Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x08 - Trip To Stabby Town

2017. február 28. 11:00 - Szencsike

Csodálatosan szép nap virradt az Angyalok városának lakóira, de valaki csúnyán szívni fog, egy fiatal hölgyet hosszú kergetőzés után egy sikátorban több késszúrással megölnek. A hölgy a halála előtt még felismerte a gyilkosát, aki a könyörgése ellenére sem kegyelmezett meg neki. Lássuk Doktor Lindát, Lucifer visszatérhetett hozzá és már javában elemzi is a legutóbbi Chloe-epizódot. Az előző rész végi kis szendvicsezés biztos a bizalom egy újabb foka lehetett. Lucifer egész korrekten gondolkodik Dokinéni helyett, aki gyors tempóban pattintgatja a tollát az asztala mögött és nagyon be van feszülve, mégiscsak az Ördögöt kezeli, vagyis még mindig fél szegénykém. Dokinénit azonban nem Lucifer Chloe-epizódja érdekli, hanem Hitler. Vagy Mussolini, mindegy, hogy kínozta meg ezeket a zsarnokokat a Pokolban? Lucifer érezte, hogy megkérdi majd tőle ezeket, de leginkább annak örül, hogy újból itt lehet vele. Igen, Dokinéninek a Mézi-terápia segített, de térjünk a tárgyra: Edwin bácsikája a Pokolba került?

1.png

Később Lucifer már a gyilkossági helyszínen panaszkodik a Dokinéniről Chloénak, elrontotta őt. Chloe biztatja, hogy avassa be nyugodtan a részletekbe is, kíváncsi mivel tömhette tele Dokinéni fejét, de ezt Luci inkább visszautasítja, hisz akinek először megnyílt, az bekattant. Dan ismerteti a helyzetet, Maddie-nek hívták az áldozatot, 19 késszúrással ölték meg. Vagyis hirtelen felindulás, ismerhette is a gyilkosát. A tanúk is elég ellentmondásos személyleírásokat adtak a gyilkosról, Luci alakváltóra tippel (remélem behoznak majd egy ilyet is később), de Ella pontosít. Nagy termetű alakot kell keresni, hisz a csontokig hatolt némelyik szúrás, vagyis erős volt, illetve van egy szőke hajszál is, tehát fehér ember. Dan hoz egy újabb bizonyítékot, egy fiatal pár véletlenül pont a sikátor irányában fényképezkedett és a háttérben látható is, ahogy megölik a lányt és a fegyver is látszik. Lucifer jobban megnézi a képet, tudja mi ez, megy is intézkedni. Lucifer összehívta a válságstábot, a friss fejvadász Mézi és Ámenka megy vele Uriel sírjához, amit valaki kiásott. Uriel teste még a sírban fekszik, de Azrael kardja nincs itt.

2.png

A csapat okoskodása szerint a kard nyilvánvalóan az embereknél van és olyan hatalmat ad a használójának, legyen az bárki, hogy az indulatait sokszorosára hevíti és akár gyilkolásra is kényszeríti. Azrael nem egy könnyű természetű angyalhölgy, így a kard sem az, szóval véget kell vetni ennek. Mézi nem látja a problémát, az emberek eddig is ölték egymást, mit számít?! Mit számít?! A kard emberről emberre vándorol, óriási pusztítás lehet a vége, Ámenka teljes pánikban van. Lucifer elég nyugis a helyzethez képest, de mivel ő felelős azért, mert a kard kikerült az emberek világába, így rá vár a megoldás is. Ámenka és Mézi is kap feladatot, de a démonka visszautasítja a munkát, várja őt az igazi melója. Jöjjön szépen vissza, mert ha az ügy megoldódik és tegyük fel a nyomozó hazavinné a kardot, akkor lehet a mosatlan edények miatt Mézire a biztos halál vár a szó mindenféle értelmében, hisz a kard őt is elpusztítja. Úgyhogy a páros tüntesse el Urielt, ezúttal úgy, hogy senki se találjon rá, valamint ne tegyenek tönkre egy lábnyomot, ami ott van a sír közelében, Lucifer pedig elmegy segítségért.

3.png

A segítő Ella lesz, Luci szívességet kér tőle szívességért cserébe, de Ella rávilágít, hogy nem kellene ilyen üzletiesen hozzáállni, ennek a bizalom a lényege. Lucifer ragaszkodik ahhoz, hogy Ella kérjen valamit, így a lány egy igazán bizalmas dologra gondolt, ami lehet Lucifernek nem jön be. Ha hangosan nem meri kimondani, suttogja a fülébe, Luci nagyon vigyorog, Chloe kintről pedig pont meglátja őket, amint így bizalmaskodnak. A suttogósdi végén Lucifer tiltakozik, bármit is kért a kis kocka, nem tetszik neki, de legyen, áll az alku. A páros útja az immár üres sírhoz vezet, Ella egész elbizonytalanodott, nem erre a feladatra számított, de az ígéret és a bizalom a fontos, megnézi a lábnyomot, ami egy surranóé lehet, szóval pár millió férfi és pár ezer izmos nő szerepel a gyanúsított listán, de van még valami. A sír közelében valaki el akart égetni valami papírfélét, ebből vannak még használható nyomok, Ella ezzel kezdi, és nem szól senkinek a titkos sírhantról. Lucifer visszatért Chloéhoz, a nyomozás egy jógaklubban folytatódik, egy fiatal hölgy, Corrine ismerte a halottunkat, és ebben a jógastúdióban nem csak simán sportként űzik ezt a mozgásfajtát, hanem igazi spirituális utazás számukra a torna. A vezető Jenson Glory, ő még egy speciális pózt is kifejlesztett. Maddie igazi hívője volt ennek a spirituális megtisztulásnak, nem is igazán tudja elképzelni a kedves hölgy, hogy volt-e bárkivel bármilyen konfliktusa. Lucifer nagyon szkeptikusan áll hozzá a kérdéshez, gondolkodjon csak, hátha valakinek szúrta a szemét valamivel, írjon róla egy listát is. Chloe arrébb húzza, kezd kissé túlzásokba esni, de Luci egy Ella-mondással hárít, miszerint ő csak igyekszik kideríteni az igazat. Chloe egész furcsán utalgat arra, hogy sokat van együtt Ellával, de nem, ezt Luci nem találja furának, de folytassák csak a munkát!

4.png

A rendőrségen Ella nagyban dolgozik, zenét hallgat, közben Luci örül a serénykedésnek, de csak nyugi. Az agy jobban dolgozik, ha ki tud kapcsolni, mint például a zuhany alatt, és így jönnek a jó ötletek, Ella ehhez zenét hallgat. Lucinak ismerős, neki ehhez nő kell.  Ella talált valamit az elégetett papírral kapcsolatban, mindenféle eljárás után rájött, hogy térkép lehetett, ami pont oda vezet, ahol a sír van. És egyedi papír, mert egy ügyvédi iroda logója szerepel rajta. Igen, Anyuska, vagyis Charlotte Richards ügyvédi irodájának az emblémája, Luci útja hozzávezet. Anyus nem unatkozott, bár unaloműzőként áttanulmányozta a jogot, egész egyszerű, plusz a Káma Szutrát is megismerte, amit a férjecskéjével ki is próbált. Mindez nagyszerű, de az Uriel sírjához vezető térképet se hagyja ki! Anyus nagyon örül a hírnek, valaki megtalálta a kardot, sőt ő igazából nem egy embert vezetett el a sírhoz, hanem mindjárt tizenötöt a legcifrább ügyfelei közül, és ő még büszke is magára emiatt. Lucifer teljesen ki van akadva, Anyus még őt hibáztatja, hogy jobban is elrejthette volna a kardot és így senki sem találja meg! Hova, a Luxba, vagy épp az átjáróház hálószobájába?! No igen, a szexuális éhségét a büszke Anyustól örökölte, jó tudni, de a gond még mindig gond. Miért szabadította rá a világra Azrael kardját? Mert fel akarta kelteni Apu figyelmét. Uriel halott, és hiába szólt hozzá, reménykedett, hogy a közös gyász összehozza őket, de a nagy büdös semmi volt Apu válasza, és talán ha látja, hogy a karddal ölik egymást, arra csak felfigyel. Anyunak még az sem számít, hogy emberek halnak meg, hisz eleve meg kell halniuk, de Lucifernek számít a hogyan is, nem ilyen brutális módon kellene meghalniuk. Anyu látja, hogy a fia megváltozott, törődik az emberekkel, nem is érti, mit lát bennük… Lucifer most csak annyit akar, hogy önként jöjjön vele és keressék meg a kardot, mert ha nem, akkor Mézi ad neki egy kis motivációt ehhez. Szerencsére Anyu kelletlenül ugyan, de belemegy a feladatba.

5.png

A rendőrségen Chloe igyekszik megoldani Maddie ügyét, de sajnos nincs senki használható gyanúsított Maddie utálóinak listájáról. Fafejke minderre csak annyit mond, hogy neki a pudingja tűnt el, még a nevét is ráírta, de valaki ellopta és a nasi az szent. Ella is sürög-forog, Chloe megkérdi élete volt párját, vajon miért lóg együtt Ella és Lucifer, Dan nagyot nevet, Chloe féltékeny! Nem, ugyan már, ő soha! Hát persze, de ha mégis így lenne, nyugodtan mondja el, hisz barátok ők ketten. Amúgy meg lehet Luci és Ella között sokkal több van, mint a Lucinál szokásos csak szex, sose tudni. Luci is feltűnik, a páros zavartan ugrik szét, Chloe valami pókerpartira invitálja, amit Dan szervez, Fafejke meg lehet nem hívta volna, de mindegy. Luci elkéri Maddie utálóinak a listáját, összeveti azzal a listával, amit Anyus írt neki, talál egy közös nevet, Duncan Watts. Persze a miért pont ő-re nem felel, de Chloe rákeres, a pali irodája a jógastúdió fölött van és Maddie és Corrine főbérlője. Duncan azért volt mérges Maddire, mert elfoglalta a parkolóhelyét és valamiért a stúdiót is bezárta volna.  19 szúrásnyi utálathoz ez elég kevésnek tűnik, de a szőkés árnyalatú haj stimmel, plusz erősnek is tűnik, Ella szerint is ideális lenne, így Luci szerint is az, így ő már megy is Duncanhez. Chloe is megy vele, hisz társak, de Luci még elintéz egy privát hívást előtte. Egy privát hívást, Chloe nagyon elmerengett ezen, mennyire nyilvánvaló…

6.png

Duncan Watts irodáját Ámenka és Mézi dúlja, őket hívta Luci, keressék a kardot a palinál. A kard nincs sehol, és amúgy is az igazi probléma Anyu. Ámenka hiába tagadja, a bajok forrása Anyu, még Ámenka is anyu-pici-fia lett mellette. Ja, Mézinek meg nem… áll… jól a bőrnadrág, okos érv Angyalka. Közben megérkeztek Luciék, szerencsére ő előbb ér be az épületbe, így a páros jelentheti neki, hogy nincs itt semmi, ők meg menjenek a hátsó kijárat felé. Megjött Chloe is, Lucifer látványosan meggondolta magát, Duncan kis problémái nem is annyira fontosak, mehetnek is! Nono, majd be volt sózva, hogy ideérjenek, Chloe nem lép le ilyen simán. A nyomozó észrevesz egy teremnél egy furcsa nyomot, az ajtón egy véres tenyérlenyomat van. Oda is mennek, a kukucskáló ablakon benézve meglátnak egy hullát. Chloe erősítést hív, majd bemennek a terembe, Duncan csak az első hulla volt, még sokkal többen is holtan hevernek a teremben. Később már a helyszínelőké a terem, Luci szerint nyilvánvaló, a gyilkos Duncan volt, de a fegyver nincs itt, ők már nem is kellenek ide. De igen, Duncan megölte Maddie-t, majd jött a teremben lévő hat ember. Luci szerint a gyilkos fegyver körbejárt, mígnem mindegyik meg nem halt. Ella csak megerősíti Lucifer gyanúját, a testek magukért beszélnek, annyira lelkes, hogy biztosra veszi, hogy az ügy előadástéma lesz később. Ella magyarázata szerint Duncan rátámadt a kettes áldozatra, de Duncant a jelek szerint valaki megfojtotta. Luciferen mutatja meg, hogy nézhetett ki a jelenetsor. A hármas áldozat Duncan fojtogatója lehet, a fojtás alatt Duncan megtámadta őt, de a dulakodás közben kiejtette a kardot, ezt felvette valaki (Négyeske). Majd Négyeske rátámadt Hármasra (mindezt térden állva, pont Lucifer derékmagasságánál mutatja). Majd valahogy jött Ötöske, aki tovább gyilkolt és végül meghalt mindenki. De van hét áldozat, ebből egy Duncan, a teremben jógaoktatás zajlott, a tanítványok a halottak, az oktató hiányzik. Ő pedig maga Jenson Glory volt.

A rendőrségen megtudjuk, hogy a jógások vezetője nem is olyan tisztalelkű, mint amilyennek mondják. A Jenson Glory név hamis, megbukott egy csomó vállalkozása, adócsalási, molesztálási ügyek, Maddie-hez hasonló fiatal lányokkal. A tanítványokkal olyan szerződést kötött, amiben az szerepel, hogy testileg-lelkileg rábízzák magukat a gurura, néhányan nem feltétlen így gondolták a megtisztulást. Még szektának sem lehetne őket nevezni, hisz ez a gyilkosság még a szektákra sem jellemző. Ugrás Doktor Lindához, most bizony ő van a díványon és próbálja feldolgozni, hogy egy vérengző mennyei kard kényszeríti gyilkolásra az embereket. Mikor kiderül, hogy Azrael angyal egy nő, Dokinénit ez is sokként éri és visszasírja a régi metaforás beszélgetéseiket.  Pedig most Luci tudna miről beszélgetni, jobb lenne, ha visszatérne végre. Összekapja magát és újra Lucira figyel, aki most akarja megérteni, hogy miért is törődik az emberek halálával.Szépen végig is viszi az indokait: hisz nem is ismeri őket, Mézi is mondta, hogy a kard nélkül is veszélyesek és a lelküket is eladják azért, hogy pl. jobban nézzenek ki, ennek ellenére mégis törődik velük, és nem is neki kéne a saját terápiáját megtartani! Bocsánat, Dokinéninek is meg kell emésztenie ezt az egészet és a kézikönyvek sem említik, hogyan lehet a csodakard okozta szorongást enyhíteni. Szerencsére vége a terápiának, mert Chloe üzent, hogy a gurut behozták kihallgatásra, így Lucifer indul is, Dokinéni meg üzenjen, ha további segítségre lenne szüksége.

13.png

A gurunk játssza a nagyon tisztalelkű, de annál ártatlanabb embert Chloénak és Lucifernek. Nem ő volt ott azon a jógamészárláson. Bizonyítani is tudja, kulcskártyás beléptetőrendszerük van, mindenkinek pittyenteni kell a belépéskor, ő a kérdéses időben otthon volt. Betegség miatt kihagyott pár órát. Biztos mert rabja lett valaminek, ami szörnyűséges tettekre biztatta, mondja el szépen, hogy mit is akar igazából! Nos, a gurunk málnakrémes muffinra vágyik, és leszedi magáról a hasleszorítóját, akkora pocakja van a pacáknak, hogy látszik, elég régóta tömi magát a tisztátalan kajákkal. Nem is tudott a tanítványai elé kerülni ilyen duci állapotában, ki venné be az egészséges test szövegelését ezek után, így hát ügyvédet akar a bukott guru. Este érkezik Mézi és Ámenka a guru lakásából, a kard nincs meg, de Mézi ellopott pár édességet, ne hízzon tovább a guru, ha ő is megeheti okra hivatkozva. A gurunak van még egy másik lakása, oda is el kéne menni, de Ámenka egyre pesszimistább, ha tényleg nála van a kard, akkor előbb-utóbb vérengzés lesz a vége. Ámenkáék el, Luci elcsen egy sütit a halomból, de érkezik egy mérges Ella. A kis szívesség, amit Luci kért tőle, immár hivatalos ügy lett, ugyanis a sír melletti cipőnyom Duncan Wattsé, és Duncan Watts a halálakor ezt a cipőt viselte, Luci kezdhet mesélni, mert Ella sem tarthatja sokáig vissza az infót. Luci továbbra is csak azt kéri, hogy bízzon benne, hisz kozmikus erejű ügyről van szó, és Ella, amilyen lágy szívű, enged. Megöleli Lucifert, és Chloe pont most talál megérkezni, hát nagy a meglepődés mindenki részéről. Ella lelép, szappant fog vásárolni. Chloe beszámolhat a fejleményekről, a guru valóban nem hazudott, a házi biztonsági kamerák felvették, ahogy otthon alszik a gyilkosság idején. Őt az órán Corrine helyettesítette, de nem ő gyilkolt a mészárláskor, nagy esélye van, hogy rejtőzik vagy menekül. Nem, biztos, hogy nem menekül, Lucifer pedig elindul Corrine után.

14.png

Lucifer a guru lakásában találja meg a nőt, sokkos, ugyanis megölte a gurut. Alig tudja felidézni, hogy mi történt, miért gyilkolt. Lucifer tudja, hogy Corrine valami miatt igazán dühös volt a gurura, őt is molesztálta, igaz? A kard csak felerősítette az érzéseit, de mi történt? Pár éve a guru megerőszakolta őt, ugyan megpróbálta élni tovább az életét, de az eddig elnyomott dühét előhívta a kard és megölte a férfit. Érkezik Chloe, Dan és a járőrök, Corrine beismeri, hogy ő volt, de Luci azonnal a védelmébe veszi, önvédelem volt, a guru támadt rá Corrine-ra, ő csak védekezett. Úgyhogy most az igazság valóban győzött, hagyjuk is ennyiben. Chloe bólint, Corrine-nak vallomást kell csak tennie, de a kard eltűnt. Lucifer körbekérdi a társaságot, hogy senki sem tervez-e véres gyilkosságot, de bent senkiben sem dúl harag. Kint a kerti medencénél azonban Dan teljesen katatón állapotban van, a kezében ott van a kard. Lucifer azonnal békejobbot kínál, de Dan őt hibáztatja, hogy tönkrement a házassága. Dan rátámad Luciferre, miatta ment tönkre az élete, és addig-addig döf a karddal, amíg sikerül megvágnia a Lucifert. Egy igazi halálos döfés Lucifer végét jelentené, ezt tartsuk észben! Dan nem csak a megromlott házassága miatt hibáztatja őt, hanem a nasitolvajlást is rásüti. Lucifer rámutat arra, hogy a házassága már az ő érkezése előtt is halódott, a munkájában is hibázott és igen, tényleg szeret rájárni az őrsön lévő hűtőre, de emiatt Dan ne legyen gyilkos! Meglepetésre Dan mintha harcolna a kard ereje ellen, sarokba szorította Lucifert, már sokszor megölhette volna, de nem tette. Dan konoksága ezúttal jót jelent, ugyanis Luciferrel együtt átveszik, hogy a házassága már korábban gallyra ment, mint Luci és Chloe megismerték volna egymást, és a melója a Palmetto-ügynél esett igazán szét. Luci kikapja Dan kezéből a kardot, aki mintha álomból ébredne, nem is tudja, mit keresnek kint. Luci szerint csak beszélgettek egy jót, szerencsére tisztáztak mindent és Dan is mintha megkönnyebbült volna. Ezt még Luci is érzi, hogy közel volt.

Másnap, mikor Luci megérkezik a rendőrségre, Chloe a bizonyítékokat rendezgeti, de nagyon mérges. Valaki elvitte a kardot, ha belső ember volt, minimum ki kell rúgni. Luci nem aggódik, lényeg, hogy az ügyet megoldották. Chloe nem tud kiigazodni rajta, egyik nap még a kard megszállottja, most meg hagyjuk az egészet? Másrészt, ő azt hitte, hogy múltkor, az édesapja ügye után kialakult köztük egy kapocs, már nemcsak sima kollégák, hanem barátokká váltak. Ella megy el mellettük, rájuk se néz, Chloe meg bezárkózik, szerencsére Lucifer vágja a szitut, azért haragszik, mert látta Ellát a lakásán. Igen, egy kollégával kezd ki, ez helytelen! Luci biztosítja őt, hogy mindaz, ami Ellával történt, csak a munkáról szólt, de Chloéval szívesen átlépné a határokat, erre már a nyomozó lép le szó nélkül. Lucifer visszatért Doktor Lindához, a válság elhárult, szívesen beszél nagy diktátorokról és akár Trumpról is (az epizódot nem sokkal a választások után adták le!), de Doktor Linda inkább bocsánatot kér. Mégis csak ő az Ördög, de ő is átesett a ló másik oldalára. Sokkal egyszerűbb volt, mikor átlagos beteg volt, de Lucifer ugye nem átlagos, semmilyen szempontból, ezt ő is legalább olyan jól tudja, hogy még a szex sem volt átlagos. Ekkor esik le neki, hogy magával az Ördöggel hált… Nincs mit, és szívesen! És ekkor beugrik Dokinéninek az, hogy elcseszett az apjával a kapcsolata, nehéz „kamaszkora” volt, vagyis minden gond innen ered, innentől már úgy folytatják, ahogy régen is.

Később Luciferen a sor, hogy viszonozzon egy szívességet. Ella nem mást kért tőle, minthogy menjen el vele templomba. Ella már a legelső találkozáskor érezte, hogy Lucifer keres valamit, neki sem volt könnyű élete, de mióta rendezte a Nagy Emberrel a kapcsolatát, azóta jól érzi magát, Luciferre is ráférne egy hasonló élmény. El se hinné, milyen közel állnak egymáshoz, de Luci aggodalmait egy csinos fenékkel megáldott hölgy máris eloszlatja, irány a templom. Otthon Lucifer Ámenkával gondolkodhat azon, hova tegyék a kardot, de megjön Anyus. Még ő reklamál, hogy nem volt elég gyilkosság, így az exe lehet nem is figyelt fel semmire. Mintha máskor figyelne bármire is, de mindegy, ez most nem Anyu gyászáról szól, mit akar valójában? Amit eddig is, a családját! Ha ők hárman összefognak, végre figyelne rájuk. Ugyan, eddig se figyelt, nem változna semmi, Ámenka is megmondhatja. Nem, ugyanis egyetért Anyával. Ámenka most kapott észbe igazán, hogy az isteni és az emberi dolgok nem vegyülnek, nekik sem itt lenne a helyük! Luci már most tudja, hogy nem fog vissza menni a Pokolba. Pedig ez nem is a Pokolról szól, ez az otthonukról, a Mennyországról szól. A Pokolt sem érezte otthonnak, a Mennyek meg maga volt a pokol számára. Egyedül itt érzi otthon magát, a Földön, hisz itt legalább elismerik őt. Ahogy az indulata nő, úgy izzik a kard Lucifer kezében, így Anyu is belátja, nincs értelme a vitának. Lucifer megnyugszik, ők meg elmennek Ámenkával, de Anyu úgy tűnik meglátott valamit Lucifer kirohanásában, egy lehetőséget a tervei megvalósításhoz. A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása