Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x17 – Inugami

2017. április 06. 09:00 - Kapitánylány

„A bosszút az indulat hajtja, míg a megtorlást az igazságérzet.” - Samuel Johnson

Kihalt híd környéke, szamuráj, szamuráj kard, egy szertartás, ezzel kezdődik ez a rész.

Nick Eve-t várja, hogy jelentsen az eseményekről, Eve rezzenéstelen arccal közli, hogy lefeküdt Rachel-lel (nem tudta, hogy intim viszonyban vannak), így szerzett meg infókat. Renard valóban nem tudta, mire készül a Fekete Karom, de most már benne van, a szervezet így akar bejutni a kormányba, magasabb helyekre. Eve egy kicsit Adalind ellen is hangolja Nick-et, ha visszatér a nő ereje, akkor könnyen előbújhat a régi énje is, fel kellene erre készülnie a férfinak, majd ezzel a végszóval távozik is.

01.jpg

Johnson házaspárnak esti programja van, fiúkat, Brian-t egyedül hagyják otthon. Barátja, Roger csörög oda, beszélni szeretne a haverjával, de Brian nem akar vele csevegni. Anyuka megy le a fiához, kérleli, hogy hívja vissza Roger-t, Brian megígéri, így hamarabb szabadul az anyjától. Persze nem veszi fel a kapcsolatot a haverjával, hanem inkább a konyhába távozik, közben láthatjuk, hogy az ablak előtt egy csuklyás ember jelenik meg. A bejárati ajtón Roger kezd el dörömbölni, egész nap próbált Brian-nel beszélni, de a fiú most is lekoptatja. Elvonul a szobájába, ahol az asztalon egy origami kutyát talál. Ijedten néz körbe, amikor is rátámad egy keveréklény és elvonszolja magával a rész elején látott híd alá. Brian nyakig elásva tér magához, könyörög az életéért, de a féllény a karddal lesújt rá.

02-1.jpg

02-2.jpg

Nick a farkaslakba siet, elmeséli mindazt, amit Eve-től tudott meg, beleértve az Adalind esetre is, vajon mennyi idejük van még a visszaváltozásig? Rosalee nem színlel tovább, hiszen Adalind-nak lett volna ideje elmondania az igazságot, szóval már régóta újra van ereje. Elmeséli mikor történt, így Monroe meg tudja, hogy Tony járt a fűszerüzletben. A nő azt javasolja Nick-nek, hogy ne mondja el Adalind-nak, amit most meg tudott, a boszorkányszörnynek kell kitárulkoznia, hogy megmaradjon a bizalom.

Rachel és Renard végre egy jó menetet zavarnak le, a férfi kicsit értetlen, amikor a múltkori esetet emlegeti fel a nő, de hamar túl lépnek rajta. Rachel a következő teendőjüket akarja megbeszélni, ideje lenne a századosnak családot alapítania, a nő majd ezt is elintézi.

03.jpg

Nick visszacsavarja a botot a lepelbe, majd visszahelyezi a rejtekhelyre. Adalind ébred fel párja hiányára, aki azt hazudja, hogy inni kelt fel. Az ágyba visszatérve a nő fontosat akar mondani Nick-nek, de csak annyit közöl, hogy újra dolgozni szeretne a régi munkahelyén, ha Kelly-t is magával viheti. Nick beleegyezik, majd nyugovóra is térnek.

Wu éjszakája nem túl nyugodt, felriad az álmából, majd képzelegni kezd, a fürdőszobájának ajtaját kinyitva egy erdőben találja magát, gyorsan futni is kezd. Reggel Wu fejfájásra ébred, riadtan indul el a fürdőszoba felé, ami persze nem egy őserdőre nyílik. Wu immáron nyugodtan végzi el a reggeli rituáléját, miközben látjuk, hogy az ágya melletti szőnyegen levél maradékok vannak.

04.jpg

Nick a Monroe házaspárnak felvázolja az alagutat, jó lenne ha ők feltérképeznék addig, amíg Adalind távol van, nem akarja már a nőt beavatni jobban a részletekbe. Rosalee és Monroe vállalják, jó lenne tudni hova vezet az alagút.

Az őrsön fáradtan érkezik meg, nem aludt jó a tudattól, hogy egy boszorkányszörny alszik mellette. Nick ezen kívül elújságolja Hank-nek, hogy Renard szövetkezett a Fekete Karommal. Wu jelentkezik be, találtak egy levágott fejet test nélkül. A helyszínen gyorsan szétnéznek, majd megállapítják, hogy lehet egy eltűnt személy lesz.

05.jpg

Harrison Berman fogadja Adalind-ot, nem látja semmi akadályát az azonnali munkakezdéséhez, ha a nő rendelkezik az erejével. Míg a főnök fojtókígyóvá változik át, addig Adalind pedig boszorkányszörnyé, Kelly mosolyogva nézi ezt végig.

Wu talált egy lehetséges eltűnt személyt, akire illik a leírás, irány elbeszélgetni a szülőkkel. Az alagsor átvizsgálása során a házaspár elmeséli, hogy Roger-t és Brian-t nem régiben ítélték el gondatlanságból elkövetett emberölés miatt (5 év felfüggesztett). Hármasban italoztak, amikor is előkerült egy töltött fegyver, ami elsült és a barátjuk meghalt. Brian ezt nem tudta azóta se feldolgozni, nem beszélget már a barátaival, folyton csak otthon ül. Nick ekkor közli, hogy Brian-t megölték, nem vettek észre dulakodás nyomait? Apuka csak a földön heverő telefont találta meg, Nick így veszi észre az origami figurát, Dennis Johnson rögtön Jin Akagi-t vádolja meg, a meghalt fiú apját. Jin a tárgyalóteremben halálosan megfenyegette a fiúkat. Hank telefonja csörren meg, kint tudjuk meg, hogy találtak egy fej nélküli testet.

06-1.jpg

06-2.jpg

Rosalee és Monroe az alagutat térképezik fel, azt a részt, ami a vízzáró ajtó mögött van. Persze lent az alagút több irányba ágazik el, útközben csontvázat is találnak. Rosalee-nak ekkor megy el a kedve, el is indulnak visszafele, de már nem jutnak ki, mert Adalind pont akkor ér haza. Kénytelenek meghúzni magukat, amíg Nick hazaér. Eve érkezik meg korábban, figyelmeztetni jött Adalind-ot, hogy a Fekete Karom be akarja szervezni, értékes tag egy boszorkányszörny. Adalind persze tagad (nem nyerte vissza az erejét), de Eve nem hisz neki, jobb ha tart tőle, meglakol, ha árt Nick-nek, majd távozik is.

07-1.jpg

07-2.jpg

Nick és Hank kivonul az új helyszínre, egy szertartásra gyanakodnak az állva eltemetett test és levágott fej miatt. Teri Johnson hívja fel őket, a férje Jin Akagi házához ment bosszút esküdve. Dennis rátöri Akagi feleségére az ajtót, őrjöngve keresi Jin-t, de helyette egy keveréklény támad rá. A nyomozópáros már csak az eszméletlen Dennis-re találnak rá, az Akagi házaspár teljesen fel van háborodva, le kell tartóztatniuk a férfit! Nick a házaspár tegnap esti alibijére kérdez rá, Jin nem érti miért, ügyvédet akar hívni, a nyomozó jó ötletnek tartja, mivel Brian-t meggyilkolták.

08.jpg

A kihallgatóban Hank megkéri Dennis-t, hogy emlékezzen vissza mi támadott rá, a férfi egy fehér szőrű kék szemű maszkos embert ír le, de lehet csak teljesen meg van zavarodva. Jin az ügyvédével, Takeshi Himura-val érkezik meg, nem tesznek feljelentést Dennis ellen. Alibivel is tudnak szolgálni, az Akagi házaspár egy jótékonysági rendezvényen volt, tanúk is vannak rá. Nick rákérdez, hogy más is volt-e a házban amikor Dennis rájuk tört, de Jin nemet int, majd távozik az ügyvéddel együtt. Párosunk megbeszéli, hogy az indíték meg van, csak nem tudják kinek áll szándékában azt végrehajtani, ideje kihallgatni Roger-t.

09.jpg

Roger és anyukája ül immáron a kihallgatóban, Nick arra kéri a fiút, hogy meséljen arról az estéről, amikor meghalt a barátjuk. Részleteket is megtudunk, Kuma ellopta apukája kardját, amit Roger akart überelni az anyukája fegyverével. Brian a dobozból kivéve kibiztosította a fegyvert, és utána véletlenül elsütötte. Hank ekkor félbeszakítja, két lövés volt, el kell mesélnie miért lőttek újra. Roger kéri az anyját, hagy mesélje le a teljes igazságot, de a nő szerint úgy se hinnének nekik. A nyomozók bátorítják, sokat segíthet Brian gyilkosának megtalálásában. A fiú ekkor elmondja a teljes igazságot: az első lövés után Kuma átváltozott, és Brian ettől úgy megriadt, hogy leejtette a fegyvert ami megint Kuma felé sült el. Ezt senkinek se mondták el, mivel úgy be voltak állva, hogy biztos képzelődtek, bár Roger teljesen meg van győződve arról, hogy valós amit látott. A fiúk immáron kint megbeszélik, hogy magánemberként kell Akagi apukával beszélni.

10.jpg

Nick és Hank jelenik meg az Akagi háznál, közlik, hogy Roger és Brian látta, hogy Kuma a halála előtt átváltozott, tudják, hogy ők keverékek, Nick pedig egy Grimm. A házaspár átváltozik, Madoka Akagi megijed, hogy meg akarja ölni őket Nick, de Hank megnyugtatja, ők nem támadnak, ha nincs rá indokuk. Becsörtetnek a házba, Nick a falon lógó kardokra kérdez rá, mivel Brian-t egy ilyennel fejezték le. A házaspár összenéz, egy Inugami (szellemkutya, őrző) a tettes, aki az Akagi családot védi, megtorolja az igazságtalanságot, ami őket éri. Jin nem tud olyanról, hogy nekik lenne, de Madoka-nak eszébe jut, hogy az apja egyszer megmentett egy embert (ezért az hűséget fogadott), ez az ember pedig az ügyvéd, Himura. Hank megkéri Madoka-t, hogy hívja fel az ügyvédet, de a nő nem éri el, lehet már Roger-ért ment. A fiúk elindulnak, Jin is velük tart, hátha képes lesz megállítani Himura-t.

11.jpg

A Voorhees házhoz későn érnek ki, anyuka mellett az őrködő rendőrt is leütve találják, Roger már nincs ott. A fiúk mentőt hívnak, majd indulnak a hídhoz, reménykedve, hogy ott lesz Himura. Inugami befejezi az ásást, kezdetét veheti a rituálé. A helyszín közelében szétválnak, Jin éppen időben ér oda, megpróbálja feloldozni az eskü alól Himura-t, de az nem hallgat rá, le akar súlytani a karddal. Jin a penge elé veti magát, szerencsére nem esik baja, épp a torka előtt áll meg a penge. Himura arrébb löki, Roger felé indul el, Nick épp csak megakadályozza a lefejezést. Inugami és Grimm küzd egymással, de végül Hank állítja meg szellemkutyát a fegyverével. Jin Roger-hez rohan kiásni, a fiú esküszik, hogy baleset volt Kuma halála, Jin hisz neki. Nick SMS-t kap, Rosalee és Monroe segítséget kér.

12-1.jpg

12-2.jpg

Renard érkezik haza, Rachel már várta, meglepetése van számára, Diana-t hozta magával. A kislány örömében lila szemre vált, örömteli félcsalád egyesítés, ölelés és boldogság! (Ajjaj!)

Címkék: grimm
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2017.04.06. 21:46:38

Milyen nagy már Diana!
Köszi a lényképeket és a hogyvoltot! :-) Jól néznek ki ezek a fehér kutyók :-)
süti beállítások módosítása