Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x07 - Madison átka lecsap

2017. július 14. 09:00 - sixx

vlcsnap-00001_22.png

A duplarészes finálé azzal kezdődik, hogy Otto Jr numero uno és a nyomába eredő, így kis híján gépkarabély által vesző, (jobban megnézve meglehetősen lófejű) Alicia elmegy a Black Hat azaz Fekete kalap rezervátumba. Ez tulajdonképpen egy benzinkút, ahol Jeremiah beszólásának megfelelően indiánok lebzselnek naphosszat, és a vendéget a földre térdepeltetik, és levágott disznófejet dobnak elé, amiről még folyik a vörösre festett cukorszirup. És kibe futnak bele menten? Hát a kistérségi Pocahontas-hasonmásverseny különdíjasába, Oféliába, aki két oldalra befont varkoccsal hozza az amerikai őslakos formát.

Miközben a férfiak komoly dolgokról tárgyalnak Alicia megtudja Oféliától, hogy Walker talált rá, befogadta, és neki új családja van innentől, az előző meg hát le van fosva. Az már akkor le volt, amikor elvitte a dzsipet a hotelből, és otthagyott mindenkit, de majd ezért Madison úgyis számol vele, az nem olyan megbocsájtós-felejtős fajta. Walker és Jake egyességre jutott: Alicia marad a benzinkúton mosogatni, Ofélia megy a Broke Jaw Ranch-re zálogba, így mindenki megnyugodhat kicsit, és este ne lesz lövöldözés, viszont lehet tárgyalni, meg gondolkodni a hogyan továbbról.

Otthon közben Nick levágja a haját, és beáll a milíciába, mert unatkozik, Jeremiah meg Madison meg közösen aggódik, hogy hol a faszba' van a két gyerek most, hogy nem a csűrben kúrnak olyan hangosan, hogy a táborban senki nem tud aludni tőlük. Megjön Jake, a lányom, hol a picsába', kérdezi Madison és máris ugrik letépni az arcát, hát ott maradt zálogba, de hoztam cserébe egyet én is, tessék, Ofélia. Madison nem hisz az ilyesmiben, ez nem az én lyányom, hogy hagyhattad a vademberek között? A farmon tapasztalható hétköznapi rasszizmus Madisonban is gyökeret vert, jól van, bazdmeg, este megyünk érte, leszarlak, Jake. Szevasz Ofélia, HOL A DZSIP, AMIT ELLOPTÁL, BAZDMEG?

vlcsnap-00009_21.png

Aliciának a benzinkúton közben megmutatják Walker felmenőinek csontjait, amiket kimentett a Broke Jaw farmról tán, és a lezuhant/lelőtt helikoptert, amit igyekeznek helyrepofozni. Alicia az első miatt szimpatizál Walkerrel, a másikról meg aszongya, hogy Travis is rajta volt, te meg lelőtted, ejnye. Jake, miután valahogy megúszta Madisont, az apjának mondja, hogy Walkernek víz kell, mert az nincsen neki. És a víz, az kincs. És Walker el fog jönni érte, mert ő ilyen kitartó fajta. Jeremiah ettől ideges lesz, bazdmeg, mi vagyok én esőcsináló? Ha nincs eső, nekünk is csak a raktárból van vizünk, palackos. Szóval jöjjön Walker, oszt lövöldözzünk. Ja, és lemegy Oféliához, és aszongya neki, hogy a közös múltat nem kellene bolygatni nyilvánosan, mert a végén még baleset éri. Na, tán csak nem megerőszakolta a sivatagban???

Madison szépen feltüzeli Troyt, akinek a szeme úgy meggyógyult, mint embernek még nem a világtörténelemben, és este elmennek kiszabadítani Aliciát egy kis kommandós alakulattal. Ez az akció nem megy olyan simán, mint így leírva, a lövöldözés végén marad pár halott utánuk, de sikerül visszarabolni Aliciát, aki ennek nagyon nem örül egyébként, mert ismeri a fasziját annyira, hogy tudja: az igazságérzete baszkurálni fogja, és annak nem lesz jó vége. Nem is, Jake reggel egy platós furgonra felpakolja a tábor víztartalékának egy részét, fogja Oféliát, és visszamegy az indiánokhoz, ahol csak azért nem skalpolják meg, mert Ofélia rászól Walkerre, hogy nyugodjon le a picsába. Jake hazamegy, majd nemsokára egy motoros a Broke Jaw kapujában a földre hajítja az eléggé megvert Oféliát.

A haditanács, azaz Madison, Jake, Troy és Jeremiah (a faszt keres itt Madison???) a hogyan továbbról beszélget, Oféliát Madison gondjaira bízzák, aki beosztja a konyhára menten, itt meg kell dolgozni a kajáért. Este Troy és milícia megbeszéli a farm védelmét, őrködés lesz, és várjuk a rézbőrűt. Ha megjön, akkor kitartunk, halálig. Öngyilkos küldetés, csillan fel Nick szeme, benne vagyok. A következő snittben meg bekövetkezik az amitől a farmot féltette minden néző: ezt is sikerül szétbaszni Madisonéknak, a milícia tagjai rosszul lesznek, öklendeznek, kétrét görnyednek, majd meghalnak, ami ugye azért kínos, mert zombik lesznek, és le kell őket vágni menten. Rövid, de elkeseredett közdelem ez, sok kiabálással a setétben, és a meglógni igyekvő Oféliával, akinek tuti volt ehhez valami köze. Menten kiderül.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.07.14. 09:54:08

Nekem már az a kérdés, hogy Madison mit keres a sorozatban, ami nélküle tényleg jó lenne.

Important roll 2018.01.09. 20:00:19

@Serrin: Egyszerű a válasz: hogy legyen kitől mindenki szép és jó életének totálisan szétbaszódnia.
süti beállítások módosítása