Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x04 - El abominable hombre

2017. június 20. 09:03 - sixx

vlcsnap-00001_18.png

Spanyol nyelvű, 90 százalékban feliratos tévéepizódot az amerikai tévében veszélyes vállalkozás forgatni, a nézők egy része ugyanis pont úgy van a feliratokkal, ahogy nálunk a nagy része: meglátja, megijed, elkapcsol. Ez persze az alkotókat nem érdekli túlságosan, hála istennek, mert ez a rész úgy volt jó, ahogy, azaz spanyolul, többféle, még a laikus számára jól elkülöníthető akcentussal és dialektusban, ja, és mondtam már, hogy meg akarom tanulni a nyelvet? Mert kibaszott jól hangzik.

Daniel Salazarral legutóbb az előző rész végén találkoztunk, amikor is Strand mentőangyalaként mutatkozott be ismét, és nem lehetett tudni, hogy csak a vízhiánytól kimerült szélhámos agyának kivetülése-e, vagy hús-vér Daniel, aki valahogy túlélte, hogy magára gyújtott a pajtát a második évad közepén. Az utóbbi, ez a mostani rész első percében kiderül, amikor meglátjuk a farm füstölgő romjaitól elsántikáló, fél lábán üszkös sebet viselő Danielt, aki megy, tökön-paszulyon át, valahová. Elér Tijuanába, ahol vizet nem, zombikat viszont bőven lel, az egyik majdnem kinyírja, de szerencséje van, megmenti egy kutya, majd egy perui pánsípzenésznek öltözött faszi, aki a zombikat a kissé pepecselős, és nem minden helyzetben tanácsos "szöget verek a fejébe egy kalapáccsal és közben feloldozom bűnei alól" módszerrel irtja.

Daniel lába nagyon szar állapotban van, Efrain, a megmentője viszont elviszi magával, mert ilyen rendes ember. Gyalogolni kell, ami Daniel lábának nem jó hír. Elmennek egy bevásárlóközpontig, ahol Efraim vizet ígért, de nincs, illetve de van, de csak minden nap pontban 5-kor, amikor a plázában álló szökőkútból elkezd jönni a víz. Daniel iszik, Efraim meg teletölt egy marmonkannát vízzel, amit később a biciklijére szerelt platón ülő Daniel segítségével terít a városban rekedt lakosságnak (inklúding szurtos arcú gyerekek). Mert a vizet azt itten más kontrollálja teccik emlékezni az előző részben bevezetett kopasz, öltönyös faszira, aki Strandet elkapta, ugye? Na ő. És csak lopva lehet hozzájutni egyébként. Miközben a rögtönzött riksával a városon át mennek, zombik támadnak rájuk, de semmi komoly. Daniel elájul.

vlcsnap-00011_21.png

Amikor magához tér, egy nő méregeti, és nem sok reményt fűz a felgyógyulásához, aminek első lépése az üszkös hús kivágása lenne, de hát anesztes nincs, gyógyszer sem, szóval két korty színes pálinka után Daniel először üvöltve, majd összeszorított foggal állja, ahogy a lábát farigcsálják egyenesre. Ugrunk, később van, Daniel botra támaszkodva jár, és Efraimmal gyűjtöget, jön egy zombi, szög a fejbe, lapozunk. Daniel Efraim albérlője lesz, beszélgetnek, Daniel meg levágja Efraim haját, mert túl hippis volt. Aztán jön a kötelező önvallomás, Daniel bevallja, hogy gyilkolt, 96 ember halála szárad a lelkén, és ebben szerintem még nincs benne a farm, amit rágyújtott a lányára meg alkalmi haverjaira. És nem is tudja, hogy Ofelia nem halt meg, benne az van, hogy ott égett meg mindenki a zombikultuszos házikó infernójában. Feloldozást kér Efraimtól, aki közben bealszik a sztoriba, így Daniel kimegy a csatornához, ahol zombi általi öngyilkosságos vezeklésbe kezd, de Isten tervez, és egy villámmal pont fejbekúrja a zombit, amit Daniel kinézett magának. A villámcsapásba ő is beleájul és szép lassan elmerül a csatorna vizében.

Reggel, a gát belső oldalán, a biztonságban két melós egy csatornát tisztít, mert van benne zombihulla (paradoxon, yay!), de amikor kihúzzák, Daniel mint Lázár, felkel mellőle. Beviszik valami raktárhelyiségbe, ahol hoppá, pont az a nő lép be, aki a sebét is kezelte. Mert ő felelős itten a víztisztításért, és ő az, aki a csapot is megnyitja pontban ötkor naponta. Titokban, jóhogy, ezért kapna a fejére. Danielt eladja új karbantartónak, kap egyenruhát, és a száját be kell fognia, mert a vizet kimérő kopasz ember veszélyes. Daniel erre szarik, mert neki minden mindegy, például kaja közben, amikor a főnök bemegy a menzára, nem áll haptákba, hanem falatozik tovább a legnagyobb nyugalommal, mire az egyik samesz belenyomja az ujját a tonhalába, amitől kicsit kiborul, és teljes joggal belevágja a villát a kezébe. Ebből lesz egy kis hepaj, akinek az a vége, hogy a főnök Daniel neve és származása alapján be is azonosítja menten, te vagy Daniel Salazar hadnagy a salvadori antikommunista kommandós gyilkos, előléptetlek saját kis gyilkosomnak. Daniel belemegy, ha kap egy dzsipet, amivel elmehet világgá, akkor segít a kopasznak meglelni az elfolyó vizet.

vlcsnap-00025_14.png

Kap egy fekete dzsekit, és szépen beáll víztolvajkutatónak. Az őrjárat rálel Efraim búvóhelyére, öt óra előtt pár perccel, víz sehol, de az óra ketyeg. Daniel tudja, hogy ebből baj lesz, mert menten elkezd folyni a víz, és mivel a városlakók csak erre a forrásra támaszkodhatnak, inkább feldobja Efraimot azzal, hogy bekapcsolja a magnóját, ami az Agua! Agua! slágert nyomja, így elnyomja a víz csobogásának hangját. A gáton elmondja a nőnek, mit tett, de hiába magyarázza, az érzelmi oldalról közelíti meg a dolgot, a kurva anyád, mondja, hát megmentette az életedet, bazdmeg! A vizet el kellene zárni, legalábbis egy időre, míg lecsendesedik a dolog, de hát az nem megy, mert belehalnak a népek. Daniel pragmatikus, akik már eleve halottak, azokat nem lehet megmenteni, ne tessék nagyon hepciáskodni. Másnap kint mászkál, amikor megérkezik Strand, és visszacsatolunk az előző részre, ad neki vizet és beszélnek.

vlcsnap-00033_9.png

Strand elmondja Danielnek, hogy Ofelia nem halt meg, és lent van a parton egy szállodában, aztán túlspilázza a dolgot, és azt mondja, a lánya vár rá. Ami duplakamu, egyrészt ott sincs, ugye, másrészt meg úgy tudja, a fater halott. Daniel rájön, hogy át van verve, és közli Stranddel, hogy ott fog megrohadni a rögtönzött sitten, mert szarember. Efraimot közben Dante emberei elkapják, és ha már van egy tömeggyilkosuk, akkor használják is, gyere csak Daniel, szedd ki belőle az igazat. Daniel Efraimnak megsúgja, hogy ha pofázik, akkor lebuktatja a nőt is, ha nem, akkor meg meghal, de majd ő elintézi, hogy ne szenvedjen. Efraim hat-nyolc embertelen nagy pofánvágás után is csendben van, de amikor Daniel előveszi a kalapácsot, a cinkosnő nem bírja tovább (eleve mi a faszt keresett a kihallgatáson???) és ráveti magát, ne verjétek, én vagyok Spartacus.

Ennek persze lesz következménye, az egész víztiztító brigádot, Efraimot, a csajt és Strandet is felviszik a gátra, magasra, majd Dante lehajít egyet, mert kell egy halott is gyorsan, majd jön Daniel, akinek a nőt kellene a mélybe vetnie, de hezitál, átgondol, felmér, majd villámgyorsan elveszi az egyik őr fegyverét, lelő mindenkit, és Dantét lehajítja a gátról. Mindezt 34 másodperc alatt, mert szakember. Aztán letérdel, és odaadja a fegyvert a csajnak, tessék, végezz velem.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Important roll 2017.06.29. 00:00:19

Az a szakállas zombi a képen pont olyan, mint a Westworldben a robot, amelyik szétverte a saját fejét egy kővel.
(És mintha egy, az eredeti TWD Simonjához hasonlító robotot is láttam volna egyszer az egyik karbantartó szoba sarkában ülni a háttérben, akkor éppen egy szál faszban.)
süti beállítások módosítása