Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 1x09 – A híd

2017. augusztus 24. 09:00 - hektor_

Gyülekeznek a piros kabátosok, ohó, Gyerek Átadás Nap van Offwarrenéknél, nem szükséges a Nostradamus nevet felvennem hogy előre bocsássam: ebből nagy cirkusz lesz, melynek trailerét azonnal láthatjuk mikor a félszemű Janine nem adja át a gyereket. Mrs. Putnambe beleáll az ideg, a lány meg tolja a mantrát amit az anyukák szoktak: büfiztetés, pelenka, de csak akkor eszik ha.. stb. Putnam Parancsnok édesgetésére végül sikerül nyélbe ütni a cserét (csere = gyerek marad, anyuka meg csomagolhat, tízóraikor már másik családnál kezdheti az egész cécót elölről). Offred Almával cinkoskodna, beszállnék a Maydaybe, de a lány úgy csinál, mint aki nem tudja, mi az.

h1.jpg

Lydia néni átviszi Janinet az új fészkébe, a lány nézi a környéket, túl messze van, mondja. Mitől?-dörren rá Lydia néni, hát, a dolgoktól. Innentől Ofdaniel a neved, folytatja a néni, büszke vagyok rád, ott az új családod, hess. Türkiz és Mrs. Putnam közben Angela babát tologatják, az undok parancsnokfeleség büszkén dicsekszik, milyen jó az élet Ofwarren Ofdaniel nélkül, fellengzősen hozzáteszi hogy biztosan Türkizék is hamarosan részesei lehetnek a gyermekáldásnak, csak várjon türelemmel. Offredet a bolt előtt elkapja Alma: reggel túl sokan figyeltek, segíteni akarsz? Na akkor húzás vissza a Jezabelekbe, van ott egy csomag Rachelnél, hozd el, rejtsd el míg meg nem keres valaki, mindezt még ma!

h3.jpg

Este Offred a parancsnoki rezidencia bejáratánál toporog, mikor a ház ura megérkezvén emlékezteti rá, hogy ily későn a szobáját elhagynia talán mégsem illendő (amennyiben nem ő kéri, hogy vállalja a kockázatot az éjszakai látogatásokkal a betűkirakók és/vagy bordélyházak világába). A lány előad egy hótt átlátszó dumát arról hogy a múltkori kirándulás a Jezabelekbe nagyobb afrodiziákumként hatott rá, mint az Erzsébetvárosban mulató tinédzserekre az utolsó utáni vodkaszóda, akkor öltözz anyukám, mondja Waterford, még ma elmegyünk! Ez túl könnyen ment, de Offred nem érzi a baj savanyú lehelletét, csak flörtölve heherészik a limó hátsó ülésén. A liftbe beszállva Parancsnok közli, hogy egyből szobára mennek, Offred összerezzen: hé, a múltkor ittunk, most sajnálsz tőlem egy pohár Manhattant? Hát, maximum utána, ha marad idő. Nick elpuffogtat egy burkolt figyelmeztetést, mindkét fél részére: nem tudjuk, ki van ma itt, jó lesz vigyázni.

h4.jpg

Mindeközben Türkiz otthon babakelengye kötögetés után piát kamillát keres a konyhában, amikor Szürke betoppan, és elköpi hogy azt hitte a Parancsnok jött haza éhesen, azért szaladt ki. Hogyankérem, mondja Türkiz, a Parancsnok a szobájában üldögél. Szürke levágja hogy az asszonya mit kotorászik a szekrényekben, így hogy ne hozza zavarba, ő ajánlja fel hogy inkább tintázzon kicsit teázás helyett. Egye fene, de akkor tölts magadnak is! A poharazgatás közben kitárgyalják, Mrs.Putnam mekkora tyúk, ahelyett hogy örülne a gyermekáldásnak, folyton vinnyog hogy a gyerektől nem lehet aludni, emellett megtudjuk azt is, hogy Szürke fia a hatalomátvételkor veszett oda 19 évesen.

h5.jpg

Ofdanieléknél Ceremónia Déj van, az új ágyban nem találja a helyét, majd mikor Daniel Parancsnok a tiltakozás ellenére is elkezdi a mókát, a lány felrúgja az asszonyt és a felé forduló farkat, hol van Warren – üvölti, majd lekuporodik magzatban a sarokba. A Jezabelekben ennek a műsornak az ellentéte van terítéken, Waterford az együttlét után pornón felnőtt kezdőként zrikálja Offredet, jó volt? Öö.. igen? Akkor legközelebb sikíts, mert a lányoknak ugye csak akkor tetszhet az ilyesmi, ha üvöltenek. A lány le akar menni a bárba, ezt egy süket dumával köríti arról, hogy a Parancsnok mekkora ász és hasra esik tőle mindenki, de a férfi átlát a szitán: pontosan tudom, hogy miért akartál idejönni, meg is szerveztem a találkozót – nyílik az ajtó, ott áll Moira.

h6.jpg

h7.jpg

Odalent Nick a konyháslánnyal diskurál, kérdezősködik, hogy hallott-e valami pusmogásról a csaj, akinek azonnal leesik hogy sofőr úr belezúgott a szolgálólányukba. Az emlegetett szamár és barátnője eközben összevesznek, mert Moira nem akarja felkutatni sem Rachelt, sem a csomagot, de Offred nem hagyja annyiban: azt ígérted, megkeressük a lányomat, úgyhogy kapd össze magad és csinálj valamit – a feka lány csinál, mégpedig azt hogy lelép. Offred bömböl, pedig még nem is tudja hogy a keserűség poharának kiivása után otthon vár rá kitöltve egy tömény feles öröm nélküli üröm, Türkiz ugyanis kiszúrta a későn érkező, sunyin osonó Parancsnokot, így nem fog sokáig tartani hogy összerakja a képet.

h8.jpg

Reggel a ház úrnője rázza fel álmából Offredet, öltözz gyorsan, mennünk kell! A kocsiból kiszállva Lydia néni tirádázik, Janine visszaszökött a Putnam fészekbe, majd megpróbált megszökni, eddig jutott – ekkor zoomol a kamera a híd tetején a csecsemővel álló lányra. Putnam Parancsnok próbálja puhítani:

  • szállj le onnan, gyere haza és lakhatsz velünk és a kicsivel
  • nem szállok, te hazug fasz, azt ígérted megszökünk
  • Putnam szerint a lány nincs jól
  • a lány szerint ahhoz elég jól volt, hogy leszopja
  • Putnam tagad
  • Janine tovább ordít, családot ígértél és szökést

h9.jpg

h10.jpg

Lydia néni odaküldi Offredet, aki az összeverődött tömeget hátrébb zavarva egy elég megható jelenetben új jövővel kecsegteti Janinet: már nincs sok hátra, a rendszer össze fog omlani és ha ennek vége, elmegyünk berúgni és táncolunk. A félszemű lánynál a „tánc” szóra eltörik a mécses, ugyan ki akarna velem táncolni, gyere inkább ugorjunk! Offred ekkor előhúzza a gyerek-kártyát, a lányom miatt nem lehet, és a sajátodnak is add meg az esélyt, hogy felnőjön. Janine bólint, egy búcsúcsók kíséretében átadja a babát a lánynak, majd kilép a párkányról – mindenki üvölt, tekesek izgágáskodnak a híd felett és alatt egyaránt. A snitt után még megmutatják, Janine öngyilkossági kísérlete úgy tűnik, sikertelen, egy kórházi ágyon fekszik Lydia néni felügyelete alatt, eszméletlenül.

cap_the_handmaids_tale_s01e09_1080p_webrip_x264-tbs_00_42_41_42-animation.gif

Következő képkockákban Putnam Parancsnok nyaka körül szorul a hurok a fekete furgon bezáruló ajtóinak árnyékában. Mrs. Putnam az ablakban rázza ezalatt a gyereküket, mikor Türkiz segíteni és nyugtatni próbálja, lekapcsolja a „saját házad táján söprögess, a férfiak nem változnak” klasszikussal, a célzás betalált, később Türkiz szét is néz a férje tiltott fészkében. Offred eközben a piacon vásárol, a rendeléséhez egy sunyi mosollyal érkezik a hentestől egy plusz csomag. Sejtelmes zene, a sarkon guggolva kihúzza a csatolt borítékot: itt a csomagod, ribi, csókollak! Moira”

h12.jpg

A záró jelenet kiváló, a Jezabelsben Moira az egyszer már bevált wc-ből kiszerelő trükkel elintézi a vendégét, majd annak ruhájába átbújva, a vendég vérét a nadrágjába törölve sofőrnek/postásnak álcázva lelép annak kocsijával.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása