Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 1x10 - Éjszaka

2017. szeptember 01. 11:00 - hektor_

Az évadzáró epizód közel egy órásra sikeredett, ennek megfelelően a hogyvolt sem lesz rövid. Flashbackkel nyitunk: Juneék épp csak megérkeztek a Vörös Központba, Lydia néni sorakozó közben az öltözékeken végigpillantva lekurvázza a lányokat (semmi extra, simuló farmerek és kigombolt kardigánok). June bámészkodik, döbbenten hölgytársai szemében ülő rettegéstől, a Néni ezt egy sokkoló csípéssel torolja meg, majd egy horrorba beillő díszletben a lány fülébe ültetnek egy nyomkövetőt.

h1.jpg

Offred hazaérvén megbizonyosodik róla, hogy a titkos csomag a kád oldalába applikálva még mindig érintetlen, cserébe az ajtót kinyitva egy akkora pofon várja, hogy tényleg fal adja a másikat, tud ez a Türkiz, ha akar. A ház úrnője értesült a Parancsnok – Offred liezonról, valamit hagyhattál volna nekem, üvölti, majd berángatja a lányt a mosdóba és ráülteti egy terhességi tesztre, Offred, kezdhetsz imádkozni hogy az legyél. Türkiz addig jógázik a teszt felett, amíg pozitívba nem fordul a csík, meghallgatták az imáinkat, mondja, a szolgálólány replikázik: azt hiszed én ezért imádkoztam? Türkiz nem jön ki a sodrából, egy terhes nőt megütni újra mégiscsak túlzás.

h2.jpgh3.jpg

>A Parancsnok megérkezik, Türkiz már a szobájában várja az asztalra kiöntött scrabble felett: akarsz játszani? Nem lehet, dolgom van, amugyis tudod, mi a törvény. Naná, mondja a feleség, pár paragrafust magam kanyarítottam oda, ha még emlékszel. A férfi passzivitását látva Türkiznek hamar elfogy a türelme és kiborítja a szaros bilit, de Waterfordot nem olyan fából faragták, akit holmi asszonybeszéddel be lehet pöccenteni, sőt, még ő állna neki vádaskodni. Az asszony belefojtja a szót az infóval Offred terhességéről, majd a mosolyt is letörli az arcáról, mikor megtoldja az örömhírt azzal, hogy a gyerek úgysem az övé, hisz Isten nem engedi hogy a hozzá hasonló szaralakok tovább örökítsék a gyengeségüket.h4.jpg

Szürke abajgatja a reggelivel Offredet, ölelés, puszika, ilyen sok érintésért könnyen a Falon köthet ki az ember ezekben a vészterhes időkben. Ezek után még Nick is befut hasonló gesztusokkal, a meghitt pillantokat Türkiz érkezése zavarja meg: öltözz, hosszú útra megyünk, Nick ezúttal nem te vezetsz, köszi. Mindeközben valahol a határ környékén Moira fagyoskodik a mezőn loholva, egy elhagyatott tanyára érkezik ahol az otthagyott autó rendszámáról letörölve a port nagyon úgy tűnik, átért végre Kanadába!

h5.jpg

Waterfordék lefüggönyözött limója megérkezik egy ház elé, Türkiz kiszáll, és én már tudom mi lesz, pedig a zene még nem utalt rá: bizony, a következő képkockákban előkerül Hannah, Offred lánya. Türkiz a lépcsőn barátkozik a kislánnyal, miközben a kocsiba bezárt Offred hiába üvölt és vergődik és forog, mint tyúk a tojáson, a sofőr őt nem engedi ki a járműből. Asszonya beszállva közli vele, hogy a kis Hannah addig van biztonságban, amíg az ő gyereke is, tehát Offrednek eszébe ne jusson semmi butaság a terhességével kapcsolatban. A hátsó ülésre zárt lány tovább üvölt és elhordja Türkizt mindennek, de süket fülekre talál.

h6.jpgh7.jpg

Warren Parancsnok önszopató gáláján a férfi a kéjsóvárság és bujaság jegyében elkövetett összes bűnét beismeri a társai bíráló tekintete előtt. Waterford az ítélkezést megpróbálja elviccelni, illetve védelmébe veszi Putnamet, családja van, hagyjuk már, Pryce Parancsnok azonban odaköhinti, ja, a felesége is volt bent tanúskodni, és a lehető legsúlyosabb büntetést kérte - persze csak férje érdekében, tanuljon a hibáiból. Hoppá. Sikerült végül megegyezni, egy hófehér kórházi szobában már nyisszantják is lefelé Mr.Putnam kezét alkarból, nekem meg forog a gyomrom, mindenesetre a rendszer valóban igazságos, itt nincs kivételezés bűn esetén a vezetőkkel sem.

h8.jpg

Offred bekopog Nickhez, ám a srác vagy nincs otthon, vagy nem engedi be, mindenesetre jobb híján így a Parancsnoknál köt ki a lány, segítségért folyamodva Hannah érdekében. Később nagy unalmában a kád mellől kiveszi és kinyitja a csomagot, levelek vannak benne más szolgasorsra ítélt nőktől, rengeteg. Türkiz már a babaszobát rendezgeti be, amikor a Parancsnok egy jó ájtatos bégetéssel próbálja oldani a köztük lévő feszkót, a nő bömböl.

Moira közben megérkezik a kanadai szeretetszolgálathoz, évek óta nem kapott annyi figyelmességet és gondoskodást, mint itt, egyelőre nem is tud mit kezdeni vele hogy ismét a birtokában vannak az alapvető ember jogai, és a választás luxusa.

h9.jpg

Szolgálólányunk még mindig a földre öntött levelekben hempereg, hát ha bármikor bejöhet bárki a szobába, én mondjuk óvatosabb lennék, a fentiekre való tekintettel a terhessége sem mentené meg egy csonkítástól. Szólnak a harangok, lélekmentés lesz ma, így Offred az undok társával, Ofglennel útra kel a showra. Lydia néni baljós dolgokat óbégat a mikrofonba, majd utasítja a lányokat a szokásosra, mindenki vegyen el egy követ, álljatok körbe. Mikor ez megtörténik, behozzák a megkövezendő személyt, tátott szájak követik az útját, ugyanis baszki, persze hogy Janine az. Lydia néni könnyes szemekkel fújja a mondókáját, tudom milyen nehéz ez, lányok, de ha megfújom a sípot, adjatok neki! A legnagyobb megdöbbenésemre Ofglen áll ki, ezt nem tudjuk megtenni, Néni - az egyik fegyveres rögvest ki is üti a lányt, majd elhurcolják. A síp felharsan, senki sem mozdul, kiváló a jelenet különben, percek óta nem vettem levegőt. Offred előlép, és kiejti a követ a kezéből, majd a lányok is követik a példáját és hazamennek.

h10.jpg

Könnyfakasztó jelenetben Moira épp sétál ki egy folyosón a Máltaiaknál, amikor egyszer csak feltűnik Luke. Hogy az úristenbe kerülsz te ide, kérdezi a lány, hát, rajta voltál a listámon, smsben értesítettek hogy megvagy, nagy ölelés, sírdogálás, még az én szemüvegem is bepárásodott picikét.

Offred eközben a halálraítéltek nyugalmával elmélkedik a szobájában, vajon ezúttal milyen büntetést eszeltek ki részére. Rövid időn belül fel is csendül a sziréna, léptek a folyosón, Nick ugrik be az ajtón, menj velük, mondja, higyj nekem. Meg is érkeznek a Szemek, kifelé menet Offred egy ölelés kíséretében odasúgja Szürkének a kád mögötti titkát, Waterfordék meg hiába üvöltenek a Szemekkel és Offreddel, előbbiektől hallgatást, utóbbitól meg egy gúnyos mosolyt kapnak csak, és a lány fellép a furgonban uralkodó sötétségbe.

h12.jpg

Köszönöm szépen az egész évados figyelmet mindenkinek, lesz második évad, úgyhogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlie100 2017.09.01. 13:32:52

Szia! Köszi a Szolgálólány Hogyvoltokat! Jók voltak! Olvastam mindet, csak nem vagyok egy nagy kommentelő.

Post Modern Prometheus 2017.10.03. 23:16:03

Hali, szintén szeretném megköszönni az egész évados hogyvoltokat, remek lett :)

fingerbangs 2017.10.10. 02:28:06

ez a sorozat nagyon gyenge, nagyon

MakoG 2017.12.12. 06:55:15

Most értem a sorozat és a hogyvoltok végére. A hogyvoltok jók voltak, a sorozatot még nem tudtam eldönteni. Mindenesetre köszi!
süti beállítások módosítása