Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x20 – Where Nothing Stays Buried

2017. május 12. 13:00 - A_Rézi

Kol még mindig Davina holttestét szorongatja. Teljesen össze van törve, arca és ruhája a lány vérétől mocskos. Csendes gyászában Marcel zavarja meg, aki nem hiszi el, amit lát – Davina nem lehet halott!!!! Kol zaklatottan magyarázza, miként próbált leállni, hogy még le is szúratta magát, de semmi sem használt… Marcelnél itt szakad el a cérna, bunyót kezdeményez, de az ősi nem üt vissza, a padlón fekve, zokogva bizonygatja, hogy szerette Davinát, nem akarta bántani. Hja, csakhogy a lány ettől még halott marad! Viszont a főninek támad egy ötlete: ez itt New Orleans, ahol a boszikat fel lehet támasztani – szóval, ha a fene fenét eszik is, vissza fogják hozni Davinát!

vlcsnap-2017-05-07-14h19m55s6.png

Klaus még mindig nem mozdult el Cami teste mellől. Hayley odaadja neki Jackson naplóját, amiben az alfa leírt mindent, amit Klaus apjától, Anseltől hallott. Anyuci bár elolvasta, nem talált benne semmi használhatót Lucien kapcsán, talán majd az ősi fog. Hayley óvatosan felveti, hogy Cami testével is kezdeni kellene valamit – tudja, hogy a lány ír temetést szeretett volna, és felajánlja, hogy megszervezi. Klaus viszont még nem jutott el az elfogadás fázisába, egyelőre dühös és háborút emleget… Hayley meg inkább annyiban hagyja.

vlcsnap-2017-05-07-14h23m44s219.png

Néhány szobával arrébb Vincent közli Freyával, hogy talált egy módszert, ami összegyűjti az összes szérumot Aurora testében – némi időbe telik, de működhet. Freya pedig talán talált megoldást arra, hogyan ölhetik meg Lucient: anno Esther úgy akarta elpusztítani a gyerekeit, hogy visszafordította a bűbájt, ehhez pedig az a boszi kellett, aki eleve megcsinálta. A boszi megvan, szóval… Na ja, de van egy kis bibi: Vincent nem a saját erejével varázsolt, hanem a bosziősökével, amihez élőknek nincs hozzáférésük. Szóval bukta!

Miután Vincent lelép, Elijah érkezik. Freya kér tőle egy hajszálat, ugyanis egy riasztó-rendszeren dolgozik éppen, amivel megtudhatja, ha Lucien a bosziősök segítségével próbálkozik valamivel a tesók ellen. Elijah rámutat, hogy nővérkének talán pihennie kellene, de a lány lerázza azzal, hogy majd alszik, ha a több évszázada halott szellemboszik mindegyike a pokolban rohad.

vlcsnap-2017-05-07-14h27m31s219.png

Vincent immár a Saint-Jamesben azt mondja, ahhoz, hogy Davinát visszahozhassák, előbb fel kell szentelni. Kol ellene van, hiszen amint ezt megteszik, a lány az ősök közt fog kikötni, akik sanszos, hogy azon nyomban ízekre szedik. Már éppen összebalhéznának Marcellel, amikor az ex-régens közéjük lép, és rámutat, hogy mind segíteni akarnak, szóval hátrébb az agarakkal! Olyan helyre kell vinni Davinát, ahol a feltámasztásig védve van az ősöktől – ehhez viszont egy csomó erő kell, amivel viszont Vincent már nem rendelkezik. Tehát szükségük lenne Freyára. Kolnak nincs nagy bizodalma a nővérében, Marcel viszont nem adja fel ilyen könnyen.

vlcsnap-2017-05-07-14h28m27s5.png

Lucien legújabb pincsikutyájának, Van Nguyennek parancsolgat a kéglijében: juttassa be a Mikaelson-házba! Hja, csakhogy nem mágia tartja távol 2.0-át az ősiek otthonától, hanem az, hogy Freya nevén van az ingatlan – így csak a lány hívhatja be. Luciennek nem tetszik a dolog, aztán elgondolkodik, miként csalogathatná ki Mikaelsonékat a fészkükből. Ha Klaus nőjének megölésére nem reagáltak, akkor talán hugival kellene próbálkoznia…

Elijah háborúról papol, amikor Marcel és Kol segítséget kér tőle. A főni azzal érvel, hogy rengeteg barátot veszített el mostanság, nem akar még egyet, szóval kell-a-segítségük! Klaus saját maga árnyékaként sétál bele a beszélgetésbe azzal, hogy Marcel meg is fogja kapni. Majd félrevonja Kolt és elviszi mosakodni.

vlcsnap-2017-05-07-14h35m50s98.png

Vincent Davina teste felett azon mereng, hogy elveszítette a hitét a bosziősökben. Nem érti őket. Elvileg védelmezőknek kellene lenniük, de mégis ők okozták Cami és D vesztét is… Talán a halál tesz velük valamit, összezavarja őket, ilyesmi. Megígéri, hogy Davinával ez nem fog megtörténni.

Freya közben azt találta ki, hogy Davina lelkét egy olyan körbe húzza, ahol az ősök nem férhetnek hozzá, így biztonságban lesz, míg a többiek rájönnek, hogyan is támasszák fel. A varázslathoz egy ősi vámpír ereje kellene. Kol önként vállalkozik, és az sem érdekli, ha belehal a műveletbe – csakhogy az öcsköst átjárja a bosziősök ereje, szóval inkább Elijah vagy Klaus kellene. Az öltönyös előlép, és pont ekkor Freya riasztórendszere beindul: gyertyák gyulladnak meg, majd egy pillanattal később Rebekah portréja lobban lángra a falon. Úgy fest, Lucien egy New Orleans-i boszorkány segítségével Bexet vette célba…

vlcsnap-2017-05-07-14h40m39s144.png

Klaus rögtön átlátja a helyzetet: Lucien azt hitte, hogy Cami halála miatt öngyilkos küldetésre fog menni, és mivel ez elmaradt, most hugit szemelte ki. Elijah emlékezteti a jelenlevőket, hogy mindenki úgy tudja, Rebekah valahol az óceán fenekén van, ami nem is baj – na igen, Freya elrejtette mindannyiukat, csakhogy Lucient most egy csomó bosziszellem támogatja, szóval előbb-utóbb kiderül a turpisság. Akkor el kell hozni hugit! Klaus már megy is, és arra kéri bátyját, maradjon itt segíteni, hogy Kolnak ne kelljen ugyanazt átélnie, mint neki… Hayley naná, hogy nem marad ki a buliból. Klaus szokás szerint ellenkezik, de a lány remekül pontokba szedte, miért is fog az ősivel tartani: szereti Rebekah-t; hathónapnyi farkaslét után úgy ismeri a mocsarat, mint a tenyerét; plusz egy felfegyverzett vérfarkasnagyi is van a képben, szóval Klausnak szüksége van rá. Lehet. De akkor is Klaus vezet!

vlcsnap-2017-05-07-14h46m40s164.png

Készülődik a varázslat, ha jól látom, előkerül a Dicsőség Keze is (3. évad 13. rész). Kol eléggé ideges, de nővére megnyugtatja: az ilyesféle bűbájok a specialitásai, szóval nem lesz gond. Marcel már hívja is Vincentet, hogy kezdődhet a felszentelés. Némi füstölőzés és varázslás után Davina odaát ébred. A sötét, gyertyákkal gyéren kivilágított temetőben, árnyak között egyszercsak Kara Nguyen terem előtte, és még mindig dühös rá. Eközben Freya Elijah kezét fogva azon kezd el dolgozni, hogy a Dicsőség Kezén a gyertya meggyulladjon. Kara és a többi szellem közrefogja a pánikba eső, rettegő Davinát. Nguyen anyu kaján vigyorral azt ígéri, semmi sem marad a lányból – azzal elővesz egy zölden világító követ és kántálni kezd, amivel felsérti Davina homlokát. A kis boszi felsikolt, majd hirtelen Freya varázskörében találja magát. Hú, ez közel volt! Sírva mond köszönetet a mentésért.

vlcsnap-2017-05-07-14h53m48s124.png

A hibrid-duó a mocsárban lépked. A lány próbál beszélgetést kezdeményezni, de Klaus kijelenti, hogy nem kér a tanácsaiból, mivel nincs a gyászukban semmi közös. Hayley valódi szerelme ugyanis még lélegzik.

Kol az odaátról kérdezi szerelmét. A lány elmondja, hogy Kara mágikusan próbálta megjelölni – ő meg hideget és szomorúságot érzett mindeközben. Az ősire a frász jön, amikor kiderül, hogy egy sötétzöld kő is volt a sztoriban: La Gemme Vital. Rajta is próbálták használni, de nem működött. Ha viszont Davinát sikeresen megjelölik vele, akkor darabokra törik a lelke, és az még a halálnál is rosszabb. Ez a bosziősök legnagyobb büntetése. Hát, akkor mázli, hogy nem sikerült! Kol megesküszik, hogy még ma visszahozza a lányt – és már indul is segíteni Vincentnek, hogy mielőbb meglegyen a bűbáj…

vlcsnap-2017-05-07-14h56m25s168.png

Freya félrehívja Elijah-t. Talált egy módszert Lucien megölésére: amíg Davina két világ közt van, addig rajta keresztül el lehetne vezetni az ősök erejét, ami ahhoz kell, hogy vissza-fordítsák a bűbájt. DE az erőt csak úgy lehet ellopni, ha a kis boszi odaát van, ergo meg kell törni a védőkört. Csakhogy abba meg belehalna! Ezt Freya is pontosan tudja, szóval mi a fenét csináljanak??? Első körben megkérdezik Klaust és Hayley-t – és Hayley meglepetésére az ősi hibrid kijelenti: nem sodorhatják veszélybe Davinát. A kis boszi halálával elveszítenék Marcelt és Kolt, és most nem engedhetik meg maguknak, hogy egymás ellen forduljanak. Keressenek más megoldást!

vlcsnap-2017-05-07-15h00m54s30.png

Van még mindig Luciennél varázsol, és arra jut, hogy Rebekah nem az óceánban, hanem egész közel, itt, a mocsárban bujkál. Klausék már éppen indulnának haza koporsóstól, amikor Hayley rámutat, hogy az ősi ma jót cselekedett – de Klaus lerázza azzal, hogy csak stratégiai döntést hozott. Na ja! Vagy azért akarja menteni Davinát, mert Cami is törődött vele… Klaus megenyhül, bevallja, hogy amikor Cami haldoklott, annyi kimondatlan dolog jutott eszébe. Mivel a jóslat még mindig él, és az ősiek halhatatlansága immár közel sem biztos – nem ártana, ha Hayley is beszélne Elijah-val, és nem vesztegetné tovább az időt…

vlcsnap-2017-05-07-15h03m14s154.png

Vincent megkeresi Vant a temetőben, mert tudni akarja, miért pont Davina? Hát, mert elárulta a közösséget. Kamu! Előtte és azóta is minden eléggé el van cseszve – itt van például Van, aki Luciennek varázsolgat. Anyu biztos büszke lenne rá! A kölyök nem veszi a lapot, hanem bizonygatni kezdi, hogy a bosziősöknek van egy víziójuk egy Mikaelson-mentes New Orleansról – Lucien csak az eszköz hozzá. Davina vámpírokkal dolgozott, ezért történt, ami történt; és esélyes, hogy Vincent is így fog járni… Vincent azonban nem ijed meg, hiszen Kol ott van mögötte, és kiüti a régenst, mielőtt az annyit mondhatna: abrakadabra…

vlcsnap-2017-05-07-15h05m52s187.png

Úton hazafelé Hayley azon lamentál, hogy Elijah talán már nem is szereti – Klaus biztosítja, hogy de. És mivel éppen a bátyó hívja, ideje, hogy ezt egymás közt is megbeszéljék. A tervet azonban egy oldalról beléjük száguldó kocsi keresztülhúzza…

Freya gondolkodik, Elijah aggódik, mert a Strix szerint Lucien a mocsár felé tart, Klausék pedig nem veszik fel. Kifutnak az időből. Szótlanul egymásra néznek, úgy fest, a döntés megszületett.

Davina arról győzködi Marcelt, hogy nem hibás. És Kol sem. Ő döntött, az ősök maga miatt gyűlölik. Marcel azt mondja, a lány mindig az ő felelőssége lesz; Davina pedig meg-köszöni, hogy anno megmentette, és hogy azóta is mindig védte – és soha nem hagyta cserben. Az apa-lánya összeborulásnak Elijah vet véget, aki a semmiből felbukkanva lefogja Marcelt, Freya pedig belép a körbe és varázsolni kezd. Davina könyörög, hogy ne, a főni pedig küzdene érte, de Elijah kitöri a nyakát. Nővérkébe áramlani kezd az energia, aztán Davina egyszerre eltűnik – immár odaát van, kiszolgáltatva az ősöknek. Freya szenvtelenül csak annyit mond: így kellett lennie! Bakker, nem szeretnék ennek a nőnek az útjába állni… nagyjából soha.

vlcsnap-2017-05-07-15h09m47s229.png

Marcel akkor tér magához, amikor Vincenték visszaérnek a temetőből. Kol nem érti, hogy a tesói miért tették, amit tettek, de a főnit ez most nem érdekli – Davinát itt és most fel kell támasztani! Oké, a nem a saját akaratából jelenlevő Van bedobja a régens-erejét a közösbe, Marcel pedig rögvest hozza a lány testét.

Klaus az összetört kocsiban ébredezik. Látja, hogy Hayley kirepült és mozdulatlanul hever, a testéből meg valami deszkaszerűség áll ki, talán a kerítés egy darabja. Ősi hibrid nagy nehezen kiszáll, de Lucien azonnal előkerül és ütni kezdi. Klaus csak Cami felemlegetése után üt vissza, és remek kis bunyó kerekedik. A közelben levő romos házat spec még romosabbá teszik. 2.0 nagyon élvezi, hogy teremtője felett áll, és ezt a szemébe is mondja – elég teátrális a fickó. Klaus próbál valami fegyverfélét keresni, de nem talál, úgyhogy további térrendezéssel folytatódik a kézitusa…

vlcsnap-2017-05-07-15h14m42s98.png

Davina lélekszakadva menekül odaát, de nem tudja lerázni a szellemeket. Végül Kara elkapja és varázslattal maga felé húzza, aztán megint előkerül a zöld kő. Ajjaj!!! A kis boszi könyörgőre fogja, de minden hasztalan. A jel lassan, de biztosan növekszik a homlokán, D pedig csak sikít és sikít… Hol a francban van a felmentősereg????

vlcsnap-2017-05-07-15h16m30s185.png

Marcel a legnagyobb műgonddal fekteti le Davina testét az egykori védőkör közepére, Vincent pedig utasítja a régenst, hogy tegye a dolgát. Mindenki lélegzetvisszafojtva várja, mi történik. De semmi nem történik – a bűbáj megszakad, és Van azt mondja, olyan, mintha D nem is lett volna odaát. Elkéstek. Az ősök kapták el előbb. Vincentnek leesik, hogy vége van, Marcel sírva szorongatja a lány kezét, Kol arcát düh és reménytelenség torzítja el…

vlcsnap-2017-05-07-15h19m36s255.png

Végre Hayley is eszméleténél van, az oldalából kiálló deszkát elnézve elég sok vért vesztett. A hallása viszont kiváló – azonnal érzékeli, hogy kicsivel arrébb bunyó van. Klaus bedobja Aurora nevét, de 2.0 közli, hogy ez a sztori nem a szerelemről, hanem a rangról szól… (na persze!) De most nem eresztheti bő lére a mondandóját, mert Hayley is beszáll a buliba egy ásóval. Sajna ketten sem bírnak Luciennel. 2.0 simán lefegyverzi a lányt, majd az ásó segítségével kiüti Klaust – a házból.

vlcsnap-2017-05-07-15h20m25s225.png

Kol követeli Vantől, hogy próbálkozzon újra, de a kölyök szerint, ha volt is esély, már nincs. Remek! Akkor Van már nincs hasznukra… Vincentnek kell leállítania az ősit, nehogy felkoncolja a régenst, hiszen Davina sem akarná. Ám legyen! Van elmenekül. Marcel kiakad, mert a Mikaelsonok megbízhatatlanok, és amihez hozzányúlnak, az elpusztul. Kol nem száll vele vitába, inkább lelép.

vlcsnap-2017-05-07-15h25m21s108.png

Klaus feltápászkodik, és amikor a háta mögé néz, 2.0-t látja, amint maga előtt tartja Hayley-t pajzsként, miközben a lány szívét szorongatja. A játéknak vége. Az ősi mentené gyermeke anyját, de Lucient pont nem érdekli ki él vagy hal. De talán megkíméli Anyuci életét, ha mentora letérdel előtte… Klaus nem sokat habozik, térdre ereszkedik, amit az ellen vigyorogva konstatál. Aztán Elijah robban be a képbe, kiszabadítja Hayley-t, aztán utat enged Freyának, aki elkezdi a bűbáj visszafordítását. Néhány pillanattal később Lucien ismét csak egy átlagos vámpír. Megszívtad, gyökér! Klaus rámutat, hogy a családi drámának néha azért megvannak az előnyei. Az egykori szolgafiú még akkor is dacos, miután Elijah térdre kényszerítette: őt megölhetik, de a jóslat akkor is beteljesül! Most gonosz ősin a sor, hogy kicsit teátrális legyen. Hiába a vagyon és a halhatatlanság, Lucien nem tudta elviselni Klaus árnyékát – ez lett a veszte. Azzal Klaus egy üvegdarabbal örökmosolyt vág a vámpír arcára, közli vele, hogy ő semmi, végül kitépi a szívét.

vlcsnap-2017-05-07-15h27m26s74.png

Az est leszálltával felgyújtják a testet. Klaus megemlíti Hayley-nek egy jazz-zenekar nevét – Cami kedvencei voltak, talán játszhatnának a temetésén. A virrasztás pedig a Rousseau’sban legyen. Már éppen indulnának haza Kolhoz és Marcelhez, amikor Freya közbeszól, hogy mondanivalója van… Most jön csak a feketeleves.

Marcel vedel, amikor az ősi tesók hazaérnek. A fejükre olvas mindent: csatlakozott a Strixhez, harcolt Hope-ért, életben tartotta Hayley-t, távol tartotta a fehér tölgyet… MINDENT megtett, erre tessék! Ám amikor Klaus azt mondja, Elijah-nak nem volt választása, kiakad. Az évad gyilkos triójának úgy fest, igaza volt: az ősieknek senki sem számít, aki nem Mikaelson. És az öltönyös hiába mondja, hogy Marcel családtag, ő kijelenti, hogy már nem az. Soha többé.

Kol a régensnél tesz látogatást. Elmondja, hogy Davina tényleg nem akarta volna, hogy Van meghaljon, csakhogy a lány halott – és ami azt illeti, ő volt az, aki távol tartotta Kolt önmagától. Hát, ennek most vége! Azzal csapra veri Vant, és az utolsó csepp vérét is kiszívja…

vlcsnap-2017-05-07-15h30m53s103.png

Vincent Freyának olvas be: ma megölt egy jó embert, hogy olyasvalakit mentsen, aki már eleget élt. Nővérke, noha sajnálja az esetet, megint a családja védelmével takaródzik. Vincent szerint ő is éppen olyan vérszívó, mint a többiek.

Elijah a kandalló mellett ücsörög egy itallal – Hayley pedig az ajtóból figyeli őt. De beszélgetés nem lesz, a lány csak leül mellé, és hozzábújik.

vlcsnap-2017-05-07-15h33m52s111.png

Klaus Hope ágyánál gubbaszt. Freya azzal érvel, hogy legalább Camiért sikerült ma bosszút állni – na ja, azzal, hogy feláldoztak valakit, akivel a lány törődött. A családjuk összeomlóban van, ma a démon győzött. Freya szerint nem az öccse csinált Lucienből szörnyet. Talán nem, ma viszont esélyes, hogy egy teljesen új szörnyeteget teremtettek…

vlcsnap-2017-05-07-15h34m16s95.png

Marcel még mindig fortyog a dühtől – hozzáteszem, teljesen jogosan. Vincent csatlakozik hozzá, és szintén nincs virágos jókedve. Sőt! Úgy véli, Cami és Davina halála nem maradhat megtorlatlan. Tölt egy italt magának, és előhúz a zsebéből egy üvegcsét. A szérum az, a boszi kinyerte Aurora szívéből, és most arra kéri Marcelt, hogy használja, és üldözze el az ősieket a városból. Egyszer már megtette, de ez alkalommal legyen ő maga az, akitől félnek. Ideje visszavenni New Orleanst!

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása