Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x15 – An Old Friend Calls

2017. március 23. 11:00 - A_Rézi

Klaus egy régi fadobozt vesz elő a széfjéből, ami tele van levelekkel. Gonosz tesó áldozatai írták őket a szeretteiknek, mielőtt meghaltak – avagy egy sorozatgyilkos trófeái… Klaus biztosra veszi, hogy mivel a kötelék megszakadt, az ellenségei el fognak jönni érte. Freya szerint öccse túlságosan paranoiás, és Elijah is megerősíti, hogy Aya és Aurora összes holmiját elégették, nincs több fehértölgy. Klaus azonban nem hisz ebben – hát, akkor ideje beszélni a terapeutájával… Amint kiteszi a lábát, Freya rákérdez, hogy tényleg nem maradt-e egyetlen szilánk sem, de ami azt illeti, az öltönyös is kételkedik.

vlcsnap-2017-03-19-17h16m44s248.png

Cami a Szent Annában edz. Dühösen püföli a boxzsákot, Vincent alig bírja tartani. A harag oka egyszerű: Aurora. A régens azt hitte, Klaus elintézte az őrült exét. Lehet, mindenesetre nem ölte meg, ergo Cami előbb-utóbb meg fogja szívni. Mihelyt lehet, Aurora megkeresi és kinyírja, mert Klaus nem ment vissza hozzá. A lány egyre jobban belelovallja magát, kis híján leszakítja a zsákot. Vincent felteszi a nagy kérdést: az-e a baj, hogy Aurora jönni fog, vagy az, hogy az ősi valamilyen okból nem ölte meg? Cami nem felel, a boszi pedig nem forszírozza. Klaus annál inkább, hiszen beszélniük kell – szigorúan professzionális keretek között. Lehet róla szó?

vlcsnap-2017-03-19-17h19m29s119.png

Kol a padláson ébred, Davina vagy három napig őrizte az álmát. Hja, az újjászületés jó sok energiát vesz el. Legszívesebben megcsókolná a lányt, csakhogy a napfény megakadályozza – és nem kellene leégetni a templomot, nemde? Davinát sokkolja, hogy szerelme vámpírként tért vissza, mert hallott sztorikat az ősvámpír Kolról, aki egy mániákus pszichopata volt. Hát igen, de akkor még nem ismerte Davinát… érte megéri jónak lenni. Úgy fest, a kis boszinak ennyi elég, mert ő maga megy oda Kolhoz, és csókolja meg. Amúgy pedig nem ártana egy napfény-gyűrű sem, mert itt az ideje találkozni a famíliával – mire Davina bevallja: esélyes, hogy Klaus holtan akarja látni…

vlcsnap-2017-03-19-17h20m43s75.png

Marcel lakásán oltári nagy buli volt előző este. Mindenki részegen heverészik, Josh-t is beleértve, hiszen meg kellett ünnepelni a szabadulást Klaustól. Hát, a Strix háza táján nem volt buli – ők még mindig kötődnek Elijah-hoz. Josh nem érti, miért kell velük foglalkozni, hiszen az egész tagság kamu volt, ideje lenne eltűnniük! Ekkor mintegy vezényszóra két Strixes állít be azzal a problémával, hogy három felsőbb szintű tagnak nyoma veszett – és utalgatni kezdenek arra, hogy Marcelt talán nem is érdekli annyira a társaság gondja-baja… A főni viszont fel sem veszi a sértést, abszolút segítőkészen áll a témához.

vlcsnap-2017-03-19-17h23m31s231.png

Hayley egy listát nézeget (amin mellesleg az a három név is szerepel, amiket Marcel látogatói említettek), amikor Elijah megzavarja. Anyuci csak Hope-ot jött megetetni, és már megy is vissza a mocsárba. Jack halála miatt a Félholdasoknak szükségük van az alfájukra. Az öltönyös észrevesz egy sérülést a homlokán, amire Hayley kamuzik egy elég átlátszót. Szóba kerül Klaus paranoiája is, de úgy fest, a lány az egyetlen, aki nem talál benne semmi kivetnivalót: amint nyugi van, és végre levegőhöz jutnának, valaki mindig holtan végzi.

vlcsnap-2017-03-19-17h24m29s52.png

Klaus egy ital mellett bevallja Caminek, hogy utálja a tehetetlenséget. Mesél arról az időszakról, amikor Mikael még üldözte őket, de egyszercsak felszívódott – egy boszi sem akadt rá, az ősi pedig úgy érezte, hogy minden sarkon ott van és őt figyeli. Mígnem egy nap Klaus maga is eltűnt, nyom nélkül. Ő lett a mumus a sötétben. Még Elijah sem tudta, merre jár, mert a bátyját is elidegenítette magától. Cami szerint nem akarhat újra az az ember lenni… Hát, nem! Csakhogy most több a vesztenivalója. A lány közli, hogy nem lehet többé a terapeutája, mire Klaus azt hiszi, a vámpírság miatt, de nem: megvannak a saját problémái, elsődlegesen Aurora, akit az ősi életben hagyott. Klaus azzal védekezik, hogy az őrült ex éppen Cami miatt nem halt gyors halált, hanem szenved az örökkévalóságig. A lány viszont már megbékélt azzal, ami, szerinte Klaus inkább azért aggódik, amit Aurora tőle lopott el.

vlcsnap-2017-03-19-17h27m45s222.png

Hazafele tartva gonosz ősi ismerős arcot vél felfedezni a tömegben – ráadásul a latin fickó még rá is mosolyog. Klaus persze azonnal felismeri, noha csak egy pillanatra látta a pasast: ő Gaspar Cortez, egy XVII. századi hadúr-család legifjabb tagja. A família keresztbe tett Klausnak, mire ő kinyírta Gaspar apját és öt tesóját. A fickó egy senki volt, mígnem vámpírrá vált csak azért, hogy levadássza őt. Ravasz, és igézetet használva másokkal végezteti el a piszkos munkát… Ezek szerint a paranoiásnak igaza lett: Cortez egy limuzinból száll ki, és legalább négy, szárazra szívott csajt hagy maga után, akiket a sofőr „gondjaira bíz”, aki aztán mindent és mindenkit lelocsol benzinnel, és magukra gyújtja a kocsit…

vlcsnap-2017-03-19-17h29m26s218.png

Végszóra Davina is megérkezik a házba – Klaus rögtön ki is töltené rajta a haragját, de Kol közbelép. Hja, a kis boszi nem egyedül jött! A család nem hisz a szemének, pedig tényleg a kisöcsi tért vissza a halálból. Davina be is vallja, hogy a kötelék megtörésekor keletkezett energiát a szerelme feltámasztásához használta fel. Klaus arca egy talány, de végül magához öleli a tesót; Elijah szellemes megjegyzést tesz, és Freya is bemutatkozik. Kol Rebekah után érdeklődik, de gonosz tesó kitér azzal, hogy ez családi ügy, mintahogy a jelenlegi problémák is, amiket most szigorúan családi körben kellene megtárgyalni, szóval Davinának kívül tágasabb! A lány nem sértődik meg, inkább távozik, Kol pedig megígéri, hogy ki fogja engesztelni: kapjon elő egy csinos ruhát, mert este táncolni mennek…

vlcsnap-2017-03-19-17h30m48s219.png

Elijah a Saint-Jamesben zongorázik, és már itallal is kiszolgálta magát, amikor Marcel befut. Segítség kellene: biztosra kell tudniuk, hogy nincs több fehértölgy! A főni szerint ez most másodlagos ügy, mert a Strixesek az eltűnt társaikat keresik – és ha ő most más feladatot adna nekik, az lehet, hogy káros lenne az egészségére. Az öltönyös egyetért, és azt javasolja, hogy mielőbb vigye el nekik a tettes fejét, különben a Strix porig égeti a várost.

Vincent a Szent Annában fekvenyom, amikor üzenetet hoznak neki – miszerint menjen a Rousseau’sba. Se aláírás, se magyarázat, a régens érthető módon kételkedik. A postásból viszont nem tud kihúzni semmi bővebbet, mert a fickó előhúz egy kést, és nyakon szúrja magát. Pillanatok alatt elvérzik a padlón. Megigézték. Lehet tippelni, hogy ki volt az!

vlcsnap-2017-03-19-17h33m02s53.png

Kol a trófea-leveleket olvasgatja. Elijah azon élcelődik, hogy az öcskös éppen időben jött, hogy segíthessen feltakarítani Klaus mocskát – ugye mennyivel jobb volt halottnak lenni? Klausról persze lepereg a megjegyzés, inkább átnyújt Kolnak egy pohár vért, aki bár köszönettel elfogadja, közli, hogy vértasak is jó lett volna, ugyanis próbál leszokni a friss vérről. Na ja, nő van a dologban! Ettől függetlenül az öcsinek már van is ötlete, hogyan találhatják meg Klaus ellenségeit – már, ha Freya hajlandó új trükköt tanulni, és, ha nem gáz, hogy elégeti a leveleket.

vlcsnap-2017-03-19-17h35m47s183.png

A Rousseau’sban mintha megállt volna az élet, mindenki csendben van, alig mozdul – Vincent értetlenül néz körül, amikor belép. A bárpultnál falatozó Cortez közli, hogy jobban szeret csendben enni, mert az segít a gondolkodásban. Vincentnek annyira nem jött be, amit az ismeretlen vámpír a hírvivővel tett, és már alig várja, hogy megleckéztethesse, de úgy fest, ezt el kell napolni. Cortez nem kispályás: ha a régens nem teszi azt, amit mond, vérfürdő lesz a kocsmában, ráadásul a megigézett emberek egymást fogják kinyírni. Szóval, lépjen kapcsolatba a bosziősökkel, mert keres valamit, és azok biztosan tudják, merre találja…

vlcsnap-2017-03-19-17h37m13s224.png

Marcel még mindig a Strixesek után kutat, ezért megkéri Josh-t, hogy kérjen egy szívességet Davinától, merthogy őt most nem igazán kedveli. Hogy a szívesség tulajdon-képpen neki, vagy a Strixnek kell, az már kissé bonyolult. Josh a maga ironikus módján azért oda-odamondogat a főninek, és kezdi azt hinni, hogy beépülésről szó sincs – Marcel már nyakig benne van ebben a bandában. Hja, a Strixtől csak a halál szabadít meg, nem lehet csak úgy lelépni.

Davina segít a keresőbűbájjal, de csak Josh kedvéért, aki persze rögtön észreveszi a szekrényre kikészített csini rucit, és a randira tereli a szót. Hja, randi lesz, feltéve, ha a pasi eljön! D most döbbent rá, milyen könnyen elfelejtette, hogy Kol egy Mikaelson, egy ősi. És ahogy figyelte a családja körében, látszott, hogy mennyire passzol hozzájuk. Josh egy életbölcsességgel próbálkozik vigasztalásul: nem az számít, hogy Kol micsoda, hanem hogy kicsoda. A boszi megcsinálja a bűbájt: a jó hír az, hogy megvannak az eltűntek, a rossz pedig, hogy mind halottak.

vlcsnap-2017-03-19-17h38m23s187.png

Mikaelsonéknál is varázslás folyik: a levelek hamvai, összekeverve Klaus vérével, plusz egy térkép, és máris kiderül, merre vannak az ellenségek. Freya olvassa az igézetet, mire a térképre hullatott vércseppek helyet foglalnak a világ különböző részein. Csak egy ellenség van New Orleansban – tehát jelenleg „csak” egy egyszemélyes hadsereg miatt kell aggódni.

Cami érkezik a Rousseau’sba, mert megtalálta az üzenetet és a hullát az edzőteremben. Szólongatja a csapost, de se kép, se hang. Cortez rögtön tudja, hogy vámpírral van dolga – akit ugyan meg nem igézhet, ellenben rá tud venni az együttműködésre ártatlan emberek fenyegetésével. Vincent magához tér a révületből és rögvest a lányt védi, majd közli Cortezzel, hogy az ősök nem beszélnek a fehértölgyről. Cami veszi a lapot, és leadja a drótot Klausnak smsben. Az üzenet el is megy, Cortez viszont lefüleli, és nyomban kiüti a lányt. Vincent az újabb próbálkozás után azt mondja, hogy Aurora elrejtette a fehértölgyet, de az ősök nem mondják meg, hova. A vámpír már annak is örül, hogy egyáltalán létezik a töltény, és arra „bíztatja” a régenst, hogy kérdezze meg újra, és ne fogadjon el nemleges választ!

vlcsnap-2017-03-19-18h53m57s217.png

Elijah és Marcel egy félreeső sikátorban találkoznak, egy kuka mellett, amiben az eltűnt Strixesek hullái vannak. A főni szerint megkínozták őket, és farkasharapásokat is talált – ráadásul Jacksont egy saroknyira ölték meg… Mindketten ugyanarra gondolnak: Hayley. A Strix pedig a tettes fejét akarja. Elijah első körben parancsba adja a hullák elégetését, aztán megkeresi Hayley-t, aki éppen egy nőt kínoz, és nem nagyon zavartatja magát az öltönyös láttán – egy fejszével szívbaj nélkül lecsapja a Strixes fejét… Nem érti, Elijah miért védi őket – előhúzza a listát, amin, mint kiderül, azok szerepelnek, akik levadászták őt és Jacksont. Szemet szemért. Az öltönyös próbál racionális érveket felhozni: ez egy hadüzenet a Strix felé, amiből oltári nagy gebasz lehet, Anyuci gondoljon Hope-ra! Hayley a kislány említésén eléggé bepöccen, és azzal zárja le a vitát, hogy sajnálja a kényelmetlenséget, de ideje végre igazságot szolgáltatni.
vlcsnap-2017-03-19-17h45m38s190.png

Vincent olyan erősen próbálkozik, hogy Cortez legnagyobb bosszúságára elájul. Cami magához tér, és befut Klaus is, de az ellent ez nem igazán érdekli: vagy mindenki meghal a kocsmában, vagy kiderül, hol a fehértölgy – ő mindenképpen nyer. Az ősi hibrid viszont ennél azért dörzsöltebb: Gaspar mellkasába hajít egy karót, hogy kibillentse, majd villámgyorsan kitöri a gyilkosságra igézettek nyakát, hogy megakadályozza a mészárlást. Cami kétségbeesetten próbál segíteni az elesetteken, de már mindannyian halottak, úgyhogy a kisvámpír dühösen elrohan. Klaus egyedül marad Cortezzel, és egy széklábbal a padlóhoz szegezi…

vlcsnap-2017-03-19-17h47m09s54.png

Miután hazaküldte a vendégeket, talpra állítja a fickót, és kikérdezi a fehértölgyről. Hát, ami azt illeti, sokan gyűlölik Klaust, és a „rajongói klub” tagjai állandó kapcsolatban vannak, amit a technika fejlődése még jobban leegyszerűsített. Annyira, hogy már üzent is mindenkinek. Nem érdekli, hogy meghal, mert a többiek el fognak jönni az ősiért, és elpusztítanak mindent, amit szeret… A nagymonológ végén Klaus lecsapja Cortez fejét – odahaza Freya és Kol döbbenten veszik észre, hogy a térképen a vércseppek mozgásba lendültek, és New Orleans felé tartanak.

vlcsnap-2017-03-19-17h50m36s79.png

Kol megjegyzi, hogy bátyja lehetett volna kedvesebb is, vagy hagyhatott volna kevesebb túlélőt… Klaus, kissé erőltetetten azzal próbálkozik, hogy talán néhányan Elijah-ért jönnek – vérvonal-háború, meg minden. Csakhogy az öltönyösnek van egy serege, ami megvédi, Klausnak viszont csak ebben a szobában akadnak szimpatizánsai. De van megoldás: eltűnni. Egyszerűen felszívódni. Még ma este. És a család segíteni fog neki! Azzal Klaus átad egy zsákot…

Amiben Gaspar Cortez feje van. Marcel őt adja át a Strixnek, mint „tettest”. Szerencsére számukra nem ismeretlen a fickó, úgyhogy könnyen beveszik, hogy ő tűntette el a hiányzókat. Marcel még azt is hozzáteszi, hogy mielőtt sikerült volna levadászni, sajna még néhányan áldozatul estek (maga Elijah fejezte be Hayley listáját). Bár Cortez már elégette a hullákat, többé nem okoz gondot, mert megkapta a magáét. Ideje virrasztást tartani, de tudatosítani kell a társakban, hogy a harc csak most kezdődik: a világ minden részéről jönnek vámpírok, és a fehértölgyet keresik.

vlcsnap-2017-03-19-17h51m50s76.png

Kol és Freya előkészíti az eltűnést. Az öcskös megemlíti, hogy vagy száz évvel ezelőtt ők ketten találkoztak, és anno nem bírta felfogni, Freyára miért nem hat a sármja. Azt hitte, a lányokat szereti… :) Nővérke elmondja, hogy Rebekah betartotta az ígéretét, harcolt érte, csak közbeszólt az átok – szerencsére Davina nem adta fel. Igaz is, Kolnak valahol egészen máshol kellene lennie, úgyhogy leírja az igézetet, és már megy is…

Klaus bocsánatot kér Camitől, hogy már megint a dolgok közepébe csöppent. A lány viszont abszolút megérti, amit tett: háromnak meg kellett halnia, hogy harminc élhessen – látta már az ősit gyilkolni, nem rázta meg. Már nem az az lány. Klaus visszautal a reggeli beszélgetésükre: az ő érzései nem változtak csak azért, mert Camiből vámpír lett. A lány érzései viszont igen. Az a része, ami szerette Klaust, ami a megváltásában reménykedett, emberi volt. És meghalt. Ó, bakker!!! Az ősi szemlátomást nagyon megreccsen a vallomástól, de szó nélkül lelép.

vlcsnap-2017-03-19-18h05m48s10.png

Kol feltűnik a padláson. Davina a família után érdeklődik, de a fiú szerint meglesznek nélküle – most szívesebben van vele. Feltesz egy lemezt, ami elég szarul szól, de a boszi egy csettintéssel helyrehozza, úgyhogy mehet a tánc. A lány rákérdez az éhségre, de Kol biztosítja, hogy tudja irányítani – mert nem a varázslat teszi őt jobb emberré, hanem Davina. Remek! Csókolóznak, és lassan elkezdik kihámozni egymást a ruháikból. Ez elég gyorsan ment – mondjuk a jópár hónapnyi kínlódás után teljesen érthető, hogy rögvest egymásnak esik a gerlepár… <3

vlcsnap-2017-03-19-18h21m28s181.png

Hayley a lobogó tüzet figyeli a kandallóban, amikor Elijah átadja neki a vértől pettyes listát, amin immár az összes név át van húzva. A lány tűzre veti, aztán szerelmet vall az ősinek, hozzátéve, hogy Jack is tudta, de ennek ellenére szerette őt… Amikor ránéz, úgy érzi, megbántja a halott férjét, szóval az iránta való tiszteletből elengedi Elijah-t. Az öltönyös kutyául szenved, mégis azt mondja, hogy ez a helyes döntés – ő is próbálkozott vele, de neki nem sikerült…

vlcsnap-2017-03-19-18h08m15s195.png

Vincent rákérdez, hogy Cami miért mondta Klausnak azt, amit, amikor nem igaz. Hát persze, hogy Aurora miatt! Az ősi nem szívbajos, amikor gyilkolásról van szó, az exét mégsem tudta megölni. Aurora él, ki fog szabadulni, és el fog jönni érte – Cami pedig nem gondolkodhat azon, hogy vajon Klaus meg fogja-e védeni. Saját magát kell megvédenie, úgy, hogy s.k. öli meg azt a bolond nőt! Ámen. Miután lelép, Vincent látomást kap az ősöktől, és megtudja az utolsó fehértölgy helyét. És pontosan ott, ahol az ősök mondták, egy padlódeszka alatt, egy kis üveg sóban megtalálja az utolsó töltényt – és ezzel egy elég durva fegyver kerül a birtokába.

vlcsnap-2017-03-19-18h24m14s55.png

Itt a búcsú ideje. A bűbáj kész, ha egy boszi varázslattal keresi, akkor azt fogja kapni, hogy Klaus New Orleansban van. Hja, Kol ért a mágiához, no meg a bajkeveréshez! De Klaus hálás neki. Elijah azt tanácsolja, ne álljanak meg addig, míg teljes biztonságban nem lesznek. A többesszám pedig Hope-ot és Hayley-t jelenti. Klaus előre bocsátja: lehet, hogy jó ideig nem jönnek vissza, de Anyuci szerint megéri, és amúgy sincs miért (kiért) maradnia. Hát, Klausnak sem.

Davina békésen alszik, Kol mosolyogva figyeli, de hiányérzete van. A táskájából előkotort vértasak már üres… Baj lesz itt! Nem sokkal később, az utcán egy vadidegen áldozat nyakát szívja ki, de még ez sem elég. Többet akar. Derült égből egyszercsak Finn tűnik fel mögötte, eredeti testében, és fejcsóválva jegyzi meg, hogy Kol menthetetlen. Nincs önkontrollja... 

vlcsnap-2017-03-19-18h26m07s177.png

Hát, ebben a sorozatban tényleg senki sem dobja fel végleg a pacskert, vagy tűnik el végleg a színről???

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása