Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x14 - Candy Morningstar

2017. június 26. 11:00 - Szencsike

Lucifer elment. Csapot, papot és Chloét elhagyva, szó nélkül lelépett, hisz nemcsak Apu, de Anyu manipulálásának is áldozatául esett. Kezdjünk a Luxban, a bulizók között Anyu egy mit sem sejtő sráccal csókcsatázik, majd arról panaszkodik, hogy a fiáról már két hete nem tud semmit. Pedig hálás lehetne neki, még a Poklot is megjárta a nyamvadt kis halandója kedvéért... A srác megijed, hogy lelki szemeteszsákká fokozták le szexpartnerből, így lelép, de Anyunak mindegy, amúgy is rosszul csókolt. Ráadásul Anyu még Mézitől is megkapja a magáét, aki élvezettel dörgöli az orra alá, hogy Lucifer tuti a bosszúját forralja ellene. Lássuk Lucifert, egy félhomályos irodában, keresztapás stílusban üzletel egy gengszterfélével. Valami nagyon drága dolog kell neki, ami lehet a vesztét is okozza, de hajlandó kifizetni érte egy táskányi pénzt.

1.png

Egy szép L.A.-i reggelen egy tetthelyen köszöntjük Chloét és Dant, a nyomozónk megacélozta a lelkét, beletörődött abba, hogy Lucifer lelépett, vagy legalábbis igyekszik mindezt elhitetni magával és másokkal, ne is beszéljünk erről többet. A holttest mellett várakozó Ella is hiányolja Lucifert, szerette őt ölelgetni, a kemény külső mögött egy jótét lélek lakozik. Chloétól csak egy fáradt pillantást kap, Dan inkább témaváltást javasol. Hiába no, Ellát is ejtette a gazfickó… Az utca másik oldalán Ámenka figyel, akit Chloe észrevesz, de a második pillanatban már el is tűnt. Az áldoztunk Ash Corrigan, leütötték, de nem rablógyilkosság, mert az iratai és a pénze is megvan. Lehet kocsmai verekedés durvult el, tippel Dan. Chloe észreveszi a halott ujjait, gitározhatott, sőt, zenekara is van, a földön ott hever egy poszter is a bandáról. Chloe és Dan a banda többi tagját hallgatják ki, akik letörtek, mert elvesztették a frontemberüket. Aggódnak is, hogy mi lesz a bandával, de javasolnak egy lehetséges gyilkost, Ash ex-feleségét, Courtneyt kéne kihallgatni, elég heves a nő, egyszer-egyszer a férjét is megcsapkodta és lehet lenyúlta a pénzét is.

2.png

A rendőrségen Dan már hozza is a nő aktáját, Courtneyt bizony letartóztatták családon belüli erőszakért. Ekkor a hátuk mögött felhangzik egy vidám hang, a vigyorgó Lucifer üdvözli az ő nyomozóját. Úgy sétált be az Ördögünk, mintha meg se történt volna ez a két hét szünet. Chloénak lassan esik le, hogy itt van, nagyon aggódott érte, de Luciferről beszélünk, nincs neki semmi baja, sőt, jó hírei vannak! Ekkor borul meg Chloé, mit képzel magáról, hogy szó nélkül lelép, előbb magyarázza meg a dolgokat! Azonban egy tündi-bündi hangocska Lucifert keresi, majd golyóroppantó sarkú cipellőiben betipeg egy cuki rózsaszín ruhácskát viselő szőke hölgy. Magányos volt a kocsiban, ráadásul a bariknak is el akart dicsekedni a hatalmas gyémántgyűrűjével, amit Lucifer vett neki, jó drágán egy veszélyesnek tűnő alaktól. Bizony, bizony, jól látják, a hölgy nem más, mint Candy Morningstar, Lucifer felesége. Dan nincs meglepődve, Chloe álla valahol a Föld másik oldalán lyukadt ki. Hát igen, Lucifer sem így tervezte a bejelentést, de Chloe az acélos idegeinek a maradványaival mondja el, hogy örül, hogy egy sztriptíztáncosnőt vett el. Még illik is hozzá. Közben Candy az örökmozgóval játszik Chloe asztalánál, abba kéne hagyni végre. Bűbájos mosollyal kérdezi, hogy idegesíti-e Chloét a kattogás, biztosan, még ő maga is tudja, hogy idegesítő. Á, nem, dehogy, így Candy tovább játszhat. Lucifernek sok minden összejött mostanában, Vegasba ment kiereszteni a gőzt és hát a dolgok csak úgy megtörténtek. Chloe részéről ez nem ilyen egyszerű, ugyan nem mondja ki, de reménykedett, hogy a betegsége után lesz valami köztük. Viszont annak ellenére, hogy barátok, Lucifer szó nélkül lelépett és ezt igenis zokon vette. Barátok, na ez a jó szó, ami köztük van, csakis barátok! Igen, barátok… Dan érkezik, a verekedős feleség a kihallgatóban ül, Chloe összetörten el is indul. Dantől sem kap dicséretet, Luci és Candy pedig tovább örülnek egymásnak.

A kihallgatóban Courtney hallgatja a bandatagok ócsároló tanúvallomásban tett csúnya véleményeit, de nem ő felelős az exe halála miatt. A gyilkosság idejére még alibije is van, dolgozott, a munkatársai megerősíthetik, hogy az irodájában volt. A bandatagok szerint Courtney nem volt elég menő hozzájuk, Asht jobban elfogadták, pedig csak egy gyerekes idióta volt. Chloe az utóbbit megérti, neki is van tapasztalata az idegesítő pasikkal, olyannyira, hogy még szíve szerint meg is ölné az illetőt. Courtney erre felkapja a fejét, kint Lucifer Danre gyanakszik, mint idegesítő pasi, de ő nem venné magára a dolgot. Bent Courtney a válásukról mesél, felkértek egy mediátort, de Ash és a tag összedolgoztak, talán így tűnt el Courtney pénze is. Anyus és Ámenka is Lucifert keresik, egy közösségi oldalon a mi kis Candynk bejelölte őt, mint férjét, még cuki közös képeket is posztoltak. Mindketten kiborultak, de egész más okból, Anyus Candy személye miatt, Ámenka pedig Lucifer váratlan lépésén. Anyus viszont kénytelen utólag igazat adni Mézinek, ez csakis Lucifer bosszúja lehet.

Az őrsön Courtney vallomását elemzik, a válási mediátort Anthony Annannak hívják, ám teljesen tiszta a pali. Luci és cukin mosolygó felesége érkeznek még pár szó erejére, de Candy kiszúrja Anthonyt a helyszínen készített felvételeken, ott áll a tömegben. Ez ügyes volt, Dan megy is ellenőrizni, Candy csak mosolyog, az arcmemóriája a legjobb, a munkája során sok nevet hall, el is felejti őket, de arcokban kiváló. Chloe hamis vigyorának legalább Luci örül, jó újra visszatérni a munkába. Candynek viszont mennie kell, Luci és Chloe folytathatják is a munkát. Candy lelkes, ha már egy zenekar is érintett a nyomozásban, Luci is tehetséges zenész, jobban zongorázik, mint Elton Tom, és nem, nem írtam el. Chloe is bizonyára ért a zenéhez, Luci el is szedi a telóját, de csupa 90-es évekbeli zenekar, sőt Right Said Fred is, szép, nem is kéne az esetükön dolgozni, ha ilyen siralmas az ízlése. Többes szám az biztos nincs, mert Lucifer nem dolgozik semmilyen ügyön, mióta váratlanul itt hagyott mindent és mindenkit. Hogy gondolhatja, hogy ilyen cserbenhagyás után még partnerként tekint rá?! Jobb, ha szedi is a sátorfáját a feleségével együtt.

6.png

Luci következő állomása Doktor Linda, szerintem neki is kéne egy terapeuta, hogy feldolgozza a Candy-sokkot. Próbál rávilágítani arra, hogy talán elhamarkodott volt a házassága és hogy milyen szomorúságot okozott Chloénak, de Lucifer látszólag nem fogja az adást. Kitart amellett, hogy jó döntést hozott Candyvel, és az érzései Chloe iránt csak egy jól megkomponált illúzió volt. De miért ment vissza Chloéhoz? A munka miatt, az hiányzott, igaz kirúgták. Candyt is kirúgták egyszer, de rájött, hogy teheti magát hasznossá: bevállalta a topless melót, ezzel megelőzte a többi lányt, szívesen meg is mutatja a tudományát, de Dokinéninél nem lesz vetkőzés. Viszont talán Candy adott egy hasznos ötletet, amitől Lucifernél megindult a vezérhangya, tudja is, hogy kerülnek vissza az ügybe. Dan végzett a mediátornál, hívja Chloét, a pali csak ügyvéddel együtt hajlandó beszélni a rendőrséggel. Viszont ott van Luci is, segíteni akar, jóvá akarja tenni a dolgokat, Dan megérti a problémáját. Chloe-lak, a nagy ötlet az, hogy Candy vegye át Chloe helyét a mediátornál, de Chloe végig se akarja hallgatni a szövegelést. Mögöttük Mézi szemléli Candy lökhárítóját, Lucifer felülmúlta önmagát. Vissza a veszekedő pároshoz, Luci bejelentkezett a mediátorhoz, akihez csak így jutnának be a leghamarabb. Chloe kidobja őket, Luci még kéri, hogyha meggondolta magát, akkor szóljon, még a Wooble-n is fent van!

Luci és bűbájos felesége hazaértek, őket már várja egy ideges Anyu. Végre hazajött a fia, alig várta, hogy felhívja, de még ennyi se jutott neki. Candy Anyust Luci nővérének hiszi, de nem, ő a drága mama, ellenségeknek nem volt hely az esküvőn. A két nőszemély elmegy vásárolni, Anyu hívta el, így legalább megismerheti a menyét vagy épp Lucifer vélt vagy valós terveit. Chloe és Mézi eközben csevegnek Candyről, Chloe sík ideg a nő miatt, hiába állítja az ellenkezőjét, Lucifer csak felhúzta őt. Mézi szerint Luci tényleg hülye, de mindig visszatér. De most nem kér belőle! Viszont kapott egy ajándékbeszélgetést a mediátorral, és ezzel segíteni akart. Lehet inkább nekik kéne elmenni egy kis beszélgetésre, erre valami megindul Chloe fejében. Chloe felhúzta a legrózsaszínebb, legkurvásabb cuccait, de ott ül Lucifer mellett Anthony Annan irodájában. Jól alakítják a haragban lévő párt, Chloe az igazi érzelmei alapján beszél, Lucifer érti mi Chloe gondja, csak annyit kérdez tőle, hogy hazudott-e neki valaha is. Hatásos, Annan szünetet kér, hogy mindezt végiggondolhassák ők is. A szünetben Chloe eléggé elgondolkodott ahhoz, hogy Annan kedvesen megszólítsa, de minden oké, sőt. Chloe beveti minden báját és megkérdi tőle, hogy vajon egy kis extra pénzért mit hajlandó még vállalni? Semmit, legalábbis elég profin utasítja el a próbálkozást, hogy higgyünk is neki. Ám jön Lucifer és lebuktatja magukat, megtárgyalhatják Ash ügyét. Anthony tagadná, hogy köze lenne Ash halálához vagy a házaspár pénzéhez, de Lucifer kis trükkje után kiderül valami. Anthony volt Ash bandájának a menedzsere.  Tényleg ő csalta el Courtney pénzét, de ezt a banda miatt tette. Igaz a menedzserkedés is a korai fázisban volt, de Ash megígérte neki a tisztséget. Anthony felvásárolta a banda lemezeinek és egyéb anyaginak a nagy részét, mégiscsak javuljanak már az eladási mutatók, és bejött, egyre több felkérésük lett. A tetthelyen is azért volt ott, mert Ash szólt neki korábban, hogy balhézott Marlával, a basszusgitárossal, ki is akarta rúgni, pont a gyilkosság estéjén. De Anthony már csak a halott Asht láthatta. Vagyis van egy újabb gyanúsított, Marla. Chloe köszöni Lucinak ezt a segítséget, de most már mehet haza Candyhez.

12.png

Anyus és a drága asszonyka is megismerkednek, egy ékszerbolt előtt Anyus rájön, hogy minél nagyobb egy gyémánt, annál jobban szerethetnek valakit, vagyis Luci nagyon odavan a kis feleségéért. Mik a terveik a fiataloknak? Candy szeretne egy kis bárt nyitni vagy szolit. Esetleg mindkettőt. Candy látja, hogy Anyus elszörnyed, nem kell aggódnia, ő csak szeretne a fiára vigyázni, mint minden rendes anya. Igaz most már itt van ő is, rá is vigyázhat, hisz immár az ő édesanyja is. Anyus teljesen a plafonon van, Ámenkának panaszkodik, bármi is Lucifer terve, ez a cuki Candy a legravaszabb nőszemély, akit csak ismer! Semmit sem tudott meg tőle Lucifer terveiről, egyszerűen semmit! Talán mert nincs is semmi, talán Candy pontosan az, ami, egy lütyő sztriptíztáncos. Anyu kételkedik ebben, nagyon tönkremehetett lelkileg, ha egy ilyen nőt képes volt elvenni... Erre mintha észbe kapna, és tényleg, neki is köszönhető, hogy a fia ennyire megtört, ő pedig egy szörnyű anya. A rendőrségen Marlát ellenőrzik, van priusza, de testi sértésnél tovább nem jutott. Lucifernek köszönhető ez is, elmentek a mediátorhoz, tőle tudták meg. Ella már örül, hogy kibékültek, de Chloe leinti, még csak a közelében sem járnak. Pedig jó úton haladnak, még Dan is támogatná a békülést. Azt már nem, maradjanak inkább az ügynél, Marla az előélete alapján egy sima bajkeverő, nem gyilkos. Mi van, ha az, mert Ella elmondja, hogy Ash fejsérülései egy gitártól származtak, szóval lehet Marla bekeményített.

13.png

Chloe már el is ment abba a bárba, ahol Marla zenélni szokott, a szobatársa szerint itt kell lennie. A színpadon előadóváltás van, Lucifer Morningstar fog előadni egy dalt. Luci nem akármilyen dalt választott, Bangles – Eternal Flame, a választás sem véletlen, egyike Chloe kedvenceinek.  Egy különleges hölgy számára, hogy bizonyítsa, még mindig szüksége van rá. Chloe persze integet, nincs zenélés, de Lucinak mondhatja, már énekel is. A dal bejött, Chloe igazán meghatódott, mondjuk ilyen bocsánatkéréstől melyik nő nem hatódna meg, a közönség hölgy tagjai is a könnyeikkel küszködnek. A dal közepe táján Lucifer keresi is a különleges hölgyet, Chloe már várja a nagy pillanatot, de nem őt hívja fel a színpadra, hanem Marlát. Nem kis pofára esés, de mivel Marlát maga közönség tuszkolja fel a színpadra, Chloe meg vigyorog, végül is bejött a dolog. Az őrsön Lucifer már a gitárral zenélget, még írt is egy dalt, egy nyomozó ördögről. Szerencsére a gitár bizonyíték, ugyanis ezzel csapták fejbe Asht, letisztogatták ugyan a vért, de Ella figyelmét nem kerüli el semmi. Vagyis Lucifer újból büszke magára, bűntény megoldva, kell az ő segítsége Chloénak. Viszont van egy leselkedőjük, Ámenka jelent meg az őrsön.

Mit keres itt a kedves testvér? Magyarázatot akar, eddig ki volt adva neki, hogy figyelje Chloét, hisz különleges még Lucifer számára is. Persze, hisz Apu azzá tette és most jókat röhög ott fent. Erre meg kész őt elutasítani, pusztán az érzelmei miatt? Olyan érzelmek miatt, amiket Chloe képtelen kontrollálni és ezért kell őt megóvnia, igen, Lucifertől. Ezért akarja a legminimálisabb köteléket köztük, Candy kapóra jött, Chloe így nem vár el semmi komolyabbat tőle. Akkor legalább Anyusnak mondjon valamit, mert ő is kiborult. Helyes, mintha nem tett volna eleget a szenvedéseiért. De segített neki, visszatért a Pokolba, szembenézett a legrosszabb félelmeivel, mindezt miatta! Mindketten benne vannak a kapcsolatuk alakulásában, de jobb lenne, ha beszélnének végre. Dan és Chloe Marlát hallgatják ki, a lány váltig állítja, hogy nem ölte meg Asht. Ő teljesen más miatt akart volna lelépni, hamis személyiket gyárt, ebből fizeti az albérletét. Azt se tudta, hogy Ash ki akarja rúgni a zenekarból, amitől eléggé elszomorodott. A kérdéses estére alibije is volt, egy 16 éves gyerekkel volt, épp személyit gyártott neki, a srác végig posztolgatott Wooble-n az este. Megnézik a bejegyzéseit, több videó is van róluk. A véres gitár rejtélye egy másik videóból derül ki, Doug, a dobosuk pakolt be a fellépés után, nála volt utoljára Marla gitárja. A páros már indulna is, de Dan meggondolja magát, Luci még nem ment el, talán Chloe inkább menjen vele.

16.png

A szuperpáros újra összeállt, Doug lakásába könnyen bejutnak, Lucifer telefonja pedig megcsörren, sőt fel is veszi, hisz a drága Candy hívta. Szétválnak, Lucifer így könnyű prédája lesz Dougnak, aki egy dróttal akarja megfojtani. Chloe visszajött, Doug meg bevallja, hogy csak meg akarta verni Asht, de túl nagyot ütött. Ash szólókarrierbe akart volna kezdeni, a banda meg feloszlott volna és ezt nem tűrhette. Lucifer továbbra is Doug fogságában, még biztatja is, hogy nyugodtan fojtogassa tovább, a detektívnek már úgysem számít, sőt akár le is lőhetné mindkettejüket. Chloe ezen eléggé megdöbben, Doug nem is érti, mi folyik itt, Lucifer meg közben igyekszik úgy mocorogni, hogy Chloe tisztán puffanthassa le őket, de a végső lövés Doug vállába fúródik. Luci megdicséri a lövésért, de Chloe valójában őt akarta lelőni. Poénnak jó volt… Dougot már viszik is, mikor az aggódó Candy megérkezik, de szerencsére Lucifer jól van, Chloe pedig kap tőle egy nagy ölelést, amiért megmentette. Sőt, még el is meséli, hogy Lucifer mennyire örül, hogy Chloe a társa, Candy csak a sok dicséretet hallja róla. Lucifer még a mérgezéses ügyről is mesélt neki, padlón volt, mert majdnem meghalt az ő nyomozója. Chloe-nak kell pár pillanat, mire feldolgozza ezeket, nem erre számított az elutasítás után. Érkezik Lucifer is, Candy drága a nyakába veti magát, Chloe egy zavart mosollyal veszi tudomásul a helyzetet, de holnap várja Lucifert az őrsön.

Anyus irodájában egy levelet próbál megfogalmazni, mikor Lucifer betoppan, Ámenka beszélte rá. Nem fog megbocsájtani, de az áldozatát elismeri. Anyus már ezzel is elégedett, de ez még nem a teljes kép. Lucifer az Apjára sokkal jobban dühös, Anyus csak felnagyította benne a régi érzelmeket. Luci részéről ennyi volt a nagy vallomás, de Anyunak még lenne mondandója. Még mindig haza akar jutni, és ehhez sajnos őt is felhasználta, de továbbra sem mond le a családegyesítésről. Lucifer azért vesztette el a lázadást, mert fegyvertelen volt. Az Édenkertet őrző karddal bármire képes lett volna. Lucifer szerint ezt a kardot Apu elpusztította, de Anyus ellenkezik. A kard itt van a Földön, és ő Azrael Pengéjeként ismeri, sőt, talán még mindig nála van. Később, egy parkoló limuzin mellett Lucifer vár valakit. Az Oscar-díjas alakítást nyújtó leendő ex-Mrs. Morningstart. Candy normál állapotában egész visszafogott egyén, Lucifer segített neki Vegasban, így ő segített Lucifernek L.A.-ben. A tervük, a kamuházasság bejött, Anyus bekapta a horgot. Candy nemcsak a saját gyűrűjét, de Luciferét is megtarthatja, költségesek a válások. Lehet Candy egy rossz házasság elől menekült? Mindegy, jó helyen lesznek nála az ékszerek. Viszont a lány azt megérti, hogy miért kellett átverni a családot, de a nyomozóval azért ne szúrja el. Candy elmegy, Lucifer pedig megfogadja, hogy nem szúrja el. A dalok.

Címkék: lucifer
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása