Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Készhelyzet 2X01 – Michelin csillag és a szado-mazo

2017. március 23. 09:00 - Bruti

Új évadjához érkezett a Készhelyzet, amit én magam kifejezetten vártam, mert remek szórakozás látni, ha amúgy tehetséges művészeket belelöknek egy sötét mély verembe, és elvárják tőlük, hogy szórakoztassanak bennünket.

1_9.jpg

Hál’ istennek a műsorvezető nem változott, Hajós András bár nem sziporkázik, de kisujjából hozza azt, amit hozni kell, és nem változott a csapat sem, hisz a Grund színház igen tehetséges, fiatal társulata alkotta jelenetekbe csöppen bele az aktuális „ismertember”. Nézzük az első szereplőt, aki nem más, mint Kovács Patrícia, aki számtalan színházi darabban és filmben csillogtatta már tehetségét, itt az ideje megtudni, mire megy szövegkönyv nélkül.

2_8.jpg

A műsor szerkezete annyiban változott az előző évadhoz képest, hogy az elején már a sminkben meglátogatja Hajós az áldozatait és picit beszélget velük, mielőtt kezdődik az éles bevetés. Kiderül, hogy a Kovács nyilván részt vett már hasonlóban, hisz a főiskolán is előkerülnek az efféle gyakorlatok. Ráadásul a színésznő szerint egész jól ment neki az improvizáció. A műsor mai tematikája az „Érzékek” és Hajós egy rövid stand-uppal dobja fel a közönséget. Megtudjuk, hogy vargányafüst nincs és neki a jó kaja, a sok kaja, ráadásul imádja a kajakómát, ami szerinte része az étkezésnek. Ebben mondjuk teljesen egyet kell, hogy értsek.

Érkezik az első művészünk, akit séfnek öltöztettek, csodás sapkával és fekete-fehér kockás nacival. Hajós betolja a fénybe, ami már zökkenőmentesen halat, hiszen az első évad óta sikerült azt az egy lépcsőfokot eltüntetni, ami eléggé megnehezítette a sötétben bóklászást.

3_9.jpg
A jelenet: A séfünkhöz odalép egy kuktája, hogy itt a michelin zsűri és végre megkaphatják az áhított csillagot. Patrícia hirtelen azt se tudja, hogy mit főztek, de próbál képbe kerülni. Mint kiderül rizses húst készítettek, ami nem egy michelin csillag mágnes, de ezen ne akadjunk fenn, meg azon se, hogy a michelin zsűri sem szokta felfedi magát. Mondjuk inkább, hogy ezek egy alternatív valóságból jöttek. A séf közli, hogy különleges háztáji csirkéből van a cucc, meg főt rizsből, ami nagyon tetszik a bizottságnak. Közben folyamatosan fogja a kuktája kezét, ami szemet szúr a látogatóknak. Viszont a zsűri női tagja el van ájulva a rizibizitől, állítólag húsz éve nem evett ilyet, de még szeretné, ha lenyűgöznék. Ekkor toppan be a séf férje, akinek sok szerepe nincs, de legalább mozgalmas a jelenet. A zsűri most a desszertet szeretné, így Patrícia lekapja az asztalon díszelgő fánkos tálat, és komoly poént enged le, miszerint egyenesen Vajna Tímea fánkreceptje szerint készült. Sajnos a kiváló fánkkészítő, azóta elhagyta az országot és rábízta a receptjeit. Aztán még jönnek a gyorsfagyasztott croissant-ok is, de itt már kibukik a két ellenőr. Ekkor toppan be egy tini csaj, és közli, hogy ma nem kaptak háztáji csirkét, hanem a kertben fogtak gyíkokat, de nem tudják, hogy kell elkészíteni. Amíg ezen rugózak, megjelenik egy rovar és rágcsálóirtó is, aki lefújja a helységet, mert állítólag elszaporodtak itt a patkányok. Már-már veszni látszik a csillag, mikor a férjen az az ötlete támad, hogy vesztegessék meg a két zsűritagot, ami láthatóan hatásos, mert két kézzel szedik az asztal tetejéről szétszórt pénzt. Ekkor érkezik Hajós és lecsengeti a jelenetet.

4_9.jpg

Következő vendég Anger Zsolt, aki már előre fél Hajósék agymenésétől, de láthatóan kíváncsi. Meg is kapja a magáét, mert talpig bőrben és lakkban egy szado-mazo jelenet főhőseként keveredik a színpadra, ráadásul egy csinos bőrszerkós csaj is hozzá van bilincselve. Miután Anger felfogta, hogy ebből jól nem jöhet ki, elindul a jelenet. A csaj kicsit idegesen közli vele, hogy nagyon rossz ötlet volt lenyeletni vele a bilincskulcsot, most miatta tiszta ciki helyzetbe kerülnek. Egy kórházban találják magukat, ahol az ügyeletes nem akarja elhinni, hogy minden héten előkerül egy hülye sztado-mazo páros. Amíg kiderül, hogy a csaj lenyelte a bilincs kulcsát és azt kéne előkotorni valahogy, Anger leveszi a maszkot, és meglepő fordulat áll be, hisz az ügyeletes a legmélyebb tiszteletbe vált és köszönti a főorvos urat.

5_9.jpg

Kiderül, hogy emberünk itt dolgozik, szóval különösen gáz a helyzet, de a segítőkész kollégája mindent megtesz, hogy megoldják a problémát. Először egy nagy mágnessel próbálják kiszedni a csajból a kulcsot, majd érkezik egy új beteg, Etelka, aki szintén felismeri a főorvos urat, és a segítségét kéri. Nagyon ver a szíve, de az állítólag jó. Sőt, addig jó, amíg ver! Majd Anger bevonja Etelkát is kulcsvadászatba. Az a terv, hogy a partnere fenekébe felvezetnek egy csövet, Etelka meg vezényszóra kipumpálná belőle a kulcsot. Már éppen kezdenék, mikor megjelenik Danika, a főorvos fia, aki el is kapja a kipumpált kulcsot és kiszabadítja az apját. Közben valahogy ö bilincselődik össze a csajjal, de, hogy mi lett volna a folytatás, azt örök homály fedi, mivel Hajós jön, és jó érzékkel lefújja a jelenetet.
A színpad mögött aztán Anger bevallja, hogy rém nehéz műfaj ez, kemény percei voltak, de alapvetően élvezte a dolgot. Jövő héten folytatjuk.

6_8.jpg

7_3.jpg

 

Címkék: Készhelyzet
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása