Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x01 - Újra Nassauban

2017. április 22. 09:00 - Pácsó Ármándó

A premier után cirka 3 hónappal a méltán híres Paramount Channel nálunk is műsorára tűzte a Fekete Vitorlák sorozat negyedik, egyben záró évadát! Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg saját privát házimozijában, PC-n, laptopon, tableten vagy okostelefonon, esetleg okosórán, fittnesz-karkötőn vagy akár minden egyszerre, mert újabb remek kalandoknak nézünk elébe! A hogyvolt a feliratos változatokról készült, ezért lehetnek apróbb eltérések a szinkronoshoz képest, de Jack Sparrow például nem fog feltűnni ebben a verzióban sem! A szokásos visszatekintéssel kezdünk, amely bemutatja a jelentős pillanatok egy részét, lehetőleg minél több színművész szereplésével. A Kedves Olvasónak könnyű dolga van, hiszen csak 28 darab remekebbnél remekebb hogyvoltot kell felelevenítenie, hogy mindennel képben legyen! Mit várhatunk ettől az évadtól? Talán mindenki mást. Kommentben írjátok meg bátran ti mire vágynátok, hagyok helyet a poszt után, az oldal alján!

01.jpg

Víz alatti jelenettel nyitunk, amelyben L. J. Silver próbálja kiszabadítani magát az őt lehúzó kötélhágcsóból, ami mágneses lehet, hiszen nemcsak a fa …, izé, vaslába ragadt bele, hanem lentebb egy ágyú is. Közben Flint kapitány hangját halljuk, ahogy a Bibliából idéz, de gyaníthatjuk, hogy igazából nincs is ott a tengerfenéken!

02.jpg

Idősíkot váltunk, vissza a múltba. A két eddig megemlített főszereplő beszélget a hajón, miközben Nassau felé tartanak három másik vitorlással együtt. Megegyeznek abban, hogy szövetségük Éljen és Virágozzék tovább. Hamarosan megérkeznek angol zászló alatt hajózva és arra számítva, hogy ez az évszázad csele bejön. Úgy néz ki, igen! A kikötőben horgonyzó 5 brit hajón semmi mozgás, vagy ebédelnek, vagy a Szulejmán ismétlését nézik. Négerbaba szintén az inváziós erőkkel tart és Silverrel társalogva fenntartásait fogalmazza meg Flinttel szemben. Billy eközben a parton hírszerzősködik, ő a helyi ellenállás vezetője.

03.jpg

A kicsit külön váló legnagyobb kalózhajón, a Megtorlón épp Dörzsölt Jack Rackham intézkedik nagy elánnal, egy cseppet magának és egy kicsit Fekete Szakállnak is bizonyítva, aki mogorván figyeli az eseményeket. Feladatuk az erőd szétágyúzása lesz. Jelen van még a sok statisztán kívül Anne Bonny kedvencem, aki most is gyönyörű, mint mindig! Jack rögtönzött buzdító beszédet tart hogy megemlíthesse, a néhai Charles Vane barátjáért állnak most mindannyian bosszút, aki másra számított, az elnézte a forgatókönyvet.

04.jpg

A szigeten túl nagy a nyugi, ami nem tetszik a Smaragdszemű kapitánynak. Silvernek meg az nem, hogy az elöl vitorlázó Dacos miért vág be elébük, ahelyett hogy tartaná az irány a part felé. Hát nem véletlenül! Az a fránya kormányzó hajókat süllyesztett el alig a vízszint alá, amelyek mintegy tank(hajó)csapdaként meglapulva rabul ejtik a támadók vízi járműveit. Az erőd falain ágyúk dugják ki az orrukat és tüzelni kezdenek Flintékre, az eddig sziesztázó 5 angol hajón pedig egyesbe lökik a sebváltót, azután kettesbe-hármasba, majd támadósebességre kapcsolva megtámadják a megfeneklett hajókat. Azok még el tudnak engedni egy-két lövést, de az Kalózszövetségi Erőknek azonnal menekülniük kell az erre kijelölt mentőcsónakokban csapatostól vagy egyénileg, gyalogosan úszva.

05a.jpg

05b.jpg

Ezt próbálja meg Silver is, de egy ellenséges láncosgolyó lelövi a hajóoldaláról a már említett mágneses kötélhágcsóval együtt. Plusz ágyú. Hopp, az időhurok bezárult, épp most értünk vissza a nyitójelenethez. Flint kapitány ugrana barátja után, de nem lehet, már puskákkal lövi őket az ellen, teljes a fejetlenség, pláne annál, akinek szétlövik.

06.jpg

Eközben Fekete Szakállék úgy döntenek, hogy egyrészt nem foglalkoznak a téridő kontinuum anomáliáival, másrészt pedig nem védik meg közvetlen a bajbajutottakat, hanem megpróbálják elcsalni tőlük a támadó angol naszádok egy részét. Próba-cseresznye!

07.jpg

Berringer, az erőd parancsnoka a kormányzót győzködi: Meg tudjuk csinálni! El tudjuk kapni Edward Teachcset és bandáját! Hát akkor uccu neki fakereszt, menjen a flotta! – hagyja rá Woodes Rogers. Eleget láttam, keményre nézelődtem magam, kerítsetek nekem egy feleséget! Megteszi a sajátom is.

08.jpg

Az erőd kazamatáiban várakoznak a nők és a gyerekek. Meg Pastor Lambrick, a környék napsütötte lelkipásztora. A sokak által szexszimbólumnak tartott Max épp a régi mesterségét folytatja teljesen más formában: kézimunkázik! Vagyis nem! Ő nem, de Eleanor és a gúnárnyakú komorna igen. Már nagyon unják a keresztszemes gobelint, bármi is legyen az és olyan fancsali képet vágnak hozzá, mint aki hetek óta nem kapott faszekérrudat a markába. Ekkor strázsa érkezik, teljesíteni a kormányzó vágyát. Nem, nem úgy, huncutok! Mrs. Rogerset várja a férje az újságostandnál – dörmögi bele a pincelevegőbe, mint egy korabeli hangosbemondó. Fent a szőkeség előadja magát a férjének, mint „a nő, aki mindent bevállal érte és még le is nyeli! A sérelmeit.”, de a férfi csak egy: kézimunkázz tovább asszony, én addig járőrözöm egyet a Polgárőrséggel! – utasítással intézi el a dolgot. De akkor miért kérette magához? Hogy el ne macskásodjon a lába? Rejtély!

09.jpg

Valahol New Providence homokos partjainál Négerbaba lesi az utolsóként érkező mentőcsónakot, hátha szerelmét kimentették a vízből a fémgyűjtők. Flint kapitány is az „ezüstre” hajt, segít neki várni. Sajna 200 ember sincs meg a készletből, kevés az esély, hogy mind az utolsó csónakkal jönnek. Mivel Long John helyett csak egy kétlábú színészt hoznak, véget ér a vizimozi és itt az ideje, hogy Billy és csapata is befusson a szárazföld belseje felől. Azt a vattafarkú nyulát, hát mér’ nem üzentetek a víz alatti barikádról b+! – köszönti őket illedelmesen a kapitány. Üzentünk b+, csak Featherstone a küldönc megszívatott bennünket! – fogadja a köszöntést Bones. Miközben a többiekről kérdezősködik, kiderül számára, hogy Jack Rackhemékről még semmi hír és Silver is elveszett valahol.

10.jpg

Az emlegetett szamár hamar megjelenik elvet követve a múltba ugrunk, egészen pontosan egy ágyjelenetbe, Négerbaba és a Vastalpasok Példaképének ágyjelenetébe. Valamiről beszélgetnek, de úgyis mindenki azt nézi, hogy a nő vastag sonkái eltakarják a férfi nemderülkimilyenvastag szerszámát. Hej, ha ilyen lábakon állna a magyar gazdaság, telne M. Györgynek egy szemműtétre! A párocska között arról folyik a szó, hogy Billy nagyon felhypolta a leendő Kalózkirályt Nassauban és rá építette az ellenállás imidzsét. És nem jó taktika csak egy emberre, csak Long John Silverre építeni. Hát most nem is olyan Long, állapítja meg Madi és egy átkaroló hadművelettel hasonlóvá teszi a férfit a nevéhez.

11.jpg

Vissza a jelenbe, Fekete Szakállékat éppen beéri három gyorsnaszád, ezért utasítást ad arra, hogy álljanak meg és készüljenek a kézitusára. Főleg azért teszi ezt, mert Jack láthatóan tele van tesztoszteronnal és vágyik barátja megbosszulására. Anne Bonny sóhajtva belenyugszik a döntésbe és aprítani kezdi az ellent. Rackham balszerencséjére egy brit terminátorba köt bele és csak kevésen múlik, hogy ki nem nyúvasztják.

12.jpg

Nassauban a kormányzó egy nyitott atombunkerből szemlélődik, amikor Berringer kapitány jő és beszámol 84 darab kalóz elfogásáról. Köztük van De Groot is, aki nem egy falény a galaxisból, hanem Flinték régi kalóztársa. Tuti kinyírják, ami nem nagy baj, nekem sohasem volt szimpatikus. Egyelőre csak az egyik fülét vágják le, ha nem kocsonyának, akkor bizonyára bosszúból. A kormányzó elrendeli egy Rögtönítélő Statáriális Bíróság mielőbbi felállítását, hogy a rabokat lehessen már végre „törvényesen” felaggatni.

13.jpg

Az ellenállás tábora felé sétálva a hírszerzőfőnök összefoglalja nekünk és Flint kapitánynak a harmadik évad tizedik epizódja óta történteket. Csak most, csak itt, csak nektek, hogyvolt a hogyvoltban! Billyt idézem: „Miután legyőzted haderőit, a hajóosztály parancsnok értesítette a kormányzót, majd kivonult Nassau-ról és egyenesen Londonba hajózott a flottájával. Az egyik alárendeltje, Berringer kapitány állt annak a pár száz katonai lázadónak az élére, akik eltökélték, hogy maradnak és bosszút állnak a vereségért. Személyesen esküdött hűséget Rogersnek, majd tisztogatásba fogott a városban. Bárkit elkaptak, akit azzal gyanúsítottak, hogy köze volt az ügyünkhöz. Akasztásokat, kínzások rendeztek. Végül az utca jobban rettegett tőlük, mint tőlünk, és a fekete foltok minden hatásukat elveszítették. Közvetlenül szembeszálltunk vele, próbáltunk benyomulni a városba, de az emberei fanatikusak és a harc főként vérontásba fulladt. Szóval nagyjából döntetlenre állunk. És mivel nekem van a legtöbb emberem a kalózok között, én leszek a főnök ezentúl!” Flintnek ez láthatóan nem tetszik. Négerbaba az iránt érdeklődik, hogy akkor most vége van-e az Anglia ellen vívott háborújuknak vagy sem? Mert hogy nincs Silver se, meg izé.

14.jpg

Kedvenc Vendéglátóipari Főnöknőnk, a bájos Max mérges. Woodes Rogersnak panaszkodik, hogy a Tisztelt Bíróság az ő fogadójában tartja a tárgyalásokat, nála eszik, nála iszik, nála basz…, barátkozik a lányokkal és jó volna, ha végre fizetnének érte. A kormányzó nem akar fizetni, hanem ellentámad. Akkor milyen szövetségesek ők most tulajdonképpen? Ha a nő továbbra is pénzt kér tőle, akkor teljesen véletlenül a börtönben találhatja magát!

15.jpg

Az Ellenállás Bázisán Billy előáll egy tervvel. Rohanják le az Underhill-ültetvényt és az ott előforduló számtalan rabszolgát besorozva térjenek vissza Nassauba, hogy bevegyék a várost. Flint szerint még aznap este kellene támadniuk, mert különben Woodes Rogers beássa magát, mint fázós vakond a túróstésztába és megerősíti a védelmüket. Ha kirándulással húzzák az időt, akkor már késő lesz. Ezen elvitatkoznak egy darabig, míg végül a kapitány bedobja az aduászt: mivel Rackham és Silver nincs itt, lehetséges, hogy csak ő tudja jelenleg, hogy hol is van elásva a kincs a Rabszolgaszigeten! És akié a kincs, azé a hatalom! Én is tudom, mert John az ágyban elárulta a Nyúl-Elefánt pozitúrán kívül ezt is – kavar bele a szarosbödönbe Madi. Szóval ne feszelegjetek egymás ellen, hanem tessék szépen együttműködni!

16.jpg

A nyitójelenet forgatása a sok víz alatti kamerával költséges volt, ezért újra megtekinthetjük, de ezúttal szerencsére végig. Silvernek nagy nehezen sikerül kigubancolódnia és bejutnia egy süllyedő hajó még levegővel rendelkező részébe, ahol találkozik egy kecskével, ha ez valakinek információ értékkel bír. Azonban hamarosan innen is tovább kell állnia, vagyis úsznia, mert egyre jobban süllyed a környezete.

17.jpg

Rackham karját összevarrják és kap egy kis fejmosást az asszonytól, hogy ne hősködjön feleslegesen. A férfi bevallja, hogy csak bűntudatból tette amit tett, ha nem lenne ilyen gyáva, már a hintóban kinyírhatta volna a kormányzót annak idején és akkor még Charles Vane is életben maradhatott volna és nem gondolna csúnyákat róla a túlvilágon. Anne szerint nem kellene egy hullának megfelelnie, akármilyen barátok is voltak. (Nem csak szép ez a vörös csaj, hanem józan gondolkodású is!) Amúgy meg lesz elég gondjuk a jövőben, hiszen Fekete Szakáll azt tervezi, hogy visszatér Nassauba és békét ajánl a kormányzónak egyvalaki életéért cserébe.

18.jpg

Ez az egyvalaki épp a kormányzóval beszél és felhívja a figyelmét arra, hogy ne baszakodjon testi-lelki barátnőjével, a rózsaszín részek tulajdonosával, mert nem ezért kényszeríti magát egy úrinő szerepébe és nem ezért eszi egyesével a borsót az illemnek megfelelően. Woodes Roges felvilágosítja, hogy kénytelen keménykedni, mert üres a zsebe, ugyanis a volt felesége családja keresztbe tett neki Angliában, amiért asszonyt cserélt. Rávették az expedíciója legnagyobb hitelezőit, hogy kérjék vissza a pénzüket a megállapodott határidő előtt és ha minden hitelező így tesz, ő csődbe jut és az angol bíróság elítéli. Ezért minél hamarabb el kellene kezdeni kereskednie, mert kifut az időből. Eleanor ezt hallva felajánlja segítségét az ügyben és azt, hogy beszél az ő családjával, akik szintén befolyásosak. És ha összefognak, együtt mindenre képesek, talán még …, talán még Brüsszelt is meg tudják állítani pár száz év múlva!

19.jpg

Valahol arrébb egy éjszakai tengerparton, ahová a legtöbb hullát sodorta az áramlat, Silver is végre kikecmereg a vízből. De nincs szerencséje! Egy furcsa öreg sétálgat arra és a túlélőket megkínálja egy-egy jól irányzott kupáncsapással, ami nyolc napon túl gyógyul vagy inkább sohasem. A féllábú kalóz csak azért ússza meg egy kisebb buksisimivel, mert felismerik fogyatékosságáról. Long John Silver, Isten hozott itthon! – köszönti az öreg vészjóslóan. Szerintem a féllábú kalóz igazából nem is itt lakik …

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.04.22. 18:46:34

"A sokak által szexszimbólumnak tartott Max" - jelentkezem!
bár a kézimunka szakkör helyett jobbnak tartok egy nyelvtanfolyamot :)

Billy és Flint között nagyon feszül a feszkó, hová fog ez vezetni?

Pácsó Ármándó 2017.04.22. 19:31:33

@Gabba: A hímzés a divat úri körökben, de kivárjuk a bordély újbóli fellendülését :-)
Gondolom majd az egyik a keleti részt foglalja el, a másik a nyugatit és építenek egy falat középen. Esetleg egy kerítést délen. Vagy visszatér Silver és ő lesz a király. Vagy Fekete Szakáll is beleszól a dolgokba. Esetleg Jack Rackham és Anne Bonny. És még nem is beszéltünk a spanyolokról. Sok még a nyitott kérdés!

2017.04.22. 21:47:17

Szép és alapos munka volt a hv, de kellett ez az emlékek felfrissítéséhez, mert sok volt a békeidő a két évad között is! Köszönet érte! Már erős volt a kezdés is a vérengzést illetően, ennyi talán, több epizódot együttvéve se volt korábban, ha a memóriám nem hagyott cserben! Bár dörzsiztem kicsit a kezecskémet, de csakis azé, mert Vane fellógatásáért is folyt a revans (nehezen is emésztettem meg akkor is!) és én erre simán mérget is vettem volna, nem néztem be a forgatókönyvet!:) Járt a kezecském, mint a nevesített női szakköröseknek:) (nem hiába hosszú múltra tekint vissza az ilyesféle szakkör!) de rögvest kellettek a szemeim takarásához is, mer arra én se számítottam, h kocsonyára gyűjtik az apróhúsokat, hiszen má kifelé megyünk a kocsonyás időszakból is jócskán!:) És már a tojások is kigurultak a fészkükbűl, ezen a fertályon bőven:)
Az elmúlt évadban is drukkoltam Silver és Négerbaba szerelmének beteljesedéséért, már pici híja volt akkor is, de kitartásom nem volt hiábavaló, mostanra megértő és a funkciójának megfelelő helyen díszelgő fülikre talált sopánkodásom, öröm ez, a felugrós fajta!:) Már ezé megérte a kezdet, h a "nászukat" csak nyélbe ütötték:)
Életemben se jártam "vízimoziba":D pedig nem tennapi mozizó vagyok, ez is egy kuriózum volt nekem!:)
Örülök, h Billy kiemberesedett kontúrjaiban a szakáll férfiasan tekintélyesebbé tette, és még jól is áll neki, a szakáll!
Szóval izgalommal várjuk a folytatást, kapjunk csak választ azokra a felmerülő és nyitott kérdésekre szépen sorban az elkövetkező epizódokban.
Az tudható, h csütörtöki nap adják, és az esti 23 óra is?
Köszi ismételten a jól csúszó hogyvoltot, kellemesen szórakoztatott végig!:)

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 08:13:51

@Gyöngypipi: Köszi! .-)
Valóban sok volt a szünet két évad között és fel kellett frissíteni az emlékeket, ezért kicsit hosszabb lett a hogyvolt. A tengeri csaták kellenek, ettől jó egy kalózos sorozat :-) A fülvágásnál a nyisszet nem mutatták, csak az eredményt, most már nem tud rendes szemüveget hordani DE Groot, mert leesik a fejéről. Ilyen ez a kalózszakma! :-) Igen megvolt a romantikus szál is és a női nézők kedvéért Billy gyúrt egy kicsit a szünetben :-) Elvileg a következő rész a jövő csütörtökön este 11-kor lesz, írd be a naptáradba PiPi! :-))

Gabba 2017.04.23. 08:40:12

@Gyöngypipi: kocsonyába kell fül is, vagy bármilyen apróhús jó bele? :)

@Pácsó Ármándó: a Nyúl - Elefánt pozi benne van a KámaSzútrában, merakkor előkeresem :)

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 09:35:53

@Gabba: Amúgy is át kell nézni néha a szakirodalmat, nem? :-))
A kocsonyába a fülit szerettem a legjobban, az nem csontos, mint a köröm vagy farok.

Gabba 2017.04.23. 10:41:43

@Pácsó Ármándó: igazad lehet ezzel az átnézéssel, magamra is veszem, mert én már vagy húsz éve rutinból dolgozom :)

2017.04.23. 14:54:58

@Pácsó Ármándó: Mennyire igazad is van, hiszen a kalózok többet csatázhattak, mint lencsét válogattak, különben több olyan jóképű, igéző szemű kalózt láttam volna, mint SandoKant!:) Úgy egál az, h egy kicsi csata, egy kicsi szerelmi szál, már csak a testnedvek sokfélesége miatt is, a frissítés csak a javukat szolgálja, úgy mondják!:) Köszönöm az időponTyot, bevéstem napTáram híján a notEszembe, az mindig kéznél van, ahogy a kézmunka szakkörben is, elemi erő!:)
@Gabba: De még mennyire füle-müle a sava-borsa, meg még a porcogós apróhúsa bolondíttya megfelé! Mifelénk úgy mondják porcoKósa-szopogatósa, de ez lehet a tájjelegből is adódhat!:) Tehát, ahogy Pácsó Ármándó is mondja, alig-alig csontos!

Nem akarok kotNyeleskedni a KámaSzútra szakirodalmába, távol áll tőlem:) de megnéztem a könyvtáram kataLógÓsát, hát még nálam is fellelhető, nem is emlékeztem már ráJa. Így húZsvét után a nyuszira nem emlékeztem, hát csak belelapoztam. Össze is vannak ragadva az oldalak, annyira nem napi szinten forgattya az ember, de ezek szerint nem vagyok egyedül ebben.:) És ebben neked is igazad lehet, bizonyos korban már a rutinra támaszkodik az ember, pedig lehet, h itt sem ártana felfrissíteni a szakirodalmat, ki tudja, még újat is nyújthat!:)

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 15:09:46

@Gabba: Rutinból kocsonyát? Hát akkor azé nem tudtad a fülit! :-)

@Gyöngypipi: PorcoKósa-Szopogatósa? Ez a Szám a Kútra vagy még mindÉg a kocsonya? :-)

Gabba 2017.04.23. 15:18:58

@Gyöngypipi: és ha még azt is tudnád, hogy nemrégiben egy másik "jóképű, igéző szemű" főhős is megkezdte kalandjait itt a blogon! :)

Gabba 2017.04.23. 17:15:17

@Gyöngypipi: az a jóképű, akiről írnak, az bírná sűrűbben is, de az a jóképű, aki ír róla, az csak heti egyszer... :)

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 19:38:41

@PeniValdes: Én is az vagyok! Itt van a kalóztigrisek otthona! :-)

@Gabba: @Gyöngypipi: [URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=793IMG_20170423_131317.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/23/793IMG_20170423_131317.jpg[/img][/URL]
Eközben nálunk! :-)

Gabba 2017.04.23. 20:03:42

@Pácsó Ármándó: szííp lett!
Boldog Ármándó napot! ;-)

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 20:12:09

@Gabba: Köszi! :-)
Kiástam a Kincses Szigeten a kincsesládát, ez volt benne! :-))

Pácsó Ármándó 2017.04.23. 20:13:49

@Gyöngypipi: Mindig kell egy Pipi, aki tudja értékelni a jóképűeket! :-))

Pácsó Ármándó 2017.04.24. 18:33:58

@PeniValdes: Ez tiszta Sanda Kán nagybácsi! Köszi! :-)

AaannnaaA 2017.05.01. 18:13:55

Pont a hv megjelenése napján végeztem ki a záróévadot (két napos dara volt) - félre értés ne essék, eszem ágában sincs spoilerezni. Viszont jó újra olvasni. Te úgy írod, ahogy haladsz a nézéssel, vagy már láttad az egészet? Azért kérdem, hogy az egyes fordulatokra mennyire tudsz "őszintén" rácsodálkozni? Nekem mindig jobban megy, ha akkor látom először, mikor írom :) Jobban átjön a "hűha!" élmény...
Ezen nagyon hangosan röhögtem: "Hej, ha ilyen lábakon állna a magyar gazdaság, telne M. Györgynek egy szemműtétre!"
Amúgy a nyúl-elefánt poziról engem is felvilágosíthatnál, úgy tűnik le vagyok maradva az ilyen extrém dolgok terén :)

Pácsó Ármándó 2017.05.01. 18:57:07

@AaannnaaA: Gabba nézte át mostanában a szakirodalmat, tőle kell konkrétumokat kérdezni :-)
De asszem nem pozi lesz az, hanem méretek szerinti besorolás osztály, a fiú a nyuszi :-))
Nem láttam előre, nézem a filmet a képernyő egyik felén, a másikon meg írom wordben. Ezért csodálkozom rá, vagy írom le a megérzéseimet, amelyek vagy bejönnek vagy nem :-)

Gabba 2017.05.04. 15:35:42

@AaannnaaA: jaj, csak most láttam, hogy felvilágosításra van szükség; tehát a három méret
férfinél: nyúl, bika, csődör
nőnél: őztehén, kanca, elefánt

méret alatt semmiképpen sem a testmagasság értendő :)

AaannnaaA 2017.05.04. 15:40:36

@Gabba: Hm, ez a felosztás honnan van? A biosz könyvben tuti nem volt benne, emlékeznék! :)

Pácsó Ármándó 2017.05.04. 16:54:22

@AaannnaaA: Te nem jártál suli után a fiúkkal biosz továbbképzésre? :-)

Gabba 2017.05.04. 17:11:35

@AaannnaaA:
az indiai bioszkönyvben tutira benne van...

amúgy nem olvasol kommenteket figyelmesen: itt emlegettük feljebb a Káma Szutrát :)
süti beállítások módosítása