Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x14 – Lycanthropia

2017. március 01. 09:00 - Kapitánylány

„A világ tele van nyilvánvaló dolgokkal, amelyeket soha senki nem vesz észre.” – Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája

Kicsivel napnyugta előtt Doyle Baske az autójával hazafele tart édesanyjához, amikor defekt miatt neki ütközik egy fának. Doyle kiszállva az autóból rémülten veszi észre, hogy lassan lemegy a nap, rohanni kezd. Útközben hangokat hall az erdőben és arra kezd el futni. Furcsa szemű/kinézetű keveréklényt látunk meg ekkor, majd ezután már csak sikoltozást hallunk.

01.jpg

Nick az éjszaka kellős közepén az alvó Adalind mellől titokban a hátizsákjával az alagútba megy, elrejti a bronzládát benne a bottal. Pár nappal később Nick végre kellő erőfeszítés után sikerrel jár, kinyitja a titkos alagútban az ajtót. A másik oldalon egy nagyon mély lejáratot talál. Közben Adalind hívást fogad Renard-tól,találkozót beszélnek meg másnapra Nick tudta nélkül.

02.jpg

Reggel egy teherautó sofőr talál rá a csurom véres Doyle-ra az út közepén. A fiúk is kivonulnak az ügyhöz, mert Doyle elmondása szerint egy kutyás férfi támadt rá, amikor segítségért indult el. Wu nem hisz neki, el is mondja a srácoknak, hogy inkább emberi karmolás és fog nyomok vannak a férfin. Hank és Nick is tesz fel kérdést Doyle-nak, akiről kiderül, hogy havonta egyszer meglátogatja az anyját. Elviszik az összetört autóhoz, de Doyle ott se mond többet, az sem tudja milyen fajta kutya támadta meg, végül hazafuvarozzák.

03.jpg

Adalind és Renard találkoznak, a nő persze rögtön Diana felől érdeklődik, így Sean hamar közli, hogy Meisner vitte el a lányukat és most az Ellenállásnál van. Adalind azonnal látni akarja a lányát, Renard türelemre inti, azonban a nőnek abból van a legkevesebb, tehetetlen dühében magához vonzza a poharat. Renard meglepődik, rá is kérdez, hogy Nick tud-e róla, Adalind nemet int, meg is fenyegeti Renard-ot, hogy ő sem mondhatja el. (Időhúzás? Mi értelme volt ennek a találkozónak?)

04.jpg

Doyle a nyomozópárost arra kéri az autóban, hogy az anyjának ne említsék a támadást, így is ki lehet készülve idegileg. Eliza ideges is, nem tudta mi történt a fiával, de nem értesítette a rendőrséget, mert nem tudta biztosan, hogy azért késik-e, mert elhúzódott a munkája. Doyle bevonszolja az anyját a házba, közben kint Hank azon morfondírozik, hogy ő biztos elmondaná az anyjának, ha veszély fenyegetné, zárja be az ajtókat. Doyle az ingével és a névjegykártyájával tér vissza, a fiúk mehetnek a dolgukra. Az őrsön utána néznek a férfinak, de nincs priusza. Wu érkezik a hírrel, az ingen nincs állati vér, helyette három emberi vérminta. Nick megkéri, hogy nézzen körbe a kórházakban, hátha volt olyan eset, ami őket érintheti. Hank-nak ötlete támad: kérjenek segítséget a Monroe házaspártól!

05.jpg

Az ütközés helyszínén Monroe szagmintát vesz, hamar megtalálják a helyet, ahol letért Doyle az útról. Nick ezt érdekesnek találja, hiszen a férfi azt állította, hogy az úton támadtak rá. Monroe nem érez más illatot, tovább indul Doyle szaga után. Az erdő sűrűjében a dúvad megérzi a halál szagát, rátalálnak egy brutálisan megölt túrázó párra. Míg a nyomozópáros az áldozatok azonosságát nézik meg, addig Monroe tovább szaglászik, furcsa, dúvadra emlékeztető illatot érez. Eszébe jut, hogy telihold van (3 napig tart), rohan vissza a többiekhez: egy lycanthrop volt a tettes! A fűszerüzletben utánanéznek, a Lycanthropia egy dúvad genetikai betegség, amikor is teliholdkor megőrül az ilyen keveréklény, elméletileg nincs ellene gyógymód.

06.jpg

Rachel utasítást kap telefonon keresztül, ideje lenne már rávennie Renard-ot a helyes döntésre. A nő rögtön SMS-t küld a századosnak, találkozniuk kell. Rachel elindul az őrsre, ezt Eve használja ki, betör a Wood lakásba. Eve alaposan körbe néz, végül megtalálja a Renard plakátot, amit le is fényképez a csomag címzéssel együtt. Az őrsön Rachel hálálkodik az információért, amellyel rontottak a polgármesterjelölt támogatottságán, biztosra veszi, hogy Renard megnyerné, ideje lenne döntenie, hogy melléjük álljon.

07.jpg

Nick és Hank jelent a századosnak, engedélyt kérnek Doyle őrizetbe helyezésére, mert így be tudnák bizonyítani, hogy ő a lycanthrop. Renard kétkedik, de amikor Wu beviharzik a vérvizsgálat eredményével (az ingen lévő vér megegyezett az áldozatok vércsoportjával), a százados beleegyezik Doyle letartóztatásába. Nick felhívja a házaspárt, akinek nincs jó híre, nem lett meg a gyógymód. A Grimm nem boldog, közli a tervet, jó lenne ha a pár összekotyvasztana egy nyugtatót. A nyomozópáros megérkezik Baske házhoz, Doyle-ért jöttek, be szeretnék vinni az őrsre azonosításra. A férfi nem szívesen akar menni, este programja van, Nick ekkor közli, hogy már kettős gyilkosság miatt nyomoznak, fontos lenne velük jönnie. Doyle a kabátjáért indul, de persze a hátsó ajtón meglép, azonban nem jut messzire, hamar leterítik. Doyle a menekülését azzal magyarázza, hogy félti az anyját a gyilkostól, neki itthon kell maradnia!

08.jpg

Az őrsön Doyle-t magánzárkába teszik, majd elvonulnak jelentést írni. Az asztaluknál már várja őket a Monroe házaspár, elhozták a nyugtatót, de a hatása csak 5 perc után lesz érezhető. Nick-et ekkor Eve hívja fel, lent várja a mélygarázsban, Hank is jöjjön. Eve megmutatja fényképeket, a csomagot 4 nappal hamarabb szállították le, mint hogy lelőtték Andrew-t. Eve szerint, még ha a százados nem is tudott a készülő merényletről, de Rachel Wood igen. A nő elvonul, Hank azon a véleményen van, hogy Renard nem tudta, de Nick szerint az a fontosabb kérdés, hogy most már tudja-e?

Nick és Hank visszatér, ideje Doyle-t benyugtatózni! A magánzárkához érve azonban már nem találják ott a férfit, Wu értesíti őket, hogy pár perce fizették ki az óvadékot. Gyorsan utána futnak, még sikerül a kihallgatóba cipelniük, de Monroe nem lövi le az átalakult Doyle-t, mert nem ő a lycanthrop, Nick-nek gyorsan leesik, akkor az anyuka lesz az!

09.jpg

Eliza egy bélelt (egészen megviselt) szobába zárja magát, majd leragasztja a kezét, lábát az átváltozás előtt. Doyle most már bevallja a teljes igazat, az anyjának falazott eddig, Eliza ölte meg a túrázó párt, majd a fiára is rátámadt, alig menekült meg előle. A kis csapat kivonul a házhoz, de Eliza kiszabadult a szobából, már az erdőben vadászik. Nick megígéri Doyle-nak, hogy csak benyugtatózza, de nem tudja garantálni, hogy nem ölik meg végül, ha elszabadulna a pokol. Monroe megint szagot fog, de mivel Doyle lelép tőlük, ezért szétválnak. Hank és Wu Doyle után indul, de hamar bajba kerülnek, Eliza Wu-ra támad rá, Hank épp csak le tudja szedni a lycanthropot az őrmesterről. Doyle segít be nekik, próbálja az anyját lenyugtatni, de Eliza nem hallgat a szép szóra, már épp rátámadna a fiára, amikor lelövik, Doyle teljesen összeroppan az édesanyja halála miatt.

10.jpg

Wu odahaza a megviselt ruháit veszi le, ekkor tűnik fel neki, hogy a lábán van egy karmolás. Az éjszakája is nyugtalan, izzadságban fetreng, miközben a kamerával a teliholdra fókuszálunk, vajon ez mit fog jelenteni?

Címkék: grimm
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.01. 11:04:27

farkasemberes sztorikat szeretem.
(Wu meg nagyszarban van, h megkarmolták)

2017.03.01. 11:08:50

am' sajnáltam a kiscsaládot, látszott h próbálnak minden ellenintézkedést bevetni, h senkinek ne essen bántódása, nem voltak gonik.

Gabba 2017.03.01. 13:29:45

Monroe dumája, amikor Rosalie a büdös szagra panaszkodva közölte, hogy mindjárt hányni fog: Te inkább rókáznál!

Pácsó Ármándó 2017.03.02. 11:55:45

Köszi a hogyvoltot és a szörnyképeket! :-)
Nem az volt Adalind és FR találkozásának az értelme, hogy lassan mindenki tudjon a bosziszörny erejének visszatértéről csak Nick nem?
Szegény Wu, mindig megszí..., megjárja!

Kapitánylány 2017.03.02. 18:46:34

@Pácsó Ármándó: jó, ebben van valami, mert tényleg lassan csak Nick nem tudja, vagy csak húzzák az időt...

@Biriksz_Krokiksz!: igen, annyira sajnáltam a fiút, bár nem tudom, hogy korábban történt-e már valami, hogy ennyire nagy az óvatosság, vagy csak a régi esetekből tanultak

Kapitánylány 2017.03.02. 18:47:55

@Gabba: Monroe a legjobb, egy egész hogyvoltot kiadna a dumája!

Kapitánylány 2017.03.02. 18:50:38

@Cimili: engedd meg, hogy Biri helyett válaszoljak, a Grimm a Viasat6-on ment, én kb. 1 hónappal vagyok lemaradva, az utolsó végső évad most megy külföldön

Pácsó Ármándó 2017.03.03. 07:46:25

@Kapitánylány: Előrébb vannak a tévében? Aha! Akkor azért állapotos megint Adalind! :-)

2017.03.03. 11:51:45

@Cimili: igen, ahogy kapitánylány is írta, a via6 on ment, de sok "netboltban" fenn van, ha kedvet kaptál hozzá, csak ajánlani tudjuk ;)
süti beállítások módosítása