Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x08 - The Upside Down (Évadzáró)

2017. március 22. 11:00 - Ancsinszka

A labor embereit ezúttal nem tudta kijátszani Hopper és Joyce, így külön kihallgató szobába kerülnek. Brenner megpróbálja rávenni Will anyját, hogy árulkodjon egy kicsit Elevenről, de az asszony a szokásos idegbeteg arckifejezéssel elküldi Brennert a picsába. Hoppert kevésbé belátóan kérdezik ki, és sokkolóval motiválják válaszadásra. Hoppert viszont hiába verték bilincsbe, és készülnek neki injekciós tűvel túladagolni a Seduxent, a seriff megfenyegeti őket, hogy inkább ne baszakodjanak vele, mert ő az a régi típusú, keményfejű, Piszkos Harry féle karakter, és mindenki jobban jár, ha sk. megkeresheti a fiút. Közben Nancyék is elindultak Hörgő Morgó vadászatra, és Kevin McCallister módjára, de kicsit talán brutálisabb módszerekkel, előkészítik Byersék házát a mohó jószág fogadására. Jonathan szögekkel díszíti ki a baseball ütőt, Nancy fellocsolja benzinnel a szőnyeget, kihelyezik a medvecsapdákat, szóval már csak egy tarantula fog kelleni, meg pár festékes bödön.

vlcsnap-2017-03-13-17h12m46s528.jpg

Hopper végül lepaktál Brennerrel, és ha a gyerekeknek nem lesz bántódása, úgy felfedi Eleven hollétét. Joyce nem érti miért engedték el őket, de Hopper lenyugtatja, és röviden felvázolja, hogy ha vissza akarja kapni Willt, akkor kuss van. Joyce-ékat beöltöztetik és beengedik a cuppogó bejáraton, Brennerék meg indulnak Elevenért. Brenner megnyugtatja aggódó kollégáit, hogy a seriffék úgyse találják meg Willt, illetve élve se jönnek vissza a másik oldalról, szóval nem kell parázni. Nancy és Jonathan egyeztetik haditervet, hogy egyikük se lépjen bele a medvecsapdába, csak az illetékes, majd megvágják a kezüket, mert a jószág a vérre jön elő. Egyelőre nem történik semmi, viszont a sebüket szépen bekötözik egymásnak. Ez minden hasonló jelenetben egyenesen vezet egy érzelmes csőrözéshez, de most minden várakozásunk ellenére sem történik meg, mert valaki dörömböl az ajtón. Ki más lenne, mint a hős amorózó Steve, aki varas képpel kanosszázik, mint IV. Henrik, VII. Gergely pápának, hogy engedjék be. Nancy kicsit vonakodva próbálja kitessékelni Steve-et, de a fiú meglátja a lány bekötözött vérző kezét, és egyből beront, majd belekezd Jonathan püfölésébe, mert ezt diktálja az érzelmileg túlfűtött deduktív logika. Megy az értetlenkedés, majd Nancy megunja és ráfogja a pisztolyt Steve-re, hogy rögtöni távozásra bírja.

vlcsnap-2017-03-13-17h29m40s182.jpg

Steve nem ért a szóból, és hirtelen felpörögnek az események, mert a lámpák őrületes villogásba kezdenek, jelezve Hörgő Morgó közeledtét, aki a következő pillanatban a plafonból annak rendje és módja szerint előmászik. Jonathanék gyorsan beszaladnak Will hálószobájába, hogy odacsalogassák a lényt, de a lámpák kialudnak, és mire kinyitják az ajtót csak a gazdátlan medvecsapda áll a folyosó közepén. Hopper és Joyce egyre közelebb kerülnek Will kuckójához. Hopper talál egy alien tojáshoz hasonló valamit, lakó nélkül, Joyce pedig megtalálja Will összetört kuckóját, és kiabálni kezdi fia nevét. A seriffnek meg közben folyton flachbackjei vannak a rákban meghalt kislányának utolsó perceiről. Közben Byerséknél Steve menekülőre fogja, és rohan a kocsijához, de kívülről látja, hogy megint villogni kezd az összes lámpa. A lény vissza is tér, de olyan sötét lesz hirtelen, hogy Jonathanék nem látják. Hörgő Morgó durván a padlóra löki a fiút, és Nancy hiába kapja telibe a flintával párszor a lényt, mintha meg se kottyanna neki. Szerencsére Steve tököt növeszt, és a Nancyre támadó lényt jól arcba tolja párszor a kiszegecselt baseball ütővel. Szerencsére jó irányba terelgeti a megingó jószágot, aki belelép a medvecsapdába, Jonathan rádobja az öngyújtót és már szépen is ég a padlószőnyeg Hörgő Morgóval együtt.

vlcsnap-2017-03-13-17h32m09s482.jpg

A lény földi maradványai egy az egyben felszívódnak, de a lámpák újra felgyulladnak, csak ezúttal Byersék inverz házában mászkáló Hopper és Joyce jelenlétére hívják fel a figyelmet. Jonathan valami überelhetetlen hetedik érzékből kifolyólag rájön, hogy az anyját jelzik a fények. Míg Lucas és Dustin kirámolják a csoki pudingot a konyhás néni titkos spájzából, addig Mike teszi a szépet és jót Elnek. A fiú elmagyarázza, hogy majd az ő családja befogadja a lányt, és lesznek szülei meg nővére. Eleven éles logikával rávilágít, hogy ezek szerint Mike lesz a bátyja, de a fiú hevesen ellenkezik, hogy na az már kicsit furcsa lenne, mert el akarja vinni a sulibuliba, és oda nem lánytestvérrel szokás érkezni. Mike egy igen kínos magyarázkodásba kezd, hogyan is szeretne kikerülni végre a barát-zónából, de mivel szorít az idő inkább nyom egy csókot Elevennek. Sajnos az érkező autó zaja kizökkenti a romantikus jelenetből hőseinket, és rögtön át is fordul elég parába a helyzet, mert nem Nancyék jöttek vissza, hanem bizony a laborosok érkeztek meg, nem valami diszkréten.

vlcsnap-2017-03-13-17h34m34s984.jpg

Szóval Hopper mégis beárulta a gyerekek igazi hollétét, akik már hozzászokva a készültségi állapothoz menekülni kezdenek, de sajnos a laborosok bekerítik őket. Persze hiába fogják rájuk elölről meg hátulról a flintát, Eleven már elő is veszi a csúnyán nézős, mentális kanálgörbítős támadó technikáját és kiégeti laborosok agyát, majd rögtön összeesik a túlterheléstől. Brenner ekkor ér a helyszínre, és a maradék emberei leszerelik a hiába pattogó srácokat. Brenner felrázza a lányt az ájulásból, és megígér neki minden szépet és jót, ha visszajön vele a laborba. Mielőtt még bármilyen döntést hozhatnának, a fények elkezdenek villogni, és a hullákból folyó vér szagára megjelenik Hörgő Morgó. A Military Police jól irányzott golyózáporral próbálja visszavonulásra ösztökélni a lényt, de mi már tudjuk, hogy ha elégetni sem sikerült, ez is maximum egy kis csiklandozással ér fel. A srácok felkapják Elevent és elszaladnak, de Brennernek nincs sok életösztöne, teljesen lefagy a látványtól, és a lény kihasználva a férfi bambaságát, rögtön ráugrik.

vlcsnap-2017-03-13-17h35m34s662.jpg

Közben Hopperék egyre bentebb haladnak a lény odújában, ahol mindenféle alien trutyi borítja a padlót és a falakat, és az itt-ott elterülő emberi holttesteket. A lámpával pásztáznak körbe, majd egyszer csak meglátják Willt, betapasztott szájjal. Hopper kihúzza a csernobili földigilisztaszerűséget Will szájából, majd odapörköl a még mozgó és visító féregnek. A suliban Mike-ék elbújnak az egyik tanteremben, de a laboros emberek nem tudják feltartóztatni a lényt, így az másodperceken belül beront az ajtón a srácokhoz. Lucas csúzlival próbálja leszerelni, de nyilván nem ér az egész semmit, majd egy nagyon lelassított felvételben látjuk, amint Lucas kifeszíti a csúzlit, a lény nyitja a száját, és placcs, a fiú pont bele talál a torka közepébe, Hörgő Morgó meg felkenődik a táblára. Van persze magyarázat, nyilván nem egy szuperkavics volt, hanem Eleven. A lány nagyon elszántan megy közelebb a táblának szorított, visító lényhez, majd könnyes szemmel búcsúzik Mike-tól, és egy hatalmas energia bombával szétporlasztja Hörgő Morgót, majd ő maga is eltűnik.

vlcsnap-2017-03-13-17h37m35s626.jpg

Hopper és Joyce kétségbeesetten próbálják újraéleszteni Willt, és szegény seriffnek meg közben folyton a lánya halálának pillanatai járnak az eszében, de addig püföli Will mellkasát, hogy a fiú egyszer csak magához tér. A kórházban ott van az egész bagázs, Mike a szüleivel, Lucasék, meg Nancy és Steve, és persze Hopper seriff is. Will már képes beszélni, úgyhogy Jonathan behívja Dustinékat, akik pont olyan vehemensen örülnek Willnek, mint mikor a Király visszatér végén Trufa, Pippin meg Samu viháncolnak Frodó ágyánál. Felváltva mesélik milyen kalandokban volt részük, valamint Elevenről is szót ejtenek. Jonathan és a mögötte álló Nancy is mosolyogva figyelik a jelenetet, de a lány elszontyolodva távozik a szobából, mert sajnos Barbbal már ő nem élheti át az újralátás örömét.

vlcsnap-2017-03-13-17h39m16s185.jpg

A seriff elhagyja a kórházat, de még egy bagót se tud elszívni rendesen, mert megáll mellette egy autó, és a kiszálló öltönyös-nyakkendős emberek kocsikázásra invitálják. Ugrunk az időben egy hónapot, karácsony van, Lucasék pedig megint Dungeons and Dragonst játszanak Wheeleréknél. Nagy az öröm, majd a játék végén Jonathan kocog le az alagsorba Willért, hogy hazavigye. Lucas és Dustin bohóckodnak, Mike pedig mélabúsan nézi Eleven régi kuckóját. Mielőtt Jonathan távozna, Nancy szalad le hozzá a lépcsőn, egy kis karácsonyi ajándékkal, majd ad egy puszit neki. Szépen nézegetnek egymásra, de látszólag szegény Jonathan a barát-zónában maradt. A kocsiban Will kibontja bátyja ajándékát, ami egy fényképezőgép. Nancy visszamegy a nappalijukba, ahol már várja a karácsonyfa melletti kanapén vidoran ücsörgő, Mark Darcy rénszarvasos pulcsiját viselő Steve. Az amorózó átkarolja barátnőjét, és mosolyogva nyugtázza, hogy Nancy odaadta Jonathannek az ajándékot.

vlcsnap-2017-03-13-17h41m03s891.jpg

Hopper benéz a munkahelyi karácsonyi vigyorpartira, de csak pár falatot pakol az uzsi dobozába, majd lelép. Az útja mégsem haza vezet, hanem az erdőbe, ahol egy ládaszerűségbe rejti el a kajás dobozt, meg pár gofrit. Byersék karácsonyi vacsorájával zárul a sorozat, mely idillikusan kezdődik a fa alá helyezett ajándékkal, meg a terített asztallal. Jonathan fotózgat, öccse meg azt találgatja vajon egy Atarit rejt-e a csomag a fa alatt, de még mielőtt elkezdhetnék a vacsorát, Will kimegy a mosdóba kézmosásra hivatkozva, amit még az anyja is kicsit furcsáll. Szóval Will mégsem úszta meg a természetfelettivel találkozást egy kis kényszerpihenővel, mert egy nyálkás, csupasz csigaszerű cuccot öklendezik fel, majd egy pillanatra azt halucinálja, hogy a mosdójuk a Hörgő Morgó-féle oldalára került át már megint. Will visszamegy az asztalhoz, hogy folytassák a meghitt vacsorát, majd a csevegésbe beúszik az opening minimál szinti zenéje, magunkra hagyva minket a gondolatainkkal és a miértekkel, amikre a válaszokat 2017 őszén várhatjuk.  

 Köszi a figyelmet!

Címkék: stranger things
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2017.03.22. 12:16:11

Kellemes meglepetés volt számomra a Steve-Jonathan-Nancy háromszög, hogy nem húzták meg a kiszámítható és romantikus lépést, hanem mégis együtt hagyták Steve-et Nancy-vel. Persze, Jonni fiút lehet sajnálni, de Steve már a korábbi részekben is mutatta, hogy valóban szereti a lányt, nem csak egy kósza numera, és itt a hatalmas töknövesztéssel ezt meg is mutatta.

Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből a második évadra.

enzo23 2017.03.22. 20:53:15

Hörgő
Morgó
Szédült napraforgó (miért mondják ráááááám)
Hörgő
Morgó
Szédült napraforgó (szegény kislááááány)

ja, köszi a hogyvoltozást :D
süti beállítások módosítása