Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x03 - Fel, támadunk!

2017. június 13. 15:00 - sixx

vlcsnap-2017-06-12-21h41m18s151.png

Annyira elcsépelt a szóvicc a címben, hogy én kérek elnézést, de hát ki más kérhetne, amikor én tettem ide, és az angol epizódcímnek ehhez semmi köze? Mindegy, ez van, így toljuk tovább. Az évad első két részében annyi történt, hogy Madison, Nick, Luciana és Alicia egy túlélőtáborban kötöttek ki egy völgyben, Travis meghalt, Stramd meg lelépett a horrorhotelből egy zöld Jaguár volánja mögött, sofőrsapkában, Ha tippelni kellene, két helyszínünk lesz, ennek megfelelően osztom szét a történéseket is.

Broke Jaw Ranch

Egy nagyon vicces VHS-videóval nyitunk, Jeremiah Otto beszél arról, miért lett belőle túlélőfanatikus társadalmon kívüli jóember. A reklám persze nem csak úgy van, hanem egy videókazetta-sorozatot akar eladni, ami majd megtanítja az átlag lófaszjóskát is arra, hogyan legyen teljesen paranoiás. Tulajdonképpen az derül ki belőle, hogyan készült fel Jeremiah és kis családja a világvégére. A táborban a lakosság összegyűlt egy bazinagy sátorban, és elbúcsúznak a szőkecsajtól, aki a helikopterrel zuhant le az előző részben. Mivel itten mindenki megvette a VHS-csomagot, és úgy érzi, mindent megtett, hogy ha jönnek a zombik, akkor a génállománya fennmaradjon, szúrós szemekkel méregetik Madisont, aki SZART a videóra, és tessék, mi lett belőle.

vlcsnap-2017-06-12-21h50m16s163.png

Madison a kezébe veszi az eseményeket, hali, Madison vagyok, ezek a gyerekeim, és sajnáljuk, hogy a szőkecsaj meghalt, de hát ugye Travis is ott volt a helikopteren, SZÓVAL KUSS. Megköszöni, hogy befogadták őket, és leül. Egy izgága fazon nem hagyja annyiban, faszom, mink itten FELKÉSZÜLTÜNK, minket nem leptek meg a szaros zombik, teccettek volna hamarabb gondolkodni. Jeremiah csillapítja a kedélyeket, de van egy olyan érzésem, hogy Madisonék beilleszkedése itt sem lesz egyszerű, és ugye az a farm végét jelenti, mert ahol eddig jártak, ott kő kövön nem maradt. A lakosságnak egyébként nem feltétlenül Madisonékkal van baja, hanem azokkal, akik lőttek a helikopterre, de nyugi, majd elkapják őket, mondja Jeremiah, akit Troy, a félszemű állandóan megkontráz, és majd bosszút állunk, teszi hozzá. A populista geci. A másik Otto-gyerek józanabbul gondolkodik, és nyugtatja a népet.

vlcsnap-2017-06-12-21h54m33s176.png

A Baszogassuk Madisont! kampánynak nincs vége, a megemlékezés utáni kajaosztásnál leingyenélőzik, és baszki, nem hiszem el, de felemlegetik a tücsök és a hangya meséjét, ami már Aliciának is sok, és már menne pofán verni az illetőt, de az anyja lefogja. Egy szőke nő, Gretchen viszont szimpatikusan áll hozzájuk, és Aliciának felajánlja, hogy csatlakozzon a helyi tinik bibliaköréhez, aminál rettenetesebb ötletet még nem hallottam a FTWD-ben, de Alicia jobb híján igent mond. Van egy zenekaruk is, Krisztus Feltámadt néven. Nem vicc. Luciana közben jobban van, és már menne is, mert hát az ő embereit ugye a határon ezek a népek lőtték halomra. Nick annyira nem menne, mert itt akár biztonságban is lehetnének, ez nem lesz egyszerű menet. Madison visszamegy a házba, ahol Troy fogadja, mert egy pszichopata állat, és van egy olyan érzésem, hogy a nő a belét ki fogja taposni a nyolcadik rész vége előtt. Beszélgetnek, és kiderül hogy Troy szegény nem járt iskolába, gyerekszobája is az istállóban volt, és a szemát nem tolta ki Madison, mert amatőr. Troynak Nick van legjobban beakadva egyébként, Madisonnel semmi baja.

vlcsnap-2017-06-12-22h59m32s1.png

Kicsit később családi tanács: Troy veszélyes, Nick ne beszélgessen vele. Nick menne innen a faszba, mert azt hiszi, hogy hárman vagy négyen majd jól ellesznek magukban. Madison és Alicia meg maradni akar, mert itt biztonságban vannak. Alicia meg járhat bibliaórára. Madison beront Jeremiah házába, és garanciát kér, hogy Troy kordában lesz tartva, és a helyi lakosság nem lincseli meg őket másnap. Mert Troy szándéka éppen ez. Madison megfenyegeti Jeremiah-t, hogy Troy kis kísérleteiről beszámol majd az embereknek, és akkor majd lesz nemulass, mire az öreg aszongya, hogy Madison nézze meg szépen a videókat a túlélésről, mert úgy lehet ide beilleszkedni. Alicia és Nick lovakat nézeget, mert a lovak szépek, de Alicia nem lovagol, mert a fater vitte el annak idején, de a fater HALOTT, és Aliciának ez beütött.

vlcsnap-2017-06-12-23h13m29s179.png

Troy földművel, mert ehhez ért, illetve a gyilkoláshoz. Jön a tesó, szakadjál le Madisonékről. Mert ha nem, akkor Jake szépen elmondja a farmtanácsban, hogy Troy mekkora gyökér, és azt nem akarja. És a jövő az övék, mert Jeremiah nem él örökké. És akkor a farmot majd vezetni kell. Troy aszongya, fasza, nem baszogatja őket. Alicia közben egy földbe vájt tornádóopincébe megy le, ahl majd bibliaóra lesz. Na persze, bibliaóra a faszomat, füveznek és röhögnek, piálnak és végre valaki a korának megfelelően viselkedik az apokalipszis után is. Ez a legfaszább jelenet a FTWD-ben, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy van egy Jeff nevű zombifejük egy kalitkában, amit meglátva Alicia röhögőgörcsöt kap, aztán mesél a többi kölyöknek a világról meg LA-ről. Mármint milyen most éppen, a kölykök meg arról, hogy Jeff, a fej annak idején egy testtel is bírt, de Troy elvette tőle. Hát, Troy ennél sokkal nagyobb geciségekre is képes.

vlcsnap-2017-06-12-23h14m55s15.png

Madison pont azt a videót nézi, amivel kezdődött az epizód, csak éppen most nincs vége a filmnek a reklámfelvétel után, és persze az ott látott boldog családi kép összevissza törik pillanatok alatt, Jeremiah egy erőszakos fráter, aki a fiait szaros kis senkiknek nevezi, a felesége megy egy alkoholista nő, akinek elege van az egészből. Kész csoda, hogy Troy csak ennyire kattant be, baszki. Jeremiah bejön a szobába és elmeséli Madisonnek, hogy milyen volt egy alkoholista nővel élni - tőle van Troy. Hát nem jó. Mert ivott, hogy most azárt, mert Jeremiah egy gyökér volt, vagy egyébként is, azt nem tudni. Troy ápolta a nőt élete végéig, mondom, a többszörös terheltség nem kifejezés ebben az esetben.

vlcsnap-2017-06-12-23h16m43s71.png

Este Troy megkeresi Nicket, és az éjszaka kellős közepén kiviszi farkasvadászatra. Mert meg kell dolgoznia a kajáért neki is. Madison ettől kissé ideges lesz, és Jeremiah-val beszélget, miközben várja vissza Nicket. És cigiznek, American Spiritet, kéket. Madison meg elmeséli, hogy Nick kábós. A vadászat nem annyira egyszerű, mert a farkasok üvöltésébe zombihangok keverednek, ebből még baj lehet. Madison és Jeremiah lemennek a pincébe, mert úgysincs más dolguk, és Jeremiah meg akarja mutatni Madisonnek, hogy ezt a túlélősdit ő hóttkomolyan gondolja: egy fél teszkónyi területen halmozott fel MINDENT, ami csak kellhet egy ilyen kalandhoz, egy ember egy egész életet le tudna itt élni, már ha nem golyózik be idővel. Cél kell egy embernek, mondja Jeremiah, attól fog élni.

vlcsnap-2017-06-12-23h42m03s166.png

Troy és Nick kettesben ragad a vadászat közben, és természetesen Nick ráveti magát Troyra, ráfogja a pisztolyát, de nem öli meg, pedig Troy rendesen erre kéri, meg arra, hogy mérje le, valóban 87 perc alatt lesz-e belőle zombi, mert ő a kísérletei során erre jutott. Nick csak a feje mellé lő a porba, majd elrohan és mániákusan röhög, mert ő is pont olyan pszichopata, mint Troy. Madison lefekvés előtt meglátogatja Lucianát, aki azzal fogadja, hogy kösz, hogy megvártátok, hogy felépüljek, ugye lépünk hamar? Mdison meg elmagyarázza, hogy NEM MEGYÜNK SEHOVÁ. Alicia kissé bebaszcsizva tér hazafelé a többi kölyökkel, és úgy néz az úton az FTV-jét szerelő Scottra, hogy az kis híján ott pocsékolja meg a porban, Gretchen szeme láttára. Basszameg, pedig nem kellene a szerelmi szál az óhatatlan féltékenységgel, amit majd valamelyik farmlakó érez.

vlcsnap-2017-06-12-23h56m17s1.png

Másnap reggel Jeremiah bejelenti, hogy az Alfa előőrs táborából nem kaptak hírt két napja, és ez gáz, ki kell menni, megnézni. Troy megy ki, pár helyi arc, és persze Madison. Le is ül Troy mellé kajálni.

A gáton

Strand megy a mexikói rónán át, és elér egy gátig, ahol keresi egy haverját, Mr. Dantét, aki a helyi vízkészletet őrzi ezek szerint. A sameszt megpróbálja megvesztegetni a Jag kulcsával, de az elhajítja, és fegyvert fog rá, Strand sármja nem mindenkire hat, kérem szépen. Dante időben érkezik, hogy megmentse, jóhogy. Stramd magához tár, és Dante irodájában beszélgetnek. Dante egy öltönyös fószer, akit a Dexterből ismerhetünk, és nagyon kellemesen eldumálgatnak a régi dolgokról, üzletről, satöbbiről, Thomasról, aki meghalt.

Dante kiviszi Strandet a gátra, és megmutatja neki, hogy aki itten nem áll be a sorba, azt ledobják, pl. egy kartelltagot, aki nem volt jó ember. És elkapják Strandet is, akiről a kissé paranoiás Dante azt gondolja, hogy a vizet akarja. Ki is lógatják a korláton, de addig kiabál, hogy őrá még itten szükség van, hogy visszahúzzák. És kidumálja magát, majd én vigyázok a vizedre. De Dante inkább megint kilógatja, majd sittre vágja, mert példát statuál, mint a Tanúban Pelikán elvtárssal történt. És másnap, amikor Strand ott ül egyedül bezárva, egy kéz vizet nyújt be a rácson,

és baszki Daniel Salazar az, akit ugye nem láttunk meghalni. Nabazdmeg.

vlcsnap-2017-06-12-23h57m21s122.png

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2017.06.13. 15:23:35

Salazar? Akkor nézem.
Gretchennek hívták a szökés 2. vagy 3. evadaban a fő gonosz nénit

enzo23 2017.06.24. 23:52:03

"akit Troy, a félszemű állandóan megkontráz, és majd bosszút állunk, teszi hozzá. A populista geci. " :DD

az a Scott meg Jake akart lenni gondolom, csak elírás :D
süti beállítások módosítása