Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú pápa 1x05

2017. május 22. 11:00 - Szendrey

Már megint a pápa hippi szülein van a témázgatás, Lenny ott áll a kikötőben, felnőtt fejjel, a szülei meg az épp induló tök üres hajón, autentik hetvenes évek szerkóban. Elalvás előtt ugrott be Lennynek ez a kép, mert ott fekszik keresztben a szimpla ágyán, és úgy látszik, nem gyön álom a szemére, mi juthatna ilyenkor az eszébe. De legalább megtudtuk, hogy David Hasselhoffban tolja, és nem borotválja a mellkasát.

1.png

A következő párbeszéden megint behalok, Lenny a szokásos nyugdíjas sztájlingú fehér melegítőjében ül a tetőn, hű gyóntatója, Tommaso atya azt kérdezi tőle, hol van Isten, miközben mindketten a csillagos égboltot bámulják. A pápa csípőből közli, hogy Isten most bevágta a durcát, és elköltözött. A külvárosba ment, egy mocskos gumijavító fölötti lakásba, és éjszakánként szenved a hőségtől. Mármint Isten, igen. Ja, és úgy döntött, hogy elege van az emberekből. Tommaso felréved a szokásos elkínzott állapotából, és beszámol a pápának arról, hogy a többiek eléggé lefigyelték az Estherrel közös kis dumcsizgatásokat. Az atya kérdésére, hogy mit fog ezek után csinálni, Lenny lazán beközli, hogy forradalmat.

2.png

Most előrébb hozták Gutierrez és Lenny szokásos bandázását, eddig mindig az epizód végén szokott lenni. Festményeket nézegetnek, az egyik például egy elég szürreál alkotás, mert egy szoptató férfit ábrázol, José de Ribera: La mujer barbuda c. művéről van szó. Hogy ne legyek annyira tukkó, utánanéztem, és valójában egy full hiteles sztorit ábrázol a kép, mert egy 17. századi asszony lett lefestve, akinek szülés után szakálla nőtt. Gutierrez atya némileg meglepődve járatja a szemét a festmény és a pápa közt, de Lenny nem szól semmit, csak mereven bűvöli a képet.

3.png

Lenny a parkban kornyadozik valami pavilonban, amikor Esther ébreszti fel a délutáni szundiból, és nem szórakozik, egyből a lényegre tér. Azt mondja, a pápa szent, majd alul kigombolja a blúzát, fogja a pasi tenyerét, a hasára rakja, és imádkozni kezd. Lenny csak ül és néz, majd a végén, amikor a nő már az összes gombot kigombolja, és feljebb csúsztatja a kezét, megmondja neki, hogy ő Istent szereti, mert az embert túl fájdalmas szeretni, különben is, ő egy féreg, mint minden pap.

4.png

Hogy-hogy nem, Amatucci és Voiello pont egy bokor mögül lesi őket egy fotós társaságában, természetesen képek készülnek arról, ahogy Esther letapiztatja magát. Amatucci fordítóirodát játszik megint, és közvetíti a pápa szavait a jól bevált távcsöves-szájról olvasásos módszerrel.

5.png

Emlékkép jön megint, a nyolc-tízéves forma Lenny és vörös hajú haverja, Dussolier megszöknek az árvaházból, azzal a célzattal, hogy megkeresik Lenny szüleit. Mary nővér hiába rohan utánuk, már csak a kapu előtt felejtett pipa egyik darabját találja meg. A két kissrác először egy erdőszéli házikóhoz rohan, ahol az ablakon át leskelődnek egy kövérkés gyerek után, aki az ágyban fekvő anyját ápolja. Majd visszatérnek az útra, és egy hosszabb egyenes szakasz után Dussolier bevallja, hogy ő nem akar tovább menni, mert Mary nővér mérges lesz. Lenny csak legyint egyet, hogy ő attól még folytatja az utat, amíg meg nem találja a szüleit.

6.png

Visszatértünk a jelenbe, a felnőtt Lenny szintén Dussolier társaságában van, és kitalálják, hogy elszívnak együtt egy cigit, mint régen, amikor tilos volt. Dussolier benne van a buliban, de nincsen cigije, tehát éjszaka kimennek a városba, hogy szerváljanak valahonnan. Sajnos ezt nem tehetik hú de nagy titokban, mert hajnal háromkor Domen kopogtat Mary nővér ajtaján (akinek még mindig a vicces feliratú pizsije van), hogy se Voiello, se a pápa nem található sehol. Mary nővér elküldi Doment, hogy tessen aludni, erről meg egy szót se senkinek, aztán felöltözik, és átmegy Voiellóhoz, aki megint Girolamónál, a sérült fiúnál van.

7.png

Mary nővér előadja a problémát, hogy a pápa sehol, mire Voiello kicsit megsértődik, azt hitte, miatta jött át az apáca. Bemutatja neki Girolamót, és elmagyarázza a nőnek, hogy a pápák azok olyanok, hogy néha meglógnak, ezzel nem kell nagyon foglalkozni. Kicsit kanos hangulatban lehet, mert már másodszor mondja az apácának, hogy Mary nővér te este különösen szép vagy, lehet nem nézte meg elégszer a Willendorfi Vénuszt a héten. A nő nincs nagyon feldobódva Voiello újfajta nyalizásától, és enyhén sugárzik a tekintetéből, hogy gyökérnek tartja a bíborost. Voiello elismételi a pápa délután hallott monológját a szerelemről, rögtön utána pedig átnyújtja a pendrive-ot, amire a paparazzival gyűjtötték a lesifotókat. Mary nővér lesokkolódik, de átveszi, Voiello szívélyesen csak annyit mond, hogy ott jobb helyen vannak a képek.

8.png

Dussolier és Lenny játszós susogósban leugranak egy közeli hotelbe, és a recepcióstól kérnek cigit, aki el is rohan keríteni egy dobozzal. Közben bejön egy koktélruhás, felékszerezett csaj, és elvonul a bárba. A két hapi úgy néz utána, mint én a Tasty videókra, mikor otthon nincsen semmi kaja. Loholnak is egyből, és leülnek a csajhoz, az meg rávágja, hogy úgy néznek ki, mintha papok lennének. Áááá, dehogy, nem vagyunk azok, nem ám. Eltémázgatnak miről másról, mint Isten létezéséről, és mikor a csaj azt mondja, van rá bizonyítéka, Lenny teljesen tűzbe jön, hogy mutassa meg, mi az. A nő erre előkapja a mobilját, és lefotózza Lennyt, aztán azzal a magyarázattal áll elő, hogy ott van a férfi szemében Isten létezése. Köszike. A pápa egyből fölugrik, najólvan ennyi elég volt nekem, húzzunk innen Dussolier, csácsumicsá.

9.png

10.png

Utána Lenny hambievés közben megkéri Dussolier-t, hogy legyen a Klérus Kongregációjának Prefektusa. A csávó belátja, hogy nincs más választása, mint elvállalni, úgyhogy rábólint. Még dumálnak egy kicsit, és Dussolier bevallja, hogy anno látta Lenny anyját, mikor Belardo beköltözött az árvaotthonba. Na és hogy nézett ki? Hát középen volt elválasztva a haja, és szomorúak voltak a szemei. Hajnalra csak hazacsoszlat a két hapi, és tök aranyos párhuzamot vonva bejön egy jelenet arról, mikor a gyerek Lenny visszakullog a nagy elszökésből. Mary nővér most is ugyanúgy várja a két férfit, mint anno mikor kicsik voltak.

11.png

Másnap, míg az apácák röpiznek, a sövény túlsó végén a pápa ücsörög a menő fehér kalapjában, mellette Gutierrez. Lenny egyből azzal nyit, hogy megbocsátja, hogy bizalmas infókat adott ki az államtitkárnak, na meg azt is, hogy nonstop alkoholizál, de azt lassan abba kéne hagyni. Főleg, hogy Amerikába megy, fontos küldetésre. Gutierrez olyan fejet vág, mint aki véletlenül eleresztett egy hangos ratatát, és mindenképpen tudni akarja, hogy a pápa ezeken kívül milyen infókat szerzett meg róla. Lenny csak ül csukott szemmel, és finoman beoltja, én vagyok a főnök, nem Voiello, hellóbelló.

12.png

Ládika gyün a Vatikánba, egy helikopter hozza természetesen, a bíborosok gyakorlottan fogják a fejfedőjüket a nagy szélben. Lenny is ott áll köztük, és Voiello megragadja az alkalmat, hogy félrevonuljon vele, nem Gutierrezt kéne küldeni a Kurtwell-ügyhöz, mert tök alkalmatlan, gyenge lelkületű. Mikor Lenny nem reagál, Voiello szinte bocsánatkérő hangon beközli, hogy ja, amúgy alkesz is, nem akartam mondani, de hát. A pápa ránéz, és rezzenéstelen arccal azt mondja, tudom, mindent tudok róla, és lehet, hogy rólad is, papuskám. Ez nem minden, Voiello kap egy rohadt nagy lebaszást a pápától, hogy hogy merészelte megcsináltatni azokat a képeket Estherről meg róla, nem szégyelli magát, hogy cseszeget egy meddő asszonyt, meg hogy azt képzelte, a pápát meg lehet zsarolni. Voiello kurvára ég, hiába csak ketten vannak, szégyenében az arcát takargatja, és mea culpázni kezd, nem is úgy volt, letöröltem azokat a képeket, sajnálombocsinemakartam. Lennyt nem igazán hatja meg az esedezés, és mikor Amatucci odalép, hogy meggyütt a pápai tiara, boldogan közli, hogy na most már ideje volna beszédet mondanom a bíborosoknak.

13.png

Behalós jelenet jön, egy montázst láthatunk arról, ahogy a pápa a beszéde előtt öltözködik, és válogat a cuccok között, mint az amerikai romkomokban mikor a csaj bálba készül, és elmegy estélyi ruhát vásárolni. Van neki többféle cipője is, a piros bőr nem jön be, helyette az aranymintásat választja, párszor áthúzza az alsóruháit is, aztán jön a piros kesztyű, a fukszok, meg a tiara. És mindez alatt az LMFAO: Sexy and I know it című száma szól.

14.png

A ceremónia megkezdődik, a pápát hordszéken viszik be, a bíborosok tekergetik a fejüket ezerrel. Lenny a beszédét a klasszikus amerikai „Knock, knock! – Who is there?” viccel indítja, de csak annyit, mond, kop-kop. A bíborosok még mindig tekergetik a fejüket, Lenny meg mondogatja, hogy kop-kop, és saját maga ad választ: nem vagyunk itthon, mert mostantól az az általános taktika, hogy csak Istenre koncentrálunk. Ökumenicitás? Evangelizáció? Tolerancia? Meh. Be van szüntetve. Elérhetetlennek kell lenni, meg titokzatosnak, különben az emberek leszarnak minket. A kompromisszumot el kell felejteni, mert Jézus se kötött kompromisszumot, ja, és a zsarolást is el lehet engedni, mert engem nem tud megzsarolni senki. Ilyeneket mond a pápa, meg hogy ő csinálta a poklot.

15.png

Na, véget ér a dörgedelmes beszéd, és Lenny kidugja a lábát a széke elé, hogy járuljanak oda a bíborosok, és csókolják meg. Az első, aki feláll, az Spencer, aztán jön Dussolier, majd Voiello, aki lehajol ugyan, de nem akarja megcsókolni, mire a pápa a másik lábával szolidan odanyomja a fejét a cipőjéhez.

16.png

Lenny most a parkban ücsörög a kedvenc padján, és a kengurut stíröli, aki most az egyszer kegyesen ugrik egyet a pápa felszólítására. Lenny nagyon megörül ennek, de megjelenik Esther, hogy ő akkor most gyónna, mert valami ortó disznóságot követett el. Lenny leinti, ne nekem gyónjál édes szívem, hanem Istennek, oszt majd én megbocsátok. Esther bólint, és akkor mellette kinyílik egy virág, mire a nő azt mondja, Szentatya, én érzem. Gondolom azt, hogy megtermékenyült. Lenny bólint, és biccent az arra elmenő Voiellónak.

17.png

Az utolsó jelenetben a múltkor szereplő Tonino Pettolát, a csodatévő juhászt látjuk, ahogy fütyörészve tevékenykedik a konyhájában, kicsit laptopozik, majd balra néz, és az ebédlőben ott ül a pápa meg négy bíboros teljes harci díszben. Voiello azzal szólítja meg, hogy a látogatásuk oka, hogy felidegesítette őket. Tonino láthatóan befosik, nyel egy nagyot, hogy mi lesz itten, de sajnos nem látjuk, mert vége az epizódnak.

18.png

 

Kedves olvasók, nektek meg köszi az óriás türelmet! :)

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirella M 2017.05.25. 13:00:03

Köszi, már nagyon vártam!

Costanza 2017.06.03. 00:19:29

Szuper, de hol van a tobbi hogyvolt? Magyarul meg nem ment le a tobbi 5 resz?
Zsenialisan jo ez a sorozat, oda meg vissza vagyok erte, habar latom nincs tolongas.

Thx

Xstitch Planet 2017.12.31. 01:05:10

Miiiiééért nincs több HV???
süti beállítások módosítása