Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x05 - Hola Nassau!

2017. május 26. 17:13 - Pácsó Ármándó

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk egy héttel ezelőtt, Flint kapitány önként felajánlotta magát biztosítéknak imádott kalózvárosa megmenekülése érdekében. Igazából inkább Silvernek lesz nehéz dolga, akinek a többiek ellenében el kell vinnie a kincset Eleanorhoz. (Még mindig tartom magam ahhoz, hogy nem kellett volna ebbe belemenni!) Billy a parton készül a védekezésre és egy kukkot sem ért abból, amire a Kalózkirály utasítja, hogy miért is kell megengedniük, hogy a komorna Woodes Rogers hajójához eveztessen és Flint miért túsz. A városról lemondanak az angolok és a Megtorló azonnal visszafordul Port Royalba! – jön a magyarázat.

01.jpg

A gúnárnyakú szolgáló eligazítást kap a kormányzónétól, láthatóan ő sem boldog, hogy postáskisasszony lesz belőle. Persze a terhességet nem említheti meg, azt majd egy gyertyafényes romantikus naplementében a kismama szeretné a tudomására hozni a kispapának. Billynek még mindig nem kerek a történet, rákérdez hát az apróbetűs részre. Silver bevallja a kincset is és saját aggodalmát, ugyanakkor feltétlen a bizalma a smaragdszemű kapitány iránt.

02.jpg

Ugyanez az értetlenség a hadsereg oldalán is a tervvel kapcsolatban, a keményfejű kormányzó nem akarja elfogadni a megállapodást és úgy dönt, folytatja a megkezdett hadműveletet, mire becses neje lead egy figyelmeztető lövést feléjük az erődből. Meg még egy párat, mert gyakorolnia kell az újonc tüzéreknek. Mivel a komor komorna tovább rágja a Woodes Rogers fülét, hogy a szerelem nevében történik ez, stb., stb., a férfi megunja, és nagy nehezen beadja a derekát. A Megtorló jobbra fordul és elvitorlázik a szikrázó napsütésben. Jó szelet és javaslom, ne találkozzanak Jackék visszafelé tartó naszádjával!

03.jpg

Ekkor fut be Madi és csapata, újabb nehéz magyarázkodás vár a féllábú kalózvezérre. Érdekes módon Négerbaba Flinttel ért egyet, hogy feláldozza a kincset Nassauért. Szerinte a rabszolga-kalóz szövetség szekere nagyon nyikorog már, sőt egy-két csapszeg kifelé rázódik belőle. És ha már kiesik, őket maga alá fogja temetni, ezért jobb volna azt a személyt kiiktatni, aki folyamatosan acélbetétes bakancsban rugdossa a kerekeket. És ez nem más, mint Billy! Talán így Julius és a Fekete Sereg is felül arra a szekérre. Silver nem akar ebbe belemenni és Flint-kettőnek nevezi a nőt, de végül a folyamatos fülrágás hatására belemegy a dologba. Állítom, hogy ez a nők titkos szuperfegyvere. A folyamatos fülrágás, rövidítve: FF!

04.jpg

Flint-egy, az eredeti, az erőd tömlöcében hűsöl, Eleanor hozza neki a híreket. Állítólag valakit már elküldtek a kincsért, nem a kalózkirály megy érte személyesen, nem akar megint elszakadni a pi… , az asszonytól. (Csodálkoznék, ha Madi anyja, a vén szipirtyó csak úgy odaadná a lóvét.) A szőkeség rákérdez a kapitánynál a néhai intézőjére, Mr. Scottra és halálára. Felmérgeli, hogy az öreg ellendrukker kettős ügynök volt már hosszú évek óta. Meg különben is, minden férfi csak kihasználta őt! Eddig! Flint még visszakérdez: biztos, hogy ennek már vége?!

05.jpg

A kormányzó most valahol a Karib-tengeren sűrű csuklásokba kezd! Hívatja a komornát, hogy elmesélje neki, szerinte a felesége uralkodói ösztönei visszatértek és ő nem fog hűséges kiskutyaként farkát behúzva Port Royalban várakozni és betartani a megállapodást, hanem …! Hanem a spanyolokhoz fordul segítségért! Végre újabb remek harcoknak nézünk elébe!

06.jpg

Havanna nagyon festői ebben az évszázadban, gyönyörű kikötői erődjei vannak, meseszép ágyúkkal. Kellenek is, mert éppen háború zajlik Anglia és Spanyolország között. De ami szép, az szép. Nem ilyen a komorna, aki a kormányzóval partra szállva megpróbálja majd felvenni a kapcsolatot a nő kémkapcsolatával, a markáns arcú Juan Antonio Grandallal. A fogadóbizottság feltartja őket, de nekik a spanyol kormányzóval, senyor Rajával kell beszélniük. Hoztak neki egy kagylókkal szabdalt levágott fejet, Edward Teachét, ami ebben a melegben különösen ínyenc ajándék lehet, akárki megmondja.

07.jpg

Eközben Nassauban folyik a korabeli recycling, a múltkori inváziónál megfeneklett és alaposan szétágyúzott hajókat akarják rendbe hozni. Billy a cseretervet kritizálja Silvernek és hízeleg neki, pont ilyen vezér kellene a város élére. A Kalózkirály nem kér a talpnyalásból, tudja hogy a másiknak csak addig kell, amíg a hasznára van és ezt meg is mondja neki. Az izmos kalóz szíve szerint megtartaná a kincset és sorsára hagyná Flintet.

08a.jpg

08b.jpg

A saját szempontjából teljesen igaza van és ezt Long John is tudja, ezért a kormányzói palotába megy átgondolni a dolgokat. Itt keresi fel Israel Hands és hallgatja végig a vekengését azon, hogy most vajon mit tegyen? Az öreg nem csak kiváló terminátor, hanem jó pszichológus is, felpofozza Silvert, hogy legyen végre férfi és döntsön, tökmindegy kinek a javára.

9.jpg

Havannában senyor Raja fogadja Woodes Rogerset , aki előadja neki, hogy leszarja a háborút a két ország között, de annál inkább harcol a kalózok ellen, mert azok a civilizált világot veszélyeztetik, és ha övék marad Nassau, még a spanyolokra is veszélyesek lehetnek. Meg kell hagyni hatásos beszéd volt. Azonban a karma közbeszól! Senyor Rajának volt egy szeretett öcsikéje, aki azon a hajón volt kadét, ami megadta magát Rogerséknek, de még egy utolsó lövéssel még kilőtték mellőle a bátyját. A spanyol hajón tartózkodók további sorsát ismerjük. Mi is és ismeri mindkét kormányzó. Ez pech. Egyébként is, miért nem az angoloktól vagy az amerikaiaktól kér segítséget? Mert nem adnak – válaszolja Rogers. Különben meg a kalózoknál van az Urca kincsének maradéka, az spanyol pénz, talán ez számít senyor Rajának. És szálljanak nyugodtan partra és az erőd kivételével pusztítsanak el mindent bátran az angol fennhatóságú szigeten, így szól az ajánlat. (Nem halottam, hogy a kincset a spanyoloknak ígérte volna).

10.jpg

New Providence partjainál Billy emberei kiszúrtak egy közeledő hajót. Talán csak nem Jack és Anne? Már aggódom kedvenc vörösömért. De Silverék most az elküldött emberüket várják vissza a Rabszolga szigetről a gyöngyökkel. Az izmos kalóz tovább folytatja a kampányolást Flint ellen. Csalják ki Eleanorékat, nyírják ki őket, a kincset pedig tartsák meg. Long John arra kéri, intézzék az egészet diszkréten. Mikor Billy elsiet, Madi jön oda érdeklődni, hogy akkor most mi lesz?

11.jpg

Eleanor kap egy üzit, hogy készüljenek a cserére, ami nem a kikötőben lesz, hanem a kertek alatt délen, szóval ki kell hozzá menniük az erődből. Flint próbálja nyugtatni, hogy ez a szokásos eljárás, de kevés sikerrel. A szőkeség csak hat embert vinne a kincset begyűjteni. Nem tűnik elégnek, attól tartok! Elindulnak, a foglyot bilincsben vezetik közrefogva a fegyveres katonák. Billy, aki egyedül akarja elintézni a smaragdszemű kapitányt, előre megy és a titkos alagút bejáratánál várakozik magában, hátrább az emberek és Silver. Meg Israel Hands. Baljós zene borzolja az idegeinket, itt valami készül! Az egyik embere, az amelyik Charles Vane akasztásánál felbujtotta volna a népet, odamegy hozzá és furcsán sajnálkozik a történteken. De miért? A zenei aláfestés még idegtépőbb lesz, hiszen Flinték előbukkannak az alagútból! És Madi várja őket mosolyogva! Hogyan???

12a.jpg

12b.jpg

Billy régi barátja elmeséli neki, a Kalózkirály azt mondta a többieknek, hogy nem Max gátolta meg az üzenet eljutását a víz alatti barikádról, hanem az izmos alvezér sohasem küldte el Featherstonnal. Ezt most minden kalóz elhiszi neki, mert ő a híres Long John, és amit mond, az úgy van, nem kell bizonyítania. De ő mellette áll és basszák meg a hazugok. Ezzel kardot ránt és megindul a többiek felé. Israel Hands lép elé és másodpercek alatt lekiscsákányozza. Már Billyt is elkezdi faragni, amikor a végső csapás előtt Silver leállítja és utasítja őt, hogy a sebesült kalózt vigyék az Underhill-ültetvényre. Helyes! Billy nem hallhat még meg!13a.jpg

13b.jpg

Eleanorék kiérnek a csere helyére a partra, de kincs helyett csak két csónakot látnak kikötni, hét emberrel. Senki sem érti a dolgot ezért a szőkeség odaküldi Flintet, hogy ugyan kérdezze már meg a kalózforma alakoktól, hogy mi az ábra. (Taktikailag nem a legjobb ötlet a túszt az ellenséghez küldeni érdeklődni, azt hiszem!) Mikor a kapitány közelebb ér, felismerhetjük az egyik jövevényben Jack Rackhamet, aki elmondja, hogy megszöktek a kormányzótól és jöttek harcolni, de nem tudták, hogy ki az úr Nassauban, ezért kerültek egyet délfelé. (És Anne? Mi van Anne Bonnyval?? Ne csigázzatok már!) Flint elmeséli az alkut, amit a kormányzónével kötöttek és ez nagyon nem tetszik Jacknek! Ő szerezte meg az Urca kincsét annak idején és esze ágában sincs az angoloknak adni. A smaragdszemű szerint már mindenki beleegyezett, Woodes Rogers pedig elhúzott és Port Royalban várja a feleségét. Hát az az ember biztos nem! – vágja rá Dörzsölt Jack.

19.jpg

20.jpg

Eközben Nassau partjai előtt feltűnik a Dicsőséges Spanyol Armada tíz hajója.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.26. 20:41:38

@Flankerr: @Pácsó Ármándó: :))))))))))))

(viszont tök szép ez az utolsó kép, imizem a vitorlásokat)

Pácsó Ármándó 2017.05.26. 20:48:34

@Biriksz_Krokiksz!: Az is szép rész volt, amikor Havannába mentek, a magasból filmezték az egészet!
Egyébként a helyet az Isten is városnak teremtette, azzal a nagy természetes kikötővel.

2017.05.26. 21:00:04

@Pácsó Ármándó: majd megnézem, én tortugánál leragadtam, mint legfőbb kalózközpont.

Gabba 2017.05.26. 22:04:45

végre ráadtak egy garbót a gúnárnyakú "komor komornára" :)

viszonylag vértelen epizód volt, ami nem baj, gondolom kell némi pihenő a nagy csihi-puhi előtt.

és tényleg, hol lehet Anne?

Pácsó Ármándó 2017.05.26. 22:37:09

@Gyöngypipi: Ahhoz még meg kell írnom és időben leadnom, de köszi, érzem a nyomást! :-))
Igen, viszonylag gördülékenyen haladtak az események, bár meglepett egy kicsit Silver csele és a többirányú alagút rejtélye :-) Billy nem hallhat meg! :-)
És a tíz spanyol gálya nagyon ütős volt a végén :-)

@Gabba: Az inkább egy fejkendő-sál kombó volt ahogy emléxem :-)
Anne pláne nem hallhat meg!!
süti beállítások módosítása