Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x15 – Örök ifjúság

2017. március 09. 11:00 - Kapitánylány

„Csodálatos, milyen teljes az illúzió, hogy ahol a szépség, ott a jóság is.” - Lev Nikolayevich Tolstoy

Lányok szépítkeznek egy plázában, ekkor lép oda hozzájuk Malcolm Caulfield, hivatásos fényképész, Summer-ről szeretne tesztfotókat készíteni. Át is adja a névjegykártyáját, majd távozik, Summer barátnője rögtön le is csekkolja a férfit. Ugrás után a lány már meg is jelenik a stúdiónál fotózásra, a kezdeti félősséget leküzdve végül Summer belejön a pózolásba. A rengeteg vaku villanástól megfáradva tartanak egy kis szünetet, Malcolm vízzel kínálja Summer-t, majd folytatják is. Kis idő elteltével azonban a lány megszédül, díványra leülve el is ájul. Malcolm ezt várta, átváltozva Summer arcából kezd el kiszívni valamit.

01-1.jpg

01-2.jpg

Nick Kelly-vel játszik, rá szeretné már venni, hogy beszélgessenek. A meghitt családi idillt Eve telefonja zavarja meg, Nick-et rendeli be a bázisra. Eve tájékoztatni szeretné a férfit azokról az eseményekről, amikor Nick nem volt Portland-ben. A férfi a legtöbb információról tudott, Eve ekkor tér rá a gyanújára, Renard is benne lehet a merényletbe, még ha csak utána. Eve nem kéri, hogy Nick a százados után nyomozzon, csak annyit akar, hogy a férfi tájékoztassa majd, hogy merre van Renard.

02.jpg

Summer a barátnőjének mutogatja a képeit, Aimee le van nyűgözve, de nem irigykedhet tovább, mert találkája van. A távozás előtt még közli, hogy Summer szeme sarkában ráncok jelentek meg, a lány riadtan rohan ránctalanító krémért. A fürdőszobai tükörben már egyre öregedőbb arcot lát, a nappaliba siet a telefonjáért, de az öregedés már a karját is eléri, összeesik még mielőtt tárcsázna.

Malcolm leadja az anyagot, Forbes gyorsítani szeretne, több anyagot akar, de a fényképész inkább lassítana, mielőtt elfajulna a dolog. Malcolm ekkor észreveszi, hogy Forbes magán is használja az anyagot, figyelmezteti, hogy ez nagyon erős cucc és nem tud sokat szerezni belőle. Malcolm a pénzével távozik, majd láthatjuk, hogy Forbes hígítatlanul keni az anyagot az arcára.

03.jpg

Aimee másnap reggel ér haza, de Summer helyett csak egy öreg nőt talál holtan a lakásban. Az őrsön Nick elmeséli mit hallott Eve-től, Hank szerint nem lehetett benne a százados, hiszen teljesen le volt döbbenve a merényletkor. Renard érkezik meg, behívja őket az irodájába, közli, hogy indulni akar a polgármesteri címért, a támogatásukat szeretné. A fiúk hitetlenek, tartanak az új embertől, de persze igent bólintanak. A beszélgetést itt fejezik be, Wu helyszínre hívja őket. Betörésnek nincs nyoma, és az is furcsa, hogy a halott az eltűnt Summer ruháit, ékszereit hordja. Nick és Hank kihallgatja Aimee-t, a lány teljesen kétségbeesett, mesél a tegnapi fotózásról is. Wu hívja el őket, az ujjlenyomatokat ellenőrizve kiderül, hogy Summer a megöregedett halott.

04.jpg

Eve a szobájában fejben összegez (Dixon merénylet, Juliette-Adalind átváltozás), majd a szekrényéből előveszi a boszorkány süveget, vajon mire készül?

Dr. Forbes az anyagot krémbe keveri, az asszisztense jön be hozzá, a páciensek már szinte rájuk törik az ajtót. Dr. Forbes híre már szájról szájra terjed, látjuk is mi történik egy-egy kezelés alatt, az arcra felvitt kenőcs az UV fény hatására szívódik be a bőrbe. A kezelés előtti és utáni állapot megdöbbentő, a páciens arca megfiatalodik.

05.jpg

Bonctündérke progériát diagnosztizál, nincs más megoldás a hirtelen öregedésre. Nick nem nagyon hisz ebben, valószínűleg egy keveréklény lesz a bűnös. Malcolm dolgozik, munkájából Forbes hirdetése zökkenti ki, dühösen hívja fel, abban egyeztek meg, hogy csendben és kicsiben fognak dolgozni! Forbes lenyugtatja, milliós üzletet ígér, Malcolm ennek hallatán elgondolkodik, hogy tud-e anyagot szerezni. A beszélgetés lezárása után Forbes fogja majdnem az egész megmaradt cuccot és az arcára keni őrült mosoly mellett.

06-1.jpg

06-2.jpg

A fűszerüzletben az aktuális ügyhöz keresnek segítséget, Rosalee meg is találja a lehetséges keveréklényt: ifjúság köpölyöző (Musasat Alsh-Shabab). A féllény a csápjaival kiszívja az áldozataiból Yanbue nevezetű anyagot, aminek a használata az alábbi mellékhatásokkal jár: függőséget okoz, életeket tesz tönkre és szörnyeteget csinál az emberből. Az ifjúság köpölyöző sorozatban szedi az áldozatát, Hank szerint akkor most is több áldozatnak kell lennie. Malcolm már ki is szemelte az új áldozatát, láthatjuk, hogy a fiú arcából kiszívja a Yanbue-t.

07.jpg

Az őrsön a fiúk találnak is ilyen eseteket, ahol fiatal emberek 48 óra alatt megöregedtek. Wu érkezik, autóbalesethez hívja őket, ahol a 20 éves sofőr 90 évesnek néz ki. Nick megtalálja Malcolm névjegykártyáját, indulnak is kihallgatni. A fényképész teljesen ledöbben a fiatalok halálán, talán őt gyanúsítják? Nick nemet int, csak felderítik azokat a helyeket, ahol jártak az áldozatok. Kocsijuk felé tartva egyeztetnek, át kell nézni Malcolm híváslistáját, illetve folyamatosan meg kell figyeltetni. Forbes ekkor hívja fel a fényképészt, kell neki az anyag, óriási pénz van benne! A dokira az asszisztens nyit rá, Forbes mordul rá, azonnal megy csak előtte megcsodálja magát a tükörben.

08.jpg

Az őrsön a híváslistát átnézve elérnek Dr. Forbes-hoz. A fűszerüzletben Rosalee-t készítik fel a beépülésre, a kenőcsből kell mintát szereznie, hogy be tudják bizonyítani az emberi eredetet. A klinikán egy kis kétségbeesett könyörgés után az asszisztens beszuszakolja aznapra a lányt, az első alakalom csak konzultáció, a kezelés pedig 5000 dollárba kerül. Rosalee a saját szemével is megtapasztalja a kezelés eredményét, a váróban megismert nő fiatalon köszön el tőle. Végre ő is sorra kerül, kicsit megrémül az eldeformálódott arcú doktortól, de hamar összeszedi magát és a kenőcs összetételéről érdeklődik.

09.jpg

Forbes persze titkolja, rögtön meg is állapítja, hogy Rosalee-nak szépséghibái vannak, akár most bele is kezdhetnek a kezelésbe! Monroe már látja, hogy ez rossz ötlet volt, közben Malcolm is befut a klinika elé, ideje befejezni a beépülést. Forbes már kenné be Rosalee arcát, aki hevesen ellenkezik, ezért a férfi a saját arcára keni. Malcolm ekkor lép be, Rosalee-ra kérdez rá, de a doki nem foglalkozik a nővel, inkább a Yanbue után érdeklődik. A fényképész előveszi az üveget, odaadja Forbes kezébe, aki közben Rosalee-t is sakkban tartja. A berontó dúvad megmenekíti a feleségét, a dulakodásban pedig összetörik a Yanbue-s üveg. Miközben Forbes a földről összeszedve kenegeti az arcára az anyagot, az átalakult köpölyöző a Grimmre támad. A közelharc kiszámíthatatlan, végül Nick fegyvert fog Malcolm-ra, akit Forbes szúr nyakon az elvesztegetett Yanbue miatt. A doktor arca tovább torzul, végül ájultan esik össze.

10.jpg

Renard nagy sajtótájékoztatón jelenti be, hogy Dixon útját követve indul a polgármesteri címért.

Eve bájitalt kotyvaszt, amibe a végén hajat szór, tán a hasonuló összefonódás bűbájt készíti elő? Igen, azt, még pedig Renard századossá változik át!

Címkék: grimm
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.09. 11:43:40

Plasztikrém! Fiatalság-kultusz!
Tanulságos rész volt annyiban, h mit meg nem tesznek az emberek, és mennyire nem képesek méltósággal öregedni.

Azért haladhattak volna az Igazán Fontos Szállal is :/

Gabba 2017.03.09. 17:36:03

Volt már ilyen téma egy másik sorozatban, amit minden bizonnyal ismernek az itt komentelők :)

hogyvolt.blog.hu/2011/11/04/13_as_raktar_2x04_age_before_beauty_ifjusag_mindenaron#comment-form

Az őrült doki ezek szerint nem halt meg?
Julis vajon Renard szerepében is valamelyik harci parókájában megy majd bevetésre?

Pácsó Ármándó 2017.03.09. 19:43:16

Köszi a hogyvoltot! És a szörnyképeket :-)

@Gabba: Nem hiszem, hogy parókát húz Julis FR képében :-)

2017.03.10. 07:47:16

@Gabba: @Pácsó Ármándó: pedig milyen vicci lenne, ha megszokásból magán felejtené az egyiket...mondjuk a lilásat xD

Pácsó Ármándó 2017.03.10. 08:12:43

@Biriksz_Krokiksz!: :-)
És ellopja FR ruháit előtte? :-)

2017.03.10. 08:56:16

@Pácsó Ármándó: csak a balonkabátját! Mutogatósjuli! xD
süti beállítások módosítása