Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x02 - Tickling Mojo

2017. július 27. 09:00 - Szencsike

Ivánnal kezdünk, a srác egyedül ébred fel az üres házban, szerintem azt se tudja, hol van. Fog egy nagyobb darab játék cowboyt és elkezdi körbejárni a házat. Viszont a házban már van valaki, az öreg kémünk, Iván leüti vele a tagot, majd kimenekül a házból. Az öregnek nem lett semmi baja, és biztos, hogy nem véletlenül jött a házba, ugyanis tudta, hogy hol kell megtalálnia egy dobozt. Iván kint sincsen biztonságban, a házból ugyan kijutott, de valaki egy zsákot húz a fejére.

1.png

Menjünk a rendőrségre, szembesítés zajlik, nohát, micsoda véletlen, a tanú Melton, készséggel mószerolja be Leót. Testüreg motozás, ujjlenyomatvétel és fotózás után Flo és Hap várja az egyik kihallgatóban. Állítólag egy szemtanú látta, ahogy Chesterrel egy hullát visznek be a házba, és ezért 5-10 év között kaphat börtönt. A bűntény, amit lekövetett 1986-ban volt, ezt még Leo se érti, hogy miért most dobja föl az illető. Mert lepisilte, igen, Melton köpött, de Flo biztos benne, ha beidézi Mimó nénit és a tiszteletest Melton ellen, akik elmondják, hogy mi is zajlik nála, a vád bukik.  Sajnos azonban Leo hétfőnél előbb nem jöhet ki az őrizetből, addig nincs más választása, mint itt maradni és meghúzni magát. Távozóban Hap is elmondja, hogy nem akarja sokáig itt hagyni, szóval minél hamarabb ássák bele magukat a bizonyíték keresésbe. Az előtérben azonban egy fekete rakás asszony várakozik, mindegyikük azért jött ide, mert híre ment, hogy találtak egy ismeretlen gyerekholttestet. Sajnos azonban a rendőrség sem mond nekik semmit, sőt menjenek haza, majd ha lesz bizonyíték a fiú kilétére, szólni fognak. Az asszonyok szerint eddig se tettek semmit értük, ezután se fognak. Flo és Hap viszont beszélni akar velük, mert a rendőrség lehet rosszul kezelt bizonyos ügyeket. Igaz, ezek az egyszerű asszonyok inkább Flóval, mint Happel tárgyalnak, hisz közülük való és ügyvéd. Mindegyikük mesél a fiáról, és külön kiemelik, hogy a rendőrség elég hamar lepattintotta őket, viszont volt valaki, aki segített nekik. Ez volt Chester bácsi, egyedül ő végzett igazi nyomozást az eltűnt gyerekek ügyében, és ezt az anyukák nem felejtették el.  Most is csak abban reménykednek, hogyha Floék jutnak valamire, akkor értesítik őket.

A páros a kocsmában dolgozza fel a hallottakat, sorra kérik a feleseket, szóba kerülnek a gyerekek. Hapnek azért nincs, mert egy nő se látta benne az apatípust, Flo meg egész életében a feketék jogaiért küzdött, a gyerek a legutolsó, amire gondol. Hap persze bókol neki, de Flo nem veszi komolyan. Vissza Chester bácsihoz, hihetetlen, hogy ez a mogorva lélek mennyi emberen segített, még Flonak is ő fizette a jogi tanulmányait. De mi van akkor, ha félreismerte és Chester molesztálta a fiúkat. Hisz az ilyenek ezt teszik: kedveskednek nekik, hogy eltereljék az igazi dolgokról a figyelmet. Erre a gondolatra inni kell, majd Flo részéről vége az estének, másnap mise, hirtelen Hapnek is kedve támad misére menni, de Flo nem az a típus, aki őt megváltaná. Szegény Hap ezek után bemegy a rendőrségre, és visz egy kis sütit Leónak. Akadozó nyelvvel kéri az ügyeletest, hogy engedje be hozzá, hisz ő Leo mindene, de bukta, hitvesi látogatást csak a bíró engedélyezhet. Eközben Leo a kihallgatóban üldögél, mikor az a patkányképű zsaru érkezik hozzá, aki letartóztatta őt. Hozott egy nagyobb dobozt, előkerül belőle egy magnó, egy zsák narancs, szíjjal összekötött könyvek, egy kalapács. Patkány azért jött, hogy egy-két homályos részletet tisztázzon. Kint Hap még mindig fűzi az ügyeletest, de annyira bűzlik a piától, hogy a nőnek ez nem imponál, az exe is alkesz volt, Hap mehet, mielőtt a detoxba kerülne. A kihallgatóban tanúi leszünk a rendőri túlkapás ékes példájának, Patkány a zsák naranccsal veri Leót, aki mindezt tűri, Patkány szerint a bácsi és ő közösen szerették a kisfiúkat. Leo csak annyit felel, hogy a vállába van egy kis görcs, oda üssön inkább, de hála az égnek érkezik Fekete nyomozó és elzavarja őt, Leo pedig egyedül marad a fájdalmával.

Vasárnapi istentisztelet a LaBorde-i néger közösségben, hm, az ablakkeret pontosan úgy néz ki, mint BB ajtókerete, érdekes… Zene, halleluja és jön az elveszett bárány, Hap, mindenki úgy néz rá, mintha szellemet látott volna. Flo le se engedi ülni őt maga mellé, de Mimó néni nagylelkűen maga mellé inti, itt jó is lesz. A tiszteletes is köszönti az újonnan érkezőt, folytatódhat is a mise. A kórházban Leót vizsgálják, természetesen azt mondják, hogy elesett. Az ügyeletes nővértől Raul veszi át a beteget, és rákérdez Ivánra, de Leo most szólni se akar semmit. A templomban az atya az ismeretlen fiúért mond egy beszédet, mikor megérkezik Valentine és Beau Otis, Hap jókedve eddig tartott. A két Otis persze nem emberbaráti szeretetből érkezett a gyülekezet elé, mert így elnyomás, meg úgy halott kisfiú, hanem, hogy álcázva kampányoljanak egyet Beau újraválasztásáért. A mise végén Beau már osztogatja is a repianyagokat a szavazatokért cserébe, egyedül Mimó és Hap nem kér a szövegelésből, sőt Hap meg is mondja neki, ha tudná ki ő, akkor meg se próbálná meggyőzni őt. Leo időközben visszatért a börtönbe, egy önkéntes öregember könyveket osztogat, de Leo nem kér egyet se. Az öreg pedig nem más, mint a kémünk, ez érdekes. Az öreg Leo cellája előtt sót szór szét, letesz néhány pénzérmét a rácsokra, remek, még vuduzik is, ami Leónak sem tetszik.  Ad neki egy könyvet, egy cowboyról szól, Leo ismeri, otthon is megvan. Ebben a könyvben viszont ott van egy csirkeláb.

Elérkeztünk a hétfőhöz és a bírósági meghallgatáshoz, sajnos azonban a kijelölt bíró Beau Otis. Hap lehet átgondolta a vasárnapi beszólását, mindenesetre lesz, ami lesz. A vád persze elzárást kér Leóra, és Otis gyakorlatilag azonnal rávágja, hogy marad a börtönben, Flo szinte meg se szólalt. Viszont a bírói pultnál kifejezi aggodalmát, hogy a vádlott eddig nem mondta el, hogy súlyosan bántalmazták az őrizet alatt, és ha ez kiderül, az kellemetlen lesz. De a jelentésben az szerepel, hogy elesett, a vád buzgón helyesel, így Otis nem változtat a döntésén. Amilyen Hap szerencséje, még a mosdóban is összefut Otisszal, szépen feleleveníti azt a bizonyos balesetet, amit Otis részegen okozott, emiatt meghalt Leo és az ő édesapja, és Otis papa mindezt eltussolta. Elég szörnyű lenne, ha mindez pont a választási évben kerülne nyilvánosságra, és úgy tűnik, a bíró úr sem akar botrányt, hajlandó megváltoztatni a döntését. Később a haditanácson Leónak kiadják az ukázt, tűnjön el a tárgyalásig, hadd csituljanak a dolgok és Flo is könnyebben tud dolgozni, mert nagyon úgy tűnik, hogy az eredményeket már lezsírozták.  Hap elmondja, hogy az öreg igenis beletenyerelt valami igazán csúnyába, de Leo szerint ez tévedés lesz. Sok mindent lehet az öregre mondani, de hogy szándékosan ártson bárkinek, azt nem. Hap nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy menjen, mert ha börtönbe csukják, és ott marad, azt ő sem fogja elviselni.

10.png

Hap már pakolja is a kaját, de észreveszi a párkányon a pénzérméket. Raul nem kérdez semmit, hogy mibe keveredett a barátja, de marad, hátha Iván felbukkan. Ha már Iván, eltűnt Leo játék cowboya és hamarosan meg is találja az összetört darabkákat. Leo már döntött, nem megy sehova, pedig Flo már a jegyeket is meghozta neki, Hap pedig rákérdez a pénzérmékre. Leo beszámol a zakkant vudus öregről, Flo tudja ki ő, Illium Moon, a raboknak is ő hoz könyvet, illetve a gyerekeknek is a templomból. Vagyis az öreg vitte el Ivánt, és szuvenírként Leo lakásában hagyott felkötözve egy csirkelábat. Leóék már mennek is az öreghez, Hap megkapja a kalapácsot, Leóé a feszítővas, mert csak. Az öreg kertje tele van üvegekkel, lógnak a fákról, a kifeszített köteleken az épületek és a fák között és a földön is csapdákat állított, ha megbotlanak, az üvegek rájuk esnek. A házban kitömött állatok várnak rájuk, közben látjuk Ivánt, ahogy megkötözve, csuklyával a fején próbál kiszabadulni. Hapék hallanak valami zajt, biztos Iván és a bezárt szoba felé mennek. A szobában viszont Illiumot találják, Ivánt sajnos Melton tartja fogva. Melton kiadja a srácnak a parancsot, visszamegy Chester házába és egy dobozkát rejt el ott.

Illium elmeséli, hogy nem ő ölte meg a kisfiút, ám ő volt az, aki megtalálta. Ott kellett volna hagynia, de a fiúcska kísérti őt, mert a lelke nem szabad. Az állatok vigyáznak rá, még mesél is róluk, nem ölte meg őket, már halott volt mind, amikor rájuk bukkant. Leo meg se próbál érdeklődést színlelni, mint Hap, aki inkább megint a halott gyerekre tereli a szót. Kiderül, hogy Chester bácsi volt az egyetlen, aki hajlandó volt neki segíteni, mert a rendőrségben nem bízott és Chester bácsinak meg bűntudata volt, mert egy gyereket már elvesztett régen, hisz Leo elment. Na persze, Chester dobta ki őt. Hap nem akarja a veszekedést hallgatni, elmondja, hogy áll most a nyomozás, jó lenne, ha Illium segítene Leónak. Segít ő, de a rendőrök, akiket po-po-nak nevez, nem fognak hinni neki. Leo elhozza az egyik barátját, házhoz jönnek, csak mondja el neki is, mi történt. Oké, csak Hap el ne hozza a po-pókat. Átadja nekik a dobozt, benne egy rakás újságkivágással eltűnt fiúkról, jegyzetfüzettel, tárgyakkal. Hap néhány nevet felismer, az édesanyákkal találkozott. Chester állította, hogy van valami közös a fiúkban, ezt akarta kideríteni. A tárgyak között megtalálják BB nyakláncát.

Az urak hazaértek, Leót Raul, Hapet Flo várja, mindegyik megy a maga párjához. Leót várja még valaki, Iván hazatért, elég flegma a gyerek, és ez Leónak nem tetszik. Raul rászól, ő is vegyen vissza, mert a gyerek megszökik megint. Leo visszavesz, és megmondja a kölyöknek, hogy máskor ne lógjon meg, mert Raul nagyon aggódott, és persze mindkettejüknek nagyon hiányzott. Ez már jobb, le is ül a kanapéra Iván mellé, tévéznek és próbálnak összerázódni. Raul is leül, Iván megunja a tévét, felmegy a szobájába, Raul pedig bevallja, hogy találkozgat valakivel, Leo nem kommentálja a hírt. Iván a szobájában előszedi Melton dobozát, vajon mit fog csinálni vele? Az utca másik oldalán Hapék a dobozt nézik, Flo magában csalódott leginkább, hisz kételkedett Chesterben és itt a bizonyíték az ellenkezőjére. Hap is meg van zavarodva, Flo berágott rá, mikor megfenyegette a bírót, de az nem gond, ha Leo nem vesz részt a saját tárgyalásán. Kiskapuk mindig vannak, és ha saját szája íze szerint történnek a dolgok, az még jobb. Illium nem biztos, hogy vallomást fog tenni a rendőrségen, mert ki nem állhatja őket, Hap viszont tudja igazolni Leo alibijét, együtt voltak moziban a kérdéses éjszakán. Flo a keresztkérdéseivel zavarba hozza Hapet, de azt elismeri, hogy Leóért bármit megtenne. Igaz, a legjobb esélyük még mindig Illium, aki lehet, hogy őrült, de helyesen fog cselekedni. Ezzel lesz egy kis gond, ugyanis Illium a meneküléséhez pakol, és igazán sietve távozik, kifelé megbotlik a csapdáiban, az üvegek lezuhannak a kötelekről. Eljut ugyan a kocsijához, de a sietségnek meglesz az ára, Illium a kisfiút látja maga előtt, majd egyenesen a tóba hajt.  

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása