Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x13 - Mentőkötél

2017. április 21. 13:00 - Chat Géza

Az, hogy múltkor Hoffmanék színpadiasan lelakatolták az öltözőnek használt konténereket, majd kocsiba szálltak és elautóztak a naplementébe a semmire se való párunciás kis befőttes üvegcséjükkel együtt, még nem jelent semmit. Hoffman azt mondja, hogy még akad egy kis benzin a gépkeben, úgyhogy azt még kidolgoztatja belőlük, aztán csá. Kábé a könnyeivel küzdve markölőzza az aranyban éppen nem gazdag földet. Ennyi erővel egy homokozóban is lapátolhatna. Fia próbálja tartani benne a lelket, de nem nagyon megy. Akkor meg pláne nem, amikor szúrópróbaként megnézik, hogy mennyi aranyszemcse akadt fenn a szőnyegen. A válasz: semennyi. Elmegy országos barátjával a bánya másik végébe, hátha ott tonnányi arany rejlik. Hát nem. Sehol semmi. Ekkor jön Hoffmn személyes Jézus Krisztusa, a volt munkása, aki elsőként hagyta el a süllyedő hajót. Hozott magával 2000 köbméter földből kiásott 19 unciányi aranyat, és egy lehetőséget, hogy a maradékot ő kaparhassa ki a földből. Este a tábortűznél teátrálisan megszülik a döntést: elhúznak innen a vérbe, mennek a másik helyre bányászni. DE MIBŰŰŰ?

Eközben Parker nagyduzzogva markolózza a földet a Mosátánba. Már inkább lenne az Indián-folyónál. Rick épp ezen melózik. Az ottani mosó, a Big Red futószalagját kell a helyére vinni és összelegőzni a másik résszel, majd beüzemelni. Amennyire egyszerűnek tűnik, annyire lesz komplikált a dolog. A szerkentyűt fel kell vinni egy dombra, de a soktonnás cumóval megakad a vontatónak használt munkagép, így egy markoló besegítésével imádkozzák fel a dombtetőre. Aztán rá kell kötni a vizet, de a vízvezeték kiásása közben az egyik munkás szétszabja a csövet. Megy a hőzöngés, de a szerelő szaki, ha nem is pillanatok, de elég rövid idő alatt megoldja a problémát. Még a futószalagra került sziklatömbökön is túllendülnek, mert sikerült beindítani a második bányát. Parker innentől mossaa kezeit, ez már Rick területe. 

Tony második kotrója csak nem akar magától leúszni a folyón, hogy végre munkába állhasson, mi? A hajó és az uszály megvan, mindegyik vízen van, hát akkor miért nem indultak még el? Mert nincs ember, aki elvezesse a hajút. Egy eddig ismeretlen mókus szöszmötöl a kabinban, amikor Tony kérdőre vonja, hogy mikor lesz már kész. Majd kész leszek, ha kész leszek, mondja az ember, akinek még isten tudja milyen feladatot kell elvégeznie a hajón, hogy menetkész legyen. Tony megelégeli, egyből kirúgja az embert és Gene barátjával elmennek feltérképezni a folyót, hátha maga Gene is meg tudja oldani a szállítást. Hát az van, hogy a Yukon-folyó rohadt egy dög, alaposan ismerni kell, hogy merre vannak a sekély mellékágak és merre a hajózható szakaszok. Gene pedig nem ért ehhez, kétszer is homokzátonyra futottak. Tony így kénytelen megkenni, elcsábítani az egyik túristahajó kapitányát. Hogy igent mond-e a könnyen jött zsebpénzre, majd legközelebb kiderül.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása