Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x19 – No More Heartbreaks

2017. május 05. 15:00 - A_Rézi

Zsepiket bekészíteni! (én szóltam)

Cami lakása csatatérre emlékeztet: a lány kiütve fekszik, Lucien pedig kedélyesen nézelődik a reggeli fényben, még egy kis teavizet is feltesz forrni. Cami lassan magához tér, és halálra rémül amikor meglátja a karján a harapást, mert pontosan tudja, mit jelent. „Vendége” is megerősíti a hírt, hozzátéve, hogy a csaposlány azóta halálsoron van, mióta Klaus először meglátta. Mindenki így jár – Lucient kivéve persze! A teavíz közben felforr, és amíg 2.0 leveszi a tűzről, Cami a táskájában kezd kutatni valami fegyver után, és végülis egy ördögcsillag akad a kezébe. Remek, ez vagy ezer vágást eredményez Lucienen, és bár a sebek gyorsan gyógyulnak, a lány el tud menekülni. De 2.0 nem izgatja magát különösebben – halál nyugodtan leül teázni…

vlcsnap-2017-05-01-13h51m04s192.png

Cami útja természetesen Klaushoz vezet. Előrebocsátja, hogy olyasmi történt, ami miatt az ősi nagyon dühös lesz, de Luciennek épp ez a célja, szóval megígérteti vele, hogy nem tesz semmi őrültséget. Ekkor Klaus észreveszi a harapást, és mintha fejbe kólintották volna… Cami azonban visszarángatja a földre azzal, hogy bevallja: szereti, és nem hagyja, hogy a szerelme megölesse magát. Félig-meddig elájul, mire Klaus ölbe kapja, és azt suttogja: majd holnap mondja ő is, hogy szereti – mert Cami nem-fog-ma-meghalni

vlcsnap-2017-05-01-14h03m48s151.png

Amikor magához tér, Hayley ül az ágya mellett. Klaus borogatást hoz a sebre, ami egy kicsit éget, de Freya szerint enyhíti a fájdalmat és elnyomja a tüneteket – ezeréves recept alapján készült. Viszont a fertőzést sajna nem állítja meg… Mindenki gyógymódot keres, segítségként befut Vincent is, akit Klaus legszívesebben egy kanál vízben megfojtana, hiszen ő változtatta át Lucient, de Cami leállítja. Gonosz ősi némi gondolkodás után arra jut, hogy ha az ő vére gyógyítja a saját harapását, akkor most talán Lucien vére jelenti a megoldást. Próba cseresznye! Caminek eszébe jut, hogy nemrég alaposan megvágta a fickót, úgyhogy a lakása tele lesz a vérével – Vincent már megy is összeszedni az utsó cseppet is. Hayley mondja a B-tervet: Hope. A kicsi egy Mikaelson-boszi, farkasgénekkel, gyógyító erővel, miegymás, egy próbát megérhet. Legyen. Irány a mocsár!

vlcsnap-2017-05-01-14h11m36s253.png

Kol a menedékben iszogat, amikor beállít Davina, és alaposan lekapja a tíz körméről: miért ment el? miért nem szólt? miért jött egyáltalán vissza? A fiú bevallja, hogy nem akart visszatérni, de az ősök a markukban tartják: ha elmegy kiszárad, ha itt marad, nem lelhet békére, csak az irányíthatatlan éhsége marad… D persze segíteni akar mindenáron, csakhogy Marcel hívja a hírrel, hogy Lucien megharapta Camit, aki most haldoklik – szóval irány a Mikaelson-ház! És szükség lesz némi újratervezésre…

vlcsnap-2017-05-01-14h15m39s130.png

Klaus az összekötözött, bezsákolt Aurorát bámulja gondterhelten, amikor bejön Cami, noha feküdnie kellene – hja, az ősinek meg levessel kellene traktálnia a beteget, ha már itt tartunk. Klaus elismeri, hogy tévedett, amikor nem hagyta, hogy a lány bosszút álljon. Cami viszont már nem vágyik bosszúra: pipa volt Aurorára, félt tőle, de ennyi! Az a düh, az a félelem nem ő. Ő segíteni szokott az olyanokon, mint Aurora, és nem engedi, hogy ezt elvegye tőle.

Davina úgy véli, Cami megmentéséhez a probléma forrását kell megtalálnia: Lucient. Kol ellenzi az ötletet, főleg, mert ő nem mehet vele (nem hagyhatja el a menedéket) – de a lány nem fél, és amúgy sem harcolni akar Klaus 2.0-val, hanem beszélni. Talán azt is kiderítheti, hogy a bosziősök mit tettek Kollal. Van egy módszere, ami akár be is válhat, azzal már lép is, egy kétségbeesetten dühöngő ősit hagyva maga után.

vlcsnap-2017-05-01-14h18m31s69.png

Freya hoz valamit, ami talán lelassíthatja a fertőzést, bár Klaus nem tartja magát túl jó betegápolónak – nos, ha törődik Camivel, oldja meg! A másik szobában Cami a nyitott ablaknál ácsorog: zene szól, besüt a nap, minden olyan békés. Klaus felajánlja, hogy amint megoldották a „problémát”, akkor elmehetnének sétálni – azzal átnyújtja a nővére kotyvalékát, aminek nincs túl bizalomgerjesztő szaga. Erre inni kell! Amíg Cami tölt egy italt mindkettejüknek, arról beszél, mennyire szeretett csapos lenni. Az arcok sokaságát, a végtelen sztorikat – és rájött, hogy nem a pia miatt ered meg az emberek nyelve, hanem mert hallgatóságra vágynak… Mellékesen megjegyzi, hogyha publikálta volna Klaus emlékiratait, egy vagyont kereshetett volna. És ha már itt tartanak: Cami nem végrendel-kezett. Úgyhogy megkéri az igencsak ellenkező ősit, hogy írjon le neki néhány dolgot, mert nem akar elvarratlan szálakat hagyni maga után. Végülis ő volt Klaus gyorsírója, úgyhogy a férfi tartozik neki…

vlcsnap-2017-05-01-14h21m46s216.png

Vincent Cami lakásában varázslathoz készül, amikor feltűnik Marcel, a frászt hozva az ex-régensre. Vincent szemlátomást ideges és magát okolja, noha ezt nem mondja ki. Főni is tudja, hogy mindketten törődnek Camivel, szóval a boszi tegye, amihez ért, ő addig őrt áll. A bűbáj hatására Lucien vércseppjei a levegőbe emelkednek, majd egy edényben gyűlnek össze. Aztán Vincent megtántorodik – úgy fest, a szellemek szeszélyesek, és nem tetszik nekik, hogy ő a vámpírok pártján áll.

vlcsnap-2017-05-01-14h25m49s93.png

Lucien egy bárban partizik ezerrel (talán a Rousseau’sban, talán nem). Szól a zene, folyik a pia meg a vér – 2.0 pedig New Orleans felszabadulásáról regél. Davina tűnik fel a tömegben, sót szór szét, aztán lelövi a zenét és kiüti az egész bulizó társaságot. Amikor Lucien rátámadna, simán megállítja. Előhúz egy babát, amit úgy hívnak Figure Veritás – és igazmondásra kényszerít. Szóval ja, D egy babát hozott egy kocsmai bunyóba, tényleg…

vlcsnap-2017-05-01-14h27m11s85.png

Cami, néhol kissé elérzékenyülve, de tollba mondatja a végakaratát: Davina kapja a ruháit (csak semmi kihívót); Josh a lemezeit; Vincent a könyveit és Kieran aktáit; Elijah egy régi társasjátékot, amit az ágya alatt találnak. Hayley a sötét tárgyakat, amiket majd Hope-nak adhat, ha a kislány elég idős lesz hozzá. Hogy Klaus mit kap, nem derül ki, mert az ősinél elszakad a cérna – felpattan és közli, hogy mindez tök felesleges, úgyis találnak gyógymódot… Cami erre elnézően mosolyog, hiszen úgy ismeri a pasit, mint a tenyerét.

vlcsnap-2017-05-01-14h32m30s254.png

Lucien rizsázik egy sort saját magáról, és az úgynevezett titkairól, de Davina egy az egyben rákérdez, hogyan lehet Camit meggyógyítani. De 2.0 terel, azt mondja, nem csodálkozik, hogy a bosziősök el akarják intézni Davinát, elég jó tervük is van hozzá. Majd átlép a sóból készült határon, mivel a szellemek neki kedveznek, és eltépi a babát, közölve, hogy szívesen elmond mindent, amit lány akar. Davina megszeppen (vagy csak úgy csinál?), és értetlenkedik, hogy az ősök miért segítenék Lucient. Hát, mert alkut kötöttek! Közben Vincent és Marcel befut a vérrel, amit megitatnak Camivel, remélve, hogy történik valami. Ám kiderül, hogy Lucien nem hisz a kiskapukban – az ő harapására nincs gyógyír, szóval Cami meg-fog-halni!

vlcsnap-2017-05-01-14h34m22s91.png

Elijah elkíséri Hayley-t a mocsárba, de a lány azt kéri, maradjon hátra, mert Mary nem csípi a vámpírokat – főleg, mióta Jack meghalt, és ahogyan meghalt. Noha Hayley sosem hibáztatta ezért az öltönyöst. Bevallja, hogy utálja, hogy újra és újra elveszít embereket: Jacket, most talán Camit, vajon ki lesz a következő? Elijah rámutat, hogy ő nem fél a haláltól, ahogy Hayley sem, és a végsőkig harcolnak a szeretteikért.

Cami már a Klaus által kreált álomvilágban van – ezek szerint Lucien vére tényleg nem használt. Az ősi megteremti neki a tökéletes napot. Egy kávézóban ülnek a Negyedben, süt a nap, zene szól, és Cami azt kívánja, bár valódi lenne. Klaus megígéri, hogyha hatott a gyógyír, elutaznak valahova – a lány mindigis látni akarta Velencét, úgyhogy akkor ott kezdenek. Most pedig ne sajnálkozzanak, hanem élvezzék a pillanatot!

vlcsnap-2017-05-01-14h35m56s16.png

Freya viszi a hírt a fiúknak: Cami egyre rosszabbul van. Vincent kétségbeesetten próbál valami megoldást találni, de Marcel szerint még a Strix sem segíthet olyan problémán, ami korábban nem létezett. Freya szerint túl spéci a farkasméreg, és bár nem akarja feladni, eléggé kifogytak az ötletekből. Akkor jöhet a B-terv, mert Hayley megérkezik Hope-pal. Talán a csodababa segít.

vlcsnap-2017-05-01-14h38m52s234.png

Lucien kéri vissza a bulizó társaságot, mert tovább szeretne szórakozni – Davina viszont zabos, és próbálja megérteni a miérteket: ha baja van Klausszal, azt boltolja le vele, nem kell Camit is bántani! Dehogynem! Klaus ellopta élete szerelmét (jaj, még mindig itt tartunk). A terv az, hogy amikor Cami meghal, az ősi dühében/bánatában a nyomába ered majd, és így végezhet vele. A szerelem gyengeség, de őt már nem gyengíti ilyesmi. Elküldi Davinát a fenébe, és közli vele, hogy arról, mit tartogatnak neki a bosziősök, talán érdemes lenne Kolt kérdeznie…

Az álomvilágban Klausék a Negyedben sétálgatnak. Cami az ősivel ellentétben imádja, hogy ilyen részletgazdag ez a vízió – végülis, ha valamit szeretünk, akkor a jót és a rosszat is el kell fogadnunk egyidejűleg. Klaus viszont szereti irányítani a dolgokat, csakhogy nem lehet mindent irányítani. A lányból kibújik a pszichomókus, és rávilágít, hogy a harag és a bosszú a félelemben gyökeredzik. És hogy mitől félne az ezeréves hibrid? Talán, hogy mi lesz akkor, ha Cami már nem lesz vele… Erről viszont valaki nagyon nem akar beszélni. Mázli, hogy ez Cami tökéletes napja, így arról beszél, amiről akar.

vlcsnap-2017-05-01-14h43m52s169.png

Felidézi, milyen volt Klaus, amikor megismerkedtek: sérült, manipulatív. De meg akarta mutatni a lánynak, hogy ő ennél sokkal több, azt akarta, hogy megértse. Márpedig ez emberi érzés – és ha a sok szörnyűség ellenére még képes érezni, akkor jöhet a többi is: öröm, remény, szeretet. Mert Klaust igenis szeretik. És a szeretet fogja erőssé tenni! Ezt jegyezze meg, mert Cami később nem lesz itt, hogy emlékeztesse rá… Az ősi szinte sokkot kap ezektől szavaktól, és az álomvilág kezd darabjaira hullani – de Cami ott van, megnyugtatja, mire minden visszazökken.

vlcsnap-2017-05-01-14h49m35s11.png

Davina visszatér a Saint-Jamesbe, és a vért szürcsölő Kol fejére olvassa, hogy hazudott neki – tudta, hogy a bosziősök kavartak valamit, de egy szót sem szólt arról, hogyan. Talán azt akarják, hogy megölje őt? Hallgatás = beleegyezés. Na ja, miközben Kol hálás és szereti, csak arra vágyik, hogy feltépje a lány torkát, ráadásul minél tovább vár, annál erősebb a késztetés. Előbb-utóbb meg fog törni. Viszont lehet, hogy támadt egy működőképes ötlete: a tőrt, amivel Klaus a rakoncátlan tesókat szokta leszúrni, átadja Davinának azzal, hogy használja rajta. És amíg az ősi jegelve van, ő keressen megoldást. A lánynak nagyon nem akaródzik – így is annyi ideig várt a szerelmére, Kol azonban meg van győződve arról, hogy jelenleg veszélyt jelent D-re, szóval ezt kell tenniük! Ám legyen!

vlcsnap-2017-05-01-14h53m16s160.png

Hope csodavére sem hozott gyógyulást, elfogytak a lehetőségek. Caminek már nincs sok hátra. A fertőzés mindenhova átterjedt, csak annyit tehetnek érte, hogy Klaus enyhíti a fájdalmait, és vele marad a végsőkig. Vincent nem akarja feladni, felajánlja az erejét Freya gyógyítóbűbájához – de az már nem opció. Aztán ott van nővérke medálja, amiben Finn lakott – de az sajnos csak családtagon működik. Freyának eszébe jut, hogy áttehetné Camit egy másik testbe, de Vincent pontosan tudja, hogy a lány ebbe sosem egyezne bele… Freyát ez pont nem érdekli, de Elijah leállítja nővérét: Cami olyan életet élt, amibe ez nem férne bele; nem vehetik el tőle a választás lehetőségét, és nem is fogják!

vlcsnap-2017-05-01-14h55m01s191.png

Az álomvilágban Klaus a találkozásuk estéjét idézi meg. Minden részlet stimmel, a zene, a festő, szóval Cami elég mély benyomást tehetett a férfira. Akkor arról beszéltek, hogy a művész küzd a démonjaival – vajon sikerült legyőznie őket? Klaus szerint néhány démont nem lehet megszelidíteni, de ez nem tántorítja el a próbálkozókat (saját magukra gondolt tán?). Az egyre jobban fáradó Cami úgy érzi, mintha mindigis ismerte volna Klaust, talán, mert az elméjében járt, talán, mert innen tudod, hogy szeretsz valakit… És végre az ősi is kimondja, hogy szereti őt. <3 A lány rámutat, hogy ezt csak holnap kellett volna mondania, de úgy fest, számára nincs holnap. Arra kéri Klaust, hogy tüntesse el a tömeget – kezd összeomlani a világa. Noha a szíve még ver, még küzd, még élni akar, a lány összetörik, mert bátor akart lenni, most mégis sírva fakad és fél a haláltól. Klaus nem hagyja cserben, hiszen Cami segített neki, inspirálta a jóságát, elfojtotta a dühét… Sokakat elfelejtett az évek során, de RÁ örökké emlékezni fog. Ez teszi Camit halhatatlanná.

vlcsnap-2017-05-01-14h58m13s68.png

vlcsnap-2017-05-01-15h02m09s114.png

És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.” Erre a bibliai versre emlékezteti Cami Klaust, noha sosem gondolta, hogy ő lenne a fény az ősi életében – de Klaus, ha felülemelkedik a szörnyűségeken, még lehet az a kislánya életében. Legyen úgy! Klaus könnye kicsordul, és miközben a szeretett nő eltávozik, megnyugtatja, hogy nem kell félnie. Olyan helyre megy, ahová sokan előtte, és ahová majd ő is egyszer – ott nem lesz több fájdalom, és békére fog lelni. Azzal kialszik az utolsó lámpa is az álomvilágban, Cami pedig meghal. :’(

vlcsnap-2017-05-01-15h07m19s146.png

vlcsnap-2017-05-01-15h08m03s93.png

Davina későn érkezik a házba. Síri csend fogadja, mindenki gyászol. Marcel öleli magához a lányt, noha maga is küzd a könnyeivel. Vincent Cami ágyánál ül, és búcsúzik. Arról beszél, hogy milyen nagy szükség volna még rá a Negyedben, főleg neki mennyire szüksége van rá. De bármi történjék, sosem felejti el a célt, amit együtt tűztek ki. Tudja, hogy Cami odaát fog várni rá – addigis melegen tartja a tüzet, és hidegen a sört…

vlcsnap-2017-05-01-15h12m43s80.png

Freya magányosan iszogat, amikor Elijah csatlakozik hozzá. Még nincs vége, dolguk van, nem pihenhetnek, míg le nem győzik Lucient! De vajon Klaus helyrejön-e egy ilyen veszteség után? Hayley is búcsúzik. Nem igazságos, hogy Hope nem ismerheti meg Camit, aki rengeteget tett az édesapjáért. És bár ő maga néha ki nem állhatja Klaust, ha kedvelte Camit, annyira talán nem is lehet rossz… Ez a család nagyon sokkal tartozik neki.

Klaus az erkélyen áll és a várost bámulja. Elijah szegődik mellé, de nem szól, csak öccse vállára teszi a kezét jelezve, hogy vele van.

vlcsnap-2017-05-01-15h15m50s127.png

Vincentnek bűntudata van, de Freya szerint az ő vére és a család bűbája is kellett ahhoz, hogy Lucien azzá váljon, ami. Közösen teremtették, és most az a feladatuk, hogy vissza-csinálják – náluk van Lucien vére, kezdetnek nem rossz.

Davina a menedékben Kol testével beszélget, és azt kívánja, bár ébren lenne a fiú. Aztán hirtelen szél támad. A temető felől fúj, megremeg a föld is, az egész városban érezni: a Mikaelson-házban; a Saint-Jamesben; Marcel lakásán; a kocsmában, ahol Lucien a felfordulás ellenére is tovább bulizik. Ahogy Davina félrenéz, Kol teste eltűnik – de pillana-tokkal később az ősi ébren és vérszomjasan kerül elő, és szó nélkül a boszi torkának ugrik. TEJÓÉG! És addig szívja a vérét, míg Davina egyszercsak nem mozdul többé… Kol mintha transzból térne magához hirtelen, abszolút nem volt tudatában a tettének. Pánikba esve szólongatja szerelmét, a vérével is próbálja menteni, de minden hiába. Davina meghalt. :’(

vlcsnap-2017-05-01-15h18m46s75.png

Oké, kezdem utálni a sorozat íróit. Először Jackson, aztán Cami (kétszer is!), most meg Davina… Értem én, hogy bevállalósak, és nem félnek fontos szereplőket kinyírni, no de ennyi szimpatikus karaktert???? Ki lesz a következő? Végülis még három rész hátravan az évadzáróig… :/

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása