Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x18 – Csont nélkül

2017. április 26. 11:00 - Kapitánylány

„A rossz, mit ember tesz, túléli őt, a jó gyakorta sírba száll vele.” - Julius Caesar

Nagyon illuminált férfi száll be az autójába, hiszen mi mással jutna haza, szerencsére nem esik senkinek se baja, csak egy fának megy neki. Persze azon felül, hogy ittas, még be se kötötte magát, a szélvédőn keresztül kizuhan a kocsiból. Véres fejjel tér magához, ki is szagolja valaki. Sérültünk segítségért indul, de a helyi zűrös srácok magára hagyják, ájultan esik össze. Nem telik el sok idő, elvonszolják a híd alól. Kihalt helyen vagyunk, az emberrabló bocsánatot kér, majd jó párszor áthajt a furgonjával a részeg férfin, ezután átváltozva táplálkozni kezd belőle.

01.jpg

Nick érkezik haza szerető családjához, Adalind élvezi, hogy újra dolgozik, Kelly is segíti a munkájában, megnyugtatja a zűrösebb ügyfeleket. Nick is szívesen bevinné a munkahelyére a kis srácot, a nő szerint biztos jól eljátszanának, és ha már itt tartunk, ő is eljátszadozna vele, mármint értitek hogy érti…

Hank bevásárlás közben Zuri-val fut össze, a férfi kicsit kimért, úgy látszik még mindig tüske a szívében a korábbi kikosarazás. Le is koptatná a nőt, de Zuri kitartó, meghívja a nyomozót másnap estére vacsorára, Hank végül beleegyezik.

02-1.jpg

02-2.jpg

Keveréklényünk egy lakókocsinál áll meg, ahol egy idősebb házaspár kártyázik, a férfi átváltozik, de hogy mi történik azt már nem tudjuk meg.

Wu-t az ébresztője kelti fel, indul is fogat mosni, amikor köhögő rohamot kap, majd egy véres szőrcsomót szed ki a szájából, ajjaj.

Nyomozópárosunk reggel eszmecserét tart, Hank mesél Zuri-ról, majd megmutat egy szórólapot, amit a szélvédőjén talált, Renard-ot népszerűsíti. Hívás fut be, helyszínre hívják őket.

Eve látogatóba megy a fűszerüzletbe, arról érdeklődik, hogy Adalind mikor kapta vissza az erejét, illetve Nick tud-e róla, és ha igen elmondta-e a nőnek. A válasz igen, igen és nem, Eve figyelmezteti Rosalee-t, hogy Adalind nem örökre marad gyenge, nem sokára újra teljes lesz az ereje.

03.jpg

A helyszínen Wu arról nyilatkozik, hogy ez élete legfurcsább esete, az áldozatban egy csont se maradt, nehéz lesz tőle ujjlenyomatot venni tőle. Az őrsön a fiúk további elütött, kilapított halottakat keresnek, idén már három ilyen áldozat volt, 5 évre visszamenőleg kellene visszanézniük. Wu érkezik a hírrel, csak kiderítette ki az áldozat, az autóját is megtalálták egy fára csavarodva. Wu az asztalához ül, amikor is átváltozik a keze, majd hirtelen beugrik pár részlet az éjszakájáról is. Az asztala mellé zuhan, mindenki aggódva rohan hozzá, tanács is van: egyen valamit, biztos leesett a vércukor szintje. A fiúk kivonulnak az autóhoz, ahol Franco még egy szemtanúval is szolgál, Pinky elvezeti őket arra a helyre ahol utoljára látták az áldozatot. A bokrok között megtalálják a telefont és az érintetlen pénztárcát is, a rablótámadást kizárhatjuk. A boncteremben a halottkém még nem látott ilyet, az áldozatban a denevérekre jellemző chitinase emésztő enzimet talált, a csontok feloldódtak a testben.

04.jpg

Pinky üzletel, aminek rossz vége lesz, lelövik. Keveréklényünk kiszagolja a vért, megy is a sérültért, bocsánatot kérve azért, ami ezután fog történni. A menet a szokásos, a furgonnal apróra töri Pinky csontjait, és megint a lakókocsinál köt ki. Az idős házaspár már nagyon várta Charlie-t, aki étellel látja el szüleit, felöklendezős módszerrel.

Hank érkezik Zuri-hoz vacsorázni, a lazac épp sül, így könnyed témákat érintenek, úgy mint milyen egy Grimmel dolgozni, illetve Zuri nagyon sajnálja, hogy elszalasztotta Hank-et.

Adalind az éjszaka közepén ébreszti fel Nick-et, valamiről tudnia kell, Renard megkörnyékezte. Nick elmeséli, hogy feltételezésük szerint a százados összejátszik a Fekete Karommal. A nő retteg, Nick csak annyit kér, hogy legközelebb hamarabb szóljon Renard-ról.

05.jpg

Az őrsön Nick elmeséli, hogy Renard elárulta Adalind-nak, Diana az Ellenállásnál van (már nem). A helyzetet jobban nem tudják kibeszélni, mert újabb áldozatot találtak, Pinky-ét. Megállapítják, hogy a gyilkos a parkban tevékenykedik, majd egy elhagyatott helyen végzi be a munkáját, ideje lenne kideríteni mivel is van dolguk. A fűszerüzlet alagsorában hamar meg is van a keveréklény, egy szakállas csonttördelő (Barbatus Ossifrage), amelyek régen harctereken ólálkodtak és haldokló emberekből táplálkoztak. Csapdát kell állítaniuk, Rosalee egy parfüm segítségével haldoklót csinál Monroe-ból, este végre is hajtják a tervet a parkban.

06.jpg

Renard telefonál, Adalind-dal szeretne találkozni este kettesben, Kelly-t se vigye magával, hivatkozzon valamilyen ügyvédi munkára. Közben a bázison riadó jelzés érkezik, a 21-es szakasz veszélyben van, két halott, az X3-as alany pedig eltűnt, aki nem más mint Diana.

Rosalee gázmaszkban készíti a Parfum de la Mort-ot, a szaga átható, mindenki menekülőre fogja. A fiúk a parkba vonulnak, míg Rosalee hívást fogad Adalind-tól, a nő megkéri, hogy vigyázzon Kelly-re. A rőtbundás örömmel vállalja a dadus szerepet. Kelly-t boldogan szorítja magához, jó lesz ez gyakorlásnak is! Rosalee rákérdez arra, hogy Adalind elárulta-e már a nagy titkot, de a boszorkányszörny mindig lefagy, ha ki akar tárulkozni.

07.jpg

Este a parkban Monroe használja a parfümöt, majd a földre fekszik. Charlie ki is szagolja, már közelít a dúvadhoz, amikor Wu bekattan egy kóbor kutyától, átváltozva üldözni kezdi. Futás közben ügyetlenül lép, fejét beverve elájul, a friss vérszag pedig magához vonzza a szakállas csonttördelőt, aki annak rendje szerint elvonszolja. Nick és Hank társuk keresésére indul, de a Grimm csak az őrmester eldobott jelvényét találja meg. Charlie miközben a furgonhoz húzza az ájult Wu-t, panaszkodik a szüleire, ő nem is számít, bárcsak felfordulnának már. Az út közepére húzza, majd az őrmestertől is bocsánatot kér, indul a kocsija felé. A fiúk épp időben érnek oda, Charlie menekülőre fogja, de hirtelen visszafordul, átváltozik, de amint meglátja, hogy egy Grimmel van dolga újra futni kezd, így üti el egy teherautó. Charlie halott, Wu-t kórházba szállítják, Monroe-nak pedig taxit hívnak.

08.jpg

Nick és Hank a lakókocsihoz megy, azonosításra beviszik a házaspárt a hullaházba. Magukra hagyják őket, ahol apa és anya méltó búcsút vesz, nem veszthet kárba a gyermekük teste…

Adalind a találkozópontra megy, de nem csak Renard várja ott, hiába változik át, elkábítják. Másik helyen tér magához, Renard gyorsan leállítja, meglepetése van: Diana várja már, teljes a család!

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.04.27. 09:03:49

ezt a részt vacsora után néztem meg.
hiba volt...

2017.04.27. 16:43:23

Barbatus Ossifrage Charlie-t is tudtam sajnálni :/
Én spec Dianától ijedtem be, marha félelmetes pszicho feje van a kiscsajnak.

Gabba 2017.04.27. 19:27:31

@Biriksz_Krokiksz!: és még aggódhatunk Wuért is. Meg Adalindért.

2017.04.27. 19:41:08

@Gabba: diana miatt aggódom perpill...gyerek - nagy erővel!!!
(a többiek felnőttek, majd megoldják/kezelik)

Gabba 2017.04.27. 20:19:15

@Biriksz_Krokiksz!: igaz, mert ahogy a könnyűzenéből tudjuk, Diana Ross(z)....

2017.04.27. 20:21:21

@Gabba: pusztító szóviccem vagy, pistám! :))))))))

Gabba 2017.04.27. 21:09:58

@Biriksz_Krokiksz!: nagyobb baj, hogy az epizódtól visszajött a foghajmás kolbász :)

2017.04.27. 21:20:56

@Gabba: edzettebbnek hittelek, miután annyit hajókáztál viharos tengereken onedinnel meg szandokánnal, meg shárknádókkal, pistámka! (tök csalódtam!) Szomiszmájli!

Gabba 2017.04.27. 22:00:51

@Biriksz_Krokiksz!: ne legyél csalódott, Indyvel várjuk, hogy csatlakozz :)

2017.04.28. 06:53:53

@Gabba: azt is olvasom (jóhogy!) ;)

Pácsó Ármándó 2017.04.28. 21:29:53

Jó kis rész volt ez, köszi a hogyvoltot! :-)
süti beállítások módosítása