Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x12 - Love Handles

2017. március 30. 11:00 - Szencsike

A múlt rész végi kis csókunk most Lucifer lakásán folytatódik, nem aprózzák el a fiatalok, mennek is az ágyba heves csókcsata közepette. Chloe szó szerint a szarvánál fogva irányíthatja Lucifert, ugyanis a fején két ördögszarv bújt elő. A szex és az ördögi coming out egyszerre lesz letudva… Vagy legalábbis jó lenne, ha mindez megtörténne, ugyanis se csókok, se vetkőzés, se szarvak nincsenek, Chloe mindezt csak álmodta. Mellette Mézi eszegeti a popcornt, meghallotta Chloe sikolyát, de látta, hogy csak mocskos dolgokról álmodik a lakótárs, hát maradt mozizni. Haladásként értékeli, hogy legalább álmában kefél, mert a valóságban biztos nem történik meg, amíg ilyen karót nyelt marad. Chloe visszafekszik, és csak reméli, hogy ezúttal minden más lesz.

1.png

Doktor Lindánál Lucifer is megfogadja ugyanezt, megpróbálja bemagyarázni, leginkább saját magának, hogy csak a nyomozó számára volt nagy ügy a csók, hisz elbájoló személyisége nagy hatást gyakorolt rá, fel kell dolgozni az érzelmeket. Hiába mondott el minden rosszat magáról, Chloe mégis megcsókolta őt, számára ez a leghihetetlenebb. Hisz eddig immunis volt a trükkjeire, most meg… Most meg lehet, hogy mégsem! Talán már Chloéra is hatással van a csábereje. Dokinénin látszik, hogy ő nem teljesen ezt gondolja, lehet Chloe maga döntött így, de Lucifer szokás szerint a saját szája íze szerint értelmezi a helyzetet, már ötlete is van, mi legyen. Lucifer és Chloe első talija egy zavart köszönéssel indul, majd Luci kipróbálja a mire vágyik trükköt Chloén, de semmi, még mindig nem hat rá. Jó, hát akkor menjenek tovább a gyilkosság helyszínére, de Chloe még rácsap egyet Lucifer fenekére. Luci nem érti mi volt ez, Chloe csak Mézi tanácsát követte, de ez a magyarázkodás még számára is kezd kínos lenni, jobb lenne, ha mennének végre. A helyszín egy koliszoba, egy 19 éves elsős egyetemista srác, Rick halt meg. Mérgezésben, nem alkoholmérgezésben, mint ahogy egy bulis egyetemistától elvárná az ember, hanem igazi méreg okozta a halálát. Ella meg is mutatja a jeleket, Lucifer elsüt néhány gyenge poént, Chloe hangosan röhögcsél rajta, hát drágám, látszik, hogy még az út elején jársz, hogy kihúzd a karódat. Ella viszont teljes pánikban van, a cucc óriási károkat okozott, ez nem lesz sima ügy. Körbekérdez ő is, hátha volt máshol ilyen mérgezéses ügy.

2.png

Az első tanúnk Rick szobatársa lesz, ő azt hitte csak alszik a srác a buli után, nem is zargatta. Mindenki kedvelte, nem voltak balhéi sem, jó gyerek volt. Egyik utolsó közös mókájuk Johnny Kane volt, egy híres színész jött a koliba, autogramot is osztott. És úgy látszik Johnny visszatért, igaz egy hatalmas kést szorongat és a halott srácról kérdez. Valami férfi azt mondta neki, hogyha nem vagdossa össze az arcát, akkor megöli Ricket. Nos, Johnny nem tette meg, így a srác meghalt. A rendőrségen már nézik is az e-mailben elküldött fenyegető videót: egy álarcos, orvosnak tűnő férfi egy laborban ülve mondja a szövegét. Johnny híres, imádja a közönség és a szakma is, de részt kell venni egy kísérletben. Vagdossa össze az arcát, ha nem teszi, akkor Rick, az egyetemista meghal. Ha megteszi, amit kér, Rick megkapja az ellenszert, 24 órája van dönteni. Hű, bakker, ez a tag Fűrészt játszik. Johnny először viccnek hitte, állandóan ez járt a fejében, lecsekkolta Ricket is, létező diák a Malibu State egyetemen, ám hiába szemezett a késsel, képtelen volt megtenni, amit az álarcos kért tőle. Lucifer neki ad igazat, a tag csak istent akar játszani, beteg elme az ilyen. Igaz, az is elég furcsa, ha valaki irracionális vonzalmat érez, lásd Chloe, így Lucifer miután ezt végiggondolta, lelép a kihallgatóból. Chloe kénytelen túllépni ezen, így Johnny és Rick kapcsolatára kérdez rá, de Johnny nem ismerte a srácot.

3.png

Lucifer kint Anyut hívja, vicces, Anyu pont bent van a kapitányságon és pont látja, ahogy kinyomja a hívást, mert valami ügyféllel beszél. Őt nem lehet ilyen könnyen lerázni, odasétál hozzájuk, az ügyfelet elküldi, majd számon kéri Anyust, hogy mit tett Chloe fejével, hogy megcsókolta őt.  Anyus ráharap az infóra, de ez most nem az ő műve volt, talán Lucifer személyes varázsa segített, de miért ilyen feldúlt emiatt? Szegény ördög amiatt aggódik, hogy mindez lehet nem igazi. Ugyan, bízzon jobban magában, és meglátja, hogy működni fog a dolog Chloéval. Jön egy kínos találkozás, Dan érkezik, Anyus lelép, de a szemeivel még felfalja Dant, ő pedig kimérten közli Lucival, hogy Chloe várja őt. Luci és Chloe egy könyvtárba megy, idáig tudták visszakövetni az e-mail forrását. Lucifer kifejezetten unalmasnak találja a könyvtárakat, két polc között egy fiatal pár csókolózik, Chloe ismét utalgat, talán Lucifer csinálta már könyvtárban? Válasz igen lesz, de az sokkal idegesítőbb, ahogy Chloe viselkedik, neki kellene a melóra koncentrálni, nem Lucifernek. Szegény Chloe is rájön, hogy ezzel a lazaságával nem megy semmire, jobb lesz, ha nem erőlteti tovább a témát. Közben meghallanak egy hangos női sikolyt, egy félreeső szobában egy fiatal srác nézett pornót és játszott magával, Chloe gyorsan hozzávág egy doboznyi zsepit, mielőtt felemelné a kezét. A kikérdezés előtt még kezet most, az ő e-mail címéről küldték Johnnynak a fenyegető üzit. A srác imádja a színészt, de üzenni neki már nem merne, és ezt a címet csak pornónézésre használja. Az üzenetet biztos, hogy nem ő küldte, tanársegédként dolgozik,  a kérdéses időpontban épp órát tartott, nem írhatott üzenetet. A fiókjába belépve azonban ott van az üzenet, vagyis feltörték a címét. Sőt, van még egy elküldött üzenet, ez még szinte friss, egy órája küldhették csak. Megnyitják, a csatolmányban ott egy videó, ezúttal Dr. Gwendolyn Scott-nak szól, híres sebész, szintén legyen része a kísérletének. Roncsolja szét a kezét, ami ugye a legfontosabb munkaeszköze. Ha nem teszi meg, egy bizonyos Ashley Corbett, másodéves Malibu State-re járó egyetemista meghal. Kap 24 órát, ha megteszi, a lány megkapja az ellenszert. Vagyis ez nem Johnny Kane ügye, és meg kell találni Ashley-t.

4.png

Luci és Chloe egy partin keresik Ashley-t, mielőtt bemennének a koleszba, Luci még figyelmezteti Chloét, hogy túlöltözött lesz a huszonévesekhez, de Chloe megoldja, leveszi a dzsekijét, kibontja a haját, így csapzott-csábosan eléri, hogy Luci egy pillanatig szóhoz se jusson. A pillanat után gyorsan Chloe kezébe nyom egy poharat, egyetemi buliba mennének vagy mifene, e nélkül kilógnának a tömegből. Bent Luci már látja is az alkoholmámorban bulizó srácokban Amerika jövendő vezetőit, szép pillanatok ezek. Chloe ragaszkodik a "semmi buli, csak a munka" elvhez, Ashley lehet már beteg. Ő egy kissé kapatos srácot kérdez meg elsőként, de a dögös jelzőn kívül más hasznos infót nem tud meg Ashleyről. Lucit azonnal körbeveszik a bájos csajok, de csak akkor adják ki neki Ashely-t, ha megtesz nekik valamit. Lássuk Dant, ő már a doktornővel van, aki elég komoly válságba került az üzenet miatt. Egész életét az emberek gyógyításának szentelte, de most a keze és egy lány élete között kell döntenie. Dan próbálja biztatni, az első áldozat vérét már elemzik, meglesz az ellenszérum. De ahhoz meg kell találni a lányt, és mi van, ha nem lesz meg? A doktornő elég pesszimista, ám Dan szerint a legjobb emberek keresik a lányt. Na, a legjobb emberek egyikét épp leitatják a kiscsajok, Luci embereset böffent az adag után, de most már kéri Ashely-t. Chloéval közben egy srác próbál flörtölni, és mikor a van barátod kérdés hangzik el, Chloe pont meglátja Lucifert, ahogy az emeletre tart az egyik csajszi társaságában. Barátja biztos nincs neki. Fent Luci a csajokkal lelkizik, mi is a szerelem kérdést boncolgatják. Betoppan Chloe, alaposan megmossa Luci fejét, emberélet forog kockán, ő meg itt szórakozik?! A csajok azonnal tudják ki Chloe, tényleg csinos, ahogy mondta! Ez a bók jólesik, Luci meg tényleg dolgozott, megvan Ashley, épp rá vár, mert a fürdőszobában van már elég régóta. Chloe benyit, a lány még egész elfogadható állapotban van, csak az orra vérzik, de az folyamatosan.

5.png

Nézzük Doktor Lindát, Anyu látogatta őt meg, kissé lefitymálóan méri végig Dokinéni irodáját, de tanácsot kérni érkezett. Van néhány kellemetlen infója a fiának, ami szembefordíthatja az Atyjával is, és tekintve Anyus kapcsolatát Lucival, nem biztos, hogy hinne neki. Dokinéni biztos nem fog átadni semmilyen üzenetet, tiszteli Anyusban a teremtés istennőjét, de a lojalitása Luciferhez, a betegéhez köti. Anyus ügyesen játssza a szerepét, még Chloe neve is majdnem elhangzik, vagy legalábbis az, hogy neki Chl… egy bizonyos személyről kellene Luciferrel tárgyalni, erre még Dokinéni is felkapja a fejét. Dokinéni még így sem szeretne közvetítő lenni, erre nem ő a legalkalmasabb. Anyu mindebből azt szűri le, hogy kell találni egy kellően ostoba személyt, aki vállalja a hírnökséget. Dokinéni pont nem ezt javasolná, Anyus megköszöni, már jelöltje is van, és távozik. Dokinéni legalább már érti, hogy Lucifer kitől örökölte a rosszul értelmezés képességét. Nézzük Dant, Ashley megvan, ez a jó hír, de az ellenszérum nem használ nála, mert ő egy másik mérget kapott. A doktornő összezuhant a hírre, kimegy vízért, Dan közben telefonon kér jelentést Ashleyről, a doktornő pedig a konyhában bekapcsolja a konyhamalacot, Dan időben kapcsol és kéri, hogy ne tegye, de a doktornő bedugja a megsemmisítő közé a kezét. Később, Chloe és Luci is megérkeztek, a doktornőt már ellátták, a tönkretett kezéről készítettek egy fényképet, amit elküldtek a zsarolónak, így remélhetőleg a doktornő áldozata nem volt hiábavaló. Lucifer szerint lett volna választása, ő nem egyezkedett volna a zsarolóval. Chloe persze mérges rá, el is hívja négyszemközt beszélgetni, ne keverje bele a saját érzelmeit, minden nyomozást pártatlanul kell levezetni. Luci végiggondolja a szavait, igaza lehet. Közben érkezett egy futár, a doktornőnek hozott csomagot, a zsaroló állta a szavát, elküldte az ellenszérumot.

6.png

Másnap Ella újabb nyomot talált, van egy ismeretlen mérgezésben meghalt férfi Chicagóban, ki is rakja a képét a falra. A reptéren találták meg a holttestét, hasonló anyag okozta a halálát, mint az első áldozatnak. De mintha rálocsolták volna, csak kevés anyag került rá, mégis meghalt. Ez egy speciális dizájner méreg, egy-egy alkotóelem tér el, így az ellenszérumot is egyedien kell megtervezni. Ella elismeri a méreg kiagyalójának a tehetségét, de pont ettől lesz igazán félelmetes. Dan nézegeti a halott fotóját, és elindul a fejében a vezérhangya. Keresgél az akták között, majd kirak a falra egy másik fényképet, egy egészséges férfiről. A halottat az anyajegyéről ismerte fel, az egészséges és a halott pali nem más, mint Andy Kleinberg. A stewardess-gyilkosság ügyben egy elveszett csomag is szerepel, lehet Andy lopta el, és most lám, halott. A kórházban Ashley már sokkal jobban van, nem ismerte az első áldozatot, így elmeséli mi történt vele mielőtt beteg lett. Egyik progija edzés lett volna, de a karja miatt nem 100%-os, influenzaoltást kapott és fájt neki, így kihagyta. Ez egy nyom, egy egyetemi eü. kocsiban kapta ő és egy másik diák az oltásokat. Vagyis íy fertőzték meg. A kapitányságon Dan egy bizonyos Jason Carlisle professzorhoz jutott el. A Malibui Egyetem tanára volt, de egy csúnya eset miatt kirúgták, erről mutat egy videót: autóbalesete volt, amiben ő ki tudott menekülni a kocsiból, de egy diákja a kocsiban ragadt. A diák is megmenekült volna, ha Carlisle kihúzza őt onnan, de nem tette, hanem az aktatáskáját mentette és jó messzire szaladt. A kocsi felrobbant, a diák meghalt. A táskában egy kutatási anyag volt, amin már 4 éve dolgozott. Az eset után nem csak az egyetemről kellett távoznia, de még a felesége is elhagyta és szembe kellett néznie a totális megszégyenüléssel. Vagyis bizonyítani akarja, hogy vajon más is döntene ugyanígy, ahogy ő: élete munkája, vagy más ember élete. A színész az arcából él, az orvos a kezeiből, a prof. önigazolást keres. Minden áldozat okkal került kiválasztásra, a házkutatás már lezajlott nála, vannak még jelöltjei. Meg kell találni valahogy, de Luci tud jobbat, oda kell rúgni, ahol a legjobban fáj, ez pedig az egója: ha az megsérül, tuti lépni fog valamit. Ismeri a fajtáját, az Atyja is ilyen. Chloénak eszébe jut valami, egy pocskondiázó mailt küld neki, még Luci maszkos kritikáját is belerakja. Dan próbálja lebeszélni, nem kéne egy sorozatgyilkost sértegetni, de Chloe megnyomta a küldés gombot. Dan hiába károg, másodperceken belül megjön a válasz e-mail, videochaten beszélhetnek tovább.

A prof. ragaszkodik az elméletéhez, jól döntött, hogy a kutatást mentette és más is így tenne. Folytatni akarja a kísérletét, de a doktornő csak azért tette meg, amit kért, mert a zsaruk figyelték őt, de ezúttal ő maga fogja ellenőrizni a kísérletet. A laborjában két ágyhoz szíjazott fiatalember fekszik, egyikük egy ártatlan diák, ő kapta a mérget, a másikuk egy híres atléta, az egyik lábát egy guillotine alá rakta. Ha az atléta levágja a lábát, a diák megmenekül, erre a döntésre van 60 perc. A prof. kiemeli, hogy ez az ellenszer a többihez hasonlóan egyedi, nincs értelme bajlódniuk vele, sőt, a recept csak és kizárólag az ő fejében létezik. Bontja az adást, Chloe még tárgyalna, Lucifer kelletlenül ugyan, de elismeri, hogy sikerült megsérteni ezt az egót. Anyus megtalálta a maga balekját, egy kocsmában találkozik Mézivel, neki kéne lennie a rossz hír hozójának. Mézi nem vesz részt a mesterkedéseiben, el is küldi a fenébe Anyust és elegánsan távozna. Viszont Anyus elmondja, hogy Chloét Isten teremtette, nem úgy, mint általában minden embert, hanem célzottan küldte őt Lucifer útjába. Mézi szakad a röhögéstől, pont az uncsi Chloe lenne a része a nagy tervnek, ugyan már… Anyus elmondja a teljes sztorit, hogy 35 éve Ámenka ebben a kocsmában beszélgetett Penny Deckerrel és áldotta meg őt, így születhetett meg Chloe, aki most Lucifer társa lenne. Mézi poénra veszi, lehet Ámenka Chloe apukája?! Jót röhög a saját viccein, de Anyus figyelmezteti, hogy inkább használja az eszét, mert ez tényleg fontos.

Az őrsön teljes a tanácstalanság, a prof. gyakorlatilag eltűnt, a laborja bárhol lehet.  Chloe aggódik, két élet is veszélyben van, Luci biztos benne, hogy megmenti őket. Talán Ella jobb híreket hoz, Kleinberg halálát nem a méreg okozta, hanem fojtogatás, a mérgezésbe is belehalt volna, de a fojtás előbb volt. A halál pontos idejét meghatározva sikerült lekövetni Kleinberg mobiljának a jeleit, a helyszín megvan, a chicagoi reptér, a biztonsági kamerás felvételen a prof. is feltűnik. De ez a múlt, hogy most hol van, nem tudni. Chloe észrevesz valamit a felvételen, jobban megnézve a képeket egy belépőkártyát látnak, rajta egy címerrel. De a profot egyik hivatalos labor sem foglalkoztatná, akkor hol van? A Malibui Egyetemről rúgták ki, ide biztos nem térne vissza, de a nagy rivális Pasadena Egyetem felvette őt. Luci és Chloe el is mennek a PE egyik felújítás alatt lévő laborjába, és talált, ott a prof, ott a két tesztalany, de a prof. laborja be van zárva, csak az üvegen keresztül tudnak kommunikálni. A prof. még örül is, hogy megérkeztek, mert bevonhatja őket is a kísérletbe. Egy fiola rejti a méreg ellenszerét, de csak akkor adja át, ha ők nem jönnek be. Széttör egy mérges gázt tartalmazó fiolát, ha Chloéék bejönnek, akkor a gáz őket öli meg. A prof. gyorsan gázmaszkot vesz, majd lelép. Chloe persze be akar menni, de Lucifer lebeszéli róla. Ő meg tudja szerezni az ellenszert a srácoknak, Chloe menjen szépen a prof. után.

Chloe és a prof. egy hosszú kergetőzésbe kezdenek az utcán, azalatt Lucifer elkezdi vagdosni magát. Minél közelebb van hozzá Chloe, annál sérülékenyebb, most Chloénak jó messzire kell kerülnie, hogy Lucifer ne fulladjon meg a gáztól. Közben kint Chloénak sikerül a földre taszítania a profot, aki jól oldalba is vágja őt, és tovább tud menekülni. Közben Luci is türelmetlen, még mindig vérzik, még mindig túl közel van hozzá. A megmérgezett srác közben már produkálja is az első tünetet, az orrvérzést, jobb lesz sietni. Kint a prof. egy zsákutcába fut, Chloe elkapta, ez jó, és az is, hogy elég messze vannak Lucifertől, aki már nem vérzik, vagyis be tud menni a gázzal teli levegőjű laborba, amit jól le is tüdőz, imádja, és kihozza a srácokat. Kint a prof. előhúz egy kést, és még mindig ragaszkodik a véleményéhez, nem volt más választása, mikor menekülnie kellett a balesetkor, azt akarta, hogy az emberek is megértsék ezt. Chloe is hamarosan rá fog jönni, hogy nem volt más választása, majd szépen elvágja a nyakát és holtan esik össze. Chloe visszatért a labor épületéhez, mindkét srác jól van. Lucifer is jól van, Chloe egy nagy öleléssel hálálja meg a segítségét, jó csapatot alkotnak. Lucifer és Chloe is most kezdik elhinni, hogy valóban elindult kettejük között valami.

Úgy látszik Mézi meggondolta magát, Anyuval a kocsmában várják Lucifert, aki jókedvűen érkezik a megbeszélt találkára. A két nő elég komor, de Lucifer vidámsága töretlen, Chloe és ő hivatalosan is egy pár, igaz még alig hiszi ő is, hogy ez megtörténhet, de elképesztően erősnek érzi magát. Jöhet bármilyen rossz hír, ezek után simán megbirkózik vele. Mézi látja Luciferen, hogy most igazán boldog, így szó nélkül fogja Lucit és vonszolni kezdi kifelé, tárgytalanná vált minden. Anyus persze ragaszkodik, hogy mondják el neki, így a két nő elkezd veszekedni, Lucifer vigyorogva figyeli őket. A kocsmának van egy tablófala, a régi vendégek fotói vannak kitűzve rá. Lucifer figyelme a fal felé terelődik, mialatt Anyusék kiosztják egymást. A falon ugyanis ott egy kép két ismerős alakról. Ámenka és a fiatal Penny anyu ücsörög egy asztalnál, Luci rá is kérdez, hogy mit jelent ez a kép.  Abbahagyják a veszekedést, Anyus próbálja megértetni vele, hogy kereste a legmegfelelőbb alkalmat, hogy elmondja ezt, de ilyen nincs. Mézi próbálja megállítani, de Anyus már végigmondja, amit akar. Jobb ezen túlesni, Chloét az Atyja küldte Lucifer útjába, szándékosan találkoztak. Lucifer öröme egy pillanat alatt tűnik el, végig flashbackeli az összes fontos pillanatát Chloéval, de ezek szerint minden mosoly, minden kedvesség, minden mondat, minden érzelem hazugság? Anyus próbálná vigasztalni, de Lucifer zaklatottan elrohan, Chloéhoz megy, azonnal beszélniük kell. Mikor megtalálja, dühösen ordítani kezd vele, hogy biztos hazudott, tudta, hogy ez az egész egy nagy kamu, de a nézőkkel együtt ő is csak a lány hátát látja. Mikor Chloe megfordul, egy csurom véres zsepit szorongat, az orrvérzése nem akar elállni. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása