Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x01 - Mucho Mojo

2017. július 20. 11:00 - Szencsike

Folytatjuk a két texasi jóbarát történetét, az első szezon tömény zúzása után, most egy kicsivel csendesebb vizekre evezünk és megtudjuk, hogy került Chester bácsi pincéjébe a múmia. Sötét éjszakán kezdünk, egy jeep áll meg egy tó mellett, egy csuklyás férfi száll ki a kocsiból, az arcát nem látjuk. A csomagtérből kivesz egy díszes keretet, mintha még egy kopogtató is lenne rajta, talán egy kapu lehetett ez az izé. Majd erre az kapura kötözi rá az áldozatát, egy 10 év körüli néger kisfiút, a nyakában egy nyaklánc lóg, rajta két B-vel, majd belehajítja tóba. Telik-múlik az idő, ki tudja mennyi telt már el, de valaki pont ott gyűjti a vizet, és kihúzza a múmiává aszalódott holttestet, ajtókerettel együtt.

1.png

Térjünk vissza a jelenbe, hetek teltek el Trudy drága halála után és búbánatos exét, Hapet látjuk, aki a halottasházban várakozik. Azért jött, hogy átvegye Trudy hamvait, egy egyszerű barna dobozt kapott, de a rossz dolgoknak nincs vége, a kocsiajtó kilincse is letörik. A következő állomás a melóhely, vége a rózsakertészeti időknek, Hap egy szerelőműhelyben dolgozik, és a barna dobozka az asztalról figyeli őt. Persze ez megzavarja a gondolatait, tesz egy rossz mozdulatot és hangos káromkodással dobja el a szerszámokat. Kijön a főnök is, Fern, egy tolókocsis pali, ő is tudja mit, vagyis kit rejt a barna doboz. Hap még mindig nem tette túl magát Trudyn. Nézzük Leót, őt épp Raul gyúrja, mármint csontkovácsként, még mindig tart a rehabja. Gyúrás közben figyelemelterelésként megy a tévé, elvitatkozgatnak azon, hogy vajon a főszereplő meleg-e vagy sem. Leo vérnyomása már amúgy is az egekben van, és ezen az sem segít, hogy a szomszédja, Melton, épp levizeli a kertjét. Ezt természetesen nem lehet büntetlenül hagyni, Leo kidöcög, elküldi a fenébe a magát rappernek képzelő Meltont, Raul közben lelép, ha Leo lehiggadt, hívja fel. Ja, Leo lehiggadt, odamegy Meltonhoz, odaadja a sétabotját a srácnak, majd leüti és lepisili őt. Méltó büntetés, az biztos, a nagypofájú haverok sem tudnak mit mondani, a cuki öregnéninek a szomszédból meg szerzett ezzel pár vidám pillanatot. Leo magabiztosan hazasétál, kikapcsolja a tévét, majd az étkezőbe menne, de beszakad alatta a padlódeszka. Szerencsésre semmi baja nem lesz, nem zuhant le, de lett egy lyuk a padlón. Fog egy lámpát, bevilágít, ott a múmia.

Ide bizony kell az erősítés, Hap érkezik, közben látjuk az utcai életképeket LaBorda városka fekete negyedéből, a gyerkőcök játszanak, a nők dolgoznak, Leo lumpoló szomszédai meg élnek a vakvilágba. Leo a tornácon várja, első kérdése a meleg színészre vonatkozik, de Hap nem erre számított. Viszont hozza magával Trudyt is, Leo még hamuként sem engedi be ezt a nőt a házába, azok után, hogy majdnem meghalt miatta, így Hap kénytelen a kocsiban hagyni őt. Leo is arra utasítja, hogy temesse el végre, de Hapnek fogalma sincs, hogy Trudy mit akart volna. Tökmindegy, halott, nem számít, de ennél nagyobb gondjuk is lesz hamarosan: Hap megismerkedik a múmiával. Lemennek a pincébe, és azon morfondíroznak, hogyhogy nem tudták, hogy itt a halott, semmi fura szag nem volt? Chester bácsi öregember volt, amúgy is fura szaga volt. De lehet nem tudta, hogy talán több évtizede itt van már. Á, nem, elég megnézni a piros tornacipőjét, Leo már nyúl is érte, bele van firkálva két B betű. Hap észnél van, azonnal rakja le, ez bűnügyi helyszín, most ott van az ujjlenyomata! Erre ijedtükben kihátrálnak, majd elvitatkoznak azon, hogy mi ez az egész… Az öreg nevelte őket, erre itt egy hulla, igaz, már meg sem tudják büntetni érte, hisz halott, szóval talán még a rendőrséget is feleslegesen hívnák ki. Az eltussolás sem hangzik jól, de a hülye szomszédok ismét alkotnak, de ezúttal egy gyerekre bízzák a piszkos melót. A srác betöri a kocsiablakot, majd kilopja Trudyt, Hap futva üldözi őt, Leo Hap kocsiján követi őket. Szerencsére a rendőrök is pont észreveszik, hogy itt bizony esemény van, így Hap és a kölyök után mennek. De a kis szaros okosabb náluk, feldobja a dobozt egy kukásautóra, Hap totál kivan, Leo elhajt és egy másik utcán utoléri a kukáskocsit. Hero of the Day.

6.png

Hap visszaért Leóhoz, félvállról odaveti a röhögő Meltonéknak, hogy a kölyöknek be se kellett volna törnie az ablakát, nyitva volt az ajtó. Érkezik Leo, kölcsönösen utálkozva néznek egymásra Meltonnal, Hap meg teljesen odavan, hogy elvesztette a feleségét. Nem, Leo visszahozta neki, de még így holtan is tele van vele a hócipője. A rendőrök is megérkeznek, elkapták a kölyköt, de Hapék nem dobják fel a srácot. Viszont Leo beleegyezik, hogy megmutassák nekik a múmiát. Estére a ház hivatalosan is bűnügyi helyszínné vált, a rendőrautók villogói a karácsonyi kivilágításra emlékeztetik a srácokat. A vacsorát a szomszéd néninél MeMaw-nál (legyen Mimó néni) töltik el, ő tudja, hogy Chester nem gyilkolt gyerekeket. Azt ő is elismeri, hogy a bácsi elég nehéz természetű volt, de nem gyerekgyilkos. A nyomozókat figyelve ők már elkönyvelték, hogy Chester viszi el a balhét. Meltonék közben mit sem törődnek a zsarukkal, Mimó néni óvatosságra inti Leót velük, Melton nagyon felhúzta magát, mióta Leo lepisilte. Hap nagyot néz, Leo majd később mesél, a néni szerint Meltonék háza egy drogtanya, fiatal gyerekek is vásárolnak tőlük. Közben megérkezett a város mindenható atyaúristene Valentine Otis (Beau Otis apja) seriff, majd az egyik nyomozó szólítja az urakat, irány a rendőrség. Mimó néni biztos benne, hogy az Úr tudja, hogy ártatlanok. Melton elégedett, egy közeli furgonból pedig valaki figyelt.

Ezt a furgonos alakot követjük egészen hazáig, elég fura ember, a házikója kertje mindenféle haszontalan lommal van tele, bent pedig mindenféle kitömött állat lesi őt. Az asztalon tejes flakonok, rajtuk eltűnt gyerekek képei, illetve újságkivágások, szintén eltűnt gyerekekről. A rendőrségen már dolgozik a halottkém, érdekes, a piros tornacipő eltűnt a kézzel és a lábbal együtt… Külön-külön hallgatják ki az urakat, Leót egy fekete nyomozó, Hapet pedig egy fehér. Igazából egyikőjük sem tud mondani Chester bácsiról semmi igazán terhelőt. A fekete nyomozó célozgat arra is, hogy Leo meleg, talán ő sem veti meg a gyerekeket, de Leo ezt élből elutasítja. Hapnél szóba kerül a vietnámi háború, a nyomozó járt ott, nem is igazán tudja hova tenni Hap múltját. Szóba kerül Trudy is, és a leszámolás is, de Hap nem ölt meg senkit, ha erre célozgat. A fekete nyomozó szerint Chester többször járt a rendőrségen eltűnt gyerekek ügyében, mondván, hogy ő és a társa kiderítik mi történt velük. Leo csodálkozik, hogy Chester együtt dolgozott valakivel, de a nyomozó erősen célozgat arra, hogy Leo többet tud, mint mutatja. Később immár mindketten a nyomozók előtt ülnek, a múmiát nem lehet olyan egyszerűen azonosítani ilyen szintű bomlás után. Hapék a tornacipőt emlegetik, de a nyomozók szerint semmilyen cipőt nem találtak a helyszínen, sőt, se keze, se lába sem volt a holttestnek. Eközben betipeg csinos kiskosztümjében az urak ügyvédnője. Mostantól egy szót se, és kiviszi őket, a nyomozókkal meg beszélni óhajt. Leónak kell egy kis idő, mire felfogja, hogy ez a nő az ügyvédje, Hapnek meg már csorog a nyála utána.

Az újdonsült trió egy étteremben van, ahol minden fogás a tatu szócskával kezdődik, a vizet kivéve. Hap próbálja a legjobb formáját mutatni az ügyvédnő felé, akit Florida Grange-nek hívnak, és kikéri magának, hogy Hap a szépsége alapján ítélje meg. A pincérnő, Miriam, felveszi a rendelésüket, majd átbeszélik az ügyet. Sajnos a rendőrség már elkönyvelte, hogy Leo társtettes, ugyanis a múmia az ő lakásában volt, hisz Chester bácsi ráhagyta azt. Sőt, Florida már azt is tudja, hogy Leo lepisilte Meltont. Igazából Hap az, aki még mindig nem ismeri a pisis részleteket, mert még a pincérnő is tudja a sztorit, emiatt Leo desszertje ajándék. Még Leo is Meltont javasolná a nyomozóknak a drogos ügyei miatt, sajnos Flo elismeri, hogy Melton nem is lesz téma a rendőrségen, vagyis őt a szőnyeg alá söprik. Leo esetében viszont az a szerencse, hogy a múmia egy fekete kisfiú, vagyis ez egy rövid nyomozás lesz, Chestert elkönyvelik gyerekgyilkosként, aztán vége is. Leónak csak annyi a dolga, hogy ne keveredjen bajba és ebbe a pisilés is beletartozik. A srácok az éjszakát Mimó néninél töltik, vele él TJ nevű unokája, de mindig örül a vendégeknek. A képek között találnak egy közös képet Leóval és Chesterrel, fura, mert a néni szerint Chester mindig elismeréssel beszélt Leóról, főleg a halála előtt, hisz katona volt a gyerek. Mondhatta volna neki is, de Mimó szerint mondta is volna, ha Leo gyakrabban látogatta volna. meglátogatta. Ekkor betoppan TJ, egy lakli 20 év körüli, fejben kissé lütyő srác, aki lelkesen üdvözli a szobatársait, igaz a kezét nem mosta meg vécézés után. Mimó elzavarja kezet mosni, de abban biztos, hogy sok esze nincs, de szíve aranyból van. Hap vállalja az éjszakai ügyelet első részét, pont rálátni Leo házára, lehet leselkedni. Viszont Leo felhozza Trudyt, temesse el végre, és koncentráljon az olyan nőkre, mint Florida. Ja, pontosan ők azok, akik nem akarnak Happel lenni. Leo elfoglalja az emeletes ágy felső részét, de TJ lezavarja alulra, a srác elég súlyos valaki, jócskán besüpped alatta matrac. Hap még megkérdi Leót, hogy tényleg Chester bácsi tette-e. Leo nem tud semmit, de kideríti.

Reggel, megismerjük Mimó másik unokáját, James Fitzgerald tiszteletest, ő és Chester bácsi sokat beszélgettek a vallásról. Atyabácsin látszik, hogy ő a kötözködős típus, és nem tetszik neki, hogy Chester régen elég kritikusan vélekedett a vallásról, valamint Leo melegsége is szúrja a szemét. Sőt, szóba kerül, hogy Hap baptista, hát ez sem jó ajánlólevél. Szerencsére Mimó néni leállítja a veszekedést, TJ jókat nevetgél mellettük, Atyabácsi meg kimenti magát, futni megy. Mimó jókat mond az unokáról, régen bokszbajnok volt, igaz kissé túlzásba viszi az emberek vallásos nevelését. Leo is lelép, megnézi a lakást, nem dúlták föl nagyon, igaz elég nagy a rendetlenség. Azonban Leónak van egy váratlan vendége, ott a kölyök, aki ellopta Trudyt, a rendőrök az epizód elején Casper néven hívták (illik rá a név, ugyanis a srác egy albínó külsejű gyerek), zúg le a lépcsőn, nagyon beteg.  A kórházban Raul foglalja össze a lényeget, drog túladagolás. Ivan néven mutatkozott be neki, de a szüleit nem találják, úgyhogy Leo-nak el kellene vállalnia a nagybácsi szerepét, amíg ki nem derítik, honnan jött a kölyök. Raulon látszik, hogy nem akarja, hogy kölyök bekerüljön a rendszerbe, Leónak meg lövése sincs a gyereknevelésről. Chester bácsinak se, és Leo mégse jutott Ivan sorsára, szóval vállaljon ő is végre felelősséget valakiért.

Szerelőműhely, a fehér nyomozó érkezik Haphez, a cipőről kérdezgeti őt, és egész pontos leírást adott róla, csak a márkát nem tudta. A nyomozó persze célozgat arra, hogy milyenek is a feketék, és ő és a társa igyekszik kideríteni az igazat, de talán vannak olyan infók, amiket Leo szándékosan nem oszt meg vele. Később az öltönyös Hap a folyónál van, a hídon ácsorog, kezében Trudy dobozával. Egy kismadár csicsereg Hap mellett, majd a madárka úgy dönt, hogy megismerkedik Happel, aki ijedtében kiejti a kezéből Trudyt, aki a folyóban landol. Hap Trudy után ugrik, és megmenti a dobozt, és végül, ha már itt vannak mindketten a folyóban, ahol ugye a legutolsó kalandjuk elkezdődött, akkor szétszórja a hamvait. A búcsú után visszamegy a kocsihoz, az út mellett egy Beau Otis kampánytáblát akaszt ki egy önkéntes, most csak zordan összevonja a szemöldökét és távozik. Este, Leo hazahozta Ivánt, ágyba rakja a gyereket, az ő cipőjébe is bele van írva az Ivan név, csak úgy mint a BB a pirosban. Sajnos azonban Leo nem sokáig lesz otthon, a rendőrök ezúttal már bilincsben viszik el. A titokzatos kémünk pedig mindezt látta, aki egy öreg úr.

 

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása