Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x04 - Sold (18+)

2017. szeptember 04. 07:53 - AaannnaaA

Az előre tervezettel ellentétben ismét én jelenkezem a hogyvóttal, mert a kolléganő sajna hétvégén is dolgozik, a cirkusznak viszont így is mennie kell. Nézzük hogyan folytatódik hőseink sorsa, kössétek fel a gatyát, kibaszottul durva menet lesz!

Két füves cigit szívó fiatal pitláker alakkal kezdünk, akik a városban autózva kiválasztanak egy kajáldát, majd felfegyverkezve betrappolnak és pihenőre küldik az alkalmazottakat. A részleteket nem ismerjük meg, mert Donovanapuhoz ugrunk, aki betrónolt a kéziratok elbírálójának irodájába, és egyszerűen rámorran, hogy változtassa meg a kritikát, amit a művéről írt. A pasi erre nem hajlandó, mire Mickey megpróbálja lefizetni, majd amikor továbbra sem áll kötélnek, felpofozza. Kétlem, hogy ez hatásos lenne, ha a „kérem” nem működik, de ki tudja.

1.jpg

Bunchy elhatározásra jutott, beszáll a raktár bizniszbe, még ma megveszi az épületet, méghozzá kesben. A kártérítést, amit a pap aknamunkája (hehe) miatt kapott, otthon tartja a széfben, de Harriet lebassza: vidd be egy bankba, és hozzál róla csekket, készpénzzel nem kötünk komoly szerződést. Oké, irány a hálószoba, lehet hátizsákba pakolni a lóvét.

Bátyja ezalatt kiadós reggeli futása után leizzadva végre döntésre jut, és elkezdi Abby cuccait kipakolni a szekrényekből, és azzal a lendülettel dobozolja is be őket. Közben azok az emlékek kínozzák, mikor először készülődtek az onkológushoz vizsgálatra – akkor még próbált optimista maradni.

2_1.jpg

2_2.jpg

A pofozást persze nem lehet vállrándítással elintézni, Mick a biztonsági őrnél kötött ki, még jó, hogy Daryll nyakig benne van a problémamegoldó-bizniszben, mert kisír Lenától két jegyet a másnapi meccsre az őrnek, amiért cserébe az elengedi verekedős faterját. Fél fülemet tenném rá, hogy Mickeynek ez sem elég, hogy leszálljon a 'forgatókönyv vonatról'.

A teremben – nem is annyira váratlanul – megjelenik Damon faterja, aki ugyan évek óta nincs képben, de most, hogy a fia bunyózással kezd egyre ismertebb (és pénzesebb) lenni, rögtön előkerült. Terry egyáltalán nem boldog a dologtól, de pártfogoltja elengedi a füle mellett az aggályait.

3.jpg

Pakolás közben hősünk tovább mozizik a múltban: az onkológiai vizsgálat után kamu ürüggyel a parkolóban hagyja az asszonyt és visszarongyol az orvoshoz, hogy kicsikarja belőle, mennyi ideje van hátra a nejének. Könnyek közt kérleli, hogy mentse meg, de a tudomány mai állása mellett sajnos ez nem így megy. Az orvos annyit tud javasolni, hogy élvezzék ki a közös időt – utazzanak, legyenek a gyerekekkel.

A doki után a bárba térnek be, ott teszi fel a férfi a kérdést: hova utazzunk? Ám nem kap rá érdemi választ, helyette Abby elkéri a kocsi kulcsát, kiveszi a csomagtartóból a bézból ütőt, és frusztráltságát levezetendő szétveri a bárt. A visszaemlékezés végén Ray kijavítja a falon a likat, amit az állítólagos mosómedvék utáni kutatás miatt vágtak (ezeket haluzta ugye az asszony), majd felhívja Debet, hogy értesítse az érdeklődő családokat: a ház mielőbb eladó.

4.jpg

Daryll hívást kap pártfogoltjától a korábban már megismert Zs-kategóriás színésztől. Jay White filmjelenetet próbált japán oktatójával, de elvétette a mozdulatot és szamuráj karddal levágta az öreg fejét. Mi a fasz! Mickey még fia kocsijában ül, ezért Daryll faterjával az oldalán megy a színész házához.

A problémamegoldóról gyorsan kiderül, hogy inkább botcsinálta, mint profi, mert a bokorba hányáson kívül egyebet nem tud tenni, ezért Mick veszi át a vezénylést. Törölközőket, vödröket, tisztítószereket és betont (!) kér, majd míg a fiatalok mindezt beszerzik, ő a karddal nekiáll tovább darabolni a hullát!

A rész elején látott rosszarcok felvették az étterem dolgozóinak egyenruháját és a betévedő vásárlókra fegyvert fognak, kirabolják őket, a bankkártyájukat is elveszik, és leemelik róla a pénzt, majd egy zárt helyiségbe terelik az áldozatokat – szerencsére a többi alkalmazott is itt van, vagyis még nem öltek meg senkit. És igen, pont ebbe a kajáldába csörtet be az éhes Bunchy a millernél is több lóvéval megrakott táskával.

Bridgethez ugrunk, aki a (szintén az első részben megismert) csávóval (Smitty) töltötte az éjszakát, majd közösen pancsolnak a kádban. A lány arról zagyvál, hogy a faterja betegítette meg a fiút valahogyan a műtétje előtt azért, hogy Abby kerüljön a kés alá helyette. Ööö, tegye fel a kezét, aki ezt elhiszi… Mindenesetre a csávót nem műtötték meg, talán Anyut igen, de mint tudjuk ez sem jelentette a megváltást. Smitty zokon veszi a dolgot, és magára hagyja Bridgetet.

6_1.jpg

6_2.jpg

A feldarabolt holttestet a nyílt vízen a legjobb eltüntetni, ennek érdekében Mick csónakot szervál, miközben Jay és Daryll azon vitáznak, hogy rohadtul rossz ötlet volt a darabolás, inkább a tag ügyvédjét kellett volna hívni. Nos, késő bánat…

A vita hevét egy megjelenő járőr szakítja félbe, akit szerencsére nem a mólónál a kocsiban veszekedő két néger látványa buzdít közbeavatkozásra, csupán csevegni akar gyerekkora kedvenc színészével. Végülis, a Zs-kategóriának is vannak rajongói, különben nem létezne, nem igaz? Még közös szelfi is készül – ha bukik a sztori, ezt biztosan nem tudja letagadni – aztán a járőr tiplizik, lehet végre holttestet süllyeszteni. Ebben Mick és Jay vesz részt, a legkisebb Donovan-kölyköt faterja kihagyja a buliból.

7.jpg

Így hát a két összeesküvő kihajózik az óceánra, hogy ott a vödörbe és betonba süllyesztett testrészektől megszabaduljon – plusz a törzs ugye, ami extrán van becsomagolva és az egyik vödörhöz láncolva. Behajítják a kardot is, ezzel kiradíroztak egy embert az életből. Mickey kissé cinikus, arra biztatja Jayt, hogy illő japán szertartással búcsúzzon el áldozatától, aki ezt meg is teszi. Kántál kicsit, aztán lehet visszahajózni, mintha mise (!) történt volna.

Haza hajtanak, kirakják Jayt, ám a sztorinak itt még nincs vége. Mickey elzabrálja a ház biztonsági kamerájának felvételét, mint tárgyi bizonyítékot, és előáll a farbával: ’te a fiamat fizeted, de ebben az ügyben lényegében én közreműködtem’. Faarccal bedobja a segítség árát, a színész kezébe adja sikertelen forgatókönyvét és utasítja, hogy Jay szíveskedjék a döntéshozók elé állni, miszerint leforgatná a filmet saját magával a főszerepben. Van bőr a képén az öregnek, meg kell hagyni!

8_2.jpg

Az étteremből végül a rendőrök szabadítják ki a túszokat – azt nem tudjuk meg hogyan és mennyi idő múlva – ám Bunchy problémáját leszarják, sőt kigúnyolják amiért ennyi pénzt tartott magánál. Lehülyézik, kinevetik, de segíteni… na azt nem akarnak. Én mindössze azt nem értem, hogy az öcskös miért nem hősünkhöz fordul, akinek ez a specialitása, és kb. 3-5 óra alatt előásná a két pitlákert, visszaszedné tőlük a lóvét, majd elásná őket. Ugye.

9.jpg

Sam Winslow hívatja Rayt, mert a két kirúgott segítőjétől visszaszedett anyagok nem oldották meg a problémáját; egyikük (Tom) továbbra is sakkban tartja a korábban felszedett információkkal. Hősünk rákérdez mi lenne az, mire az asszony nagy sóhaj után elmeséli.

Anno jóval fiatalabb felesége volt egy híres filmsztárnak (a mostohafia az ő gyereke), akivel közös lányuk is született. Egy nap picsa részegen ült volán mögé a két gyerekkel, és balesetet okozott. A lánya meghalt, Tom pedig elsimította a dolgot, mármint az ittas vezetést és a bűnösséget. Ray ígéri, hogy előkeríti a tagot, és elintézi (azt nem mondja meg, hogy őt vagy a bizonyítékokat, esetleg mindkettőt).

10.jpg

A családi bár arra is jó, hogy nap végén itt lehessen összegezni az eseményeket, és italba fojtani az örömöt vagy a bánatot. Terry és Bunchy ez utóbbit teszi, míg be nem jön Mick és Daryll ünnepelni; na nem a sikeresen végrehajtott darabolás, hanem az öreg „elfogadott” forgatókönyve a bódottá oka.

Az idillbe Barnes ügynök érkezése rondít bele, aki négyszemközti eszmecserére invitálja a családfőt. Szokás szerint Avira panaszkodik, aki előző nap az ügynök házánál rendezett cirkuszt, márpedig ennek véget kell vetni. Mick nem hajlandó megölni, de sajna őt is van mivel zsarolni (eddigi gyilkosságok felemlegetése, Bunchy belekeverésének belengetése), így végülis nem tiltakozik az ukáz ellen, mely újabb gyilkosságra szólítja fel. Na bazmeg!

11.jpg

Hősünkkel zárunk, aki autója magányában bámulja, amit az érdeklődők távoznak a lakásából. Deb kiszúrja, hozzá lép és javasolja, hogy alkudjon a jobb ár érdekében. Őt ez hidegen hagyja, csupán szabadulni akar.

Címkék: 18+ Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.09.04. 09:56:43

Ez a sorozat már annyira abszurd hogy sajnos a rovására megy, engem már nem szórakoztat hogy a Bunchy ilyen retardált.
Az a vallomás a kádban is nagyon kellett....
Én ezt a sorozatot elengedem, tőlem a következő részben akár atombombát is dobhatnak rájuk haljon ki a Donovan famili.

AaannnaaA 2017.09.04. 10:06:57

@szociál: Akkor köztes megoldásként javaslom a hogyvolt olvasását, úgy nem olyan idegesítő :) Okés?

Gondolhatod, a Bridgetes részeket és is áttekertem, erre szólt kolléganő, hogy vegyem át a rész megírását. Na mondom baszki, kénytelen leszek én írni az idegesítő picsáról :)

Pácsó Ármándó 2017.09.04. 10:35:29

@AaannnaaA: "Kántál kicsit, aztán lehet visszahajózni, mintha mise (!) történt volna." Jajj! :-))
Bridget nem is szerepelt túl sokat :-)

AaannnaaA 2017.09.04. 10:41:55

@Pácsó Ármándó: Azért ha nézned kell soknak tűnik az...

Pácsó Ármándó 2017.09.04. 12:18:24

@AaannnaaA: Elhiszem neked AaannnaaA! Ezért is egyeztünk meg abban, hogy te és TimiPuma nézitek én meg csak olvasom :-)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.09.04. 14:24:28

@AaannnaaA:

Báncsi lenne az első akit kinyírnék, vagy férfi prostit csinálnék belőle hogy 5 dollárért orálozzon le éces drogosokat.
Egyszer vesz egy házat és felgyújtja, most a nem tiszta pénzét ellopják, és bejelenti a zsaruknak hogy találják az egy millió dollárját bmg...Raynek már régen ki kellett volna nyírnia ezt félnótást.
Bridzsitet meg vigye el mexikóba a kartel, és sose kerüljön elő.....kis horpadt unszimpi fejét nem bírom nézni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.09.04. 14:26:50

@Pácsó Ármándó:

Ez után a Tvinszpik nem túl erős ? :)
Van egy kis hullámvölgy a két sorozat között.

AaannnaaA 2017.09.04. 15:22:42

@szociál: Tévedsz, ez Bunchy legális pénze, a kártérítés a papi aknamunkáért (amit először házra költött, aztán bátyus kicsavarta az őt átverők kezéből!)

tinipuma 2017.09.04. 16:59:59

Először is, köszi a hogyvótot és a beugrást!
Mikor Bunch a bank helyett a szendvicsezőbe ballagott, én vinnyogva állítottam le az egészet és sanszos volt, hogy nem is folytatom. @szociál: megértelek, iszonyú mérges lettem. Mondjuk én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy tulajként Bunch mit össze szerencsétlenkedik majd a bérlőkkel, bombát azért nem szórnék rájuk :)
Bridget még mindig nem tud idegesíteni annyira, mint Conor, szóval vele elvagyok erre a két jelenetre.
Mickey problémamegoldó akciója sem lett valami fényes, már csak azért sem, mert az öregnek - tudjuk jól - egy egyenes gondolata sincs.
@Pácsó Ármándó: Te csak olvasgass, abból nem lehet baj :DD

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.09.04. 18:22:36

@AaannnaaA: @tinipuma:

A hogyvoltját majd olvasom, de hogy le nem szedem a következő részt az is biztos.
Az nálam nem játszik hogy epizódonként felcseszik az agyam.

Pácsó Ármándó 2017.09.04. 21:14:49

@tinipuma: Ja, hogy ne is szóljak hozzá?! :-))))

@szociál: A TwinPeaks mindentől különbözik, így nincs problémám Sugár Donovan kalandjaival :-)

Is 2017.10.27. 09:36:48

@AaannnaaA: Bridge egy cseppet sem okosodott.
Sajnos Bunchy sem. :(
Az, hogy Ray végre eladja a házat azt jelenti, hogy lassan megszabadulunk a múlttól? De jó lenne!
Már csak azért is, mert négy rész után még mindig nem történt annyi minden, hogy abból egy normális részt össze lehetett volna hozni. Pörögjön már fel, mert Dunának megyek.

Viszont attól a falnak mentem, hogy Frank a végén csak úgy beállít, és előhúzza az előző évad kaszinótulajos gyilkosságát. (Ezek szerint az indián öreglányt is csak kinyírta Mickey?) Most komolyan, honnan tud róla? Meg hogy ő fedezett M-nek? Miért, az öreg hozzá fordult utána, hogy segítsen eltüntetni a nyomokat? Ugyan, hagyjuk már az ilyeneket, amikor ennyire hülyének néznek. Nem tudták volna ennél épkézlábabb módon behozni ezt az Avi vonalat? Eh...
Tényleg gyenge eddig az egész. Nagyon.

AaannnaaA 2017.10.29. 17:47:29

@Is: Látom kitartóan küzdesz :) Ne adjátok fel, nemsokára visszatér a régi hangulat! (Gondolhatod, ez hetiben milyen volt, mikor kis híján eret vágtam, amiért még hogyvótot is kell belőle írni...)

Is 2017.10.30. 09:35:06

@AaannnaaA: Mindjárt kommentelem a többit is a 10. részig... Anyám, borogass.
süti beállítások módosítása