Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x03 - Dogwalker

2017. augusztus 28. 09:43 - AaannnaaA

Az évad harmadik részére végre nagyjából képbe kerülünk, hogy mi is történhetett hősünk feleségével. Az infók szép fokozatosan csepegtek, időbe telt, míg összeállt a kép.

Kezdésnek a jelenben indítunk, közvetlenül az előző rész zárása után: Natalie Ray konyhaasztalánál ülve, ölében az ebbel meséli el mit művelt a férjével, Robbal, és miért. Hát, ha választanom kellene, hogy milyen háziállat felett vívott küzdelemért menjek börtönbe, akkor az legyen inkább olyan gyönyörűség, mint Erzsébet Fenevadova, mintsem Pepper, az AIDS-es őz. De haladjunk.

1.jpg

A megbeszélés közepén beállít az egyáltalán nem szomjas Mick, ezért hősünk rábízza a nőt (meh!), maga pedig a tetthelyre megy. A ház bejárása közben váratlanul a halottnak titulált Rob ugrik elő egy ollóval, és a mellkasába vágja. Bazmeg!

Az még durvább, hogy hősünknek a szeme sem rebben, kiüti az amúgy a vállán megsérült férjet, laza mozdulattal lerúgja a lépcsőn, aztán kiszedi és elhajítja a mellkasába állított ollót. Letrappol az eszméletlen tag után, majd a lábainál fogva kivonszolja, végül az autója csomagtartójába hajítja. Hívja Lenát, hogy takarítsa fel a házat, és szóljon a dokinak.

2_1.jpg

2_3.jpg

A sérültet állatkórházba (!!) viszi, és bezárja az egyik kutyaketrecbe (!!), ide érkezik a Lena által riasztott orvos, aki ezek szerint állatokon edződött. Végülis mindegy, általános anatómiát nekik is kell tanulniuk, ugye. Az időközben magához tért Rob őrjöng, de hősünkkel nem könnyű ujjat húzni, kirángatja a ketrecből, a doki érzéstelenítőt basz a valagába, és kezdődhet a vállában ragadt golyó kiemelése. Nagyon hangosan röhögök.

Mindeközben Mickey beveri a szunyát a kanapén a két kutya társaságában, míg Natalie vesz egy forró zuhanyt, és Abby pólójába bújva elalszik a házaspár egykori hálószobájában.

3_1.jpg

3_2.jpg

Reggel lesz, mire a doki Ray olló okozta sebéhez jut; miközben összeölti hősünk édesanyjáról és ezzel összefüggésben a rákos betegekről váltanak pár (amúgy kifejezetten tanulságos) szót. A műtétek végeztével Rob autóba kerül – immár a hátsó ülésre, nem a csomagtartóba – és miközben Ray hazaszállítja, még félig kómás állapotban Natalie-ról zagyvál. Így tudjuk meg, hogy először a csaj  anyjával költözött össze, de aztán megtetszett neki a lánya. Guszta!

Terry arra ébred, hogy újdonsült felesége épp elhagyni készül őt, az esküvőn kiderült kurvás eltévelyedése miatt, és erről a szándékáról képtelen őt lebeszélni. Miután magára marad, Conor hívja, hogy adódott némi gondja a mai meccsel, mire ellenkezést nem tűrve oda indul.

4.jpg

Mikor valamivel később, immár az otthonában Rob magához tér, rendőrséggel fenyegeti a szintén itt állomásozó hősünket, mire ő csak legyint: mégis hogy bizonyítod be? Nincs meg a fegyver, amivel az asszony megtámadott, sem a golyó, amit kiszedtek a válladból. Halkan, de annál hatásosabban rámorran, hogy ha így folytatja, halottként végezheti, azzal távozik. Lena eközben a földszinten rakja zsákokba az összevérezett cuccot, hogy elvigye megsemmisíteni.

Hazatérve Ray a kanapén találja a még mindig héderező faterját, akinek persze fogalma sincs védencük hollétéről. Felmegy hát az emeletre, ahol megtalálja az alvó színésznőt. Azonnal felkapja a vizet, amiért Abby pólójában van, ráparancsol, hogy vegye le. Mielőtt odáig jutna, visszakozik, és elnézést kér. Elmondja, hogy Rob nem halt meg, és leendő exfelesége minden kérésébe beleegyezik. Fáradtan az ágy szélére roskad, mire Natalie bocsánatot kér a póló miatt. Hősünk kiböki, hogy a feleségéé volt, aki pár hónapja halt meg. Szerintem maga is zavarba jön saját őszinteségétől, úh. gyorsan elhagyja a szobát.

5.jpg

Koncsíta útra kel pankrátorékkal, Bunchy magára marad a gyerekkel, így jobb híján a családi pubban teszi hasznossá magát. Apja is itt van, forgatókönyve megfilmesítésére próbál rávenni egy ügynökségi nyikhajt. A csávó azonban nem hozott jó hírt, a stúdió ítészei fércmunkának tartják az írását, és ezt meglehetősen goromba szavakkal papírra is vetették.

Conor meccsén nem történik semmi olyasmi, amire ne számítanánk: mikor a srác vesztésre áll, átmegy agresszív kismalacba, és orrba fejeli ellenfelét. Hiába, a vér nem válik vízzé. Még jó, hogy itt van Terry, mert a fejelés miatt az ellenfél csapattársai kis híján széttépik a srácot. Meccs után beszélgetnek kicsit, Conor elárulja, hogy be akar állni tengerészgyalogosnak. Na, ez új – kíváncsi leszek.

6_1.jpg

6_2.jpg

Hősünk továbbra is terápiára jár, most épp alaposan elkésve, enyhén véres ingben sikerül beállítania. A terapeutának a szeme sem rebben, leülteti egy géphez, melyen idióta stresszkezelési tesztet kell megoldania. A „nem túl lelkes” ez esetben enyhe kifejezés, de azért nekiáll a dolognak. Átmegy a vizsgán, a doki mégsem boldog, mert szerinte hősünk nem akar együttműködni, pláne megváltozni.

Donovanapu meglehetősen a szívére vette az elutasítást, de mielőtt ez ügyben további lépéseket tehetne, előkerül régi ismerősünk, Frank Barnes. Leülnek egy kávé mellé, az ügynök pedig előadja, hogy gond van Avival. Miután említett már nem dolgozik hősünkkel, pár hónapja megkereste Barnest. Ő adott neki némi munkát, és az elején jól ment minden. Csakhogy Avi megtartott pár cuccot az előző évad főmaffiózója, Szokolov dolgaiból, és árulta őket mégpedig úgy, hogy Barnes nevével takarózott, ami ugye elég kellemetlen egy FBI-osnak. Raynek nem akar szólni, mert ő nyilván elfogult exkollégájával, ezért kéri meg az öreget – nem mondja ki pontosan mire, de remélem nem láb alól akarják eltenni Avit.

7.jpg

Ezután Donovanapu visszamegy a klubba, ahol nagyszülői ténykedésébe az is beletartozik, hogy Bunchy lányának cumiját viszkibe áztatja azzal a dumával, hogy jól fog tőle aludni. Na persze. Legkisebb fia eközben tuti biznisz tippeket gyűjt be Harriettől – az öreglány raktárépületet akar rásózni, mert a raktározás bomba üzlet. Úgy nézem az ötlet nem talál süket fülekre, Bunchy azon melegében elviszi lányát az emlegetett épületet legalább kívülről megstírölni.

Bátyja ezalatt megpróbálja visszakönyörögni magát a feleségéhez, kevés sikerrel. Maureennek nemcsak az a baja, hogy megdugott egy kurvát az esküvő előtt, hanem az, hogy az egész családja tudott róla, és mindenki kussolt. Mert őt nem fogadták be, kívülállónak tekintik. Aha, az ellenkezőjének nem tudom mennyire örült volna – pl. ha Abby jóindulatúan elé áll azzal, hogy „a férjjelölted kurvázott a lánykérés napján”. Ugyehogyugye.

8.jpg

Natalie hívására Ray elmegy a stúdióba, ahol a nő forgat, és miközben a készülő felvételt bámulja, gondolatban visszatér a múltba. Emlékeiben felesége a gyerekeivel kártyázik meglehetősen ramaty állapotban – lefogyott, haja most kezdett visszanőni, nyilvánvalóan a rák számlájára írható mindez. Hősünk elkeseredetten bámulja a színlelt családi idillt, Abby hiába kéri nem hajlandó úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Magához szólít egy üveg viszkit, és elindul sétálni a kutyával.

Menet közben a Peppert sétáltató Natalie-val találkozik, aki felismeri: maga volt a férfi a karambolozó autó volánja mögött! Eszerint a szőke meg az a nő, aki miatt hősünk elrántotta a kormányt. (Tippre kettejük korábbi ismeretségét akarták bemutatni a baleset többszöri újra játszásával a készítők, nem azt, hogy Abby amiatt lett beteg.) A szőke behívja a házba beszélgetni, aminek nem meglepő módon dugás lesz a vége. Most már legalább értjük kettejük viszonyát.

9.jpg

Miután végzett a forgatással, Natalie a lakókocsijába hívatja hősünket, ahol a kezébe nyomja Peppert azzal, hogy adja vissza az ebet exférjének. Ő eleget tesz a kérésnek, még aznap este átviszi a vakarcsot. Valamivel később – szokása szerint – arra sétál Abby kutyájával, de Natalie és Pepper már nincs itt.

10.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.08.28. 21:40:44

Éces őz :))
Egy dagadt macskától cifra fosása lenne, úgy peparázna.

Nátáli a Banshee-ben tehetséges volt, remélem itt is csillogtatja tudását, ami az ágymunkát illeti ;)

tinipuma 2017.09.03. 11:13:15

Azt hiszem Rob lett az új kedvencem, remélem látjuk még :)

Nem értem, hogy Conort miért erőltetik, sok értelmét nem látom a szereplésének. Hogy a család összes férfi tagja dühkezelési problémákkal küzd, azt eddig is tudtuk.

Avira kíváncsi leszek.

Még annyit, hogy, szerintem cuki a kutya :))

AaannnaaA 2017.09.03. 17:37:10

@tinipuma: Na igen, a gyerekeket én is szívesen látnám már kívül, bár jelen évadban pont Conor a kevésbé idegesítő...
Rob mivel nyerte el a kedvenc státuszt?

Oké, lehet, hogy cuki, de tényleg úgy néz ki, mint egy éces őz. Ahogy @szociál: mondta, egy dagadt macskától összefosná magát.
Valamelyik este mentem haza, pont egy ilyen jött velem szemben pórázon. Egy perccel előbb odaszaladt hozzám egy macsek hízelegni. Rászóltam a kutya gazdájára, hogy itt egy macska nehogy összevesszenek, mire az ölbe vette a kutyát. Gondolom nem arra számított, hogy megkergeti a macskát, hanem pont a fordítottjára :)

tinipuma 2017.09.03. 18:17:24

@AaannnaaA: Mert megbízhatóan idiótának tűnik, azért :)

Is 2017.10.27. 09:29:35

@szociál: Na igen, ott valamilyen lélegzetelállítóan gyönyörű volt. Viszont esküszöm, bár fura ezt ilyen fiatal csajra mondani, de nem öregszik szépen. Itt erősen kellett gondolkodnom, hogy honnan is ismerős a csaj.

@AaannnaaA: Hej, pedig de reméltem, hogy ezt a részt megússzuk flessbekk nélkül. :S
Ray egy fasz, hogy a haldokló felesége mellől megy el dugni. Persze a csaj meg a környéken lakik. Nyilván...
De ugye, hogy az első évados kis picsára emlékeztet. Az is Ray farkán végezte... :)

Ja, és még a 2. rész egyik visszaemlékezéséhez, amikor Ray megtudja a dokitól a rossz hírt: az mennyire hihető már, hogy a doki a vizsgálat után odamegy, de lópikulát sem mond, hanem búval baszott arccal ott áll, és hagyja, hogy a kétségbeesett férj reménykedve találgasson? Ugyan, hagyjuk már...
süti beállítások módosítása