Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x05 - Pie a la Mojo

2017. augusztus 15. 17:00 - Szencsike

Álmodunk egyet, a gyerek Hap és Leo a karnevál területén kódorog és a meggyilkolt srácokról beszélgetnek. Azt már sejtik, hogy a karnevál területéről rabolták el a gyerekeket, tehát egy olyan valakit kell keresni, aki a karneválhoz tartozik. Megjelenik Chester bácsi is, ő próbálta elmondani a zsaruknak az infóit, de azok oda se figyeltek rá. Most a fiúkon van a sor, hogy kiderítsék, mi történt a gyerekekkel.

1.png

Flo és a két zsaru az étteremben reggeliznek, a Fekete zsaru Hapről kérdezgeti, de Flo nem ad ki semmit róla. Igaz, már nem az ügyfele, de már nem is érdekli, hogy mi van vele. Ha Fekete zsarunak bármilyen hivatalos infó kell a jelenlegi vagy a volt ügyfeleiről, idézést hozzon, nem kell a reggeli kávé kifizetésével kedveskedésnek álcázni semmit. Flo távozik, ám Fehér zsarunak csak annyi esett le, hogy Flo a keresztnevén, Marvinként szólította Fekete zsarut. Mimó néninél is reggeliznek, Iván nagyon menni akar a karneválra, de Leo nem engedi el őt, túl veszélyes most ott egy gyereknek. A nénire bízza a fiút, de Iván hisztizni kezd, mert unatkozni fog, de Leo nem enged, a gyerek marad. A néni vigyázni fog rá, már ismeri a kölyök trükkjeit. Mivel Leo házát még mindig figyelik a rendőrök, TJ segítségével lógnak ki. A lütyő még rá is köszön a figyelő zsarukra, akik csak azon csodálkoznak, hogy egy fogyi vezethet-e kocsit. Egy kicsivel odébb megállnak, TJ jó nagyot nevet a rendőrök butaságán, a fogyikra úgysem gyanakszik senki, Haptől pedig bezsebelhet egy dicséretet.

2.png

A karneválon Hapék beépülnek a melósok közé, ránézésre mindegyik új kolléga ülhetett már. Hap kizárná a nem fehér embereket, mert egy pedofil Flo szerint általában fehér. Leónak ez túl egyszerűen hangzik, de Hap abban is benne van, hogy megkérdezhetik, ki szokott gyerekeket öldösni. Közben érkezik a munkavezető, kiosztja a melókat, Hapék mehetnek szart lapátolni. E nemes feladat végzése közben is van idő alaposan megnézni a többieket, a lovakon kívül mindenki gyanús. Hapre ráköszön egy régi ismerőse, Judy, az a bizonyos hajlékony guminő. Leo viszont nem rajong a nőért, mert ellopta a lemezjátszóját, de Hap csak mosolyog a régi emlékeken. A kajálda kinyitott, Judy megy is, így a fiúk is, Hap már tovább megy egy lépéssel, Judy hasznos lehet, de Leo nem kér a társaságából. Hap is haragudhatna rá, mert Judy Hap kocsiját is meglovasította és eladta, mert mellplasztikára kellett a pénz. Hap szerint jó csere volt, mert legalább látta őt meztelenül.

3.png

A kajasátorban Judy talált nekik egy közös asztalt, Leo óva inti Hapet, mert máris máshol jár gondolatban. A szakács azonnal gyanús lesz a tetoválásai miatt, csíkok, amelyek akár számokat is jelenthetnek. Hap a börtönben ismert valakit, aki így jelölte magán az áldozatait, vagyis a szakácsuk a listájuk első helyére ugrott. Leo próbál vele jó fej lenni, de a szakács elég mogorván küldi el. Beavatják Judyt is a tervbe, ő mégiscsak jobban ismeri a helyieket. A nő megnyugszik, amikor megtudja, hogy nem lett belőlük zsaru, mert a melósok nagy része sittes volt. Elmondják, hogy kb. milyen karaktert keresnek, kissé fanatikus, magamutogató, a múltban talán gyerekek bántalmazása miatt is bevihették és legalább 13 éve itt van a karneválosok között. A szakács, a hely főnöke, és egy bohóc is gyanús lehet a leírás alapján. Leo a szakácsot célozza meg, Hap és Judy a többiekkel foglalkozzanak. Judynak feltűnik, hogy Hapet ez az ügy komolyan foglalkoztatja, és szerencsére olyan helyzetben van, hogy hozzáférhet a melósok aktáihoz. Leo a szakács lakókocsiját kutatja át, Hap pedig Judynál jelentkezik, a nő megszerezte az anyagokat. Hap rögtön beleveti magát az olvasásba, de Judyból előbújik a nő és hozzákezd a csábítási manőverekhez. Hap szerencsére most az egyszer az eszére hallgat, háromszor is nemet mond a nőnek, ez az ügy most tényleg fontos. Judy pedig, ha bosszankodik is, de segít Hapnek az akták átnézésében.

A szakács lakókocsijában Leo nem tud nyugodtan keresgélni, mert lebukik. A szakács szerencsére nem veri meg, sőt, ő is meleg, mint Leo és azt hitte, hogy elszórakozhatnának, ha már ebédnél küldte neki a jeleket. Viszont ha nem ezért jött, akkor jobb, ha megmagyarázza miért túrta fel a cuccait. Nos, tényleg érdekli őt a pali, de nem úgy, a tetkóitól lehidalt, miért csináltatta a csíkokat? A csíkok minden olyan évet jelölnek, amit józanul töltött, vagyis alkesz volt. Ha ennyi, akkor ennyi, a szakács a dumálást az előjáték részeként vette, de Leo szerencsére ki tud menekülni tőle. Mimó néninél Iván feltűnően unja magát, még Leo kedvenc könyvét sem akarja elolvasni, mert ezt is büntetésnek érzi.  A néni szerint a regény, a Huckleberry Finn hasznos olvasmány lehet, mert ha Iván valóban meg akar javulni, mint ahogy Leo reméli, azért is adta neki a könyvet, akkor Huck már elkövette helyette a hibáit, ő pedig tanulhat belőle. A tea közben elkészült, a néni megy is érte, Iván pedig meg se próbál jól viselkedni, kiszökik a néni házából. Flo a szerelőműhelybe megy, de csak Fernt találja ott, a férfit elküldi megtankolni a kocsiját, addig Flo körbenéz. Megtalálja azt a szobát, ahol Hapék kirakták az eltűnt srácok fényképeit. Sajnos őt is követte Fehér és Fekete zsaru, ez bizony egy jókora bizonyíték Hap bűnösségére.

6.png

A karnevál a délutáni órákban megnyitott, rengeteg gyerek érkezett szórakozni. A patkányképű zsaru Leo és Hap fényképét a főnöknek mutogatja, itt dolgoznak, ő pedig már jelenti is, hogy megtalálta mindkettőt. A vendégek között felbukkan a Tiszteletes is, ő egy gyerekcsoportot hozott, és Iván is velük jött. Közben megérkezett a rendőrség, lezárják a karnevál bejáratait, se ki, se be. Judy lakókocsijában Hap összeállította a lehetséges gyanúsítottakat, Leo pedig beszámol a szakácsról. Most csak Leóval akart szórakozni, de attól még ő is a kilenc lehetséges gyilkos között van. Kilenc emberre vannak ketten, nagy nehezen meghozzák a döntést, hívják a rendőrséget. A szórakozó nagyközönség semmit se vesz észre a rendőri jelenlétből, akik Hapéket keresgélik a tömegben. Flo is itt van, ő is a párost keresi. Észreveszik, hogy itt a Tiszteletes a gyerekekkel, Leo vigye ki őket, Hap megy telefonálni. Leo megy is az atyához, figyelmezteti, hogy nagy veszélyben vannak a srácok, minél hamarabb menni kéne. Rendben, kijelölik a találkozópontot, és Leo is szedjen össze ahány gyereket csak tud, ott fognak találkozni. Hap kifogja az egyetlen telefont, aminek elvágták a zsinórját, de szerencsére meglátja Flót. A nő figyelmezteti, hogy itt vannak a zsaruk, de sajnos pont azért, hogy Hapet letartóztassák, tömeges gyerekgyilkosság miatt. Hap elmondja neki a kripta történetét, azért vannak itt ma este is, hogy megakadályozzák az újabb gyilkosságot és hiába menne Flo ezzel a rendőrökhöz, mire hinnének neki, addigra lehet meghal egy újabb gyerek, Fekete zsaruban pedig különösen nem bízik. Hap bezárja Flót az elvarázsolt házba, lehet ezt nem kellett volna.

Leo összeszedte a Tiszteletes gyerekeit, és megérkezett ő is még néhány gyerekkel, de Ivánt nem találja. Leo mérges lesz a szófogadatlan kölyökre, a Tiszteletes vigye ki a fiatalokat, ő megkeresi Ivánt. A kölyöknek persze hűlt helye, de legalább Leóék végre összefutnak, itt a rendőrség, de Hapet akarják letartóztatni, ami nem túl jó hír. Leo fejében azonban még mindig Iván jár, neki most a gyerek a legfontosabb. Érkezik a Tiszteletes, valaki látta Ivánt egy ismeretlen férfi autójába beszállni. Ez nagyon nem jó, de legalább tudják hova fogja vinni, a kriptához kell eljutni. Kocsi nincs, Leónak viszont támadt egy ötlete és elrohan, ezzel egyedül hagyva Hapet, akit megtaláltak a rendőrök. Viszont érkezik Leo egy szép fehér paripán, hát ez bizony hatásos távozás volt.

9.png

Hapék megérkeztek a régi templomhoz, ott már várakozik egy kocsi, mellette pedig már lődörög valaki. Elég nagydarab fickónak tűnik, Hap kapcsol először, ez TJ. TJ az, valóban, vidáman visszaköszön nekik, hát ő azért jött ide, hogy angyalokat csináljon. Szerintem nem is igazán fogja fel, hogy mit is tesz… Iván vele van, alszik a kocsiban, és nyugi, hamarosan a mennybe megy. Hapre marad, hogy elterelje TJ figyelmét, Leo Ivánt szabadítja ki. Sajnos azonban nem TJ jelenti az igazi veszélyt, hanem a Tiszteletes. Egy jókora puskát fog Hapékre, az egésznek ő az értelmi szerzője. A gyerekek rossz útra tévedtek, mielőtt a Sátán végleg elragadná őket, még időben visszaküldi őket Istenhez. TJ-re bízza Ivánt, vigye le a kriptába, addig ő elintézi ezt a két hitetlent, akik gátolják az ő szent küldetésüket. Szegény TJ most aztán tényleg összezavarodott, Hapék a barátai, de a Tiszteletest ez nem tartja vissza, Hapéket már megkísértette a gonosz. TJ nem mozdul, Hapéket viszont térdre kényszerítette, de szerencsére a srácoknak sikerül meglepniük őt, elveszik a puskát, és végül a Tiszteletesnek kell letérdelnie. Sajnos azonban TJ most rátámad Hapre, akinél a puska van, a Tiszteletes így Leóval küzdhet. Elég kiegyenlítetlen a küzdelem, Hap és TJ csatájában inkább TJ tűnik erősebbnek, Leo és a Tiszteletes nagyjából ugyanolyan erőben vannak, de Leónak sikerült kiütnie őt, így mehet segíteni Hapnek.  A Tiszteletesnek sikerült talpra állnia és visszaszereznie a puskáját, a verekedésnek ugyan vége, de megérkezett a rendőrség, még épp időben.

TJ ugyan elengedte Leóékat, de a Tiszteletes többszöri figyelmeztetés ellenére sem akarja letenni a fegyvert. Ebből csak ő jöhet ki rosszul és ezt tudja is, a legkönnyebb megoldást választja, fejbe lövi magát. TJ odamegy a halotthoz, szólongatja, de már minek, felveszi a fegyvert, nem hiszem, hogy tudná mit miért csinál, de nem akar lőni, csak tartja a kezében azt. Hap is és zsaruk  is rászólnak, hogy rakja le a fegyvert, és úgy tűnik, Hapre hallgat, aki a háta mögött áll, még bólint is neki. Majd visszafordul a zsaruk felé, és Fehér zsaru erre a mozdulatára reagálva lelövi a srácot. TJ összeesik, Fehér zsaru pedig maga se tudja szerintem, hogy miért húzta meg a ravaszt. Hap és Leo is értetlenül áll a dolog előtt. Később, már nyugisabb a helyzet, Leo összeszedi Ivánt, azon kívül, hogy elaltatták, egész jól van és Leo is megnyugodhat végre. A rendőrség megtalálja a kriptában a halott gyerekek múmiává aszalódott holttesteit, a megdöbbent Flót Fekete zsaru kíséri ki innen. Flo odasétál Hapékhez, és úgy tűnik, mintha mondani akar valamit Hapnek, de helyette Hapet egy jobbhoroggal jutalmazza a bezárás miatt, majd elsétál. Fekete zsaru pedig vigyorog. Eljött az idő teljesíteni a legnehezebb feladatot, el kell mondani Mimó néninek, hogy mind a két rokona meghalt. Leo vállalja el a hírhozó szerepét, a néni mintha tudta volna, hogy milyen hírt kap, hisz a gyermekeként szeretett TJ nem jött haza. A Tiszteletesen is látta, hogy gonoszság van benne, hisz a szülei sem voltak jó emberek, ő megpróbálta szeretettel meggyógyítani őt, de nem sikerült. Még saját magát is hibáztatja, hisz mikor leégett a templom, és meghaltak a gyerekek, őt az ördög kísérte haza és sokszor már a szeretet sem segít. Leo és Hap persze tiltakoznak, de néni véleményét már nem lehet megváltoztatni. Pár lélegzetvétel után ugyanis Mimó néni örökre eltávozik. A nappaliban közben megy a tévé, a hírekben bemondják, hogy Beau Otis lett ismét a főbíró.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása