Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x14 – A Streetcar Named Desire

2017. március 14. 15:00 - A_Rézi

Crossover epizód, a Vámpírnaplók 7. évad 14. része után nézendő! Ebből kiderült, hogy Stefan Salvatore New Orleansba jött, és a vadásznő Rayna Cruz elől menekül, akinek a jelét viseli. Így köt ki a Saint-Jamesben, ahol ugye nincs mágia, és így egyelőre a vadász sem tudja követni a nyomát. Klaus pedig, némi kiabálás, gyilkolás, satöbbi után úgy dönt, hogy segít egy régi barátnak…

tvd-the-originals.png

Aya és Aurora ott folytatják, ahol az előző részben abbahagyták. Emez a töltényeket akarja, amaz pedig Elijah halálát, hogy segíthessen a bátyján. Ayának viszont jobb ötlete van, és szívesen el is árulja, cserébe némi közreműködésért. A grófkisasszony úgy fest, rááll, mert levág egy tincset a hajából, Ayának adja, aki aztán lefekteti őt, és behív egy Nővért, hogy elvégezze a szükséges bűbájt. És Aurora egyszerre egy másik síkon találja magát, egy pazarul berendezett teremben, ahol újra magához ölelheti Tristant. A bátyó elárulja, hogy a Nővérek alkották ezt a helyet az elméje számára – míg a teste fuldoklik, ő itt egész jól elvan: olvas, zenét hallgat, miegymás. Aurora biztosítja őt, hogy meg fogja találni, de addigis egy jó kis előadás várható, ők pedig az első sorból figyelhetik majd a műsort…

vlcsnap-2017-03-12-15h17m54s105.png

Elijah elmondja Freyának, hogy leszúrta hugit, és vázolja a körülményeket is: önfeláldozás. Már Klaus is tud a dologról, mivel az öltönyös eléggé ráparázott arra, hogyha ő meghalt volna, akkor Rebekah holléte örök titok maradt volna. Logikus. Freya felhozza, hogy a próféciából immár csak a barát és az ellenség maradt. Ellenségből sok van, barátból szerencsére csak kevés. Klaus pedig éppen ezt a pillanatot választja ahhoz, hogy bevezesse régi barátját, Stefan Salvatore-t…

vlcsnap-2017-03-12-15h22m57s91.png

Davina az igézetet tanulmányozza. Marcel settenkedik mögé, és kérdez rá, hogy mindene megvan-e. Napkeltére minden készen fog állni. D magabiztos, de a főni fején látszik, hogy ő viszont nagyon nem, aminek hangot is ad: őrült boszik, őrült varázslat, helyettesítő szív… elég vékony a jég! A boszi viszont képesnek tartja magát a bűbáj elvégzésére – ha nem lenne az, ugyan miként tudná megmenteni a barátait? Ők (Marcel, Josh, Kol) a családja, nem élné túl, ha velük történne valami, úgyhogy sikerülnie kell!

vlcsnap-2017-03-12-15h24m12s72.png

Freya elsősegélyezi Stefant, aki azzal nyit a félreértések elkerülése végett, hogy anno randizott Rebekah-val. A lányt viszont ennél sokkal jobban érdekli a misztikus seb, amit a vadásznő kardja okozott. Raynát amúgy Klaus nemrég megölte, de amilyen szívós fajta, még a halálból is képes regenerálódni, és addig üldözi a megjelölt vámpírt, amíg ki nem nyírja. Szóval az elmúlt hét elég szar volt… Freya meggyógyítani nem tudja a sebet, viszont készített egy kenőcsöt, ami elfedi azt, így Stefant egérutat nyerhet – mihelyt megszárad, a vámpír már mehet is az útjára… Stefan végre rákérdez, hogy mi a fene baja van itt mindenkinek, hogy mindenáron elküldenék a városból?

vlcsnap-2017-03-12-15h24m58s12.png

Hááát! Freya vázolja a helyzetet, miközben a testvérei vitatkoznak. Klaus szerint Stefan nem jelent veszélyt, Marcel annál inkább, hiszen ellopta Jackson szívét. Nem feltétlenül, mert a Strix még mindig Hayley-re pályázna, ha nincs ez a „köztes” megoldás. Gonosz tesó az évszázadok során összegyűjtött rengeteg ellenség miatt is aggódik, hiszen, ha nincs a kötelék, akkor el fognak jönni értük. Elijah szerint pont ezért kellene elsődlegesen a fehértölgy-golyókat megszerezni, melyek ugye Aurora birtokában vannak. Na, akkor egyszerűsödik a képlet: Aurora hal meg először! És ha falra festik az ördögöt… meg is jelenik. Hayley szól telefonon, hogy a Félholdasok megtalálták Klaus őrült exét.

vlcsnap-2017-03-12-16h24m10s212.png

Hayley a semmi közepén egy elhagyatottnak tűnő (noha zene szól, és ki van világítva) lakókocsi körül hesszel. Belül minden rozzant és pókhálós, sehol senki. A jó kis hibridfülek viszont mozgást érzékelnek, így egy eldugott szekrényből előkerül az összekötözött, kiszáradt Lucien. A vámpír csak annyit bír kinyögni, hogy vigyék innen Klaust, most!

vlcsnap-2017-03-12-15h31m42s223.png

Eközben az ősi tesók is megérkeznek, de Aya beelőzte őket: Aurora az ő felügyelete alatt, immár egy autó csomagtartójában pihen, ájultan. A fatöltényekkel töltött pisztoly is nála van, és előbb Klausra fogja, ami nevezettet eléggé idegesíti, majd Elijah-ra, aki viszont némi költőiséget vél felfedezni a helyzetben. Aya azonban végül egészen másfajta fegyverrel teríti le őket – egy bűbájjal, ami Tristanhoz és Aurorához küldi a tesók elméjét. A grófkisasszony sietve közli „vendégeikkel”, hogy ábrázoló mágia (láttunk már ilyet!) van a dologban, és hogy kijussanak, meg kell találniuk azt, ami őket képviseli. (Farkas? Szarvas? Túl egyszerű lenne…) Addig pedig, amíg találgatnak, a Strix a történelem legfontosabb varázslatát készül tető alá hozni, és ha sikerül, Aya beteljesíti a jóslatot, és megöli az ősieket.

vlcsnap-2017-03-12-15h35m05s173.png

A tesók teste már a medencében lebeg. Davina készülődik. A másik síkon Klaus körülnéz a teremben, és keresi azt, ami őt képviselheti – szobor? festmény? szamurájkard? Aurora lekapja az egyiket, és az ősi nyakának szegezi, miközben jót élcelődik a lehetséges tárgyakon. Miután Klaus lefegyverzi, Cami hogyléte felől kezd érdeklődni, amivel a férfi elevenére tapint – hja, idebent fizikailag nem bánthatják egymást, másképp azonban… A terem másik felében Elijah a sakktábla körül kering, Tristan elárulja, hogy a helyiséget olyasvalaki tervezte, aki jól ismeri őt. Ayáról van szó – ezek szerint az a kérdés, hogy vajon ő miként látja az öltönyöst. Tristan a fejére olvassa, hogy a Strix próbálkozott: kérve kérte teremtőjét, hogy zárja el magát, míg a jóslat idejétmúlttá válik, de nem tette. Hát, viselje most a terhet! Még az is kiderül, hogy a gróf hálás azokért az évekért, amikor Elijah-nak hitte magát, mert sokat látott és tanult. És azóta mindig pontosan az ellenkezőjét teszi annak, amit az ősi tenne…

vlcsnap-2017-03-12-15h37m19s10.png

Marcel a házban azt magyarázza, hogy nem tudta, hogy Aya a tesókra utazik – mindemellett nem érti, miért bíznak a vértasakot szürcsölő Lucienben, hisz’ nemrég ő szabadította ki Aurorát. Az egykori szolgafiú mindent a szerelemre fog, ami, mint tudjuk, vak. És ha már bizalomról van szó, Hayley előveszi a főnit, hogy ő meg Jackson szívét lopta el… Hja, és ezzel megmentette Anyuci életét, szívesen! Hayley egész pályás letámadásban gondolkodik, csakhogy kötelék nélküli vámpír könnyen beszél. Lucien közbeveti, hogy itt nemcsak a bűbájt, hanem egyenesen egy kivégzést kell megakadályozni: Aya ugyanis tesztelni fogja, működött-e a varázslat, mégpedig Klauson. Esélyes, hogy Davina elbukik, és akkor nekik kollektíve annyi – Klaus vérvonala elég, ahogy Alexis megjövendölte. Ha sikerül a bűbáj csak Klaus, ha nem, ami valószínűbb, akkor vele együtt Marcel és Lucien… valamint a belépő Stefan is, aki ezek szerint még nem húzott el a városból.

vlcsnap-2017-03-12-15h39m55s25.png

Aurora felveti, hogy talán a huszár sakkfigura képviselheti Klaust – úgyis odavan a fehér lovagokért, hiszen anno faragott is egyet, fehér tölgyből. Szereti figyelni, ahogy az ősi a szeretteit próbálja menteni: Elijah, Cami… elég rövid a lista. Klaus erre elveszíti a türelmét, de a lány tovább üti a vasat: talán inkább a király lesz a megoldás, ami a legnagyobb, de egyben a leggyengébb figura is a sakktáblán… És megint arra kezd célozgatni, hogy amint a kötelék megszakad, az ősi szívébe fehértölgy-golyót lőnek.

Stefan a Strix-főhadiszállás tervrajzát nézegeti, Lucien pedig azon morog, hogy a meló nagy része neki jut majd, hiszen az ellenfél egy csapat ősöreg vámpír, akiknek Stefan és Marcel meg se kottyan. Marcel szerint felesleges az egész cécó, mert a világ minden tájáról jönnek Strixesek, hatalmas lesz a túlerő; ő pedig, annak ellenére, hogy vezeti a társaságot, tehetetlen – Aya secperc alatt összehozna egy puccsot, ha az útjába állna. Szerencsére Freyának van ötlete, csak egy remek kis erőforrás kellene hozzá: Finn nem opció, mert gyűlöli a tesókat, szóval Lucien lenne az ideális. Hayley-nek és Stefannak pedig időt kellene nyernie. Lucien persze megint tiltakozik, és nem bírja befogni, úgyhogy Freya egy kézmozdulattal kitöri a nyakát, mondván csendben jobban tud dolgozni. Marcel sem tartja túl egészségesnek az ők hárman kontra a világ száz legöregebb vámpírja arányt, mire Stefannak eszébe jut valaki, aki megoldhatná ezt a problémát…

vlcsnap-2017-03-12-15h45m52s20.png

Nem sokkal később már úton vannak – Marcel vezet, Hayley és Stefan pedig a csomagtartóban szorong. Hogy elüssék az időt, egymás telefonjainak háttérképeiről csevegnek. Hayley-én Hope van, a kislány, aki miatt Anyuci egy megnyerhetetlen csatába indul: nem akarja, hogy a kicsi apa nélkül maradjon. Hát, Stefan meglett volna a sajátja nélkül. Ha nincs a bátyja, ziher, hogy nem élte volna túl az öreget. Hayley rögtön átlátja, hogy a vámpír most Damon miatt van bajban – viszonozza a szívességet. Bevallja, hogy sosem értette ezt a nagy testvéri összeborulást, amíg meg nem ismerte az ősi tesókat. Nagyobb fájdalmat képesek egymásnak okozni, mint bárki, de még kegyetlenebbek, ha egymást kell védeniük… Stefan háttérképe Caroline. Hayley tudja, hogy Klaus bele volt esve, és az is rémlik neki, hogy egyszer kitörte a nyakát. Hát, most már sokkal keményebb a csaj! Mellesleg Klaus vérvonalához tartozik, szóval Stefan egy kicsit miatta is harcol… Megérkeznek a házhoz, Marcel láttán rögtön nyílnak a kapuk.

vlcsnap-2017-03-12-15h51m31s59.png

Tristan hegedűmuzsikával szórakoztatja a népet. Aurora pedig újra előveszi a szakállas sztorit: hogyan tette tönkre Elijah a szerelmüket Klausszal – és megfordítja, merthogy Klaus volt az, aki elszakította bátyját Ayától, amikor elmenekültek. Mindezt az #örökkön-örökké nevében, ami valójában örök magányra ítéli mindannyiukat. Újabb érzékeny pont Klausnál, de Elijah résen van, és a helyzetet mentve előveszi Tristant, aki már oly sokszor bezárta és magára hagyta a húgát – persze ő is tudja, hogy Aurora egy tébolyult gyermek, akit nem lehet felügyelet nélkül hagyni… Az öltönyös véleménye szerint a lehető legjobb dolog volt, amit tehetett anno, amikor megigézte őt, hogy hagyja el Klaust… Touché!

vlcsnap-2017-03-12-15h55m13s248.png

A koven tagjai az utolsó simításokat végzik. Aya magabiztos: nemsokára vége lesz az ősiek zsarnokságának. Marcel négyszemközt rákérdez Davinánál, hogy tudott-e arról, hogy Aya meg fogja ölni a tesókat – naná, hogy nem! Előbb Klaust, és ha működött a bűbáj, Elijah-t is – szóval bukta esetén Marcel és Josh is meghal. Davina viszont nem hátrál meg, nem változtat semmin, csak annyit kér, hogy a főni bízzon benne, és nem lesz semmi baj. Plusz rámutat, hogy két évvel ezelőtt maga Marcel kérte őt arra, hogy találjon módot a kötelék megszüntetésére (mert akkor ő is meg akarata ölni Klaust) – hát most itt az alkalom! A boszi pedig végig fogja csinálni, mert mind megérdemlik, hogy megszabaduljanak az ősiektől.

vlcsnap-2017-03-12-15h56m13s71.png

Itt az idő. Stefan arra kéri Hayley-t, tegyen róla, hogy számítson az áldozata – azzal lekaparja a sebéről a rászáradt kenőcsöt, mire Rayna Cruz, valahol a nem is annyira távolban rögtön megérzi, merre kell indulnia. Davina is készen áll, kezdhetik a bűbájt. Marcel próbál időt húzni azzal, hogy nem hajt a tatár, de Aya szerint már így is sokáig vártak. D beledobja a szívet a medencébe, ami, ha megtelik végre a Mikaelsonok vérével, akkor képes lesz megtörni a köteléket.

Lucien lekötözve ébred – Freya szerint elővigyázatosságból, mert a művelet elég fájdalmas lesz, és nagyon nem kellene közben mozognia. Luciennek már-már tetszik is a helyzet, no meg nővérke sötét oldala. A terv az, hogy Freya betör a tesók börtönébe és belülről zúzza szét azt. Minden erejére szüksége lesz, plusz a vámpíréra is, hogy működjön a dolog. Lucien szerint az állóképességével sosem volt gond – hát, remélhetőleg most sem lesz. A flörtölés után jöhet a neheze: Freya varázsolni kezd, ami szemlátomást tényleg nem sétagalopp…

vlcsnap-2017-03-12-15h59m06s14.png

És már benn is van a teremben. Utasítja a tesókat, hogy sürgősen találják meg, mi képviseli őket, hogy aztán leléphessenek. Klaus éppen szólna, de láthatatlan kezek elvágják a torkát, majd egy pillanattal később Elijah-ét is – szóval a valóságban megkezdődött a kivéreztetésük. Sietni kell!

Rayna Cruz lohol a főhadiszállás felé, miközben Aya mosolyogva figyeli, ahogy az ősiek véreznek – de nem sokáig mozizhat, az egyik csatlósa azzal jön, hogy akadt egy kis probléma…

vlcsnap-2017-03-12-16h02m10s57.png

Freya ismét kéri a testvéreit, hogy mutassanak rá a megfelelő tárgyakra. Klaus azt mondja, hogy a királyok a sakktáblán, Elijah azt, hogy a huszárok. Nővérke megfogja a figurákat, de a vergődő tesóknak dönteniük kell, melyikeket válassza – most!

Odaát Aya egy egész hadsereggel a háta mögött próbálja védeni a bűbájt végző boszikat. Meglepetésére Rayna Cruzzal találja magát szemben, akivel úgy fest, ismerik egymást. Amíg folyik a bunyó, a csomagtartós duó ellopózik mellettük. Nem sokkal később Hayley és Marcel is megölnek egy-két vámpírt, majd a főni parancsba adja, hogy az ősieket ki kell hozni a vízből. Nem úgy van az! Davina észreveszi a közbeavatkozást, és a boszik segítségével ledönti a támadókat a lábukról.

vlcsnap-2017-03-12-16h03m53s83.png

Tristan és Aurora már dörzsölik a tenyerüket, a lány még azt is közli, hogy Klaus nem tanult a hibáiból, ő pedig az első sorból nézheti majd, ahogy meghal. Erre a hibrid megvilágosodik: a sakktábla királynői – azok a nők képviselik őket, akiket elárultak, avagy az őrült exek, Aya és Aurora. Freya már teszi is a dolgát. Az egyik figura segítségével magához téríti Elijah-t, aki rögvest elkap egy boszit, kipattan a medencéből és kitöri egy másik nyakát. Hayley is ott van segíteni. Nővérke odaát már a második sakkfigurával babrál, és felébreszti Klaust. Davina viszont nem áll le, mindent és mindenkit feldönt, még Klaus is tehetetlen. És egyszerre működni kezd a bűbáj – Lucien, Marcel és Stefan karján is kúszik felfelé, aztán hirtelen bumm! Davina elájul, a vámpírok felszabadulnak. Elijah a medencébe lép, hogy kimentse öccsét, aki érezte, ahogy „elhagyták őt” a leszármazottai. (Végülis Alexis jóslata bejött: Klaus vérvonala elégett, csak nem éppen úgy, ahogy számítottak rá…)

vlcsnap-2017-03-12-16h07m19s79.png

Rayna Cruz nem ölte meg Ayát, a vámpír most jött felmérni a károkat. Elég sok a halott – remélhetőleg ő is az lesz nemsokára, mert Elijah pisztollyal közelít. Nem hagyhatja, hogy a nő tovább terrorizálja a családját. Megint szóba kerül az árulás, amit az öltönyös sosem fog megbocsátani magának, mire Aya felszólítja, hogy vessen véget az egésznek, de Elijah nem tudja megtenni – megint nem! Szerencsére Hayley is itt van, és hátulról megkarózza a nőt, hozzátéve, hogy ez sokkal könyörületesebb halál, mint amit Jackson kapott…

vlcsnap-2017-03-12-16h12m42s246.png

Aya halálával romokba dől Tristan és Aurora világa, csak egy rövid búcsúra marad idő – a bátyó vizet köpködve megy vissza a halakhoz, a hugi pedig egy sötét lyukban tér magához, amit Klaus éppen befalaz. Kitörni nem tud, mert Freya mágiával bezárta. Itt fog megrohadni, tudva, hogy Tristan szenved. A halál túl könyörületes lenne számára.

vlcsnap-2017-03-12-16h13m20s106.png

Davina Marcelnél ébred, és elég zabos, hogy a főni megpróbálta megakadályozni a varázslatot, és nem bízott benne. Marcel biztosítja, hogy mindig számíthat rá, mindig fedezni fogja, de néha, amit akarunk, nem éri meg az árat, amit fizetni kell érte… hát, a kis boszi másként gondolja, mert veszi a holmiját, és dühösen lelép.

vlcsnap-2017-03-12-16h16m22s147.png

Stefan Klausra vár a LaFayette-ben, búcsúzik. Mindenki él, megmentették egymás életét, ami remek, de sanszos, hogy nem most találkoztak utoljára… Klaus régi barátja lelkére köti, hogy bánjon rendesen Caroline-nal, és megköszöni a segítséget. Stefan szerint a köszönetből Hayley-nek is kijár, aki az életét kockáztatta, pedig nem lett volna muszáj. Szóval, az ősi fogadja meg a saját tanácsát, és bánjon vele jól! Klaus alig áll a lábán, miután Stefan elköszön, kis híján összeesik. Valami nem stimmel. Freya szerencsére tudja a megfejtést: sok vért, plusz nagy mennyiségű misztikus energiát veszített (és nővérke szerint Nexus Vorti keletkezett!!!!), de semmi olyan baj nincs, amit ne lehetne kialudni… na igen, de hova tűnt az a rengeteg energia???

vlcsnap-2017-03-12-16h19m29s217.png

Hát: Davinához! Aki a Szent Anna padlásán ismerős bűbájba fog – anno Mikael feltámasztásához is Nexus Vorti kellett. Veszi Kol hamvait, az ősi tesók titokban összegyűjtött vérét, és varázsolni kezd. Pillanatokkal később a varázskörben feltűnik Kol, hús-vér eredeti valójában. Bezzeg ő sosem kételkedett Davinában…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása