Hogy volt?

Időről időre 1x06 - Körbezárva

2017. május 19. 11:00 - Scott Pilgrim

HGW betegen fekszik, Jane ápolja, Vanessa meg beviszi neki az Utópia aktáját. 1980 szerepel rajta, meg John adatai, viszont ő nem járt abban az évben, kivéve persze, ha majd visszamegy a jövőben. Vanessa megállapítja, hogy valaki már tudhat róla a jelenben, mert neki gyanús az apja segédjének halála. Lemennek Johnhoz megkérdezni, hogy mit tud róla. HGW lemegy, John láncokban, vitáznak egy jót arról, hogy mennyire eltér a világnézetük, végül HGW felvillantja neki a papírt John nevével és adataival. John elmondja, hogy pár napja találkozott valakivel egészen véletlenül pont, aki tud az időgépről és kell neki. HGW szeretné megtudni, hogy ki volt az, de John csak akkor hajlandó elmondani, ha kiszabadul. Patthelyzet alakul ki. Ugrunk Brooke laborjába, ahol kiderül, hogy több sokszoros erejű kopasz kigyúrt csávót is csinál, most, hogy az első kísérlet sikerrel járt. Griffin megérkezik, Broke pedig nyaggatja, hogy egy házban van minden, most kell cselekedniük, mert még John és HGW összerakja a képet róla. HGW közben bevallja Vanessa-nak, hogy az apja ölt az aktákért. Viszont Jane talál az aktán szereplő nevek közt valakit, aki még él, egy nővért. Elmennek hát felkeresni, az ápolójával találkoznak, elmondja, hogy eléggé meszes már a néni, néha össze-vissza beszél, bemennek hozzá, és kiderül, hogy Chad anyja az, akit korábban már láthattunk, hoppá! Közben viszont az ápoló hívja Brooke-ot, és elmondja neki a helyzetet, Brooke kér tőle valamit, duplahoppá!

vlcsnap-2017-05-16-03h11m28s512.png

A néni beszél mindenfélét az aktát látva, az Utópiáról az időgép című HGW könyv jut eszébe, majd mondja, hogy a kedvence a Dr. Moreau szigete, mert azt róla írták. Brooke közben elmegy Vanessa-ékhoz, mert Vanessa megmutatja neki az aktát, hátha tud valamit róla, előtte Brooke jelzi Griffinnek, hogy az ápolósrác el fogja hozni nekik Wells-t, de itt az idő, lépniük kell, átad neki egy gumikesztyűt és egy pendrive-ot. Griffin bemegy az időgéphez és installálni kezd valamit a pendrive-ról, betoppan a segédjük, akit próbál lerázni, és sikerrel ugyan, de feltűnik neki, hogy valamit éppen installálnak a gépen. Közben HGW-éknek összeáll a kép a néni által, aki először arról beszél, hogy nem szabad tudni a jövőt, majd elmondja, hogy Moreau volt az Utópia vezetője, mint Brooke és Griffin Moreau, vagyis az ő apjuk. Brooke ráadásul a néni orvosa. HGW kimegy megkeresni az ápolót, látja, hogy zárva az ajtó, majd váratlanul rá támad. A neszre Jane segíteni akar, de a nézni megfogja a karját, és kiderül, hogy ő is kapott a szupererő szérumból, éppen zavarodott, és nem akarja kiengedni. Végül kiszabadul, az ápoló elindul utána, majd váratlanul HGW nekiront az ápolónak és kiugrik vele az ablakon az elsőről. HGW-nek kutya baja, az ápoló elájul, kijutnak a házból és Jane hívja Vanessa-t. Közben Vanessa éppen kimegy a szobából, Brooke egyedül marad a telefonjával, ami rezgőn van, látja, hogy Jane éppen hívja, és berejti a kanapé nyílásába. Griffin közben a megfigyelőkamerás emberhez megy, és egy krémmel elaltatja. Aztán beenged a házba két kigyúrt kopaszt. A kopaszok hatástalanítják a biztonságiakat. Majd bemegy a lányokhoz és meggyőzi Vanessa-t, hogy a többi iratot is ossza meg Brooke-kal, mire betoppannak HGW-ék. Félrehívják Vanessa-t beszélni négyszemközt. Kiderül amúgy, hogy a kis installáló izé az időgép adatait töltötte le, Brooke pedig mondja Griffinnek, hogy lebuktak, nem várhatnak tovább. Vanessa-nak elmondanak mindent, akiben egy világ omlik össze. Visszamegy, hogy kérdőre vonja Griffint, de már nincsenek ott.

vlcsnap-2017-05-16-03h12m28s305.png

Brooke-ék éppen Johnt keresik, áramtalanítják az épületet. HGW-ék rábukkannak az elaltatott Dougra. A sötétben hátulról valaki kvázi elrabolja HGW-t. Egy kopasz az. Jane megpillant egy másikat, de elmenekül. Jane bemegy elrejtőzni Johnhoz. Bekapcsol közben a tartalékgenerátor. Brooke egy kopasszal megtalálják és megpróbálják betörni az ajtót, Jane közben vázolja Johnnak a szituációt. John próbálja rávenni, hogy engedje el őt. Közben a kopasz egy fúróval esik neki a zárnak, miután nem tudta betörni. Végül John azt mondja, hogy akkor bújjon az ágy alá és bízzon benne. Bejutnak Brooke-ék, kiszabadítják Johnt és elviszik. Johnt és HGW-t egy terembe terelik, de ők összefognak, leütnek egy-egy kopaszt és két irányba elszaladnak. HGW tudja, hogy nem ölhetik meg, túl fontos az időgéphez. Az egyik kopasz beéri Johnt, de HGW elintézi egy sokkolóval. Összefognak, John elveszi a kopasz kését és mondja, hogy ő feltartja majd a kopaszt, ő menjen az időgéphez. Griffin közben bezárja egy szekrénybe Vanessa-t és kutat tovább a hiányzó akták után. Brooke közben egy kopasszal berobbantja az időgép ajtaját, de azzal HGW segédje, Martin már lelépett. Elküldi a kopaszt, hogy keresse meg Jane-t. HGW is betoppan, Brooke mondja, hogy ha nem árulja el, hol az időgép, akkor Jane meghal, ha megtalálják az emberei. HGW elindul megkeresni Jane-t. Belebotlik Johnba, aki látszólag elintézte az egyik kopaszt, és megtalálják Jane-t is. Közben Brooke lelép az egyik kopasszal, meg Vanessa-val elkábítva a csomagtartóban. Griffin dühös, amiért Brooke átverte, úgy volt, hogy ő ebből kimarad, Brooke meg szabályosan eltávolíttatja a laborból. HGW-éknél szól Vanessa telefonja, az időgépet, HGW-t és Johnt kérik Vanessa-ért cserébe. John és HGW mostantól egy csapat!

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.