Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x06 - A spanyol invázió

2017. június 07. 11:00 - Pácsó Ármándó

Az Underhill-birtokon vagyunk, ahol (a még mindig) Ruth és Silver jelenlétében rabszolgákat szabadítanak ki bilincseikből. Hamarosan meghozzák a sebesült Billyt, hogy elcseréljék a rabszolga-kalóz szövetség megerősítése fejében. Azoknak a rabszolgáknak a foglya lesz, akiknek a rokonait más birtokokon bántalmazzák. A feltételek szerint kínozhatják az izmos kalózt, de nem ölhetik meg. A néger szolgálónak az lesz a dolga, hogy rábeszélje a hezitálókat és Július seregét a szövetségre.

01.jpg

Rackhamnek, Flintnek, Eleanornak és Madinak már igencsak nagy melege vagyon, hiszen őket a tengerparton hagytuk egy héttel ezelőtt. A szőkeség azt kérdi a teljesen barnaságtól, hogy annak ellenére, hogy Mr. Scott nem bízott Flintben, ő hisz-e a smaragdszemű kapitánynak. Négerbaba szerint az apja még Eleanorban sem bízott, ezért mondta azt neki, hogy ő és az anyja meghaltak. Mivel a meleg fokozódik, a kormányzóné odamegy a két kalózkapitányhoz és közli velük, hogy ha nincs kincs-nincs Flint. Jack szerint ő ugyan nem ad neki pénz, ellenzi az alkut és most akár meg is öletheti a nőt és férfit egyaránt. Egy pillanatig sem veszik komolyan, mindketten elsétálnak és ott hagyják a mérgelődő Rackhamet. Na, de mi van Annéval??

02.jpg

Harangoznak a mi kis városunkban, közelednek a spanyolok rápidamente! Azóta sikerült pontosítani a számukat, 8 hadigálya és 4 kísérőhajó tart feléjük. Featherstonék a sebtében összetákolt Rozmárral próbálnak majd elmenekülni. Az erődben a Városi Tanács összeül, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben. Eléggé Tanács-talanok, de szerencsére Rogers üzent a vezérhajóról, hogy maradjanak bent a seggükön és nem lesz bántódásuk. Ennek annyira megörülnek, hogy még Eleanort sem akarják megkeresni, hogy behívják az erődbe, mert veszélyes. Hogy esetleg mit szólna a kormányzó, hogy kint hagyták a feleségét, arra már nem gondolnak a tisztelt urak. A legbátrabb közülük Max, aki egyedül lovagol ki barátosnéja keresésére.

03.jpg

Woodes Rogers és a Raja látják az indulásra készülő kalózhajót, de a spanyol kormányzó nem akarja pár hajóját utánuk küldeni, inkább minden ágyújával Nassaunak esne, ami perceken belül be is következik, még Max is hallja látótávolságban lovagolva. Az ágyútűzben elveszett kalózok botladoznak a parton, költői kérdés, hogy ezek mire vártak eddig, miért nem menekültek?

04.jpg

Silver bűntudattól vezérelve felkeresi a fogoly Billyt. Felajánlja, hogy ha abbafejezi a Flint elleni áskálódást, akkor elintézi, hogy ne kínozzák tovább a rabszolgák, de a másik nem enged az elveiből. Bár még június van, de megérkezett hozzájuk Július, aki a Fekete Sereg vezére, Mátyás Király után szabadon.

05.jpg

Eközben Rackhamék megszaporodtak a parton és Max valamiért rájuk bukkan, nem barátnőjére. Jack rögtön a bocsánatkérését hiányolja, hogy annak idején feladta őt a kormányzónak. A nő „in medias (pink) res” elmondja, hogy itt vannak a spanyolok és órákon belül kinyírnak mindenkit. A férfi nemhiába dörzsölt, mint a csodalámpa, rájön, hogy a kormányzó hívta ide őket. A távolban ekkor feltűnik sok fekete vitorla, a Rozmár menekül éppen a szigetről. Nekik is ezt kell tenniük, a nem túl haragtartó Jack elhívja magával Maxet is, remélem azért, hogy Annét ápolja! Közben a visszafelé sétáló Flinték majdnem belefutnak az előretörő spanyolokba.

06.jpg

Silver a közelgő teljes győzelemről szónokol Júliusznak, esélyes hogy mindjárt beesik valaki a spanyol invázió hírével. Nem is kell sokat várni az illetőre. Menekülő útvonalként felveszi őket a Featherstone a Rozmárral, de a Kalóz Király a maradás mellett dönt, mert mindenki amúgy sem férne fel a hajóra. Odafordul hát a néger vezérhez a kérdéssel, csatlakoznak vagy megöletik magukat a katonákkal? Ez is egy költői kérdés, azt hiszem.

7.jpg

A spanyolok jókedvűen gyújtogatnak és erőszakolnak a parton. Raja a kalózok lehetséges bázisait kérdi Rogerstől, aki az ültetvényeket nevezi meg. Közben kijön a Városi Tanács az erődből és elmondják, hogy nincs meg Eleanor. A felháborodott kormányzó azt követeli a spanyoloktól, hogy üzenjenek minden csapatnak, hogy az ő feleségét nem bánthatják. Ez nem lehetséges, szabadrablás és szórakozás van engedélyezve és ezt már nem vonhatják vissza, hangzik a válasz.

8.jpg

Featherstone és Rackham hajója találkozik a sziget déli végénél és Jack úgy határoz, egyelőre ottmaradnak felszedni a túlélőket. És hurrá!! Anne él!! Max meglátogathatja őt a naszád gyengélkedőjén. Szép kis találkozás ez, hiszen annak idején a madam becsapta kedvenc vörösömet. Most sem akar bocsánatot kérni, mert nem bánta meg tettét és nem akar többet hazudni a másiknak. Inkább barátkozna, ápolgatna, kényeztetne. Bár kecsegtető az ajánlat, és ismerek olyan férfit, aki habozás nélkül elfogadná, de a szilárd jellemű Anne elküldi őt a pichába, teljes joggal.

9.jpg

Madiék egy elhagyatott tanyán húzzák meg magukat. Eleanornak még mindig nem esik le, hogy kerültek ide a spanyolok, bár Flint próbálja levezetni neki logikusan, hogy ez csak a kormányzó műve lehet. Mellesleg jobb lenne, ha végre levennék róla a bilincset, mert így nem olyan hatékony. Éppen idejében, mert érkezik egy hispán előőrs nyolc emberrel. Ennyien ők is vannak, hamar elintézik őket, de jön az utánpótlás. Három spanyol, aki lemaradt pisilni, a csata végére fut be, azután meg villámgyorsan el. Őket muszáj elkapni, mert a végén még erősítést hoznak.

10.jpg

Ez jó alkalom Eleanornak, hogy tovább folytassa Négerbabával a gyerekkori élmények felelevenítését. Kiskegyedbe való beszélgetés következik, aminek a végén picit közelednek egymáshoz az álláspontjaik. Ám ekkor kint az udvaron az egyik halottnak hitt nagyhajú spanyol megmozdul, ami tekintve, hogy csak ketten maradtak a nőket őrizni, a fordulatos történetek szempontjából nem sok jóval kecsegtet.

11.jpg

Silverékhez kb. 100 fős ellenséges csapat közelít, mindenki próbálja erősíteni a védelmet. Mindenki, kivéve Ben Gunt, aki nem akarja, hogy Billyt bilincsben öljék meg, ezért titokban elengedi a sebesült kalózvezért. Folyik az ostrom a kapunál, de a spanyolok cselhez folyamodnak, hátulról a cukornádból (ami ezek szerint sokkal kevésbé biztonságos, mint a kukoricás) lovas csapatok rontanak rá a kalózokra. Nem, nem vízilovakkal, a hajókon rendes lovakat is hoztak. Mi jöhet még? A spanyol inkvizíció? (link) Silverék kénytelenek visszavonulni, bár az még nem derül ki, hogy hova.

12.jpg

Miután a csajok kipletyizték magukat, hozzálátnak recepteket cserélni és begyújtani a sütőt. Tekintve, hogy bujkálnak, megkérdőjelezném értelmi képességeiket. Minden valamire való akciófilmben fontos szabály, hogy nem használunk hitelkártyát, a mobilt eldobjuk és nem gyújtunk tüzet! És minden valamire való akciófilmben a főhősnők megszegik ezt a szabályt és szorult helyzetbe hozzák a főhősöket. Közben a feléledt spanyol előírásszerűen lekommmandózza az őrségüket és behatol, egyelőre csak a házba. A kismamát hasbarúgja, Négerbabát leüti. Bár Eleanor szerez egy pisztolyt és egy méterről karon lövi, Desperadót ez nem tartja vissza attól, hogy a megpocsékolásába kezdjen. Az ellenállás következő eleme egy literes napraforgóolaj képében csattan a katona fején. Az ennek nem örül és a menekülő és kardot találó szőkeséget mélyen megvágja a tőrével az oldalán. Szerintem a gombokat akarta, csak eltévesztette. Tovább folyik az előjáték, de Eleanor hamar megunja és egy égő fahasábbal lángra lobbantja a spanyolt, aki válaszul felgyújt mindent, amihez csak hozzáér. A sebesült nőnek kellene kihúzni Madit a füsttel telítődő égő házból, nagy-nagy nehézségek árán.

13.jpg

Silverék egy fabarakkban húzzák meg magukat, ami felhívás a kifüstölésre. Megkezdődik a spanyol fáklyás lovasok harci bemutatója, amikor nyílik a kapu és Juliusz érkezik vissza a Fekete Sereggel. (Ezek a sötétbőrű színészek olyan egyformák nekem, komolyan azt hittem, hogy a rabszolgavezér már ott van velük régóta). Most az ellenség kerül két tűz közé, hamarosan megvan az első győzelem.

14.jpg

Flinték komótosan közelítenek az égő ház felé, a kapitány komótosan odasétál a kint fekvő és erősen vérző Eleanorhoz, aki haldokolva közli, hogy Négerbabát már nem tudta megmenteni, bentégett. Most komolyan, mire vége lesz a sorozatnak, már csak a statiszták lesznek életben!

15.jpg

Most jön az a rész, hogy el kell vinni Long Johnnak szerelme halálhírét. És ez nem könnyű. Annyira látványosan hezitál Flint, hogy Silver kénytelen rákérdezni: Where is Madi?? A hallgatásból hamar rájön a válaszra és teljesen összeomlik. Barátja azonban kénytelen intézkedni, utasítja a kalózokat, hogy szedjenek össze kaját-piát-lőszert és álljanak tovább.

16.jpg

Közben Faetherstone sürgeti Jacket, indulni kellene, amíg lehet, de ő még egy órát várni akar. Addig a mesterkém Maxet vigasztalja a fedélzeten. Nem kell nagyon sokáig, mert feltűnnek az első túlélők a parton, csónak megy értük a hajókról.

17.jpg

A kicsit hullafoltos Eleanort már szállják a legyek, mikor férjeura megtalálja a tanyaudvaron. Szívszorító pillanatok ezek.

18.jpg

Flintet összeszedte a Rozmár és most Jack Rackhammal tárgyal a visszavonulásról és az újrakezdésről. Maxnak ez nem tetszik és provokálni kezdi Jacket, aki mérgesen visszavág. Az egészből az sül ki, hogy Max a kormányzót hibáztatja Eleanor haláláért és Anne megveréséért és remek terve van arra, hogy szívassák meg. Ehhez persze le kell lépniük a naszáddal Flinttől és felkeresni a halott szőkeség nagyapját Amerikában. Kockázatos ötlet, hiszen még nem tudhatják, hogy az öreg hogyan reagál.

19.jpg

20.jpg

Silver a Rozmáron sírdogál, és arról beszélget barátjával, hogy vajon Rackhamék miért léptek le és hogy hamarosan megérkeznek Madi anyjához a rabszolgaszigetre. Mellesleg a Kalózkirály nem hibáztatja a másikat szerelme haláláért. Hamarosan meg is érkeznek a láthatóan eléggé feldúsult lakosságú a szigetre, van vitorlásuk is, öt-hat darab. Az öregasszony szerint kitört a forradalom, csapatostól jönnek a kalózok és a rabszolgák hozzájuk. Ezért is nem adta át a kincset a futárnak. Talán még van remény!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.06.07. 13:01:49

huh, két női főszereplőt is kiirtottak egyszerre, ez nem szép - gondolom, a bosszú durva lesz

"Bár kecsegtető az ajánlat, és ismerek olyan férfit, aki habozás nélkül elfogadná" fogalmam sincs, kire gondolhatsz :))

2017.06.07. 15:51:48

Rögvest egy bocsánattal kezdem, és itt meg is jegyzem, ......x 'Sten biz. nem zsörtölődök többet érte, mert megint később került publikálásra a hv. csak sajnálom, h a véleményemet homályosítja, rövidíti, mivel már két hete volt az epizód és kissé megfakultak az emlékeim.
Na, de van vígaszom is, mivel a mérleg másik serpenyője viszont tartja az egyenletes színtet és nívót, sikerült az alapos hogyvolttal visszakapnom ennek a résznek is az élvezeti értékét. Köszi Pácsó, klasszul sikerült, még a memóriazavaros olvasóknak is izgalmas posztot kunkorítottál, ahogy illik!:)
Engem is frusztrált és elképedtem, mert két fontos női főszereplőt likvidáltak, plusz még Anne életbenmaradása is kérdéses volt az epizód elején, egy darabig, ha jól emlékszem már vissza. Gondolkoztam rajta, h éppen a felénél egy kicsivel van túl az évad, mi lesz még 4 epizódban, végig vérengzés lesz, csata, jaj-jaj! (jóvan, hát kalózok, tudom!:) és sehol egy kis gyengéd romantikus szál, egy kis nőcis rafinéria? Jó, mondjuk a fontos női szereplők közül maradt Max és a Gúnárnyakú is feljött mostanra:) de ez édeskevés az én galamblelkemnek ugye?!:) (Meg már kidörzsöltem amúgy is az ajtófélfát a sok kegyetlenkedések láttán.)

Ilyen könnyen egy füst alatt, "ha lúd* legyen kövér" szisztémát nem gondoltam volna a forgatókönyvírók *tollából? De majd látjuk a hátralévő epizódokban hogyan tovább, lehet, h így tartják fenn izgalmunkat, még rákapok a körömmrágásra, ha eddig nem!:).

Arra meg egyáltalán nem emlékeztem, h Eleanor az udvarig vonszolta magát?? az a kép maradt bennem, ahogy halálra dőfték, bent feküdt, kicsit arrébb Négerbaba, akin még próbált volna segíteni az utolsó erejével Elenaor. Pedig a kép is bizonyítja, ahogy Flint rátalált, akkor mégiscsak a memóriámra hat a kései publikálás, ugye! Irgum-burgum!:D
Nekem a női szereplők közül Madi volt a kedvencem, a mérhetetlen higgadtságával, a megfontolt, néha kimért, de annál érdemibb kinyilatkozásaival, nagy szomorkát okoztak ezzel nekem! És párhuzamosan Billy hátrébb került, feljött Silver nálam!:)

Na, csak sorkövetővel kell majd elolvasnom mégegyszer a hv-t, de amúgy is este vagyok termékeny, mint tudjuk:) addig is köszike a megvilágosító hv-t, jót tett!:)

@Gabba: :D Nem lehetsz ennyire hendikepes, (szorongani nem szabad, ártalmas:D) kérj segítséget író/olvasótól ?:)))

2017.06.07. 15:54:59

Jájjj! +1, míg el nem feledem!:)

"Bár még június van, de megérkezett hozzájuk Július..."
Akkor az idén is korábban gyön a Télapó, ezek szerint?:) szeretem időben elkapni az infókat, különben lemaradnék!:D Kösziii!

Pácsó Ármándó 2017.06.07. 16:48:55

@Gyöngypipi: @Gabba: Pedig könnyű kitalálni! :-))
Az utolsó előtti képet szintén ennek a személynek a kedvéért tettem be :-))

Valóban Eleanort , (aki az elejétől fogva főszereplő), ilyen "hamar" eltenni láb alól, nem volt szép dolog, de hát ez már az uccsó évad, talán az a tematika, hogy mindenki sorsával elszámolnak (meghal) és nem utazik el mondjuk messzi földre és azután nem mutatják többé.
A konkrét kikúszást nem mutatták, csak azt hogy próbálkozik Madival, de gondolom egy ponton túl már feladta és próbálta magát menteni. De nagyon furcsa volt számomra, ahogy Flinték visszatértek a már kilométerekről látható füstű égő házhoz. Szépen komótosan ballagva, nem siettek, hogy ugyan mi lehet az otthagyottakkal.
Még szegény Anne sorsa is kétséges, mert akármikor bedobhatnak egy vérmérgezést vagy lázat vagy bármit :-(
Viszont Billyvel biztosan vannak terveik a készítőknek, nem hiába engedte őt szabadon Ben Gun.

Gabba 2017.06.07. 18:15:34

@Pácsó Ármándó: szerintem neki jobban tetszik fölülről a harmadik kép :)

Pácsó Ármándó 2017.06.07. 18:19:23

@Gabba: Ja, azt is! :-))

@Gyöngypipi: Nem jön hamarabb a Télapó, mert kalevalát süt! :-))

Pácsó Ármándó 2017.06.07. 21:31:03

Jajj, most látom, hogy lemaradt a linkem!
www.youtube.com/watch?v=kUEpMJB6lgU

@Gyöngypipi: Én is remélem, hogy Anne elmegy a végéig és Jackkel boldogan élnek, amíg meg nem halnak :-)
Igen, Toby Stephens nagyon jó és karakteres színész, kifejező arccal!

Gabba 2017.06.07. 21:40:54

@Gyöngypipi: nem csak jártas benne, sztem ő szerkeszti :)

@Pácsó Ármándó: na végre, már hiányoltam a linket, hisz' a poszt címe alapján adja magát :)

Pácsó Ármándó 2017.06.07. 22:10:34

@Gabba: És én vagyok a leglelkesebb olvasója a Fürge Ujjak után! :-))
Igen, annyira passzol! :-))

A_Rézi 2017.06.08. 15:26:14

@Pácsó Ármándó: Billy még biztos, hogy nem végzett - annál is inkább, mert ha emlékezetem nem csal, TALÁN SPOILER!!!!! ------------------------- "A kincses sziget" vele kezdődik... ;)

Eleanor halálát borítékoltam - mármint, hogy a sorozatzárást nem éli túl, de azért erre nem számítottam. Nagyon ütős kis rész volt! Nagyon tetszett, annak ellenére, hogy képletesen vertem a fejem a falba, amikor a tüzet kezdték el gyújtogatni a csajok szép komótosan... Tyű, de zabos lettem tőle!!!! BTW: a trópusokon mi a francért kell befűteni??? Vagy csak a öt órai teához akartak vizet forralni, angol módra?

Gabba 2017.06.08. 16:02:51

@A_Rézi: pont ezt akartam írni én is, hogy aki fellapozza a könyvet, annak lehet tudása arról, kik fogják túlélni a harcot

befűteni nyilván a teához kell, ez is igazolja, milyen hülye szokás ;)

2017.06.08. 17:57:11

@Pácsó Ármándó: kár h elhallgattad, h Toby Stephens játszik benne, mert bármennyire nem én vagyok a kalózos sorik célszemélye, miatta akár még néztem is volna. Imádom.

2017.06.08. 18:01:25

ez viszont egy gyöngyszem, pácsó:
"Miután a csajok kipletyizték magukat, hozzálátnak recepteket cserélni és begyújtani a sütőt. Tekintve, hogy bujkálnak, megkérdőjelezném értelmi képességeiket. Minden valamire való akciófilmben fontos szabály, hogy nem használunk hitelkártyát, a mobilt eldobjuk és nem gyújtunk tüzet! És minden valamire való akciófilmben a főhősnők megszegik ezt a szabályt és szorult helyzetbe hozzák a főhősöket."

hogy én az ilyen sablonos malőrökön mennyire be tudok rágni nézés közben!!!!!!!!!!!!!!

2017.06.08. 18:08:40

@Gabba: igyanak jeges teát, ott a hülye trópusokon!!!!!!!!!!!!

Pácsó Ármándó 2017.06.08. 18:51:14

@A_Rézi: @Gabba: @Gyöngypipi: @Biriksz_Krokiksz!: Csatlakozom a tea-készítést feltételezők táborához! :-) Nonszensz!
Nekem az az egész jelenet egy kicsit fura. A feltámadó spanyol katonával együtt, aki sebesült, mégis halálos csendben kinyírja mindkét őrt és meglepetésszerűen rajtaüt a gondtalanul nosztalgiázó csajokon. Pedig a készítők tudhatják, hogy a nézők a fejüket fogják, de mégis így írják meg a forgatókönyvet.

Én is direkt nem elevenítettem fel a könyvben elbeszélteket, nem akarom, hogy befolyásoljanak :-)

+Birixnek: Legalább egy részbe néztél volna bele a négy évadban, rögtön láttad volna! Szinte mindben részben szerepelt :-)

2017.06.08. 19:26:56

@Pácsó Ármándó:
"meglepetésszerűen rajtaüt a gondtalanul nosztalgiázó csajokon"
LELKIZTEK is?! az ultimate tutti halálos ítélet!!!!!!
"Legalább egy részbe néztél volna bele a négy évadban, rögtön láttad volna! Szinte mindben részben szerepelt"
NEM nézek kalózokat, uncsik nekem. írtam az elején h a hv író miatt a FV-vel kivételt tettem, de elhasaltam, szorrika.

Pácsó Ármándó 2017.06.08. 19:40:18

@Biriksz_Krokiksz!: Én mindig csak jó sorozatokról írok, tudhatnád! Ja, hogy csak erről az egyről... ? :-))
Akkor most még nézheted, van 4 rész hátra ;-)

2017.06.08. 19:46:06

@Pácsó Ármándó: és mi lesz utána, ha nem titok?

Pácsó Ármándó 2017.06.08. 20:12:40

@Biriksz_Krokiksz!: Velem vagy a sorozat készítőivel? Részemről kapok egy Pulitzer-díjat és azt fogom szidolozni vasárnap délelőttönként a jelenlegi porszívózás helyett :-))))
A sorozat készítői Kleopátráról terveznek nagyszabású kardozósbaszós sorozatot :-)

Nincs tervem egyelőre. Nézem a Twin Peak 3. évadát pihenésképp :-)

Gabba 2017.06.09. 12:12:20

@Pácsó Ármándó: bírom az ilyet, Pulitzer... az irodalmi Nobel már nem is jó neki :-P

AaannnaaA 2017.06.10. 11:59:26

@Pácsó Ármándó: Velem??? Kevés vagyok én ahhoz :)

Pácsó Ármándó 2017.06.10. 12:15:20

@AaannnaaA: Én is! :-)) Akkor kapjuk inkább hármasban? :-)
süti beállítások módosítása