Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x02 - A Matter of Geography

2017. szeptember 06. 11:00 - Szencsike

Ebben a részben megnézzük, hogy kerültek Kevinék Miracle-be. Térjünk vissza egy kicsit a múltba és kezdjünk onnan, ahogy Nóri hazatér és megtalálja a kisbabát a verandán. Nóriból azonnal előjönnek az anyai ösztönei, majd a ház elé ballag a nehéz éjszakán túl lévő Kevin, Jill és a kutyus, még mindig koromfeketék az éjjeli tűzeset kalandjai után. Később a csajok már javában babáznak, Kevin mosolyogva figyeli őket, hát bizony rég volt ilyen látványban része. A csajok észreveszik, Kevin jelenti gyorsan, hogy nem raboltak el senkit és nem halt meg senki szerencsére. Jill javasolja a baba megtartását, hisz végül is nekik hagyták itt, vagyis Nóri hivatalosan is a család tagja lehetne. Igaz, előbb tisztázzák Kevinnel, mit kell tudni a másikról. Kevin alvajáró, gyógyszerfüggő, de igyekszik leszokni, illetve ott volt, amikor Patti (a Bűnös Maradék Főnémája) öngyilkos lett, és Matt atyával temették el, valamint dohányzik. Kevin szívéről egy óriási kő gördült le, hogy ezeket elmondhatta. Nóri részéről csak annyi van, hogy fizet azért, hogy lelőjék. A kínos csend után Jilltől is bocsánatot kér a fegyverek miatt, a lány részéről minden oké. Nóri is megkönnyebbült a vallomástól, és Jill-lel is jóban lesznek. Jillnek szerencsére nem kell semmit se bevallani, és nagy nevetések közepette rájönnek, hogy minden rendben van és remélhetőleg lesz is.

1.png

Két hónappal később járunk, Kevin a mosodában kezdi a napot, akkora hangerővel hallgatja a zenét, hogy meg se hallja, ahogy a kicsi Lily sír mellette, egy hölgy figyelmezeti őt erre. Később valaki felhívja, és bajban van, 11-re beszélt meg valami találkozót, de úgy tűnik Kevin elnézte az időpontot és a hívó nagyon mérges rá. A hívás után Kevin visszadugja fülébe a fülest, szegény kicsi Lily meg sír tovább. Nórival volt találkozó, a kislány örökbefogadását kell elintézniük, Kevin nagyon ideges, szerencsére Nórinak sikerül megnyugtatnia. Az ügyintézőre igyekeznek a lehető legjobb benyomást tenni, de sose tudni, hogy melyik elmondott infó jó vagy rossz számukra (Kevin felmondott a rendőrségnél, hogy segíteni tudjon a baba mellett, ráadásul elvált, az apja a pszichiátrián van, Nóri gyerekei eltávoztak). A hivatalnok felteszi a döntő kérdést, van egy másik kisbaba, fehér, egy hónapos, nem akarják-e őt is örökbe fogadni, vagy jobban mondva lecserélni a fekete gyereket a fehérre. Nóri és Kevin köszöni, de nekik Lily kell. Úgy tűnik ez volt az igazán jó válasz, a hivatalnok kitölti a papírokat, mehetnek a bíróságra, Lily az övék.

2.png

Később Kevin a leégett házakat nézi és eszébe jut a tűzeset éjszakája. Otthon nekiáll a mosógépet javítani, munka közben a gondolatai Patti-ra terelődnek, még mindig kísérti az emlék, a gépen veri le a dühét. A helyi Praktikerben megveszi az javításhoz szükséges alkatrészeket, de egy Kills every time (kb. "minden alkalommal gyilkol) reklám felirat valamilyen eszköz mellett ismét előhozza Pattit, így vesz még egy ásót is. Irány az erdő, ott kiássa Patti hulláját, mintha csak ellenőrizni akarná, hogy nem támadt-e fel a nő. A hulla ott van, nyugi Kevin. Hazafelé sincs túl jó állapotban, belefut egy járőröző rendőrautóba, le is előzte őket, cserébe meg is állították. Sőt, még rá is tesz egy lapáttal, Kevin elhozta Patti hulláját. Megáll az eszem... Otthon Jill babázik, jól elvan a kicsivel, Nóri jön, a babán egy Miracle, Texas feliratos ruhácska van, Matt küldte ajándékba. Jill hamarosan elmegy, egy régi barátjával találkozik, Nóri még figyelmezteti, hogy este kiöltözős ünnepség lesz, el ne felejtse. Nézzük Jillt, a rejtélyes barát az Tomi tesó lenne. A srác a húga lelkére köti, hogy az újdonsült szülők nem tudhatják meg, hogy Tomitól kapták a babát. Sőt, azt se akarja, hogy Jill egyáltalán meséljen róla otthon bármit is, mert nincs olyan jól, hogy az elrontsa az újdonsült nagy boldog család idilljét. Jill bármennyire szeretné, haza sem fog vele menni. Ad egy levelet, azt az anyjuk küldte Jillnek, de a lány széttépi, és visszaadná, de Tomi nem veszi át, egy utolsó puszi után már megy is a srác, Jill pedig egyedül marad a könnyeivel. Tomi beszáll egy kocsiba, amit anyu vezet, anya és lánya csak így látják viszont egymást, ki tudja, hányadszorra.

3.png

Nóri Lilyvel sétálgat, amikor az ügynöke hívja, sikerült egy vevőt találni Nóri régi házáért, 2,7 millió dolcsi csak az elővásárlási ajánlat és sürgős az ügy. Nóriék régen alig 600 ezer dollárért vették meg… Nóri találkozik a vevőkkel, az MIT-ról jöttek, mert a ház különleges, lefordítva azért érdekli őket, mert Nóri férje és gyerekeik itt tűntek el és kísérletezni akarnak. Ez persze felmérgesíti, akkor biztos tudják hova tűntek?! Azt nem, de a kulcs a helyszínekben rejlik, a családja az asztalnál volt mikor eltűntek, Nóri a mosogatónál. Vagyis ha ő is az asztalnál ült volna, eltűnhetett volna? Ezt szeretnék kideríteni, sőt, így legalább ha újra megtörténne, akkor felkészíthetnék az embereket. Kevin a kihallgatóban ül, egy hölgy fogja kikérdezni. Szemkötőt visel, Kevin meg se kérdi miért, amit a nő furának talál, hisz a legtöbben ezzel kezdik. Rátér Pattira, Kevin kiejti a száján az öngyilkos volt kifejezést, innen a nőt már nem is érdekli a többi részlet, még az se, hogy mi történt valójában. Pattiról sincs jó véleménnyel, felégetett egy fél várost, majd öngyilkos lett, az élet megy tovább. Kevin pedig jobban tenné, ha nem cseszné el egy ilyen ügy miatt az életét, menjen haza szépen. A kocsiban azonban nem egyedül ül, Patti szelleme ott van vele és még ő sem érti, hogy mi történt.

4.png

Otthon Kevint újabb meglepi várja, drága édesapját kiengedték a zárt osztályról, mert meggyógyult és Lilyt babusgatja épp. Kevin nem fog jobban bízni benne, mint korábban, Nóri csitítja őket. Szerencsére megnyugodhat, apu hamarosan Ausztráliába megy egy nagyon hosszú utazásra. Nóri kettesben hagyja őket, Kevin kezébe nyomja a cigit, menjenek sétálni. Szerencsére megtört a jég köztük, nyugisan beszélnek egymással, apu kedveli Nórit, csak Kevin ne űzze el egy szektába. Alapvetően apunál a hangok még mindig megvannak, azt is ők mondták neki, hogy menjen Ausztráliába, de talán apunak az a legfontosabb tanulság, hogy nem fog sírni a világvége miatt, inkább továbblép. Kevin az esti vacsorán is ezen gondolkodik, a pincér elmondja a választékot, Jill és Nóri jókat nevet rajta, miután felvette a rendelésüket. Kevin pedig szeretne elmenni innen, nemcsak az étteremből, hanem a városból is. Így kerültek Jarden városába, a közeli Miracle Nemzeti Parknál rengetegen várakoznak a bejutásra, mind gyalogosan, mind kocsival. Tulajdonképpen Jarden a nemzeti park területén fekszik, itt van kialakítva a városka beléptető központja is, a parkőrök koordinálják a helyet. Vannak, akik a lakhatást jelentő karszalagot akarnak vásárolni, még Kevinéket is megkörnyékezik ezzel. Akiknek nincs ilyen, azok vagy ezzel próbálkoznak, vagy várakoznak, és a többiekkel igyekeznek jól érezni magukat. Szögesdrótkerítés veszi körbe a táborozókat, a bejáratnál megnézik Kevinék utánfutóját, hátha valaki így akar belógni a városba, illetve ellenőrzik a lakásbérleti szerződésüket.

Kevinék megérkeztek a látogatóközponthoz, kint van az Üdvözöljük Jarden-ben tábla, rengeteg aláírás van rajta, és a hangosbemondón utasítanak mindenkit, aki nem helyi lakos, az csakis busszal mehet tovább a városba. A kutyust karanténba kell vinni, Kevin nem tudott erről, de legyen. A karanténban már jó pár kutyus várja a szabadulást, 60 napig kell itt lennie, bármikor meg lehet látogatni.  Kevinnek sietős lesz a búcsúja, ugyanis Patti megint megjelent. A látogatóközpontban egy reptéri ellenőrző csarnokon kell keresztül menni, nagyképernyős tévéken megy az ismertető szöveg a területről. Október 14. előtt is különleges hely volt, utána végképp azzá vált, hiszen innen senki sem lett Eltávozott. A városkában csak karszalaggal lehet tartózkodni, reggel 7 és este 8 között. Kevin ámuldozva néz körül, van interaktív ismertetőtábla, az Eltávozottaknak egy kis emlékhely. Egy néger úriember, az, akihez Michael is imádkozni ment, beszélgetni kezd Kevinnel, szívesen segítene rajta. Kevin nem is igazán tudja őt hova tenni, de mindegy is, mert Nóri épp kiabál az irodánál, van is oka rá, a ház, amit kibéreltek, leégett. Hiába lobogtatja a bérleti szerződést, hiába mondja, hogy már előleget is fizettek, semmit sem ér. Az irodista szerint szerencséjük volt, hogy egyáltalán találtak szabad házat, másrészt a várólista élére teszi őket. Kevin sincs elragadtatva a hírektől, de Jill tud jobbat mondani, Nóri házat vesz.

Megy az aukció, amikor bekapcsolódunk 500 ezerről indul egy licit egy egész jó állapotban lévő házra és a szabály az, hogy minden eladás végleges. Nóri tartja az összegeket, Kevint kissé sokkolja a dolog, ő csak fél éves ittlétre készült, nem kellene elhamarkodni. Nem hamarkodnak el semmit, már megbeszélték, hogy itt fognak lakni, akkor itt is fognak. A licit közben 1 millió dolcsi fölé ér, Nóri 3 milliót mond, az irányító rá is kérdez, hogy tuti-e a tuti, és igen, tuti. Mivel senki sem ígért rá, így lecsapódik a kalapács, a ház 3 millió dollárért elkelt. Meg is kapják a karszalagot, ne vegyék le, amíg nincs lakcím kártya, amit megjött a pénz, csak akkor vehetik át a lakást. Ez sem gond, addig a rokonuknál megszállnak. Mikor beérnek a városba, ámulva néznek körül, rengeteg turista van itt. Megérkeztek Matt atyához, kissé lepukkant házikóban laknak a templom mellett. Nagy az öröm, a ház belül is elég kicsi, Kevinnek is ez járhat a fejében, hogy fognak itt elférni. Beszámol a megérkezésről, nincs kutya, nincs ház, de Matt atya nagyon optimista, van sátor! A sátor felállítása egész jól megy, Nóri elmeséli a házvásárlás teljes sztoriját és meghívja Matt-et és Maryt hozzájuk, ott mégis csak több hely van, mint itt. Matt köszöni, de inkább maradna itt, közelebb van a templomhoz. Nóri nem is érti a nagy buzgóságot, Kevin közben leállítja, ha nem, hát nem. Ja, ti ketten meg öribarik lettetek, miután valakit elástatok. Nagy, boldog család, igaz…

Este Kevin kivételével mindenki alszik, Kevin azt lesi, vajon mikor támad rájuk valaki, vagy épp mikor köszön rá Patti szelleme. Inkább előveszi a mobilját és zenét hallgat, de még ez se oldja fel a feszültséget. Reggel megérkeznek a kissé romos házukhoz, a képeken jobb állapotban volt... Nóri és Jill egész lelkes, Kevin arcán leginkább a „mire vállalkoztam?” kérdés ül, majd észreveszi a figyelő szomszédot és intenek egymásnak. Kevin hangulata a házban sem lesz jobb, tök üres, a tapéta kopik, a két nőszemély pedig még mindig lelkes. Kevin a konyhába megy, kénytelen rágyújtani, nagy a feszültség, de a tűzhely, amit meg akart gyújtani, alig akar működni.  A lángok egy pillanat alatt csapódnak fel, de szerencsére nincs gond, egészen addig, amíg Patti újra fel nem tűnik. Kevin nekiesik a tűzhelynek, innen ered a fejsérülése. Patti beszélni akar vele, ne tegyen úgy, mintha nem létezne. A csajok is jönnek, Kevin csak elcsúszott egy kis tócsában. Közben kopognak, Jill leragasztja a sebet, Nóri megy ajtót nyitni. Jill éles szeme kiszúrja, hogy nincs is vízfolt, a megnyitott csapból pedig barnás víz folyik ki. A sebet leragasztották, érkezik Nóri a pitével és a hírrel, mehetnek szülinapozni.

Az ünneplést ismerjük már, Nórinak eszébe jut a pite, Kevin hozza el. Már várja őt Patti és az új szomszédokról kezd beszélni. Mindkét család hatással lesz egymásra. Kevin meg se akarja hallani, és szinte kirohan a házból. Ünnepség vége, John alig várja, hogy Kevint megismerje, érkeznek a barinők is, ők is üdvözlik az új szomszédokat. Nóri megkedvelte az új szomszédokat, Kevin is egyetért vele, de a gondolatai nem itt járnak. Sajnos Kevin cudar kedvét a villanykörte rontja el még jobban, felrobban, hát a fal fogja fel Kevin dühét. Szerinte az egész ház egy nagy szar, különben sem ez volt a tervük, látatlanban vásároltak egy romos házat, ráadásul ki se próbálták milyen itt. Nóri szó nélkül felmegy a kicsivel, Jill érti Nórit, azért akar itt maradni, mert itt biztonságban érzi magát. És lehetőleg ő se csessze el, mert erre is jókora esély van. Jöhet a békülés, de hát a ki nem mondott szavak a lényegesek. Este Kevin nagy nehezen elalszik és hogy, hogy nem, az eltűnt tó medrében ébred fel, még mindig késő éjjel, az egyetlen fényforrás egy kocsi lámpái. Kevin azt se tudja, hogy került ide, de a lábára egy jókora tégla van rákötözve. Leszedi gyorsan, majd kimászik a mederből és a kocsi felé sétál. Igen, ez a lányok kocsija, már üres. Közben jön egy másik autó, Kevin elbújik gyorsan. Johnék szállnak ki a kocsiból, eltűntek a lányok, eltűnt a víz, a bujkáló Kevin mellett meg feltűnt Patti…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása