Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x03 - Véres győzelmek

2017. május 10. 15:00 - Pácsó Ármándó

Most nem érünk rá két-három mondatos figyelemfelkeltő bevezetővel kezdeni, hiszen oly izgalmas eseményeket mesélek el, amelyek néhányotok felettébb szerteágazó és kipróbált fantáziáját is meg fogja lepni. Tengeri csata, szárazföldi harc, komoly ellentétek, pici szex. És kagyló. Rengeteg kagyló. De komolyan.

01.jpg

A múltban járunk. Az egész sorozatban, drága Ármándó! – vághatnák rá a szemfüles olvasók. Berringer kapitány hazagondol a kiscsaládra egész addig, amíg Woodes Rogers fel nem keresi őt, hogy elbúcsúzzon tőle. A hű kapitány bíztató szavai még akkor is a fülébe csengenek, mikor már Port Royal felé vitorlázik: Mindmeghalunk, Uram! Ön is és én is lealjasult embereimmel együtt. De végre felügyelet nélkül maradunk a formás és tiszta részekkel rendelkező úrinőkkel és szolgálólányaikkal a szigeten. Mikor a rettegés pillanata elérkezik, kiderül majd e kiéhezett csürhe igazi természete. Jó szelet!

02.jpg

Szerencsére Eleanor megúszhatja mindezen sötét események átélését, hiszen ő meg Philadelphia felé venné az irányt. Vele van a gúnárnyakú komorna, kinek csepp gyermeke épp aznap lett öt éves, és akit a spanyol spion veszélyeztet, ezért Philiből lelépne, ha leadta a kormányzónét a családjának. Főnökasszonya megértően beleegyezik, viszont ebben a pillanatban drámai események egész láncolata indul kiszámíthatatlanul baljós útjára!

03.jpg

Berringer visszavonja Eleanor indulási engedélyét! Ráadásul kiszedeti Maxet fülledten leszbikus hálószobájából és a szőnyeg szélére állítatja, a rojtokra. Van ugyanis egy szemtanúja, aki látta balul sikerült találkáját Silverrel. Nem véletlenül van, hiszen emlékezzünk vissza, a titkos levél nyilvános átadását a kapitány is látta és egy ügynököt küldött az éjjel kikocsikázó madam után. Direkt. A nő semmit sem tagad, de felhozza mentségére, hogy ő éppen elfogni akarta Silvert, nem együttműködni vele. Miért kellett volna elfogni, miért nem kinyírni az én segítségemmel? – jönnek az újabb vádak. A jelenlévő bíró megállapítja, hogy itt bizony minősített árulás esetének fennforgásáról van szó, amit halállal büntetnek. (Tehetséges főszereplők esetén, ilyenkor mindig van egy „hacsak”) Hacsak – szól a megbízott vezető – hacsak nem működik velük együtt Silver elfogásában a Roncsos-városrészben, külterületen.

04.jpg

A Flint-Madi szövetséges erők egy elhagyott tanyán húzzák meg magukat, ahol néhány fekete katona lázadna, de Négerbaba helyrerakja őket pár keresetlen szóval. Kicsit még beszélget a kapitánnyal a jövőről, azután bemegy Nassauba információkat szerezni egy helyi emberétől. Aki nő.

05.jpg

Fekete Szakállék a kormányzó hajóját üldözik, és nagy esélyük van rá, hogy hamarosan utolérik. Jack arról társalog Anne-nal, hogy milyen profi is ez az Edward Teach és hogy ő jó úton halad, hogy egyenlő tudásúvá váljon vele. A csaja velünk együtt megmosolyogja és azt akarja, hogy Woodes Rogers legyőzése után váljanak külön a medvetermetű kalózkapitánytól.

06.jpg

Madi egy kocsmárosnőt keresett fel Nassauban és arra kéri, segítsen megtalálni a megmaradt támogatóikat. A nő szerint ez nem aktuális, mert mindenki be van szarva Berringertől, aki épp most küldött embereket a roncsokhoz, begyűjteni Silvert. Hát él?? – kérdezi elképedve Négerbaba és mi sokat tudóan bólogatunk a képernyők előtt.

07.jpg

Featherstone aggódik, hogy Max köpni fog és őket felakasztják, de Idelle megnyugtatja, hogy a rózsaszín rések tulajdonosa nem ilyen, csak akkor köp, ha síkosítani kell. Pedig épp erre kéri őt Berringer a vallatószobában. Nem, nem a síkosításra, hanem arra, hogy adja ki az informátorai nevét. Már majdnem a tettlegességig fajul a dolog, mikor feldúlt keblekkel beviharzik a szobába Eleanor. Már nagyon belejött vagy túl sok volt a lépcső.

08.jpg

Rohamcsapat rohanását látjuk a roncsok felé, lóhalálában. És kutyájuk is van. Silverék még semmit sem sejtenek, Nassau elfoglalását tervezik halat ebédelve, mikor meghallják a kutyaugatást és a lónyerítést. Persze nincs könnyű dolga katonáknak, a homlessek és ópiumosok körében népszerű hely a Roncsos-kerület. A keresett személyek eközben leléptek és a bokrok takarásából figyelik az eseményeket, de hiába! A hátukba kerülnek és képükbe két és fél angol puskacső mered. Azonban! A hátukba kerülőknek is a hátába kerülnek és három bizonytalan eredetű és tisztaságú kés elvágja a torkukat. Flinték megérkeztek!

09.jpg

Tengeri csata a tengeren, a kedvencem! A kormányzó hajója a Megtorló mellett akkora, mint ágyúgolyó mellett az aranyfog. Ha már csata és ágyúgolyó, akkor: Tűz! - adja ki a parancsot Jack. Két csónakkal indul át az élcsapat, a kalózok kommandósai, köztük Edward Teach a pisztolyosoktól és Anne Bonny a duplapengésektől.

10.jpg

A fedezőtűz abbamaradtával megcsáklyázzák a hajót, teleszórják füstgránáttal és felmásznak a fedélzetre, pontosan nulla ellenállásba ütközve. Itt valami turpisság készül, csak szólok! Már öt perce téblábolnak a fedélzeten, mikor hirtelen felcsapódnak az ajtók és katonák rontanak elő minden zegzugból. A csata hevében Fekete Szakáll és Woodes Rogers is összekerül. Mivel a kormányzó elég sok embert vitt magával, a közelharc az ő javukra dől el.

11.jpg

Már éppen leszámolnának Teachcsel és Pengés kisasszonnyal, mikor Jack kétségbe esett lépésre szánja el magát, felhúzza a megadást jelentő fehér zászlót! Nahát! Cselre készül Dörzsölt Jack? Megfenyegeti a kormányzót, hogy szétágyúzza, ha nem adja át a barátait?

12.jpg

Eleanor nagyerővel győzködi Berringer kapitányt, hogy engedje el Maxet, de az nem hajlandó rá. Viszont holnap reggel már mehet Philadelphiába, mert kísérői hamarosan visszatérnek a beszerzőkörútról és hozzák Silvert. A kormányzóné szakít rá időt, hogy bemenjen a vallatószobába és leszidja Maxet, hogy miért bocsátkozik magánakciókba. A félvér nő szerint akkor került szar a palacsintába, mikor „valaki” elintézte, hogy Charles Vanet felakasszák. Azóta csak nyírják egymást és nem virágzik se a kupi, se a kocsma. Na, ezen próbált meg változtatni. Barátnője arra kéri, valamit mégiscsak villantson az együttműködés jeleként, lehet akár rózsaszín is, mert ő holnap bizony elhúz és Max magára marad.

13.jpg

Eközben befut a maradék rohamcsapat kutyákkal és lóhalálában, hoznak három hullát és Silver levelét, amit a szerepelni vágyó Berringer rögtön fel is olvas a népnek és utána provokálja őket egy kicsit. Mondom, ez az ember vágyik a figyelemre. A levél írója a többiek tábora felé sétál a homokdűnék között és átkozza a forgatókönyvírót, hogy ebbe a jelenetbe nem terveztek neki lovat. Flint kapitány hogyvoltozza neki élőben az addig történteket, különös tekintettel Billyre, aki visszaverte az ültetvényes milíciát és az Underhill birtokot használja támaszpontjául. Egyelőre nem erőltetik a vele való találkozást. Viszont ami most jön, azután női szív nem marad szárazon! Négerbaba és Silver hosszú idő után végre újra megölelhetik egymást!

14.jpg

Madi helyi kémje elújságolja, hogy Berringer kapitány szeretettel várja Long Johnt a kalózok akasztására, még az akasztófa környékét is akadály mentesítette. A kalózok kicsit aggódnak azon, hogy kevesen lesznek akik elkísérik, de Flint szerint vérszagra gyűl a nappali nép, vagyis majd felduzzad a számuk, mint bordélyban a szerszámuk. Persze előzetes marketingre azért szükség lesz, szórjanak szórólapot repülőről, mondassák be a Nassaui Rádióban, lépjen fel Gáspár Laci és a Wellhello, stb, stb. A bordély egy titkos szobájában titkos találka zajlik éppen. Featherstone hívta meg Frasier becsüst, hogy közbenjárjon a hatóságoknál Max érdekében. A férfi rövid úton elküldi őt a pichába. Ha már az említett testrész, Madi jelenik meg következő látogatóként a helyszínen, gondolom őt bízták meg, hogy toborozzon segítséget Silveréknek.

15.jpg

Eleanor még mindig megpróbálja befolyásolni Berringer kapitányt a nyilvános akasztások tekintetében, de az hajthatatlan. Erre a nő átad egy Maxtől származó feljegyzést, amely a kalózok Nassauba való titkos útvonalainak leírását tartalmazza, hogy inkább ezzel kellene foglalkozni és diszkréten megoldani a problémákat, a nép hergelése nélkül.

16.jpg

Következő helyszínünk a Karib-tenger. De mit látunk? Fekete Szakáll, Rackham és Anne mind foglyok? Valamit nagyon elszúrtál Jack! Miközben sminkelik, a kormányzó egy rövid múltbéli beszélgetésben részesít minket, amiben beszámol Berringernek, hogy annak idején a testvérét lelövős hajó elfoglalásakor, mindenkit kegyetlenül megkínoztatott. Bíztató kezdet! A jelenben erős macsós nézéssel az első áldozathoz, Fekete Szakállhoz lép, hogy farkasszemet nézzenek, de a kalóz a képébe mosolyog. Az ítélet: áthúzás a hajógerinc alatt! Ez a kegyetlen büntetés volt a korabeli hajósok között, a delikvenst a tengerbe merítették és végigvonszolták a hajótesten megtelepedett borotvaéles szélű kagylókon. Ha nem fulladt meg útközben és nem ették meg a cápák, a súlyos vérveszteségtől rövidesen a másvilágra került. Kámzsát kapott a fejére és a vízbe ejtették. Mikor a kör végén felbukkant, testén és ruházatán egyértelmű volt, hogy rengeteg a kagyló a hajó alján. Fekete Szakáll azonban a fájdalmakkal nem törődve felkelt a deszkákról. Újra! – csattant a parancs! A haditengerészetnél engedélyezve volt még egy ismétlés, (bár feleslegesen), de a kalózoknál ez az elrendelő kapitány azonnali leváltásával járt, ezért Jack nagyon csúnyán nézett Woodes Rogersre. A következő felbukkanáskor még ramatyabbul fest a hatalmas termetű férfi. Behúzzák a fedélzetre és a kormányzó Rackhamre mutatott: Te jössz pajtikám! A dörzsölt Jack ebben a pillanatban elátkozza az összes szépirodalmat és ponyvaregényt amitől ilyen idealista lett. Már viszik a kötelekhez, amikor Fekete Szakáll ismét mozgolódni kezdett. A katonák és a fogoly kalózok mind meredten bámulták ezt a ritka akaraterőt. Újra! – csattant a parancs! Ez már a katonaságnál is nagy otrombaságnak számított. Kb. mint Hunyadi László háromszori lefejezési kísérlete. A felbukkanó test már csak nyomokban emlékeztet a néhai kapitányra. Bőre cafatokban lóg rajta és a kámzsáját is lemarták róla a kagylóhéjak. De megtörténik a csoda! Felnéz és kiröhögi a kormányzót! Az nem tehet mást, mint közelről fejbe lövi egy pisztollyal. A hangulat teljesen el van rontva arra a délutánra, ezért Woodes Rogers parancsot ad a zárórára és arra, hogy húzzák fel a vitorlákat és térjenek vissza győzedelmesen Nassauba.

17.jpg

18.jpg

Mi nem várunk rájuk, szinte a gondolat sebességével máris a városban termünk, ahol hármasával akasztják a kalózokat. Futár érkezik a rohamcsapatból és Eleanor kideríti, hogy Berringer nem állított még csapdát sem a titkos kalózútvonalakhoz, direkt azt várja, hogy jöjjön a Kalózkirály ki a főtérre, hogy a lakosság előtt számolhasson le vele. A nő nem akar a várható vérengzésnek közvetlen szemtanúja lenni, ezért utasítja a komornáját, hogy szerezzen féltucat megbízható katonát, kaját, piát és Maxet és gyorsan zárkózzanak be vele együtt az erődbe. Rövidesen megérkeznek Flinték, kb. 7-en, hát törpének elég, de az üdvösséghez kevés lesz. Jönnek még! - ígéri Long John, nekünk is. A katonák négyszer annyian vannak egészen addig, amíg fel nem bukkan még Négerbaba és száz helyi szimpatizáns. A harc kitörése nem várat magára sokáig, megy az adok-kapok! A lövésváltás után kézitusa kezdődik, Silver még a mankójával is leszázalékol gyorsan néhány katonát. Ekkor katonák jelennek meg a háztetőkön puskákkal, hogy elérhetetlen magasságból eldöntsék a csata sorsát, ők a második hullám. (Nem, nem az enyém!) És ki ismerhetné jobban a hullámok természetét a tenger farkasainál? Hát senki! Ezért sűrű puffogtatás közepette megjelenik a Billy csapat is és leszedi a 2. hullámot a falakról és így teszi őket bukó hullámmá.

19.jpg

20.jpg

Az elkeseredett küzdelemben Israel Hands kezeiben (érted?!) fegyverrel odakommandózza magát Berringerhez, nyakszirtjébe állítja a kiscsákányát és Silver bólintására elvágja a tehetetlen kapitány torkát, aki sűrű vérét a homokba csurgatja. Jóéjszakát, álmodjatok szépeket!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.05.10. 17:03:33

Köszi a hv-t! Totál kiakadtam, hogy Fekete Szakinak így lett vége, a rettegett kalóznak reméltem jobb történetszálat írnak (kapcsolódó irodalmat nem ismerem).
A végén a csetepaténál tök örültem Billy megjelenésének, bár azért eléggé kiszámítható volt :)
Berringert meg nem tudtam sajnálni...

Khm., hol marad a tömérdek Flint képem, amit a feladvány megfejtésével nyertem?? :)

Pácsó Ármándó 2017.05.10. 17:38:51

@AaannnaaA: Igen, kicsit túltolták Fekete Szaki véres halálát. Aminek akkor lenne értelme, ha Woodes Rogerset kellene megutálnunk valamiért és később hasonlóan véresen halna meg vagy Jacknek kellene majd kegyetlennek lennie vele szemben egy jövőbeli helyzetben. Billyre nem számítottam, azt gondoltam, hogy Berringernek és a nőknek még lesz közös torzsalkodása és pl. Maxet majd Silver menti meg az akasztófától vagy ilyesmi.
A következő részben terveztem a Flint-kép dömpinget, elnézést mert nem jeleztem előre! De legalább biztosan végigrágtad magad a hogyvolton! :-))

Gabba 2017.05.10. 21:20:47

Ez sosem volt vértelen sorozat, de ez a rész valami eszméletlenül brutálisra sikerült. Komolyan nem tudtam, hogy ebből lehet-e Pácsótól megszokott könnyed hv-t írni, de a poszt bebizonyította, hogy lehetett. Nagyszerű lett( megint), ellensúlyozta a véres történeseket.

A rózsaszín réSek és a síkosító nagyon ott van, és akkor a törpéket még nem is említettem, a Palatinust vagy a SZUE-t idéző bukóhullámról nem is beszélve :D

Pácsó Ármándó 2017.05.10. 21:42:37

@Gabba: SzUE lesz az! :-))
Amikor megnéztem a legbrutálisabb részt, akkor két napig nem tudtam írni mert le kellett ülepednie. Azután eszembe jutott, hogy nem véletlenül nem jártak a kalózok akkoriban rövidgatyóban, elég szerencsétlenül mutatott volna :-)

Pácsó Ármándó 2017.05.10. 22:14:15

@Gyöngypipi: Ó, nagyon szívesen! :-) Rám számíthatsz, a véres jeleneteket megnézem helyetted és elmesélem, hiszen kinek IS íródna ez a hogyvolt, mint azoknak, akik valamely okból nem látták az egészet vagy bizonyos rés(z)eket! :-))

Gabba 2017.05.10. 22:17:13

@Pácsó Ármándó: jól van, már rég jártam ott :)

@Gyöngypipi: holnap jön egy gyengédebb témájú hogyvolt

Pácsó Ármándó 2017.05.10. 22:48:40

@Gabba: Szerinted a héten beszélhetünk dupla élvezetről? :-)))

Gabba 2017.05.10. 22:54:23

@Pácsó Ármándó: feltétlenül, de megint csak elnyújtottról, mert megint nem azonos napra iktattak minket

Pácsó Ármándó 2017.05.10. 23:06:21

@Gabba: Kíváncsi vagyok a gyengédre az erőszakos után, ez is egy érdekes kombinÉció!:)

Pácsó Ármándó 2017.05.11. 06:11:15

@Gyöngypipi: Az a pénteki evidencia ma lesz, még ebéd előtt :-)

A_Rézi 2017.05.22. 12:13:35

Oltári egy rész volt ez!!!! Brutális, de minden képkocka megérte. :) Jóféle cucc, amin elrágódhat az ember. Azt spec nem tudtam, hogy "A haditengerészetnél engedélyezve volt még egy ismétlés, (bár feleslegesen), de a kalózoknál ez az elrendelő kapitány azonnali leváltásával járt", jó kis pluszinfó, ha tényleg így volt. Mondjuk Rogerst eddig sem kedveltem túlzottan, de ezek után a maradék kétségem is elszállt vele kapcsolatban...

Feketeszakáll tusáját kábé úgy ültem végig, hogy még pislogni is elfelejtettem.
Eszembe jutott William Wallace kínzása "A rettenthetetlen" végén - ugyanaz a fíling: nem hiszed el, hogy folytatják, de mégis, és még azt is kibírja, aztán még több kínzás, a végén pedig már az is sajnálja, aki pálcát tört felette és rohadt paradicsommal dobálta... (mondjuk Rogers nem ez a típus)
Szóval szerintem Teach nyert - ha már ki kellett írni ezt a karaktert, hát én sem adtam volna alább!!! :)

Köszi a hv-t!

Pácsó Ármándó 2017.05.24. 16:59:00

@A_Rézi: Nagyon szívesen :-)
Az okosabbak szerint tényleg így volt, a kalózok humánusabbak voltak ebből a szempontból. Már említettem, hogy nekem utána két nap kellett ahhoz, hogy bizonyos távolságból tudjam figyelni az eseményeket. Tényleg hatásosan megrendezett részlet volt ez! William Wallacera már nem is emléxem, de most beugrott, ahogy említetted, köszi! Teach volt az erkölcsi győztes kettejük csatájában egyértelműen.
süti beállítások módosítása