a víz, lerakja Lilyt, közben látja, ahogy a szomszédok Evie után indulnak, ő pedig Kevint hívogatja telefonon. Erika kint áll a tornácon, Nóri kisétál és a szomszédasszony elmondja, hogy náluk Evie tűnt el, majd visszamegy a házba, mert csöng a telefon. Nórit az eltűntek kifejezés üti szíven, közben egy kutya is elszaladt valahonnan, szegény Nóri, mikor visszatér a házukba, elájul.

1.png

Nóri miután felébredt, azonnal az egyik dobozhoz siet, amiben a tévé van. Mivel nincs hálózatuk, ezért adás sincsen, és a laptopon se működik a net. A 911-et hiába hívja, hogy megint eltűntek az emberek, ott inkább a földrengés miatt várják a hívásokat. Közben Kevin is hazatért, Nóri jó alaposan megölelgeti a sáros férfit, majd fogja Lilyt és szó nélkül megy vissza a szobába. Patti pedig kárörvendően figyelmezteti Kevint, hogy ezt meg kell majd magyaráznia. Később Kevint még a fürdéskor is kísérti az árnyéka, majd a konyhába élete nőivel már azon törik a fejüket, vajon hogy lehetne értelmesen megmagyarázni Kevin és a szomszédlány eltűnését/feltűnését, ráadásul Kevin mobilja is eltűnt, lehet a tónál vesztette el az éjjeli kalandjakor. Szerencsére nem kell sokáig törni a kis buksijukat. Érkezik a helyi rendőrség (=parkőrség), keresést szerveznek és kéne Kevinék segítsége is. A keresés indulási pontja az eltűnt tó, Nóri azt tanácsolja Kevinnek, hogy menjen le a mederbe, mert ha megtalálnák a telefont, akkor mondhatná, hogy ekkor vesztette el. Nézzen körül a lányok kocsijánál is, Nóri addig az önkéntesekhez megy. Sajna az első bizonyíték megvan Kevin ellen, egy sáros tenyérlenyomat van a lányok kocsiján, ez Keviné, hisz benézett a kocsi ablakán. Az egyik parkőr megállítja igazoltatni, Kevin alig emlékszik az új címükre, szerencsére John szomszéd kimenti őt és segíteni hívja.

A keresőknél Nóri tart a csoporttal, egy kisebb társaság Matt atya vezetésével imádkozik, Nóri beáll közéjük, de a „Mi vagyunk a 9261 megkegyelmezett” résznél szkeptikusan kilép a körből. Otthon Garvey-éknál Jill tartja a frontot, a szomszédéknál Michael. Sajnos Jill megnyitja a csapot, megint ömleni kezd belőle a víz, hát összeköti a kellemest a hasznossal, megkéri Michaelt, hogy javítsa meg a csapot. A szerelés után Jill felteszi a nagy kérdést, miért nem segít Michael a keresésben, de a srác nagyon filozofikusan válaszol, a húga szerinte Istennel van, igaz, lehet Jill és a hozzá hasonló hitetlenek meg se értik őt. Majd megismerkedtek jobban is azt hiszem, mindenesetre pár esetlen mondat után Michael lelép. A tónál közben az emberek egyre csak a kevéske vízhez akarnak menni a kannáikkal, de a parkőrök még kitartanak. Kevin a mederben sétálgat, gyűjti magának az alibit a mobilos sztorihoz. Közben megérkezett egy másik szülőpáros is, Kevint bemutatják nekik, és jön az egyik parkőr a hírrel, a tenyérlenyomat túl nagy ahhoz, hogy nőtől származzon. John fejében kattognak a kerekek, közben a civilek áttörtek az őrökön és a vízhez szaladnak és lapátolják a maradék, sáros vizet a kannákba, kulacsokba.

5.png

A keresőknél sincs változás, Nóri az erdőre is vet pár gyönyörködő pillantást, bármilyen nehéz a szitu, a napsütés mindig szép. Később a tónál Kevin jelenti neki, hogy a telefon még mindig nincs meg, keresse szépen tovább, otthon találkoznak és Nóri hazahajt. Útközben megáll egy kisboltnál, az esti rengés azt sem kímélte, a kecskeölő férfi is kijön, szerencsére most egy élő kecskével. Nóri cigit és italt kér, de a pénztárcája nincs nála, sebaj, az imádkozós bácsi szívesen kisegíti. Virgil-nek hívják és részvétét fejezi ki Nórinak, aki köpni-nyelni nem tud hirtelen. A boltos szerint ez már nem az első ilyen beszólása, elzavarja őt emiatt. Beesteledett, az utolsó parkőrök már mennek haza, Kevin keresgél tovább a mederben. A kéretlen segítője Patti, tudja hol a telefon és hol vannak a lányok, Kevinnek csak meg kellene kérdeznie őt. Ez sose fog megtörténni, Kevin igyekszik tudomást sem venni róla. Kap egy dicséretet, kesztyűt visel, nem fog ujjlenyomatokat hagyni. Viszont Patti mond egy érdekes dolgot, Kevin lábára egy tégla volt rákötözve, amit persze nem mondott el senkinek. Közben meglett a mobilja is, Patti elégedetten mosolyog, majd egy dalt kezd énekelni. Kevin teljesítette a napi feladatát, kimászik a mederből, Patti még rákiált, ne szálljon be a kocsiba! És igen, jön egy kocsi, John érkezik, Kevin csak a telefonja miatt maradt itt, a keresés közben vesztette el és sajnos használhatatlan lett. Nóri jön és elviszi, de John elég határozottan ajánlja neki, hogy szálljon be végre, Kevin kénytelen vele tartani.

Hazafelé elég kényszeredett a társalgás, John még ki sem bontotta Evie ajándékát. A kocsijában van néhány doboz sör, Kevintől kér egyet (remélem nem jut eszébe ujjlenyomatot venni róla), és John alkoholmentessége eddig tartott, hisz eltűnt a lánya. John nem hazamegy, és vele együtt Kevin se, kiérnek a park határához, az egyik őr figyelmezteti, hogy a táborlakók idegesek, mert lezárták a bejáratokat a vészhelyzet miatt, legyenek óvatosak.  A tábort látva John elég ellenségesen viszonyul ezekhez, és Kevin se csak az újrakezdés miatt jött a városba, ez tuti. Ők is csak azért jöttek, hogy biztonságban legyenek, ez is tuti. Kevin igyekszik fapofával végighallgatni őt, és John kijelenti, hogy csodák egyáltalán nincsenek Miracle-ben. Közben egy rendőrvillogós autó húz el mellettük és elállja az útjukat. John kiszáll, Kevinnek maradnia kell. John társai állították meg őket, Kevin lehúzza az ablakot, így hallja, hogy John a tenyérjós Isaac-et gyanúsítja, mintha a tenyérnyom egy személyes üzenet lenne számára. Ráadásul Patti is Kevin orra alá dörgöli, hogy egy ártatlan embert hozott nehéz helyzetbe.

9.png

John egy útszéli motelhez hajt, előveszi a baseball ütőt és Kevint második számú verőlegényként hozta el, hisz a haverjai nem akartak ebbe belekeveredni. Kevinnek szerencsére van elég esze, hogy lebeszélje erről Johnt, majd ő intézi, zsaru volt, kideríti, hogy Isaac mit tud, John csak maradjon kint. A hotel kis bungalókból áll, Kevin elindul a megadott szám felé, Patti meg közben arról csacsog, hogy tudta meg, hogy az ex-férjének miféle fétise van. Követte őt egy „túlórázok az irodában” estéjén és egy hotelben találta meg, ahogy egy nő a férje fejére szart. Igen, pontosan ez történt. Akkor már 17 éve voltak házasok, de sose kérte meg erre őt... Lehet Laurie is mesélte, hisz ő volt az agyturkásza, de ezek szerint betartotta a titoktartási kötelezettség rá eső részét. Kevin meg se akarja hallani a szövegelését, az ajtót pedig egy fáradt hölgy nyitja ki, ezalatt John egy másik bungalót ver szét, majd annak a lakóját is, Isaacet, vagyis Kevint szándékosan rossz házhoz küldte. A jósnál volt egy pisztoly, meglőtte Johnt, aki meg se érezte, úgy dolgozik benne az adrenalin, Kevin is alig tudja leszedni Isaacről. Szerencsére John lecsillapodott, Isaac nem tud semmit a lányáról, Kevin ki tudja cipelni a tagot és megkapja a második figyelmeztetését Isaactől: nagyon veszélyes lehet az, aki nem hisz semmiben. John nem akar kórházba menni, Kevinnek kell segítenie, ha már bevállalta vele ezt a kalandot. Szerencsére Johnnak annyi esze legalább van, hogy szóljon a feleségének.

Nóri hazaért, Lily alszik, jillnek sincs dolga, ideje a felnőtt dolgoknak, az italt kettesben iszogatják a nagylánnyal és persze Kevin a téma. Nórit az alvajárása érdekli, Jill arra tippel, hogy Kevint túl sok stressz érte még a mapletoni időkben, ezt viszont Nóri cáfolja, onnan már eljöttek és nyuginak kéne lenni. Talán csak nem változik az ember. A kövi téma Michael, a srác szerint a húga Eltávozott, de Nóri erre rácáfol, régen amolyan fejvadász volt, azok után nyomozott, akik állítólag eltávoztak a hivatalos Eltávozás után, de közben kiderült, hogy csak simán leléceltek valahová a mindennapi gondjaik elől. Elmesél egy ilyen sztorit, egy házaspár férfi tagja lépett le, másfél évvel a hivatalos Eltávozás után, de közben nem Isten országába jutott, hanem Puerto Ricoba menekült a felesége és a szar élete elől. A hivatalos Eltávozás már megtörtént, akit Isten magához akart hívni, azt már akkor megtette, miért lenne egy újabb kör…  Kevin és John megérkeztek az orvosi rendelőhöz, ahol Erika már várja őket. John játszaná az erős férfit, nem akarja, hogy elkábítsa őt, de mégis kap egy nyugiszurit, Kevinnek meg maradnia kell. John még mindig a tenyerében szorongatja Evie ajándékát. Nóri elmegy a templomba, ahol Matt atya épp Mary-nek magyarázza, hogy mesélhetne a legfontosabb dologról, de a helyiek úgysem akarják hallani. Beállít Nóri, számon kéri a bátyján, hogy ez a Miracle nem is olyan jó, hisz földrengések vannak, meg kamaszok tűnnek el, mintha csak otthon lennének. Nono, Mary az első itt töltött napjukon magához tért, sőt beszélgettek, órákon keresztül. Egymás karjaiban sírták magukat álomba, de az ébredés a régi Maryt hozta vissza. A helyiek nem akarják, hogy erről meséljen, mert nem hisznek ebben, de ő mindig reménykedik, hogy a régi Mary újra visszatér hozzá és számára ez az egész nagyon is valóságos. Jill megtalálta az ürügyet, hogy átmenjen Michaelhöz, egy elfelejtett fogót visz vissza. Nem csak a saját, de Michaelék házán is van egy hitelesítő matrica, a kormányé, ezzel igazolták, hogy Jarden lakói nem tűntek el. A srác pedig nagyon kikészült, elsírja magát, nagyon egyedül érzi magát.

A rendelőben Erika mesél egy kicsit, miért lett Johnból önbíráskodó. John az Eltávozás ideje alatt épp börtönben volt, de mikor hazajött, az emberek mindenfélét akartak maguknak és John ezt nem tűrte el. Innen a nincsenek csodák mentalitása. Pedig Evie is egy csoda, ő és Michael ikrek, és néha előfordul, hogy valamelyik iker korábban akar megszületni, ez Evie volt, a 24. héten jött a világra, nem jó kezdet, az epilepsziát leszámítva más baja nincsen és igazán különleges gyerek. De van egy olyan érzése, hogy minden meg fog változni. Kevin kimegy az utcára, ott összetör egy fiola csodavizet, amit valaki elhagyott, Patti pedig a szomszédokat dicséri, ez a szerelem, ami köztük van, Erika kérdés nélkül segített Johnnak. Kevinéknél ez nincs is, ők csak kapaszkodnak egymásba, mert ez a legegyszerűbb, ha már mindkettejük élete tönkrement. Nóri kérdezés nélkül vette meg a házat, hát mi lehet ezek után Kevin szerepe a kapcsolatban? Ha csak egy kicsit is bízna benne, akkor mesélnie kellene róla is, de nem teszi, mert túl gyáva ehhez! Kevin végre hajlandó észrevenni őt, és hazugnak nevezi, szereti ő a családját! Ugyan már, akkor nem lett volna öngyilkos, Patti látott mindent. Kevin kisétált a házból, keresett egy téglát és egy kötelet és a tóba ugrott. Ez nem figyelemfelkeltés, mint az öngyilkosságok általában, Kevin valóban meg akart halni, mint ahogy Patti is. Kevin hallgatása és a könnyei elég beszédesek, Patti is látja, hogy megtörte őt. Kevin elnyöszörgi, hogy nem akarja megölni magát. Legalább végre beszélnek róla. És igen, a lányok Eltűntek. Gondtalan lányokként autóztak ki a tóhoz, zenét hallgattak, a szokásos vidámsággal álltak hozzá az élethez, majd Eltűntek. Szóval igen, minden megváltozik, és úgy tűnik Isten néhány embert elfelejtett magával vinni és most pótolja. A hippi az oszlopról látta, ahogy Kevin valakivel beszélget és meg is kérdi őt, de választ már nem kap. Kevin végre valahára hazatért, Nóri felébredt rá, és talált egy megoldást Kevin éjszakai kóborlásaira. Összebilincseli magukat, és ebben semmi erotikus felhang nincs. Nóri biztos benne, hogy Kevinnek semmi köze a lányok eltűnéséhez, majd egymáshoz bújva alszanak el. Jill is felébred, a tornáchoz sétál, az utca üres és csendes, de a szomszédban Michael kaparja le a falra felragasztott hitelesítő matricát, Jarden városa sem „tiszta” immár.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása