Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 6x01 - Először újra

2018. augusztus 22. 10:00 - hektor_

Az új világnak még mindig szüksége van Rick Grimesra, lássuk hát, milyen kalandokba keveredik a rend és fegyelem betartásának könyörtelen őre. Évadnyitónak furcsa ez a rész, mintha összevágtak volna egy director's cutot, de csak director's cutokból – egyébként az egész egy nagy flashback, a jelen a zárójeles egysorosokban merül ki. Egy bitang nagy bányával nyitunk, ahol több ezer zombi lézeng, a csapat tagjai a tömegmészárlásra készülve óbégatnak egymásnak, Morgan a botját pörgeti, Daryl a nyílpuskáját szegezi a járkálókra, Sasha és Abraham kocsiba ül az akcióhoz, Rick parancsokat osztogat az esemény kivitelezéséhez és ezúttal sem tart semmit vitatémának.

w01.jpg

Gabriel atyát (gyűlölöm ezt a csávót, bosszantóbb karakter a teljes sorozat alatt nem volt eddig) Deanna a nemrég megölt férje vértócsája felett tévedéssel vádolja, Abraham a takaróba tekert hulláját cipeli a vállán, az asszonyverő doki özvegyének háza táján szipákolás, nettó 4 üres rész után Tara is előkerült ugye, mindenki örül, de mikor a lány Noah-t emlegeti rögvest sírásra görbülnek a szájak, ő még nem tudja, hogy a srác kicsekkolt az előző évadban. Daryl Rickkel tárgyal másnap, láttátok a W-s embereket? Ja, több őrhely kéne, Deannának meg megmondom, hogy nem osztunk több lakcímkártyát külsős embereknek, vagy te másképp látod? Ja. Hát, akkor is az lesz, amit én mondok, mert a kintieknek magukról kell gondoskodni, és nekünk is - zárja rövidre a seriff.

w1.jpg

(Mindeközben a folyik a felkészülés a nagyszabású zombiirtásra, Rickék még piros léggömbökkel is készültek a felvonulásra.)w4.jpg

Eugene-re lőcsölték az őrséget akarata ellenére, horror hajú hapsikánk kiváló választás volt úgy, hogy Alexandria fél lakosságát nem ismeri, ez így eléggé megnehezíti a facecontrollt. Rick Morgannek regéli, hogy kerültek Alexandriába, amikor mozgolódást látnak: Gabriel atyáék a temetőben 2 sírt ásnak épp, mire a seriff szokás szerint kérdés nélkül szabályoz: 1 sír elég lesz, nagyot szarok rá, meddig lakott itt a családon belüli erőszak helytartója, nem fogjuk a falakon belül eltemetni! Tobin feleselne, de jön Deanna és Rick pártjára áll – a halott doki fia, Ron, meg egy bokorból leselkedik. Doki be a csomagtartóba, menés.

(A jelenben a narancsszínű lufik is előkerülnek, és eltűnik egy mogyorós proteinszelet. Michonne tagad.) Rickék megérkeznek az erdőbe a holttesttel, Morgan továbbra is zúgolódik, de ásás közben zajt hallanak, épp megtalálják a bányát a zombikkal, amikor a helyszínre Ron is befut néhány járkálóval a nyakában. (Daryl vezeti a zombihordát motoron.) Nahát, tudtam én hogy nem létezik, hogy a környék összes zombija felszívódott, közben meg itt üdültek a bányában – mondja Rick, közben Ron megpróbál meglógni. Hé, nem oda Buda! - kapja el a grabancát a férfi – nem tudod magad megvédeni idekint, és mivel apádat kinyírtam, én foglak a túlélés csínjára-bínjára megtanítani, most pedig visszajössz velünk, mielőtt te is elpusztulsz!

w5.jpgw6.jpg

(Glennék a Heath nevű sráccal próbálnak egy élőhalottakkal dugig levő boltot megsemmisíteni - ez is része a Rick által kitalált, zombiapokalipszis korának megfelelő Pokemon Go Gyms eventnek -, csak lehetőleg kussban csináljuk, egyesével kiengedve a halottakat, mondja Glenn, különben a zaj miatt fuccs az egésznek, és csoszoghatunk is egyből tovább a hordával a bányába. Lefeszítik az ajtót, o-ó, alatta fémredőny, hát srácok ez most megszoptátok.)

Heath hogyvoltozik a bandának a bányáról: régen volt egy tábor tucatnyi emberrel, ők zárhatták el a kijáratokat a kamionokkal, aztán később mikor kitört az apokalipszis, ők is átváltoztak, a zaj meg odavonzza a járkálókat, így még többen lettek. (Glennék még mindig a redőnyös boltnál tökölnek) Önjelölt Rick Király szerint ezt tovább nem tűrhetik, több csapattal el kell őket terelni onnan, mielőtt mindannyian kiszöknek és elözönlik Alexandriát. Oké, a tervet ki is dolgozzák, nem is szar az ötlet, mutatom hogy nézett ki végül, így:

w7.jpg

Maggie kitálal Tarának, Nicholas miatt halt meg Noah, és Glennt is ki akarta nyírni az erdőben – de nem közösítjük ki, mert anno te is a kerítés rossz oldalán álltál életem legrosszabb napján, mégis öribarik lettünk, így lesz a kutyából szalonna! (Glennék lövik a zombikat a redőnyös boltnál, Abraham és Sasha a kocsiban diskurál) Rick részvétet nyilvánít Deannának, majd közli hogy mindenkit fel kell fegyverezni és ölni tanítani, a raktárban Carterék puffognak és előbb ölnék meg őt inkább, Eugene közben hallgatózik, de alap hogy elejt egy lekvárt, így már rá is szegeződik a pisztoly – azonban beront Rick és lerúgja Cartert a földre, tényleg azt hitted, hogy elveheted tőlünk ezt a közösséget? - és itt álljunk meg egy percre: tehát Rick csapatát fogadták be Alexandriába, nem fordítva, ő pedig itt üvölt az egyik polgárral aki nem akar az ő szabályai szerint játszani, és fenyegeti, igen, pontosan így áll a széna.

w8.jpgw9.jpg

(A jelenben tényleg elhangzik a „felvonulás” szó a zombitereléssel kapcsolatban, Cartert arcon harapják, az üvöltözésére pedig letérnek az útról a járkálók, úgyhogy Rick nyakon szúrja – probléma megoldva, két legyet egy csapásra!) Morgan a botját fényesíti, mikor Rick lakáskulccsal ajándékozza meg. Este átmegy Jessiehez, a nő azonban leoltja, feleslegesen ugatsz a fiammal, nem hatsz rá. De,de,de, majd én megtanítalak titeket megvédeni magatokat, ÉRTSDMÁRMEG baszki, hogy TE a fejedre is állhatsz, Ron szemében örökké az apja gyilkosa maradsz, amugy is megkértem már Rositát hogy tanítson. Ok, léc.

Napjainkban pedig Abraham kérdezi Sashát, azért jelentkeztél erre a feladatra, mert meg akarsz dögleni? Nem, bár mindig úgy csinálok, mintha így lenne, de ez nem személyes, csak a nézőket akarom vele bosszantani. Glenn és Nicholas között hasonló párbeszéd zajlik, ennél csak az rosszabb, amikor a járkálók sikeres visszaterelése után Alexandria kürtje búg fel több ezer decibelen, ami a zombiknak egyenlő a hátraarc, kettes sorba fejlődj paranccsal, és már menetelnek is a kis közösség felé. Szarban vagytok, seriffék!

Címkék: 18+ twd
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julie0812 2017.08.09. 14:10:37

Köszönjük köszönjük! Már nagyon vártuk! :)
süti beállítások módosítása