Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 1x04 - Nolite Te Bastardes Carborundorum

2017. július 17. 09:00 - hektor_

Karácsonyi dallamok szárnyán érkezik ez a rész, Offred 13.napja bolyong az emlékei között a szobájába utasítva. A kulcsot nem zárták rá, ezzel is bizonyítva, a parancs az parancs, akkor is ha nyitott ajtók támasztják alá a büntetést. Offredet figyelve nem tudjuk eldönteni, hogy menekülés-e ez számára a szabadulásra való kísértés elnyomására, vagy számvetéssel edzett lélekerősítés az újrakezdés előtt.

h1.jpg

Offred megvizsgálja a szobáját, ki tudja, hányadszor, majd pillanatnyi biztonságot találva a gardrób padlóján megpihenve simogatja a falba vésett "Nolite Te Bastardes Carborundorum” graffitit. Flashback 2: June és Moira a Vörös Központ toalettjén trónolva csevegnek a jövőbeni családhoz helyezésről. A fekete lány nincs elájulva a kilátástól, melyben idős férfiak spermáját fecskendezik beléjük, hogy két lábon járó inkubátorokként tengessék hátralévő napjaikat - közben a sötét jövőkép árnyalásaként az "Aunt Lydia Sux" feliratot vési a wc falába. A szőke szerint nem ér meg annyit a csíny, hogy levágják a fél kezét, de Moira szerint igen, mert e hitforgató világban ez reményt adhat majd más lányoknak, akik tudni fogják, nincsenek egyedül. June a jelenben pontosan ezt érzi a latin felirat láttán.h2.jpg

Egy szinttel lejjebb a Waterford hallban a Parancsnok és felesége a reggeli híreket értékelve arról társalognak, hogy egy barna Néni megszökött a Vörös Központból. Úgyis elkapják a Szemek – szól Türkiz, de a férje hamar lekapcsolja az infóval, miszerint nem csak hogy átjutott a határon Kanadába, de már interjút is adott a helyi lapnak, természetesen a legnagyobb túlzásokat elővéve a gileádi állapotokról, és keresztényi életüket a legrosszabb fényben tüntetve fel. Parancsnokné elővenne pár jó ötletet, hogyan lehetne hiteltelenné tenni a Néni hazugságait, de Fred csírájában fojtja el a próbálkozást, félreérthetetlenül célozva rá hogy a legjobb emberek dolgoznak az ügyön - valójában azt gondolja, hogy Türkiz foglalkozzon csak azzal, ami az asszonyokra tartozik. Szürke beköszön nekik, miközben ágyba viszi Offrednek a reggelit: a müzli meg a fél banán azonban csattanva köt ki a padlón, amikor meglátja hogy a lány a gardróbban hempereg. Offred elővesz egy elájultam-kamut a mellényzsebből, Szürke pedig megy árulkodni az asszonyának, orvost kell hívni. Nem beteg az, csak hülye – mondja Türkiz a múltkori csalódást még nem feledve, viszont a márta státuszú hölgy emlékezteti rá, hogy ma Ceremónia Déj van, tehát ha este nem próbálják meg ismét a párosodást, várhatnak egy hónapot. Oké, akkor irány az orvos.

Kinn úgy szakad az eső, mintha tisztító, bűnöket lemosó hatása az egész társadalom megújulását elhozhatná, de Offred megörül a sétálási lehetőségnek, azonban Türkiz ismeri már az ilyen trükköket, így bedugja Nickhez a kocsiba. Flashback 3: újra a Vörös Központ, a teremben 20 lány van 10 ágyra parancsolva, hogy elsajátítsák a barna Néniktől a Ceremónia alapjait. A lányok nem értik, mi az amihez szükséges hogy egymás ölében feküdve még fogják is a másik kezét, végül Moira indítványozza hogy akkor elő a farbával: ugye nem arról van szó, hogy itt hús-vér üzekedés lesz a parancsnokokkal, ráadásul a feleségük lába között?! De bizony. Lydia néni ismét előrukkol a Ráhel-hogyvolttal, majd a történetnek nyomatékot adva bokán rúgja Moirát, és folytatják a tanulást.h4.jpgh5.jpg

Ismét a jelenben: Offred már a váróban az orvosnál, a falon tablóképek, melyeken a boldog parancsnokfeleségek a lopott gyerekeikkel mosolyognak. A vizsgálóban a doki felteszi a szokásos kérdéseket: hányinger,hasmenés,kettős látás? Semmi. Hát, mondja a doki a függöny mögül, a Ceremónia napokon a lányok gyakran szimulálnak rosszullétet, otthon minden ok? Persze. Tuti? Sokat nem tehetek, de meghallgatlak szívesen. Offred hallgat. Oké, akkor lássuk, miből élünk. Gumikesztyű fel, van tüszőérés, nem mintha számítana – szól a gyógyító – a legtöbb férfi nemzőképtelen. Offred elmereng a függöny mögötti arctalan tiltott szóhasználatán, hiszen ma már nincsenek „magtalan” férfiak, hivatalosan csak a nők lehetnek termékenyek, vagy meddők. Segíthetek – folytatja a doki – egy gyors numera, észre sem veszi senki! Offred azonban nem megy bele a veszélyes vállalkozásba. Hazaértekor Türkiz rákérdez, na,haldokolsz?Kiszáradtam, kamuzza Offred, majd elnézést kér amiért eddig csalódást okozott, megígéri hogy tőle telhetően a leggyorsabban fog teherbe esni, csak legyen már vége a szobafogságnak – a Parancsnokné azonban hajthatatlan.h7.jpg

Flashback 4: Offred tájékoztatja Elizabeth Nénit, hogy az egyik wc eldugult, azonban mikor a gyanútlan nő beslattyog a mosdóba, Moira várja egy wc tartozékból eszkábált bökővel. A Nénit a pincébe kísérik, le a textilt – parancsol rá Offred, amikor az visszakozik, belecsíp egyet a sokkolóval. Az intenzív ösztönzést követően hamar nekilát a vetkőzésnek, a gúnyáját pedig Moira ölti magára, szemet szemért, ráadásul a seggedbe is dughatnám a sokkolót – fenyegeti tovább a rémült asszonyt – ne feledkezz meg róla, hogy nem tettem. A barátnők simán elhagyják a Központot.

Váltunk a Ceremónia estre: mielőtt elkezdődne az egész, a Parancsnok besunnyog Offreddel lebeszélni a kötelező szex utáni randit, itt az ideje a scrabble visszavágónak! Megérkezik közben a többi résztvevő, el is kezdődne a szertartás, de a Parancsnok hiába dörzsöli a lámpást, a dzsinn az istennek nem akar előbújni, így dolga végezetlenül távozik a backstagebe. Türkiz segítőkészen utánarohan, de még az az egy kívánság sem válik valóra, nemhogy három.h8.jpgh9.jpg

Flashback 5: Moira álruhájának köszönhetően sikeresen eljutnak a vonat állomásra, ott azonban le vannak véve a célirány táblák, így gyanút keltenek a nézelődéssel. Amíg Moira elmegy megkérdezni az egyik munkást, melyik vágányról megy a vonat Bostonba, Offredet elkezdi zrikálni az egyik őr, és ahelyett hogy szólna hogy a barna Nénivel van, csak tátja a száját. A vonat közben befut, Moira mérlegeli az egérút hosszát, majd June bíztató bólintását megfogadva felszáll az induló vonatra, míg barátnőjét visszacipelik a kiinduló helyre.

Snittet követően Offred és a Sötét Nagyúr fivére nekilátnak a scrabble visszavágónak, a férfi szerint a szőke egy szót helytelenül írt, ezért ugrasztja a lányt: nézzük csak meg a helyesírási kézikönyvben. Offred a kézikönyv után kutatva latin szótárt is talál, így amíg a Parancsnok keresi a szót, rákérdez tanult-e latinul? Igen, amugy a szót jól írtad. Főhősünket az a gondolat, hogy vajon az elődje is járt-e ebben a szobában - kiragadja egy pillanatra a játékból, amikor meg is érkezik a Flashback 5: Offred az asztalra szíjazva tűri Lydia Néni papolását a hálátlanságról, továbbá arról, micsoda házasságtörő céda volt (kérem??) – hiába kér százszor is bocsánatot, kezelésbe veszik a korbáccsal.h10.jpg

Vissza a jelenbe: Offred hagyta nyerni a férfit, közben tovább flörtöl – ha a parancsnok úgyis mindent tud és mindenhez ért, mit jelent a Nolite te bastardes carborundorum? Hát, semmit, ez egy vicc, abból is az a fajta amin csak a 12 éves fiúk nevetnek, a jelentése pedig: ne hagyd, hogy a rohadékok felőröljék az erődet (utálom különben, hogy hiába ilyen szép és gazdag az anyanyelvünk, nem lehet rá mindent faszán fordítani). De hol hallottad? Egy barátomtól – hangzik a válasz, ekkor a Parancsnok kapcsol, hogy kitől hallhatta, és rákérdez, ismerte-e a szököttet. Offred megkerülvén a választ: mi történt vele? Elviselhetetlennek találta az életét, ezért felakasztotta magát. Aha, és maga azt szeretné, ha én nem találnám annak a sajátom? Azt. A lány erre eljátssza a védelemre szoruló, gyenge hölgy szerepét, a Parancsnok pedig szépen benyeli,mire Offred másnap reggel ismét elhagyhatja a házat!

Zárása a műsornak visszatérés a flashback 5 második felvonásába: Offred nem tud talpra állni a korbács okozta sebeitől, a szolgálólányok épp visszatérnek reggeliből és mindenki hoz neki pár falatot a sajátjából. A sorsközösségbe tartozás e fura élménye átcsap az utcán vonuló vörös ruhák tömeggé alakuló néma lázadásába: Nolite te bastardes carborundorum, bitches!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2017.09.20. 09:04:26

A ceremóniaórás jelenet nagyon feszült volt, végig azt hittem, hogy akkor most Lydia néni jelzésére bemasírozik X darab férfi, és gyakorlásképpen megerőszakolják az ágyon fekvő csajokat.
süti beállítások módosítása