Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x06 - No Mo' Mojo (Évadzáró)

2017. augusztus 24. 11:00 - Szencsike

Elérkeztünk a záráshoz, azt hihetnénk, hogy most már minden rendben van, de még akadnak elvarratlan szálak a botcsinálta nyomozóink számára. Kezdjünk egy flashbackkel, BB-t látjuk, ahogy szalad a gyilkosa elől, de sajnos Mimó néni régi temploma előtt elkapja, majd betöri a koponyáját. Fogja a halott gyereket, bezsuppolja a kocsiba, és kiszedi a keretből a kaput, azt is elrakja, majd elhajt. BB szelleme pedig mindezt végignézi. A gyilkos Illium tavához hajt, ott ráköti a gyereket a kapura, majd bedobja a tóba. BB szelleme pedig nincs egyedül, Mimó néni régi barátainak a szellemei is végignézik, ahogy BB az enyészeté lesz. A gyilkos elhajt, a halott gyerekek szellemei pedig elsétálnak.

1.png

A jelenben gyászmisére megyünk, a helyi néger közösség elvesztett jó pár gyermeket és most, hogy kiderült az igazság, ideje búcsúzni tőlük. Hap pedig azon morfondírozik, hogy abban a templomban zajlik a szertartás, ahol a Tiszteletes prédikált, aki megölte őket. Leo a hitben látja a választ, nem a prédikátor személye a döntő, de Hap továbbra sem érti, mi vitte rá az atyát, hogy megölje a gyerekeket. Igaz, most örül csak annak, hogy ateista. A templomban jó pár édesanya végre méltóképp elköszönhet a gyermekeitől, a tömegben ott van Fehér zsaru, aki valahogy elveszettnek tűnik. Valentine és Beau Otis is eljöttek, Florida pedig Marvinnal, Fekete zsaru kísérőjeként érkezett. Hap persze szomorú kutya pillantásokkal figyeli őket. Valentine seriff mondja a gyászbeszédet, külön kiemeli a helyi rendőrök áldozatos munkáját, hogy megoldották az ügyet. Hap és Leo gúnyosan összenéznek, és azon morfondíroznak, vajon melyikük lesz az első, aki a seriff kalapjába csinál.

2.png

A szertartás után Stella megadja nekik azt az elismerést, amit a seriff elvett tőlük, az anyukák tudják, hogy ők találták meg a megoldást a gyermekeik ügyére. Az ő fia nincs a halott srácok között, ám még mindig az eltűntek listáján szerepel, de még reménykedik, hogy egyszer hazajön. Az urak pedig ne búsuljanak, megtettek mindent, és ha ráérnek, akkor ingyen levágja a hajukat, Hapre különösen ráférne egy vágás. Hap rosszkedve azért lesz még rosszabb, mert meglátja, hogy Flo és Marvin szájra puszival búcsúzkodnak. Leo hazaérve ott találja Rault és egy másik urat, ő Iván apja. A pali elég szigorúnak néz ki, reméljük, mellette egyenesbe jön a kölyök. Igaz, szerinte Iván olyan, mint az anyja, az is lelépett. Megadná a pénzt Leónak, amit Ivánra költött, de ő köszöni, nem a pénz miatt fogadta be a gyereket. Iván már összepakolt, megjött az esze, hisztizés nélkül megy haza. Kiolvasta a Huckleberry Finnt is, tetszett neki.  Leo figyelmezteti a kölyköt, hogy viselkedjen, és megkapja a kalapját. Látszik, hogy kötődik a kölyökhöz, hiába, neki is van szíve. Egy bús Leo megy vissza a házba, Raultól is kap egy puszit, és lehet, hogy ez egy végleges búcsúpuszi volt nekik is.

3.png

Hap és Flo Mimó néninél rendezi a sorait, a nő pakolja össze a hölgy ingóságait, Hap pedig lelkizik. Nosztalgiáznak a néniről, a Tiszteletes árulásáról, és persze a kvázi kapcsolatukról. Flo nem szépíti a dolgokat, Hap hiába egy rendes pasi, fehér férfi. Flo mindig is fekete férfi oldalán képzelte el magát, ő így nőtt fel, nem Hap hibája. Pedig már ő is mindenfélét képzelgett, a lustasága vagy a korára tippelt volna, de kénytelen ebbe belenyugodni. Sok mindenre rájött Flo miatt, amin elgondolkodott és mindenképp jó szívvel emlékszik vissza rá, az arcán amúgy is ott a pofon nyoma, jó mementó az is. Flo közben nézegeti TJ angyalkáit, a srác az utolsó darabot nem is tudta befejezni, de még így is 14 angyalt készített Szent Mihály napjára, ami szeptember végén, október elején van. Hap elgondolkodik, 15-nek kéne lennie, hisz talán a gyerekek miatt készíthette ezeket. Leo a lyukat foltozza a padlón, amikor Chester bácsi fotója leesik a falról. A képet nézegetve a bácsi szelleme is feltűnik, megdicséri Leót az elvégzett munka miatt, de még mindig nincs befejezve, mert az egyik gyerek nem illik a többi közé. Hap ekkor ront be Leóhoz, szerinte nem a Tiszteletes ölte meg BB-t.

4.png

Valentine seriff délutáni iszogatását Fekete zsaru zavarja meg, elhozta BB piros tornacipőjét, tessék magyarázkodni. Hapék Fehér zsarut látogatják meg, a palit kényszerszabadságolták TJ megölése miatt. Lehet visszatérhet, ha segít BB ügyében, a tornacsuka döntő bizonyíték lenne. Fehér zsaru a munkája során alig húzta elő a fegyverét, és amikor először ölt embert, az is egy nyomi. Leo szerint annyi a gond, hogy TJ fekete volt, ha fehér lett volna, megúszta volna egy térdlövéssel, a zsaru meg röhöghetne egy sör mellett a kollégákkal a meló után. BB-t nem a Tiszteletes ölte meg és valaki el akarja tussolni az ügyet, csak mondja el, amit tud! Fehér zsaru megmondta a nevet, Hapék máris figyelik az Otis házat, tudják, hogy esélytelenek vele szemben, de kiderítik, hogy ölte meg BB-t. Valentine elindul otthonról, Hapék szorosan a nyomában követik. Egy parkban állt meg, a baseballozó gyerekeket figyeli az öreg, Hapék meg őt. Sajnos a gyerekek figyelése még nem illegális, de valamit kitalálnak ellene. Hap azon morfondírozik, hogy pont beleillik a molesztálók profiljába: tisztességes polgár, senki nem gyanakszik rá. Ők egy árus bódéja előtt ácsorognak, a boltos felfigyel a szavaikra, de látszik, hogy meg se akarta volna hallani. Otis közben elindul, Hapék is mennének, de a boltos még visszahívja őket venni valamit, ha már ennyit itt ácsorogtak.

5.png

Otis következő megállója az étterem, Hap a kést használja tükörnek, trükkös. A seriff barátságosan megsimogatja egy kisfiú fejét, Hapék hányni tudnának ettől. A seriff nem hülye, már a parknál kiszúrta őket, és rendel egy jeges teát nekik. Annyit legalább elismer, hogy rosszul kezelte a hivatal a Tiszteletes ügyét. Leo ettől még nem lesz az öreg barátja, aki nem is várja el tőlük, de akkor egy kicsit legyenek barátságosabbak. Este lesz nála egy kis parti, jöjjenek ők is, ezzel jelezve, hogy elásták a csatabárdot. Hapék szótlanul fogadják az ajánlatot, a seriff lelép, Miriam pedig kihozza a teájukat. Felfigyelnek a nyakláncára, ugyanolyan, mint BB-nek volt. Akkor irány Miriam háza, meglepi a nőt a látogatásuk, és végül a srácok megmutatják neki a Chester bácsi dobozkájában talált nyakláncot, ami pont olyan, mint az övé. Vagyis a fia meghalt, ő pedig összeroskad a hírtől. Később, immár megnyugodva meséli, hogy a gyerek két éve tűnt el, hiába imádkozott, most már nem fog hazajönni. Hapéket is megviseli az asszony szomorúsága, de nincs mit tenni. Leo talál egy képet a srácról, ahogy egy fán üldögél, ez a régi búvóhelyén készült, a templom közelében. Hap rákérdez Valentine Otisra, volt-e bármilyen kapcsolat a gyerek és közte, de az asszony egyrészt túl gyorsan tagadja le, másrészt elég gyorsan el is küldi őket. Leo azt hiszi, hogy fél tőle, de a nő nem akar tovább tárgyalni velük.

Hapék BB búvóhelyén vannak, megtalálják a gyerek iderejtett kincseit is. Néhány játék mellett megtalálják Otis seriff jelvényét, egy születésnapi kártyát, amiben BB-t a legjobb fiának (Best Boy) nevezi és egy képet, amin a seriff a gyerekek baseball csapata mellett mosolyog. A bizonyíték megvan, de még így is a kevesen adnának hitelt a szavaiknak Otis ellenében. Leo részéről tiszta sor, jól beolvas neki, és ő legalább nyugodtan fog aludni, ha már Otis így elintézte magát. Részéről már most este is mehetnének, de Hap halasztaná, ő attól fél, hogyha meglátja, kitekeri az öreg nyakát. Úgy tűnik az urak döntésre jutottak, mert elmennek a partira. Valentine azonban a nappalijából figyeli a tömeget, mintha ki se akarna jönni a saját bulijára. Ez viszont jó alkalom nekik, hogy a fejére olvassák a bűnét. A nappaliban az öreg elé rakják a bizonyítékokat, és kiosztják a gyerekgyilkost. Sajnos azonban homokszem került a gépezetbe, mert az öreg előveszi a nyakláncát, ugyanolyan, mint Miriamé és BB-é. BB az ő fia, sose ölte volna meg.

Ez aztán elég komoly hidegzuhany az uraknak, az öreg pedig mesél. BB-ben minden megvolt, ami Beau-ból hiányzott. Mivel félig fekete volt, ezért nem vehette a nevére, de ennek ellenére is nagyon szerették egymást. A cipőt azért vitte el, mert nem akarta, hogy Miriam feladja, Hapék pedig már az utolsó reményét is elvették. Ráadásul ezzel kegyetlenül megbosszulták azt is, hogy Valentine elkente a gyerekkori gázolásos balesetet, kvittek lettek. Egyedül azt sajnálja, hogy a Tiszteletes öngyilkos lett, mert saját kezével ölte volna meg. Ez viszont nem igaz, mert nem a Tiszteletes ölte meg BB-t. Na, ez a hír már meglepi az öreget is, akkor mégis ki ölte meg a fiát?! Végszóra épp érkezik Beau, épp azt hallja meg, ahogy Valentine azon gondolkodik, hogy ki ölt volna meg egy ártatlan gyereket… Végre észreveszi Beau-t is, aki elég sután közli, hogy minden kész a tűzijátékra. Úgy tűnik, hogy a húsz fillér mindenkinek kezd leesni, és egyenesen Beau-nak szegezik a nyilvánvaló kérdést. A főbíró úr azonban tagad, Valentine a sétabotjával csapkodja a fiát addig, amíg végre beszél. Azért ölte meg a gyereket, mert ő volt a kedvence, és nem viselte el, hogy háttérbe szorult mögötte. Beau-nak sikerült egyébként megragadni a botot, közben kiértek az üres medence mellé. Közben elkezdődik a tűzijáték, a szemtanú csak Hap és Leo lesz a következőkre. Az öreg kijelenti, hogy számára BB volt az igazi fia és hátrébb löki a fiát, aki megtántorodik és beleesik az üres medencébe. Az öreg szótlanul megy vissza a házba, Hapék megkövülten bámulnak le a medence alján holtan fekvő Beau-ra. A házból pedig Miriam is kinéz, ő is látta, hallhatta mi történt a fiával.

Jó pár nappal később járhatunk, a szerelőműhelyben vagyunk, Hap befejezte a kocsija bütykölését. Végig egy autót javított, ez pedig az édesapja furgonja volt, ma újra régi szépségében pompázik. Leo otthon Chester bácsi képe előtt tiszteleg, elvégezték a feladatukat. Érkezik Hap is, mennek kocsikázni egyet, a háttérben meg látjuk, ahogy Mimó néni házikóját már mutatják is az érdeklődő vásárlóknak. Az urak visszahozták a kertkaput a régi templomhoz, így teljes minden. Elégedettek ők is, és kinevezik magukat Magányos Lovasnak és Tontónak, Leóból lesz a lovas, mert ő a cowboy, Hap inkább átbeszélné a szerepeket. Persze ebből is veszekedés lesz, de ezt már megszokhattuk tőlük. Amit viszont már nem látnak, az az, hogy Mimó néni, BB és a Klan tüzében meghalt gyerekek mind ott vannak, Hapék igazságot szolgáltattak nekik is. Hap és Leo élete biztos, hogy sosem lesz nyugis, hazafelé tartva ugyanis elhaladnak egy házikó mellett, és biztos, hogy a harmadik évadban szerepet fog kapni a kertben álló akasztófa is. Köszönöm a figyelmet!

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása