Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x10 - Quid Pro Ho

2017. március 15. 11:00 - Szencsike

A mai epizódban folytatjuk John Decker ügyét, korábban elkapták a Börtönigazgatót, aki megölette őt, most pedig jön az Igazgató bírósági tárgyalása. Előbb ugorjunk vissza az előző epizód zárásához, Anyu épp fel akarja robbantani Chloét. Ő ugye keresgél a táskájában a kocsijánál, Anyus pedig ádáz mosollyal az arcán készül megnyomni a gombot. Chloe közben int a parkolóőrnek, az őrnél volt a kocsikulcsa, így a robbantós pillanat elmúlt Anyu számára. Ámenka is megjelenik, nem ölheti meg Chloét! De igen, megteszi, mert Lucifer miatta nem akar hazatérni! Ha nincs Chloe, nincs probléma, ilyen egyszerű számára a képlet. Ámenka hiába tiltakozik, Anyus fél kézzel felemeli, ne próbáljon ellenszegülni neki! Közben Chloénak meghozták a kocsiját, Anyusnak ez így tiszta munka lesz. Ámenka szerencsére képes vele megérteni, hogyha Chloe meghal, Lucifer addig nem nyugszik, míg ki nem deríti mi történt, és ha rájön, hogy ő volt, lesz nemulass! Ne felejtse, hogy még Urielt is megölte, mert fenyegette Chloét. Anyu belenyugszik, hogy most nem tud robbantgatni, Ámenka meg átveszi a detonátort. Anyu következő feladata az lesz, hogy rávegye Lucifert, önként mondjon le Chloéról.

1.png

Doktor Linda kér beszámolót az esti randiról. Mint terapeutájának kötelessége kielemezni az estét, hisz ez fontos Lucifernek, de Ördögünk hímez-hámoz az estéről, így tiszta sor számára, hogy megijedt a nagy beismerés után és el sem ment. És csak saját magának hazudik, hisz látszik, hogy megviselte őt a megfutamodás. Lucifer ezek után Chloéhoz megy magyarázkodni, a lány hallani sem akarja a kifogásait, eléggé kellemetlen volt neki egyedül ücsörögni az étteremben. Micsoda meglepetés, itt van Penny anyu, nagyon örül Lucinak, különösen ezen a nehéz napon. Lucinak lövése sincs, hogy miért oly különleges ez a nap, de Chloéval együtt ismétli a szavakat: az édesapja tárgyalása lesz ma. Lucinak először Nietzsche, a filozófus jut eszébe, de leesik, hogy Chloe édesapjáról van szó és valóban nagyon fontos nap ez, így a Decker hölgyek élvezhetik az ő támogatását. Rendőrség, Dan frissen, fitten, mosolyogva kezdi a munkanapot, ez a jókedv Ellának is feltűnik. Nincs különösebb oka, de a helyszínelők gyöngye összerakja a jeleket: jókedv, edzés, parfüm, tuti lefeküdt valakivel. Dan először tagadja, de Ella biztos magában, és igaza lesz, Dan még az élmény hatása alatt van, a nő olyan, mint egy igazi istennő (ha tudná mennyire igaz), alig hiszi el, hogy pont vele sikerült… Akkor elég jó lehetett nála, hisz lehet tőle kapott egy csomagot, talán jutalomként. De nem, a csomagban egy levágott, félig-meddig oszló fej van, Borisé, aki Decker Apu ügyében lett volna a koronatanú, és az Igazgató ellen vallott volna.

2.png

A bíróságon Lucinak feltűnik Penny anyu nyugalma, de csak álca, 16 éve jár a bíróságra, de még mindig összeszorul a gyomra. Érkezik Chloe, beszámol a fejről, Boris halála mindent megváltoztat. Behozzák az Igazgatót, elég magabiztos a mosolya. Hogy a helyzet még kellemetlenebb legyen, betipeg Anyu/Charlotte Richards, mint az Igazgató ügyvédje. Chloe nem is tudott erről, már bánja, hogy megmentették, Lucifer próbál optimista maradni, az eltűnése óta úgy hírlik egész megváltozott a nő. Kezdik a tárgyalást, a bírónő felteszi a kérdést Charlotte-nak, hogy kívánja-e ejteni az ügyet, hisz Boris meghalt, az Igazgató ellen ő volt az igazi éles bizonyíték. Anyu/Charlotte hebeg valamit, látszik, hogy az ügyvédi melóban még nem szerzett elég gyakorlatot, de a vád képviselője szerint nem kell ejteni az ügyet, be tudják bizonyítani, hogy az Igazgató a bűnös, hisz ő volt az, aki megrendelte Decker nyomozó meggyilkolását, Joe Fields-et ő bérelte fel, hogy leüljön egy büntit és ő ölette meg Joe-t. Erre Anyu/Charlotte-nak is megjön a hangja, hisz a vád elég okot hozott fel, hogy legyen miért megvédenie az ügyfelét, így igen, folytatódhat a per. Ugyan a vád a tárgyalás elnapolását kéri, hisz változtatni kell a stratégián, de Anyu/Charlotte beleszól, ők mondták, hogy készek folytatni az ügyet, hisz elég bizonyíték áll a rendelkezésükre, így a bírónő ebéd utánra hívja össze a folytatást.

3.png

A közeli parkban Luci és Anyus veszekednek, egyik sem érti, hogy mit akar elérni a másik, de a közös pont Chloe. Luci Chloét akarja megvédeni Anyus ügyeskedéseitől, ezzel szemben Anyu el akarja szakítani Lucit Chloétól. Egyik érve, hogy vajon a lány hozna-e érte hasonló áldozatokat, mint amit Luci hozott meg Chloéért? Ha minden a tervei szerint alakul, Lucifer hamarosan megérti, hogy Chloe nem érdemli meg a törődését. Luci ezen a gonosz terven ugrál, Anyus meg elszólja magát, hogyha Ámenka nem dumálta volna le, akkor felrobbantotta volna a nyomozót, és akkor nem lenne szükség erre a színjátékra. Lucifer szeme vörösen villan, ne merje bántani Chloét, ha jót akar magának, de ezzel a reakcióval csak megerősítette Anyu gyanúját. Anyu el, érkezik Chloe, aki látta, hogy mit csináltak, és attól fél, hogy Lucifer és Charlotte viszonya rámehet az ügyre. Lucifer szerint nincs semmi köztük, és megold ő majd mindent, így egyenesen a vádat képviselő ügyészhez megy. A rendőrségen Chloe agya tovább kattog, Dan érkezik, még nincs kész a jelentés Boris fejéről, de megoldják az ügyet. Jobb is, mert Chloe nem fogja hagyni, hogy az igazgató ezt megússza. Érkezik Ella is, Chloe mellékesen megjegyzi, hogy mindezek mellett még Charlotte Richards védi az igazgatót, Dan nagyokat köhécsel zavarában, mielőtt megszólalna, és Ella persze már tudja, hogy ki volt a kis kalandja, de Chloe miatt nem mond erről semmit. Viszont Boris nyelve ki volt vágva, vagyis a kivágott nyelv, elvesztett fej egy üzenet volt. Az Igazgató is elintézhette, hiába ült ez idáig börtönben, még mindig jó kapcsolatai vannak. Két nyomon lehet elindulni, az egyik, hogy Boris fejét ipari szeletelővel vághatták le, a másik pedig, hogy a fejen sertés DNS is volt, egy speciális fajta, amit csak egy helyen árulnak.

4.png

Chloe visszatért a bíróságra, Lucifernek jó hírei vannak, megtalálta a megoldást, hogy kiüssék Charlotte-ot. Szegény Chloét kisebb szívroham kerülgeti, ugyanis a megoldás az lesz, hogy Lucifer a vád mellett tanúskodik, Apa engem úgy segéljen! Lucifer nem is lenne Lucifer, ha nem egy vicces stand up-ot nyomna le a kikérdezése során. Emellett persze bűbájosan mosolyog a bírónőre, az esküdtekre, a jelenlévő hallgatóságra, mindenki a tenyeréből eszik, nevetnek a viccein, mialatt elmeséli, hogy pontosan mit is csináltak Dannel a nyomozás során. Anyu/Charlotte ugyan kellemetlenkedik egy kicsit, de Lucifer előadását néhányan még állva is megtapsolják a végén. Nézzük Ellát és Dant, mialatt a hentesüzletben várakoznak, Ella kicsikarja Danből a vallomást, hogy Charlotte-tal feküdt le, erre két bizonyítéka is van: egy szőke hajszál, és egy rúzsfolt, de amúgy csak látta, ahogy összerándult, mikor Chloe említette Charlotte-ot. Remélhetőleg Dan nem mondott neki semmit, amivel Charlotte kiszúrhat Chloéval a tárgyaláson. Dan ugyan már bánja, de mivel Charlotte mellett könnyen elengedte magát és a nő az exeikről akart dumálni, hát mondott ezt-azt, de az ügyet nem veszélyeztetné. Viszont Charlotte a szex után vehette át az Igazgató ügyét, nem lehet véletlen! Közben ők jönnek a sorban, szerencsére az eladólány elég közlékeny. Pár napja egy termetes, sebhelyes, veszélyes ázsiai figura jött használni a gépeit, nem kérdezett semmit, nehogy belőle is kolbász legyen.

A bíróságon az ügyész köszöni a rendkívül szemléletes vallomástételt, Lucifer még hozzátenne valamit, de Anyu/Charlotte tiltakozik, a bírónő leinti, és bűbájosan kéri a tanút, hogy folytassa. Lucifer zárszóként annyit mond, hogy Chloe a legjobb nyomozó, akit csak ismer, és ha már az ágyban nem tudja, hogy mennyire jó, de emberként ő a legjobb. Rendkívül megható, a következő Anyu/Charlotte lenne, de neki most nincs kérdése, Lucifer rosszat sejt. Lássuk Ámenkát, Chloe autóját szemléli, mikor Mézi váratlanul meglepi. Ámenka kamuzik valamit arról, hogy Mézit akarta látni, mert hiányzott neki, amit a démonka még el is hisz. Szóval ajánlom, hogy igaz legyen, mert megcsókolják egymást, Mézi közben belenyúl az angyal kabátzsebébe, és tudja, hogy valamiben sántikál. Megmutatja a detonátort, és lenyomja a gombot, de nem Chloe kocsija robban fel, hanem egy másik, az utca végén. Mézi pedig üzeni Anyusnak, amíg ő vigyáz Chloéra, addig ne is próbálkozzon semmivel, Ámenka pedig ne hazudozzon neki.

8.png

A bíróságon most Dan tanúskodik, egy ideig minden jól megy, a vádnak így sikerült rávilágítani arra, hogy John Decker 16 évvel ezelőtti halála (az Igazgató ügyei után nyomozott) és Boris mostani halála nem pusztán véletlen egybeesés. Viszont jöhet Anyu/Charlotte,  Danhez nincs kérdése, de visszahívja Mr. Morningstart. A bírónő arca hirtelen mosolygósabb lesz, Lucifer és a Decker hölgyeké elképedtre vált. Anyu/Charlotte-nak egy kérdése lenne, ki ért ki először a Fields gyilkosság helyszínére. Lucifer először a nyomozót mondja, de Anyu/Charlotte pontosítást kér, így Lucifer Decker nyomozót mond , és nem is tudja, hogy ezzel micsoda galibát okozott. Chloe hirtelen nem is tudja, mihez kapjon, hisz ezt az infót Luci, Dan és ő tudta csak. Közben Anyu/Charlotte szerint az sem teljesen véletlen, hogy pont Chloe Decker talált rá az elhunyt Joe Fields-re. Elővesz egy hivatalos rendőrségi jelentést és felolvastatja Luciferrel az erre vonatkozó részt, ahol bizony a helyszínre kiérkező legelső nyomozóként Dan van feltűntetve, és Lucifer már kezdi sejteni, hogy baj van, Dan pedig nem tudja, hova süllyedjen el. Anyu/Charlotte megkérdőjelezi ezek után Chloe feddhetetlenségét, de Lucifer kitart emellett, hisz Chloe pont emiatt nem vállalta az ügyet. Anyu/Charlotte addig csavarja a dolgokat, amíg Chloéra tereli a gyanút, hogy neki állt érdekében elhallgattatni az apja gyilkosát, ezzel pedig besározott egy ártatlan embert, az Igazgatót. Vagy esetleg Mr. Morningstar hazudik? Amit mondott az igaz, és ő sosem hazudik.

A szünet nem épp arról fog most szólni, hogy mindenki megnyugszik, Chloe egyenesen a plafonon van a korábbiaktól. Lucifer ideges, mert Richards átverte a kérdéseivel, hazudnia kellett volna eskü alatt? Nem erről van szó, Charlotte olyanra kérdezett rá, amit már korábban tudott. De vajon kitől tudhatta meg, hogy Chloe volt a legelső a helyszínen?! Számára elég egyértelmű, hogy Lucifer a sáros ebben, és hiába bizonygatta az ellenkezőjét, Luci és Charlotte viszonya hatással van az ügyre. Chloe el, a háttérben Anyu mosolyog, de hozzá meg érkezik Dan. Anyu/Charlotte nem is tagadja, hogy kihasználta Dant, a telefonjáról csórt egy-két infót, máskor jobban is vigyázhatna, kivel fekszik le. Doktor Linda rendelőjében Ámenka ücsörög, kezében egy autó kormányával, az ő kocsija robbant fel. Megállapodnak abban, hogy Mézi nem pusztán élvezetből robbantgat, hanem azért is, mert Ámenka szemétkedett vele. Angyalka kénytelen beismerni, hogy hiába teljesíti a parancsokat, azzal mások érzéseibe is belegázol, és Mézit is pont úgy kihasználta, mint Doktor Lindát. Pontosan, és mivel Mézi nem csak Ámenka barátja, hanem ennél jóval több is, csak még bonyolultabbá tette a helyzetet. Mindenféle minőségében Doktor Linda azt tanácsolja neki, hogy sürgősen kérjen bocsánatot Mézitől, mert mást is felrobbanthat.

11.png

Lucifer otthon emészti magát, egy ital és Mézi társaságában, és azon töpreng, vajon ki köphetett. Mézi biztosan többet tud már most Lucifernél, ugyanis megjelenik Dan és vidáman üdvözli őt. Dan nem is érti a nagy vidámságot, de Lucifer rátér a lényegre. Kapcsolatba kell hozni az igazgatót Boris fejével, hogy mindenképp börtönbe kerüljön. Dan infókkal jött, a tag, aki levágta Boris fejét, egy kínai bandának a tagja, egy különleges sebhelyről azonosították be őket. A kínaiak közül sokan pont az Igazgató börtönében ültek, illetve utálják az oroszokat, szóval elég egy apró szikra és kész a bandaháború. A kis csapat már a kínaiak törzshelyén, egy szép kínai kultúrházban van, Mézi nem kicsit célozgat Dannek arra, hogy kívül-belül ismeri az ügyet és Charlotte-ot, Lucifernek csak akkor esik le a húsz fillér, mikor Dan konkrétan elismeri, hogy ő és Charlotte lefeküdtek és így jutott Charlotte a kompromittáló infókhoz. Lucifer dühében bevágja Dant az első ajtón, ezzel beesnek a kínaiak közé, akik a váratlan látogatókat fegyverrel fogadják. Persze, ez is Dan hibája. Dan nyúlna a fegyveréért, de Lucifer elintézi. Előbb angolul kérdez, de semmi válasz, majd ékes kínaisággal kérdi meg, hol is a főnök itt. A főnök egy csinos hölgy lenne, kínaiul megtárgyalják, amit meg kell, és az eredmény egy alku. Megkapják Boris gyilkosát, ha legyőznek közelharcban egy Kang nevű fickót. Belép Kang, két kard van nála, elég félelmetes fickó, és egyiküknek meg kell vele küzdeni. Szerencsére Mézi lesz a kiválasztott, Dannek nem kell produkálnia magát, de ha veszítenek, akkor ő fog meghalni. Mézi bámulatosan megkoreografált jelenetben veri el Kangot, de Luci még időben füttyent, így nem öli meg, de övé lehet a két kard. A klán főnökasszonya tartja magát az alkuhoz, aki megölte Borist, egy kitaszított kínai, aki a klán beleegyezése nélkül cselekedett. Megkapják a címet, mehetnek is.

A bíróságon Chloe beszámol Penny anyunak a fejleményekről, és hamarosan neki kell tanúskodnia, izgul elég rendesen, hisz elég sok mindent elszúrt. Penny anyu biztos benne, hogy akármi is történjék bent, az apja mindig is büszke volt rá és büszke lenne rá most is! Chloe csak igazságot akar szolgáltatni és lám megjelenik Anyu/Charlotte, ő is ezt akarja az ügyfelének és Chloe apjának. Penny anyu kiosztja őt, ha vannak gyerekei, akkor szégyellheti magát! Anyu/Charlotte ezek után Chloéval akar beszélni. Luciferék Boris gyilkosa után kajtatnak, és közben megtárgyalnák Dan és Charlotte kis kalandját, de az egyiknek bűntudata van, a másik meg hallani sem akarja a mocskos részleteket. A megadott helyen viszont megtalálják Boris testét és a kínai gyilkos holttestét. A ruszkik megbosszulták Borist, vagyis az Igazgató jól számította ki ezt a lépést is. A bíróságon Anyu/Charlotte vázolja a helyzetet Chloénak, az Igazgatót elengedik, hisz csak közvetett bizonyítékok szólnak ellene, így a pernek vége. De mivel nem egy észlény a pali, ő még mindig azt hiszi, hogy halálbüntetést fog kapni és Chloe is erre vágyik a lelke mélyén. Közben megérkezik az SMS is, hogy a kínai nyomnak vége, így Chloe hiába állítja, hogy tovább fog nyomozni az Igazgató után, Charlotte szerint felesleges. Elintézhetik őt, és Chloénak csak annyit kell tennie, hogy elárulja Lucifert. Egyszerűen csak nevezze hazugnak Lucifert (vagyis Dan ért az elsőként a helyszínre), amivel a becsületébe is gázolna és megnyerheti a pert.

17.png

A teremben Chloén a sor, Anyu/Charlotte kérdez. Ügyesen hitelteleníti Lucifer személyét, arra célozgat, hogy nincs semmilyen tapasztalata az igazságszolgáltatásban, pusztán az intuícióira hagyatkozik. Chloe nem tehet mást, mint megerősíti ezeket, hisz ő maga sem tudja, hogy miféle végzettsége van Lucifernek, de poénra veszi a dolgot. Ha elhiszi, amit állít, hogy ő Pokol ura, és megbünteti a rosszfiúkat, akkor van tapasztalata az ilyen munkában. Mivel Anyu/Charlotte pont ekkor kortyol bele a vízbe, majdnem félrenyel, de a hallgatóság nevetgél a viccen. Viszont Anyu/Charlotte rákérdez, akkor hazudik vagy képzeleg? Chloe pedig beismeri, hogy Lucifer az igazat mondta, valóban ő volt az első a Fields-esetnél, és ez hiba volt, de az érzelmei vezették. Lucifer pedig a valahol volt legjobb munkatárs, akit csak kaphatott, és reméli, hogy Lucifer tudja, számíthat rá, úgy ahogy ő is számíthat Luciferre. Az ügyész már tiltakozik, nem kell figyelembe venni ezt a vallomást, a bírónő szünetet kér. Chloe majdnem bőg, Lucifer őszintén meghatódott, Dan fogja a fejét, hisz ő már tudja az eredményt, Decker anyu meg reménykedik.

18.png

No, igen, az Igazgató szabadon távozhat, az újságíróknak nagy büszkén jelenti be, hogy megy haza a családjához, de távoztában jut még ideje arra, hogy egy gúnyos pillantást vessen Chloéra. Penny anyu csendesen sír a lánya lakása előtt, mikor egy jóképű idegen érkezik ugyanide virággal a kezében. Ámenka jött bocsánatot kérni, de nem tudja, hogy a sok lakás közül hol lakik Mézi és Penny anyutól kérdi, hogy ismeri-e őt, és itthon van-e most. Egy igen és egy nem a válasz, a lakás az igen, a nem pedig Mézi távollétét jelenti. Penny kiszúrja nála a virágot, veszekedtek, igaz? Szegénykém teljesen a padlón van, és ha ő meg a férje veszekedtek, mindig virágot kapott a béküléskor. Ámenkának megesik a szíve a sírdogáló hölgyön és leül mellé. Penny anyu tovább beszél, már maga sem tudja, hogy miért történnek meg az események, ahogy megtörténnek. Ámenka se, de az igazi teszt az, hogy hogyan reagálunk a dolgokra, akár a kellemetlenekre is. Penny anyu csak helyeselni tud és reméli, Mézi megbocsájt neki. És ekkor történik valami. A pillantásuk összeakad, mintha már ismernék egymást. Penny anyu rá is kérdez, de Ámenka túl gyorsan tagadja le a választ. A virágot ugyan otthagyja, de el kell mennie.

Ígéretével ellentétben az Igazgató útja nem haza vezetett, hanem egy bordélyházba. Elégedetten támolyog ki az épületből, de Dan várja őt. Fejére olvassa, hogy bizony bűnös, és hiába hiszi azt, hogy nincs bizonyítéka, igenis van. Az oroszok meg amúgy sem kedvelik, ha a hátuk mögött ölik meg az embereiket, szóval reménykedjen, hogy nem kapják el. Dan lassan elsétál, közben leparkol egy furgon, fegyveres alakok bukkannak fel és elrabolják az Igazgatót. Dan beült egy kocsiba, ott Mézi köszöni meg egy Misa nevű alaknak a segítséget telefonon. Mézi meg is lepődött, hogy Dan képes ilyesmire, de ő inkább távozna a színről. Anyus a jól végzett munka tudatában sétál be az irodájába, de ott egy zaklatott Ámenka várja. Valami nagyon feldúlta szegénykém lelkét és sokkal morcosabb, mint szokott, és az indok komoly. Az infókét cserébe Anyutól is őszinteséget vár, nincs több titok, ha együtt akarnak dolgozni. Legyen hát, mi történt? Apu 35 évvel ezelőtt megbízta Ámenkát egy küldetéssel. Volt egy fiatal pár, akiknek nem lehetett gyerekük, és Ámenkát feladata volt, hogy áldja meg őket (jelentsen bármit). Az első és egyben utolsó ilyen kérése volt ez és Ámenka megtette. Most 35 évvel később újra látta az édesanyát, és már tudja, hogy mi, vagyis ki lett ennek a kis áldásnak az eredménye. Chloe érkezik Luciferhez, aki egy pezsgősüveggel indulna valahova. Teljesen váratlan mindkettejüknek ez a látogatás, de jól jött ki, mert Luci épp Chloéhoz ment, tartozik neki egy vacsorával. Közben Anyus elégedetten mosolyog, ezért különleges Chloe, hisz maga a Teremtő férjecskéje küldte őt Lucifer útjába, és Ámenkát pedig csúnyán kihasználta. Anyusnak pedig Chloe lesz az az eszköz, amivel visszatérhetnek a Mennyországba. Luciferék nagyon jól érzik magukat, nagyon aranyosak, Chloe minden egyes szót komolyan gondolt, amit a tárgyaláson róla mondott. Mi pedig annál a pillanatnál hagyjuk abba az epizódot, hogy vajon összejön-e a csók vagy sem. A dalok.

Címkék: lucifer
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása