Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 3x08 - Érzelmi zűrzavar (18+)

2017. április 21. 17:00 - AaannnaaA

Part One: Alison
Folyik per, melyben Alison azt szeretné elérni, hogy felügyelet nélkül láthassa a lányát; a tárgyaláson Luisa tesz éppen vallomást. A nő – mindenki számára teljesen váratlanul – azt nyilatkozza, hogy szerinte inkább arra lenne szükség, hogy Alison és Cole közösen felügyeljék a gyereket, ami ugye jóval több szabadságot adna az anyának, mint a szimpla láthatás. Hősnőnk padlót fog a ténytől, hogy Luisa ebben a témában kérés nélkül mellé állt és sokkal többet javasol, mint amit ő egyáltalán remélni mert.

Az exférj ügyvédje rövid szünetet kér megbeszélni a dolgokat, ami alatt a Lockhart házaspár a bíróság épülete előtt vitázik egymással a váratlan fordulat miatt, a bíró pedig a hallottakat mérlegeli. Alison ügyvédje kicsivel később jelenti, hogy az apa végül beleegyezett a közös felügyeletbe, így a bíró is eszerint döntött.

1.jpg

A tárgyalás után Cole az építkezésre ment, Alison itt találja meg – békülni jött, a cél érdekében még muffint és kávét is hozott. A férfi először nem akar beszélni vele, de végül kötélnek áll. Sok köszönet nincs benne, mert meglehetősen zabos – biztos benne, hogy az asszony újra le fog lépni, de a gyerek érdekében reméli ezúttal kevésbé lesz botrányos a dolog. Alison megsértődve odébb állna, mikor exe száján kibukik a valódi ok, amiért dühös: találkozott Noah-val. Nem bízik a nőben, aki azt állította nem találkoztak, és itt az sem igazán ellenérv, hogy csak a papírok aláírása idejére futottak össze (ami persze nem igaz, de nyilván Alison hülye lenne ennél többet elismerni).

A dühös férfivel nem lehet értelmesen beszélni, ezért hősnőnk „bazd meg, Cole!” felkiáltással inkább faképnél hagyja. (Közben azon gondolkodom, hogy kissé elcsépelt, ugyanakkor érdekes húzás lenne, ha kiderülne, hogy ismét terhes valamelyik exférjétől…)

2.jpg

Alig ér haza, megszólal a telefonja, egykori kezelőorvosa hívja a intézetből, ahova anno gyógyulni vonult be. Megígéri, hogy másnap elmegy hozzájuk, Joanie úgyis az apjánál lesz. A következő jelenetben aztán kiderül mi az invitálás oka: az intézetben segítségre szorul egy fiatal nő, akinek meghalt a kisfia, és Alison már van olyan jól, hogy tanácsot tudjon adni sorstársának. Hosszasan elbeszélgetnek, és úgy tűnik valóban jó hatással van a lányra.

Mikor hazatér, Cole-hoz rohan elmondani mi történt. A férfi értetlenkedik miért meséli el neki, a nő pedig az értetlenkedését nem tudja mire vélni. Végülis ők ketten ugyanezt élték át, és amúgy sincs kivel megosztania, ha valami fontos történik vele. Márpedig most megkérték a gyógyközpontban, hogy rendszeresen járjon vissza segíteni a hasonló sorsúaknak, és ő nagyon szeretné ezt. Exférje azonban mindezt csak a lányuk sorsán keresztül tudja szemlélni, és szemére veti, hogy megint nem lesz a gyereke mellett. Mérges rá, mert ahelyett, hogy örülne a lehetőségnek, amit a bíróságon kapott és a valagán maradna, inkább csörtet tovább az ismeretlenbe. Alison kiakad, erre a támadásra láthatóan nem számított.

3_1.jpg

3_2.jpg

A helyi bárban köt ki, épp kérne egy italt, mikor váratlan vendég csatlakozik hozzá: Helen. Mi a szösz! Állítása szerint itt vacsorázott (gondolom a szülőknél), meglátta Alisont és bejött utána. Rendelnek piát, némi hümmögés és feszengés után beszélgetni kezdenek. Először Joanie kerül szóba, Helen kifejti mennyire örül, hogy nem Noah lánya. Aztán visszavesz az arcából és elnézést kér a geciskedésért. Kérdésre elmondja, hogy exférje épp nála lakik a sebének elfertőződése miatt, amit az orvos barátja kezel. Na ez mondjuk megintcsak ferdítés, de haladjunk. Alison közli, hogy ők ketten elváltak, amire a két nő koccint, és valamennyire megtörik a jég.

Helen rákérdez, milyen volt Noah a kapcsolatukban? Alison szerint ösztönös, emellett nagyon ambíciózus. Meglepődik, mikor lyuksógornője szinte az ellenkezőjének festi le a férfit, bár szerintem ebben nincs semmi különös. Ha már beszélgetnek, Alison elnézést kér amiért belerondított a házasságukba, ám Helen nem hibáztatja: úgy véli, egy kapcsolatban a férfinak fontosnak kell éreznie magát, és Noah már rég nem így érzett mellette, szóval valahol egyenes következménye volt mindennek, hogy lelépett. A nagy érzelmi kitárulkozásban Alison mondani akar pár szót Scotty halálának éjszakájáról, ám beszélgetőpartnere nem akarja ezt a témát felhozni, inkább felugrik és elköszön. Kár.

4.jpg

Késő este Chris, a helyi járőr kopogtat be az otthonába, és közli, hogy a rendőrség most hallgatja ki Cole-t a Noah elleni támadás gyanúsítottjaként, lévén bukott az alibije (ami szerint otthon volt), mert az egyetem közelében lefényképezték gyorshajtásért. Alison ledöbben, erről semmit nem tudott.

5.jpg

Part Two: Cole
A gyerekfelügyeleti tárgyalás szünetében vesszük fel ismét a történet fonalát, csak most halljuk is amiről hősünk és a felesége vitatkozik utóbbi vallomása után. Luisa kérleli a férjét, hogy menjen bele a közös felügyeletbe, hogy végre ne Alisonról szóljon az életük. Oké.

Ezután a férfi kimegy az építkezésre, ahol hivatalos értesítést, pontosabban felhívást talál, miszerint azonnal fejezze be a munkálatokat. Ezen meglehetősen felhúzza magát, ekkor érkezik meg exfelesége a békítő étellel. Hősünk változatában nincs se közös kajálás sem vita: pár szónyi undok vakogással elhajtja az asszonyt.

6_1.jpg

6_2.jpg

Innen az építési felügyelő irodájába megy, ahol meglepve tapasztalja, hogy új ember ül a főnöki székben, neki volt az egyik első intézkedése, hogy megtiltotta a további építkezést, mert nem újította meg az engedélyét. Cole szép szóval próbál hatni rá, hogy ne húzza keresztül a terveit, mert az pénz- és időveszteséget eredményez, de süket fülekre talál. Nincs más lehetőség, mint némán hazakullogni.

Otthon Luisa családanyai teendőit látja el: fekteti a gyereket és megfőzte a vacsit. Aztán odasomfordál férjéhez, és felveti, hogy mi lenne, ha saját családot alapítanának – örökbe fogadnának vagy béranyát keresnének. Cole ledöbben, és fáradtságára hivatkozva kéri feleségét, hogy halasszák holnapra a beszélgetést.

7.jpg

Másnap mintha mi sem történt volna, folytatja az építkezést, amit Oscar megjelenése zavar meg. A férfi benne van ugye a városi tanácsban, ők küldték, hogy segítsen érvényt szerezni az építési ellenőr végzésének. Azt próbálja megértetni hősünkkel, hogy az új ember vele akar példát statuálni, ezért nem lehet sem lefizetni sem ignorálni.

Monológja közben megszólal Oscar mobilja, felesége keresi és ha már beszélnek jól le is tolja valamely vélt indokkal. Cole csodálkozó arca láttán kiselőadást tart: a felesége milyen jó nő, ő meg mennyire nem nagy szám, számára a nő a főnyeremény, és ha a családi élet néha némi óbégatással jár, hát legyen – ő akkor is imádja.

8.jpg

Hősünk felveti, hogy gondolkodott-e már azon, milyen élete lenne egy másik asszony mellett? Oscar sem most jött le a falvédőről, rögtön átlátja, hogy a kérdést Cole inkább magának szánta és Alisonra gondol. Egyből a lényegre kérdez: dugod az exfeleséged? Nem. De dugtál vele mostanában? Bűntudatos arc a válasz.

Erre lehordja a sárga földig, miszerint gyönyörű családja van, hagyja abba a múltról való fantáziálást, annál is inkább, hiszen Alison öt éve nagyon csúnyán elbánt vele, de Cole-nak nem igazán megy a feledés. Mindenesetre kéri Oscart, hogy a feleségének erről legyen olyan jó nem beszámolni. A férfi Luisára szavaz, aki megbízható társa lesz egész életében, míg Alison mindig is kiszámíthatatlan marad. Na igen.

9.jpg

Cole visszatér a kajáldába, itt találja meg Alison és számol be arról, ami az intézetben történt vele – munkát ajánlottak számára. A férfi letolja, amiért nem gondolta át mindezt a gyerek szempontjából, majd elrohan. Haza megy, aholis alig esik be az ajtón, azonnal közli feleségével, hogy „oké, alapítsunk saját családot, legyen a tesód a béranya”. Most Luisa nyomja be a fékpedált, és állítja meg a hatalmas lendületet azzal, hogy talán fontolják meg a dolgot – nyilván ő is érzi, hogy hirtelen fellángolás áll a nagy lelkesedés mögött.

A beszélgetést kopogás szakítja félbe, a Noah ügyében nyomozó rendőrök jöttek újból kikérdezni hősünket. Ő továbbra is korábbi hazugságát hangoztatja, mely szerint a feleségével volt a Noah elleni merénylet estéjén, ekkor a rendőrök szembesítik azzal, hogy meséje nem áll meg, mert felvétel készült róla gyorshajtás közben a tetthelyhez közel. Válaszul Cole kötözködni kezd, viszonzásként bilincs kerül rá, mehet a dutyiba.

10.jpg

Odabent látogatója akad – meg sem lepődök, hogy Alison érkezik. Az ismerős járőr engedte be, aki jelentette neki, hogy a férfit lecsukták. Az asszony ismeri annyira exférjét, hogy tudja, nem támadta meg Noaht, szóval legyen már olyan jó, és mondja el hol járt valójában aznap este?! Cole kiböki, hogy az intézetben volt, ahol Alisont kezelték – az orvosával beszélt, tudni akarta mennyire beszámítható, ha már visszatért az életükbe. Milyen kedves! A nő nem sértődik meg, csupán értetlen.

A férfi végül kiböki ami a szívét nyomja: azért épített egy új életet, hogy mindenkinek bebizonyítsa mennyire nincs már szüksége volt feleségére, azonban ez egyáltalán nem így van. Mert szereti, hiányzik neki és akarja őt. Ám nem akar újra ugyanabba a csapdába esni, mint korábban, aminek a végén ő volt a megcsalt, elhagyott fél. Alison nem biztatja semmire, csak annyit mond, hogy szereti (mindig is fogja), de ez a helyzet így nem maradhat, döntenie kell. Ő nem fog gyökeresen megváltozni, mindig is impulzív, ösztönlény marad, ingadozó hangulatú, akivel nem könnyű. A döntés a férfié.

11_1.jpg

11_2.jpg

Ő az otthonát választja: vallomást tett ezért hazamehet. Luisának elárulja, merre járt a kérdéses éjszakán, és van pofája azt hazudni, azért érdeklődött Alison után az orvosánál, hogy a perben felhasználhassák ellene. Felesége nem érti, ezt miért kellett titkolnia, és sejti, hogy más is van a háttérben, de felvetésére csupán ura hátának látványát kapja a hitvesi ágyban.

Az éjszaka közepén Cole felkel, és átrongyol Alisonhoz. Nem, nem dugni, beszélgetni. Ennek érdekében odakint trécselnek egy padon – ott legalább tuti nem esnek egymásnak, ugye. A férfi lényegében nem mond semmit, csak roppant szerelmetesen néz, az asszony szinte maga vezeti le a helyzetből a következtetést – ők mindig egymás mellett kötnek ki, talán azért mert még dolguk van egymással. Ha azonban Cole elhagyja a feleségét, akkor vége a jófiú státuszának, és olyan ’rossz’ lesz az emberek szemében, mint most ő. A férfi nem tesz semmilyen gesztust, ezért Alison sem erőltet semmit; annyit mond, ha bármikor szüksége van rá, tudja hol keresse – azzal asztalt (padot) bont.

12.jpg

Hősünk folytatja a mélázást háza teraszán. Hajnalban Luisa is felkel, és csodálkozva látja, hogy hazatért. A férfi szerint ez az ő közös otthonuk, és reméli a nő is vele képzeli el a közös életet. Igen, hangzik a válasz, és megölelik egymást. Cole arcát elnézve elég sok mindent érez, de az őszinte boldogságot nem sorolnám ezek közé.

Hogyvoltíró a twitteren - megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ The Affair
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása