Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hatalmas kis hazugságok 1x04 - Vihar előtti csend

2017. március 20. 11:00 - zsitta

b1.jpg

Ott tartunk, hogy csóri Madeline elég szomorú, hogy Abigail az apjához költözött, és Chloe hiába cukiskodik neki zene válogatásával, nem igazán bírja megvigasztalni. Ráadásul az sem segít a helyzeten, hogy Nathan (vagy inkább Bonnie) vacsorázni hívja exfeleségét és annak új férjét magukhoz, hogy a jövőben elkerülhessék a súrlódásokat, vagy mi. Ha valamiben Maddie és Nathan egyetértenek, akkor az az, hogy rohadtul nincsen kedvük egymás fejét nézni még kajálás közben is.

Később Celeste és M megdumálják, hogy másnap találkoznak egy megbeszélésen, ahol a polgármester is jelen lesz, mivel le akarja állíttatni az Avenue Q-t. Mivel Perry fültanúja a beszélgetésnek, és mert egy irányításmániás barom, elkezdi emiatt basztatni feleségét - még az „akarok egy harmadik gyereket” kártyát is beveti, nehogy a nőnek karrierje, vagy önálló véleménye lehessen. Ez igen, a férfiak mintapéldánya vagy, öcsém. Mondjuk ami azt illeti, szerintem Maddie estéje sem lehet jobb, amikor arra toppan haza, hogy a férje a kanapé tetején állva egy Elvis jelmezben énekel.

Ugrunk, Ed meglátogatja Bonniet a stúdiójában, és közli vele, hogy imádja az izzadó nőket (wtf), meg, hogy szerinte rajtuk múlik, hogy a vacsora ne valakinek a lefejezésével végződjön. Oké. Távozásakor még egy másik nőt is stíről a teremből, hoppá, Eddy.

b2.jpg

Másnap találkozik a három barátnő, Celeste ultra dögös ügyvédnőként toppan be, majd elindulnak egy megbeszélésre, ahol helyzet a következő: a polgármester egy arrogáns bunkó, Renata minden szar viccnek nem nevezhető megjegyzésén röhög, ezalatt C végig mosolyog. Amikor elmondja az álláspontját, a monológjával lealázza az összes nyomit, aki az előadás eltörlésére pályázik. Ezt követően M örömködik a kocsiban, Nicole Kidman meg nagyon jól alakítja a szerény, meghunyászkodó nőt, aki évek óta először dolgozik, nem akar már csak anya lenni, és nagyon hiányzik neki a munkája.

Jane azon gondolkodik, hogy vissza kellene költözniük kisfiával, erre még a roppant unszimpatikus tanárnő is újra behívatja, mert azt gyanítja, hogy a gyerek (megint?) bántotta Amabellát. A kissrác ezért egy gyerekpszichológusnál köt ki, ahol a hölgy megerősíti a fiatal anyukának, hogy a kölyök inkább empatikus és érzékeny, mint agresszív. Bár a hirtelen bevágás, ahol Ziggy fojtogat valakit, elég érdekes, de lehet, hogy csak képzelgés az egész.

b3.jpg

M bemegy a színházba, ahol már javában folyik a darab próbája. Közli a rendezővel, hogy minden fasza, aztán csőröznek egyet, majd még egyet. Miután felpofozza azt a szerencsétlen fickót, az is világossá válik számunkra, hogy bizony ezeknek viszonyuk volt, úgyhogy nem kifejezetten tiszta a szöszke feleség lelkiismerete sem. Ejha, mik fognak még itt kiderülni..

Ez a sorozat érdekes problémákat vet fel a női sorsok és szerepek alakulásával kapcsolatban egyébként. Egyrészt ott van Jane, aki nap mint nap egyedülálló anyukaként próbálja felnevelni a fiát; Celeste az, akivel elhiteti az agresszor férje, hogy nélküle semmit sem ér, és ezt testi és lelki fenyítéssel próbálja véghez vinni; Madeline-nek pedig végig kell néznie, hogy a lánya szívesebben van a bunkó exférjével és a tökéletes mostohájával, mint vele, aki segítség nélkül felnevelte. Már csak 3 hét van a végéig, kíváncsi vagyok.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2017.03.20. 11:29:38

kimaradt a hogyvoltból, hogy Perry egyik reggel újra fojtogatta Celestet, amikor a tudta nélkül ment egy találkozóra. Ez után a jelenet után pedig a párterapeutánál volt egyedül, ahol azért kicsit kamuzott arról, hogy miért nem működik a kommunikáció ő és a férje között (mert fél tőle). Sajnos nem volt világos előttem, hogy a fojtogatás miért történt.
+ Nathan egy barom, nem tudom, h ogy Bonnieval hogyan alkothatnak egy párt. Teljesen különbözőek.

zsitta 2017.03.23. 01:18:50

@RTB: basszus, totál igazad van, valamiért ezt sikerült kihagynom :/ viszont kösz, hogy aláírtad. Egyébként most hirtelen nem ugrott be ez a jelenet, de szerintem a fojtogatás miértje nem is olyan fontos, hiszen bármit mond vagy csinál, lehet az egy apró dolog is, bántja őt.. Talán pont ez a lényeg, hogy nincs különösebb oka. A Nathan - Bonnie párosításon én is gondolkoztam már, nem nagyon értem igazából, a csaj jó fejnek tűnik, a pasi viszont egy seggfej, szóval passzolom én is.

2017.03.23. 06:29:57

Nekem meg az nem tiszta, h a véleményét mindig és mindenkor felvállaló Madeline miért nem képes elmondani Nathannek, h mi a problémája vele (anno a közös gyereket, közös progikat leszarta, jelen házasságában viszont 100% részt vállal, akár még jógaórákat is vesz újfeleséggel, újcsimótát suliba viszi vele stb).
Abigail meg rém irritáló, de már kezdek hozzászokni, h szinte minden soriban van egy ilyen típusú kamasz hp.

RTB 2017.03.23. 13:56:42

@zsitta: azért fojtogatta, mert azt mondta neki, hogy megint lesz egy tárgyalás a polgármesterrel az előadás ügyében, ergó kezd visszatérni a hivatásához. Perry ezért ugrott neki. Viszont ez nem volt igaz, mert nem tárgyalásra ment, hanem a párterapeutához egyedül. Szóval tele van az életük hazugsággal.

RTB 2017.03.23. 13:59:52

@Biriksz_Krokiksz!: ennek két oka lehet
1: olyan személyiség, aki mások életét imádja rendbe tenni, a sajátja viszont romokban van. A mások életébe való beleszólással a saját tehetetlenségét kompenzálja
2: neki Nathan a nagy Ő, az első igazi szerelem és emiatt képtelen reálisan megítélni a faszi viselkedését.
Mindkettőre tudok példát mondani a saját ismeretségi körömből

2017.03.23. 15:42:01

@RTB: igen, az 5. rész megnézése után az 1-es pontodra gondoltam én is, köszi :)
süti beállítások módosítása