Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x06 - Run to The Hills

2017. július 05. 06:42 - sixx

vlcsnap-00001_21.png

Mindenki vissza a farmra! - lehetett a mottó a jövő duplarészes félévadzáró előtt, és tessék, ez a rész leginkább csak egy felvezetés volt a Nagy Balhé elé, mert olyan nincs, hogy az egy hónapos szünetre csak úgy simán elmenjen az ember, a sorozatvilágban KÖLL A KLIFFHENGER. A sakktáblán ettől még lehet izgalmasan mozgatni a kisfickókat is, ahogy a Drótban hívták a gyalogokat, és ez most is sikerült részben, csak a Clarke-család túl sok mindenbe szólt bele sajnos.

Jeremiah és Nick egyfajta apa-fia izében van, ennek a legegyértelműbb jele, hogy Jeremiah kiviszi Nicket lőni, a régi-új pisztollyal ugye, amivel az előző részben a bácsi kiloccsantotta az agyát. Nick nem a legjobb céllövő, nem is értem, hogy élhetett túl ilyen sokáig. Míg Madisonék újraértelmezik a Trail of Tears-t (guglizzál érte, megéri), Alicia Jake ágyában nézi a plafont és gondolkodik, lehet azon, hogyha ő egy tízes nő (mer' Alicia annak tartja magát, az látszik a permanens resting bitchface-en) akkor mit keres egy hatos pali mellett az ágyban, akire az apokalipszis csak egyet tesz rá nagy jóindulattal. Én meg azt kérdem, hogy ha Jake lehet félpucér, ő miért nem? Ezek ketten állandó kúrópajtik lesznek/lettek.

vlcsnap-00003_21.png

Madisonék visszaérnek és beszámolnak: baj van, baj van, baj! (szia, Laci!) Összerogyás, véres talpak, csak Troy tűnik teljesen összeszedettnek, az egyik szakállas milicista meg nem, elkezd hepajolni mindenki előtt, hogy jönnek az apacsok, meneküljön ki merre lát, itten nem biztonságos! Mondtam, vagy nem mondtam, hogy öt rész alatt minden helyszínt szétbasznak Madisonék? Tessék. Jeremiah eléggé nem örül annak, hogy az emberei között egy olyan apróság, mint az előörs lemészárlása ekkor hullámokat vet, lesz is egy haditanács Troy, Jake és Madison részvételével, aki valamiért a belső körbe került, pedig nem is dug Jeremiah-val. Troy menne az indiánok után, de a fater leépíti, a te hibád volt, a vérszomjad miatt sétáltál csapdába. Madison megvédi Troyt, erről most nem tehet a hülyegyerek. A szeme egyébként hogy úszta meg a kanalazást??? Na, mindegy.

vlcsnap-00005_24.png

A farm indián földön áll, jóhogy, az egész kurva ország az, szóval Walker, aki civilben ügyvéd, mint kiderül, ezen az alapon joggal hirdet keresztesháborút, vagy mit szoktak az indiánok. Jake a szavak embereként tárgyalna, Jeremiah is ebben a megoldásban bízik, illetve a zárjuk be az ajtót, oszt le vannak szarva típusúban. Meg eleve, ezek csak koszos indiánok, alkesz és/vagy cukorbeteg mind, segélyért áll sorba és szaporodik, mint a nyúl. Kész szerencse, hogy Jeremiah nem rasszista, ugye. Walker évek óta perel a földért, szóval lehet van valami alapja és/vagy előzménye a földvitának. Madison lába elég szar állapotban van, de ettől még a családot egyben tartja, és majd kap egy cipőt is, remélem, és nem mezítláb haknizza le az évadot. Ügyes megfigyelő, és látja, hogy Nick és Alicia nem aludt otthon, és ugye Nick csajának hiánya is feltűnik neki.

vlcsnap-00012_20.png

Jake és Alicia a lőtéren tart expozíciós beszélgetést, amiből az derül ki, hogy itten nem nagyon van klasszikus parancsnoki lánc, a lakosság 99 százaléka libertárius, azaz szarik az államra, és berág, ha valamiben korlátozzák, azt követik, akiben bíznak. És Jeremiah-ban egyre kevésbé bíznak, de sebaj, mert majd úgyis meghal, és akkor Troy és Jake lesz a főnök, Alicia meg kattog máris, Jake, baszki, ha a pinám kell, akkor állj a sarkadra, igazgatóhelyettesekkel nem kúrok. Aztán lőnek egy kicsit, automata gépkarabéllyal vagy mivel. Gretchen átmegy Madisonhöz, mert meg akarja köszönni, hogy megmentette a testvére életét, aki az a szakállas, aki a rész elején hisztizett. Msdison megtudja, hogy Gretchen családja be van tojva az indiánoktól, mert van ám ennek a balhénak előzménye a múltban, és erőszak erőszakot szül. Az nem derül ki, hogy pontosan mire célozgat, csak annyi, hogy Gretchenék egész pereputtya el akar menni, fel Coloradóba. Ja, és Gretchen apja az egyik alapító. Jeremiah is sejtheti, hogy gáz van, mert elővesz egy kurva drágának látszó üveg whiskyt, és nézegeti.

vlcsnap-00014_21.png

Éjjel a tábor körül a zsivány rézbőrűek nagy tüzeket gyújtanak ijesztésből kifolyólag, amivel azt érik el, hogy mindenki ideges lesz. Másnap Madison, Jeremiah és Jake kimennek megnézni a tüzek hűlt helyét, közben a táborban Troy és Nick, a két pszichopata szorosabbra fonja véd- és dacszövetségüket, majd jön Gretchen apja, és belefingik a nulláslisztbe, megyünk, Jeremiah, a gecibe, mert itten nem biztonságos. És visszük, amit hoztunk, ahogy azt megbeszéltük. Felpakolnak egy autót meg egy utánfutót (lóval) és mennének, de Troy berág, anyádba viszed a benzint, az közös tulajdon, SZÍVJAD KI A TANKBÓL VAGY MEGÖLLEK, de Jake rászól, menjenek csak, a fater elengedte őket, így ahogy vannak. Troy NEM boldog. Jeremiah az egésztől migrént kap, és megy lefeküdni inkább, Troy meg a raktárban Madison óvatos noszogatásával és finom manipulációjának végén tart egy hegyi beszédet, most kell erősnek lennünk, emberek. És majd megmutatjuk.

vlcsnap-00018_22.png

Este van megint, a csehovi piásüveg Jeremiah-ba borul, aki annyira kibukik Vernonék távozásán, hogy satura issza magát, és Nick új házában dől le, abban a házban, amit Nick két nap alatt felújított ezek szerint. A full sminkben alvó Madison lebuktatja a hajnalban hazaosonó Aliciát, kivel dugsz? Jake-kel, de semmi komoly. Jól van, teherbe ne ess. Másnap reggel egy véres ló jelenik meg a kerítésnél, de nem Walker küldte, illetve nem afféle jel ez, hanem csak egy ló, csuromvéresen, bajban lehetne Gretchenék. Nick, Madison és Jeremiah autóba pattan, megy, és talál, lemészárolt családot, pár bezombult taggal, köztük Gretchennel, akit Madison nem tud lelőni valamiért, de Nick simán. És persze az a narratíva, hogy geci indiánok, miközben nyilvánvaló, hogy Walkernek ehhez semmi köze nincs, hiszen semmit nem vittek el, nincs fosztogatás, míg két napja a bakancsot is lerágták Madisonről. Troy volt, jóhogy, a fejével nincs minden rendben.

Hazatérnek a hullákkal, és Madison tart egy beszédet, amiben van Travis, az ő drága de halott férje, bizalom, indiánok és önvédelem is, Troy meg ott remeg oldalt, és csak azt várja, mikor buktatják le, de nem fogják, mert az anarchiába torkollna, ez a gaztett meg pont alkalmas arra, hogy összekovácsolja a lakosságot, és egy új ellenségképnek eressze, az indiánoknak ugye. Gretchenék lemészárlása lett a sorozat Tonkini-öbölje. Jövő héten meg jön a csata 90 percben.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.07.05. 09:18:43

"Alicia Jake ágyában nézi a plafont és gondolkodik, lehet azon, hogyha ő egy tízes nő (mer' Alicia annak tartja magát, az látszik a permanens resting bitchface-en) akkor mit keres egy hatos pali mellett az ágyban, akire az apokalipszis csak egyet tesz rá nagy jóindulattal."

Ezen hangosan felröhögtem.

See Me 2017.07.07. 13:32:53

Walkernak total igaza van. Itt elek Arizonaban es sajnos latom hogyan bannak az indianokkal. Igen ez az egesz rohadt kontinens az indianok foldje amit alattomos es undorito modon vettek el toluk. Ugy irtottak oket mint a kartevoket. Igen lehet egy ilyen vilag vege eseten visszaternenek a regi modszereikhez es baromira nem hibaztatnam oket erte! ...
süti beállítások módosítása