Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 2X05 – Kolumbiai drogkartellből a brazil szappanoperába

2017. április 19. 11:00 - Bruti

A készhelyzet második évada, immáron a félidejéhez érkezett, és úgy néz ki, hogy csak most lendül bele igazán. Mi ugyan eddig is jól szórakoztunk, de ez az epizód (különös tekintettel a második jelenetre) megmutatta, hogy is kell az improvizációt mesterien használni. Tényleg csak kapkodtuk a fejünket.

1_12.jpg

A mai műsor témája a „Veszély”. Hogy Hajós milyen balhékba keveredett, alkohol hatása alatt, arról már nem először hallhatunk vicces történeteket, de most azt is megtudhatjuk, hogy verték meg bolgár matrózok egy balkáni nyaralás alatt. Ezt követően érkezett az első vendég, aki nem szerepelt még eddig a műsorban, sőt nem is itthon él, hanem Izraelben. Ő nem más, mint Steiner Kristóf, volt tévés, író, közéleti személyiség. Bár jól hangzik, hogy csak kizárólag a Készhelyzet kedvéért jött haza, de ezt még Hajós sem gondolja komolyan, így inkább áttér a ruházatára. Ami feltűnő, hogy Kristóf derékig érő haja fel van tűzve a fejére, kapott egy öltönyt, propeller nyakkendőt, diplomata táskát, szóval afféle szürke kis könyvelő külsőt. Ő is hasonlókra számít a jelenetben, de hamar kiderül, hogy nagyobbat nem is tévedhetne.

2_11.jpg

Hajós beküldi a színpadra, ahol már várja két fegyveres őr, és maga Don Escobar, a drogbáró. A motozás után kiderül, hogy dr. White-nak hívják, és Kristóf hiába próbál rámenni a könyvelő figurára, be kell látnia, nem azért van itt, hogy számokkal bíbelődjön. Ő a droglabor embere, neki kell bemutatni az új drogot. Az első dolga, hogy eltávolíttasson egy medvebőrt, mert őt spirituálisan zavarják ezek a dolgok és ezt ajánlja Don Escobarnak is, hisz ettől jobban fog menni a biznisz is. A főnök megkérdi, hogy miért van itt, amire azt a választ kapja, hogy dr White-nak van egy terve. A terv az, hogy leállnak a drogokkal és nyitnak a dzsungelben egy bungalót, ahol aztán belecsempészik az új szuperdrogot a vendégek italába. A doktornak nem is marad más dolga, mint, hogy összevegyészkedje az új cuccot. Na, abba aztán van a dohánylevéltől a vérig, minden, majd mikor kész, vegyész úr berendel két latin csajt és együtt próbálják ki a hatását. Kell neki néhány perc, hogy beüssön, de utána beindul a zene meg a salsa. Gyakorlatilag ezzel vége is a jelenetnek, mert jön a műsorvezető és véget vet a féktelen bulizásnak. Bár csattanót megint nem sikerült összehozni, de Kristóf kiválóan feltalálta magát és még történet híján is működött a sztori.

3_12.jpg

A következő vendég, nem más, mint Spitzer Gyöngyi, avagy Soma Mamagésa. No, őt egyáltalán nem kell félteni, ha improvizációról van szó, ezt már a nézők is megtapasztalhatták az előző évadban, hisz akkor fergetegesen hozta a csalfa háziasszony szerepét. Hogy ma mi lesz, ez még nem derül ki a ruházatából, mert egy afféle kisestélyibe öltöztették, tűsarkúval és vállkendővel. Hajós nem is tétlenkedik, elindítja a jelenetet.

4_12.jpg

Amit itt Soma művel, az valami elképesztően vicces: egy ravatalozóba érkezünk, aminek a közepén egy koporsóban ott fekszik az elhunyt. Soma még be se ér a színpadra máris bőg, mint egy igazi özvegy, majd zseniális monológot nyom arról, hogy mit tehetett volna az elhunyt önmagáért, hogy halálát megelőzze. Mindezt olyan természetességgel és humorral, hogy a közönség nem győzi jutalmazni. Ekkor jelenik meg egy másik nő, akiről kiderült, hogy az elhunyt felesége, akitől Emanuela de la Tortura azaz Soma elszerette a férjét. Emanuela olyan szépen leoltja az asszonyt, hogy az csak a levegőt kapkodja. Először a súlyára tér ki, majd a lógó mellére, és lapos fenekére. Szenzációs! A Grund színészének tulajdonképpen alig kell megszólalnia. Azért az kiderül, hogy a férj úgy hunyt el, hogy Emanuela adott neki valami szerelmi italt, amitől jobb lesz a teljesítménye, de sajnos az ember ráivott a cuccra. Sűrű átkozódás után lelép a feleség és érkezik a fia.

5_12.jpg

Kiderül, hogy Emanuela már vele is összeszűrte a levet, és ráhajtottak a vagyonra. De Soma szerint sajnos pont a végrendelettel van a baj, mert a „dagadt büdös kurvára” hagyott mindent a férj. Ez nem jó hír, de nincs idejük új tervre, mert érkezik az elhunyt másik gyermeke is, a vak Rosalia. Ő azzal vádolja Emanuelát, hogy meggyalázta a végrendeletet, ami elvileg az apjánál van. Egyből keresni kezdik az új írást, amikor érkezik a temetkezési vállalkozó is és szeretné benyújtani a számlát Emanuela-nak. Persze az elzavarja a francba, mondván, hogy kisemmizték, és amúgy is a család fizet. Szó szót követ, és kergetőznek még kicsit a koporsó körül, mikor érkezik a műsorvezető és véget vet az évad eddig legjobban sikerült jelenetének. Soma egyszerűen sziporkázott, innen is gratulálunk neki. Ezt nehéz lesz felülmúlni, de jövő héten Badár Sándor azért megpróbálja. 

6_11.jpg

 

Címkék: Készhelyzet
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása