Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 5x14 - The Sword and the Spirit (A kard és a szellem)

2017. április 20. 13:00 - Smiley93

Vadászék bevetésre indultak: Apa és fia rég nem látott egyetértésben, felfegyverkezve kóricálnak egy sötét, elhagyatott folyosórendszerben, a gevadani szörnyet kajtatva. Út közben Vadásznagypapi a fenevad sokféle, ijesztőbbnél ijesztőbb leírásával szórakoztatja a nagyérdeműt, valamint elárulja, hogy egy bizonyos gevandeni szűz dárdájával lehet kinyiffantani. Végül a két vadász kettéválik: Vadásznagypapi rögtön a Rémdokikkal fut össze, ám meg se kottyan neki a dolog: csak előkapja a frekvenciazavarót, s máris lefegyverezte a maszk alatt alighanem döbbenten tátogó szakikat. Vadászapu eközben másféle izgalmas felfedezést tesz: egy kupac gödör mélyén heverő, bogaraktól hemzsegő, oszladozó hullát. Főcím.

1.jpg

A következő jelenetben már Kisinas figyeli halálra vált képpel, ahogy a 23 db, Vadászapu által talált holttestet katonás sorban szállítják a kórház folyosóján. Zsaruapu csatlakozik hozzá, hogy megnyugtassa, még csak véletlenül sem az ő álma válik éppen valóra, egyébként meg eredjen vissza az őrsre húzni a gályát. Az elkullogó helyettest a Stiles-Scott-Kira trió váltja. Zsaruapu gyorsan vázolja nekik a történteket: a Szakik egy halom hullát rejtegettek a katakombákban, amiket egyébként máshol öltek meg. Erre a srácok felhomályosítják, hogy a hullákat a Fenevad hagyta hátra, akinek a Rémdokik kedvenc rosszcsont gyermekükként falaznak.

2.jpg

Menőcsaj képzelt banshee-oktatása tovább folytatódik, a mai anyag: a sikoly erejének kézzel történő fókuszálása. Lydia ideges, mert Meredith csak homályos maszlaggal traktálja, az oktató meg úgy véli, hogy a tanítvány nem elég motivált, így egy golyóálló üveg mögé zárja, most tessék kisikítani magunkat onnan! Malia eközben Theóval lép szövetségre, aki vállalja, hogy elviszi a Szakik titkos főhadiszállására, ám csak ha beinjekciózhatja a prérifarkast, hogy ne tudja meg, hol van. Némi vonakodás után a lány belemegy, a lány vénájába meg a szuri.

3.jpg

A suliban is áldatlan állapotok uralkodnak: a városban kijárási tilalmat rendeltek el, a folyosón pedig Zsaruapu fegyveres egyenruhásai strázsálnak. Stilesék ki is faggatják az egyiket, a kis szőkét, hogy mire fel ez a nagy készültség, mire az nagy nehezen kiböki a tippjét: a természetfelettivel hogy álltok, srácok? Míg a folyosón túl sok a fegyver, Kirának éppen ennek az ellenkezője a problémája: az apja ugyanis elveszi tőle a kardját, mondván: a két legnagyobb hatalom a kard meg a szellem, de a szellem mindig legyőzi a kardot! Miután elhangzik pár ravasz(abb) mint a róka kaliberű örökbecsű, Mr. Yukimura szépen összetöri a kardot, Kira pedig lemondóan figyeli.

5.jpg

Malia ébredezik a Szakik elhagyatott műhelyében, méghozzá egy orvosi székbe szíjazva. A Sztrádasrác-féle vendégszeretettel érthető módon elégedetlen, ám a srác előkapja a spéci szemüveget, amelynek segítségével a lány ráhangolódhat anyja frekvenciájára, s így lenyomozhatja, merre eszi a fene (Állatdokival egyetemben remélhetőleg). A dolog hátulütője – és itt jönnek képbe a szíjak -, hogy meglehetősen fájdalmas a procedúra. A prérifarkas persze vállalja, s szó szerint vért izzad az infóért, azaz hogy a Sivatagi Farkas immár Beacon Hillsben tartózkodik. Azonnal rohan is a suliba, méghozzá Újfiúhoz, hogy adja át Scottnak az üzenetet: igaza volt a csatornákat illetően, ott található a Szakik székhelye. Liam persze tiltakozik, főleg mert nincs beszélő viszonyban az alfájával, de Malia magasról tesz a béta panaszaira, s lelép.

6.jpg

Nem máshoz, mint Braedenhez és Theóhoz igyekszik ennyire, akikkel a Sivatagi Farkas elleni bevetésre készülnek. Nyilván Farkasfiú tudta nélkül, mert ő nem hagyná Maliának, hogy kinyiffantsa az anyját. Sztráadasrác ezzel szemben igen, így hiába Braeden (jogos) ellenszenve, a srác marad a csapatban. Indulás előtt Braeden még emlékezteti a lelkes fiatalokat, hogy a célszemély bár úgy hírlik, régen elvesztette ereje egy részét, ám ezt a mesterlövészet elsajátításával kompenzálta. Újfiúra váltunk, aki a Malia által emlegetett csatornarendszerben mászkál inkább, csak nehogy az alfája szeme elé kelljen kerülnie. Ezt speciel nem sikerül megúsznia, mert egyszer csak Scott lepi meg a sötétből, bukta van. Kiderül, hogy az alfa már egy ideje követi a kóborló kisfarkast, s türelmesen kivárta, míg az vagy ötször elhalad a helyes irány mellett, mielőtt felfedte volna magát, kedves. Cserébe Liam megosztja vele Malia infóit, így végül Farkasfiú békejobbként felajánlja, hogy együtt keressék a három testőr főhadiszállását.

10.jpg

A másik trió eközben már az ellen vélt tartózkodási helyénél kémkedik, nem sok sikerrel. Braeden a gyanús kihaltság okán próbál ismét némi értelmet verni Malia fejébe, az ismeretlen tényezők felsorolásával próbálva hatni a lányra, neki azonban már fejébe szállhatott a bosszú, mert hajthatatlan, így végül nekiindulnak a veszélyzónába. Menőcsaj még mindig Meredithszel szenved, aki nem hajlandó elárulni neki a hang fókuszálásának titkát, mert hát ő sem ismeri. Elmeséli, hogy anno kémiaórán a suliban felrobbantotta az egész termet, mert nem tudta irányítani a sikolyát, szóval Lydia jobban teszi, ha igyekszik. Az eszmecserét egy látomás zavarja meg, amelyben Menőcsaj látja, ahogy Malia anyja a lány életére tör. Aha, ezek szerint nem alakul fényesen az akciózás.

7.jpg

Mindeközben a Visszhangos házban Stiles látogatja Menőcsajt, biztatja, hogy térjen magához és vissza hozzájuk. Lydia anyja már épp küldené el, mikor Stiles felfedezi, hogy egy helyen leborotválták a lány haját, csak nem lyukat fúrtak az agyába? Ezen jól összeveszik anyuval, aki szerint ez csak veszélytelen ECT. Végül megjelenik egy ápoló is, szóval Stilesnak adiós, de kifelé menet még hasznossá teszi magát, s lenyúlja egy dolgozó beléptetőkártyáját. Alfa és bétája még mindig a katakombákban bolyongnak, de egyelőre egy fura rezgést leszámítva semmit se találtak. Illetve Újfiú végre a szavakat, amelyekkel körülírhatja Scottnak, mennyire nagyon sajnálja azt a múltkori kínos esetet, amikor majdnem egészen komolyan taccsra vágta. Farkasfiú mostanra megbocsátó hangulatba került, bár kissé hiányolja a bocsánatkérés konkrét elhangzását, ilyesfélét Liam elvi okokból nem mond, inkább Scott életének megmentésével törlesztene. Ezzel végre-valahára rendeződni látszik a falkaviszály, s végre fókuszálhatunk a küldetésre. Újfiú ugyanis felfedezi az Uroboroszt a falon, amelyet Farkasfiú elteker, így feltárul egy titkos ajtó.

9.jpg

A titkos ajtó túlfelén pedig Vadászapu csőre töltött puskája fogadja őket, no meg a Vadásznagypapi személye jelentette üröm az örömben. Vadászapu magyarázza a bizonyítványt, Vadásznagypapi bizony a gevadani szörny-féle folklór szakértője, bizonyítékként elővezetik a freskót is, amin a szörny a Pokolkutyával küzd, akivel annyi bennük a közös, hogy civilben egyikük sincs tisztában a természetfeletti identitásával. Itt Farkasfiú jelentkezik szólásra, a damnatio memoriae okán, úgy tűnik, a Szakik mielőbb változtatni kívánnak a gevadani fenevad eme állapotán, s tudomására óhajtják hozni a szörny énjét. Erre Vadászék rögtön riadót fújnának, hiszen egy kibontakozóban lévő mészárlást kéne megfékezni asap, ami a freskó eddig takarásban lévő részén látható érzékletesen lefestve. Scott el is sápad rendesen, mikor leesik neki, hogy rájuk vár eme sors.

11a.jpg

A három kalandor eközben már a Sivatagi Farkas búvóhelyén lopakodik, sőt rá is lelnek a széken gubbasztó, megkötözött Állatdokira, aki kétségbeesett tekintettel próbál vészjelzést leadni. Braeden kapcsol először, ám így is túl későn, az ellenük forduló Theo ugyanis könnyedén leszereli, majd golyót ereszt Maliába is. A kutya meg a szalonna tipikus esete, ugye. Sztrádasrác aztán előadja azért a világfájdalmat, hogy mennyire nehezére esik (megint) az áruló szerepébe kényszerülnie, de hát ez van, ha egyszer annyira kellettek neki azok a kék karmok, amiket a bevonuló Sivatagi Farkas nyújt át neki a szolgálataiért cserébe. Theo elégedetten el, kezdődhet a móka prérifarkas-módra.

13.jpg

Vadászék eközben immár Kisinassal mókáznak, az afganisztáni előéletéről meg a tűzzel való viszonyáról faggatják, s közben a Pokolkutya illusztrációját dugják az orra elé, összeáll-e a kép? Addig nem, amíg Vadásznagypapi egy lángszórót nem tol Kisinas szemébe, miközben Vadászapu lefogja a klienst, s annak szeme narancssárgán felizzik, sőt ragadozófogai is előbukkannak. Parrish hüledezik, egyrészt mert végre kiderült, hogy micsoda, másrészt meg mert Vadásznagypapi szemrebbenés nélkül kiégette volna a szemét, üdv Vadászéknál!

14.jpg

A Visszhangos házban Menőcsaj éppen zuhanyozik, eközben szellemi síkon Meredith biztatja, hogy törje szét az üveget és segítsen már Malián, akit teljesen harcképtelenné tett az anyja, s már megölni készül. Állatdoki lép közbe, mikor emlékezteti a vérszomjas anyát, hogy teliholdkor ajánlatos a lánya életére törnie, mert csak így szerezheti vissza tőle azokat a képességeit, amelyeket a születésekor elvett tőle. Közben végre-valahára Lydiából is kitör a hőn áhított sikoly, amitől a valóságban is magához tér, Malia meg újult erőre kapva száll szembe a Sivatagi Farkassal.

8.jpg

Egy izgalmas montázsban láthatjuk, ahogy Lydia kikaratézza magát egészen az Eichen udvarába, ahol az ápolók együttes erővel lesokkolják, így nem mondhatja el a Scottfalkának, hogy mind ki fognak nyiffanni. A prérifarkas csetepatét pedig az Állatdoki mögött a falat átütő Fenevad megjelenése zavarja meg. A szörny székestül vinné Állatdokit, akit Maliának kell kimentenie, majd Braedennel együtt kereket oldanak a helyszínről, a gevadani szörny pedig elégedetten elvonul zsákmányával, a székkel.

16.jpg

17.jpg

Sztrádasrác is elégedetten érkezik főhadiszállására, ahol a kis kimérák egy újabb zsákmánnyal, azaz fogollyal várják mesterüket: Vakalfával! Bár mikor legutóbb láttuk, Farkasfiú a szeme világával engedte útjára, időközben ismét vak lett, s emiatt persze Scottra pipa, ki másra, ugye. Azaz: leghőbb vágya, hogy újra lásson kikaparhassa Farkasfiú mindkét (!) szemét, cserébe Theo viheti a titkot, hogy hogyan veheti el a fenevad erejét. Áll az alku! Az utolsó snitteken Farkasfiú és Állatdoki könnyes találkozását, valamint a Scottfalka mínusz egy fő reunionját látjuk, akik nem mást, mint a -1 fő kiszabadítását tervezik a Visszhangos házból, Lydia, jövünk!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása