Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x07 - The Bathtub

2017. február 27. 15:00 - Ancsinszka

Mike örül Eleven hazatérésének, és már majdnem összecsőröznek, de Dustin rájuk szakítja az ajtót és kétségbeesetten közli, hogy Lucasnak valami baja van. A walkie-talkie-ból szaggatottan hallják Lucas adását, ami igaziból vészjelzés, hogy a laborból elindultak a gonosz emberek, és tudják, hogy hol van Eleven. Mike a telefonon lógó anyjától kérdezi zihálásokkal tarkítva, hogy kértek-e szerelőt valamihez, mert a Hawkins elektromos művek autója parkol a jardjukon. Az anyja persze nem ért semmit, majd Dustin berongyol a konyha közepére és sürgős távozásra szólítja fel Mike-ot, ugyanis kicsit megsokszorozódtak a furgonok Wheelerék felhajtóján. Gyorsan bringára pattannak, de Apu Brenner a kompániájával együtt kiszúrja őket, és kezdetét veszi az autós üldözés. Közben Lucas is hozzájuk csapódik, és a laborosok persze utolérik és bekerítik őket. Dustin üvölt az elkerülhetetlennek tűnő ütközés miatt, de minek is izgulni, hiszen ott az aduász, Eleven személyében. A lány manifesztálja az összegyűlt feszkót, és a kocsit úgy elrepteti a tekintetével a fejük felett, mint mikor a szél belekap egy papírsárkányba. A srácoknak sikerül elszöknie, és amint fedezékbe érnek Lucas térde rogyva áll neki kanosszázni Elevennek, mert ide-oda az elmúlt események, furgont papírsárkány módjára a levegőben reptetni mégis csak a kúlság magasiskolája.

vlcsnap-00002.jpg

Joyce rögtön nekiáll hőbörögni a rendőrőrsön, hogy engedjék el a fiát, de kevés sikerrel. Hopper is rászól sokat tapasztalt kollégáira, hogy engedjék el Jonathant, de van itt egy kis bökkenő, mondja a kolléga úr. A Jonathan kocsijából előkerült medvecsapdákat is figyelembe kéne venni, mielőtt a bilincset leveszik a fiúról. A hoppon maradt laborosok azért átkutatják Wheelerék házát, és kikérdezik a szülőket Elevenről, akik persze őszintén tudják letagadni, hogy valaha is látták volna a lányt. Sajnos Brenner sikeresen meggyőzi a szülőket, hogy a fiúk bajban van, így Mike anyja elárulja hol szoktak lógni a gyerekek. Mike-ék épp a laborba való bejutáson tanakodnak a gally és kólás dobozból kirakott szimulációs modell segítségével, amikor megérkezik a laborosok helikoptere. Gyorsan bedugják a bringákat a busz alá, majd elbújnak a jármű belsejében. Jonathan közben elmeséli Hoppernek és anyjának a kalandjaikat Hörgő Morgóval. Joyce pipás, de mi más lenne? Gyakorlatilag az egész sorozat alatt az összes reakciója hisztérikus, idegbeteg arcrángás. Na de, Hopper nem tudja folytatni a kihallgatást, mert Gyökér 1-es jelenik meg anyjával együtt, hogy feljelentést tegyen. Gondolom arról nem számolt be, hogy Mike-ot mire kényszerítette, csak hogy egy borotvált fejű lány eltörte a karját, és képes bármit reptetni a levegőben.

vlcsnap-00003.jpg

Steve összevert arccal trónol kocsija csomagtartóján és mélabúsan várja, hogy alattvalói hozzák neki az Aspirint meg a kólát. Pulykatojás Vöröskével együtt már vizionálja, hogyan is fogják Jonathant elpüfölni, ha egyszer kiengedik a böriből, de Steve rájuk szól, hogy most már ebből pont elég volt, pofa be, roló le. Pulykatojás és Vöröske meglepődik, hogy legmélyebb haverjuk seggfejnek nevezi őket, de Steve-nek végre kezd valami világosság derengeni és lekoptatja őket. Közben Jonathan, Nancyvel, anyjával és a seriffel elkezdik keresni Mike-ot, mert Gyökér 1-es szerint velük lóg a borotvált fejű lány. Jonathannak beugrik, hogy Will walkie-talkie-ján keresztül kapcsolatba léphetnek Mike-kal. Sajnos Mike-ék kicsit be vannak szarva, ki tudja ki van kivel, ezért csak vonakodva válaszolnak.

vlcsnap-00004.jpg

Steve-ben feléledt a lelkiismeret, mint Tücsök Tihamér Pinokkióban, és felajánlja segítő kezeit a mozi tulajának, hogy lemossa a Nancyt alázó feliratot a mozi homlokzatáról. Dustin közben parázik a többieknek, hogy mi van ha ez ilyen Lando Calrissian szituáció a Birodalom visszavág filmből, és már a seriffet is megvette kilóra a kormány. Először úgy tűnik Dustin megérzései nyernek, mert öltönyös nyakkendős emberek szállnak ki az odaguruló autókból, az egyik felfedezi a busz alá betolt bringákat, és már majdnem észreveszi a megbújó kis klambókat, amikor a seriff mindhármukat lezúzza és kimenekíti a gyerekeket. Byerséknél gyűlik egybe az illusztris társaság, és mindenki megossza egyéni tapasztalatát Hörgő Morgó és a kapu témájában. Mike elmagyarázza a bolha és az akrobata példát, és hogy a másik oldalra vezető kapu a laborban van. A seriff ezt helyben hagyja, mert ő járt is ott.

vlcsnap-00005.jpg

Szóval most már mindenki érti mi is az a másik oldal, ott van Will meg Barbara, és Eleven a kapocs, aki tud velük beszélni. Először Barbarát próbálják elérni, és Eleven által már sistereg is a walkie-talkie-t, egyelőre sikertelenül. Eleven arcmosás közben rájön, hogy a fürdőkád segítségével hatékonyabban tud keresni. A többiek persze tök értetlenül néznek rá, telefonos segítséget is kell kérniük a fizika tanáruktól, aki épp elmélyülten nézi A Dolog című filmet barátnőjével, és nagyon nem érti miért is pont most csöng a telefon. Clarke tanár úr szeretné elnapolni a témát, mert ott várja a kanapén a szuper vizuális effektektől teljesen begerjedt barátnője, de Dustin csak azért rákérdez, tud-e valamit az izolációs tartályokról, esetleg a felépítését is elmagyarázná-e. Clarke-ban végül a tanár énje felül kerekedik a kanos énjén, és mivel Dustin azt mondja csak mókából akarja tudni szombat este 10-kor, hogyan kell egy ilyet építeni, ezért Clarke nekiáll részletesen elmagyarázni. Dustin összefoglalja a telefonban hallottakat: elég lesz a kacsaúsztatót feltölteni vízzel, de 700 kg só még nem ártana bele. Mennyi? 700 kg, ok, annyi tuti lesz a suli raktárában.

vlcsnap-00006.jpg

Nancy és Mike hozzák a locsolócsövet, és közben megegyeznek, hogy ezentúl őszinték lesznek egymáshoz, persze ez alól kivétel bármilyen szívügy, mert Nancy letagadja, hogy kedveli Jonathant, Mike meg letagadja, hogy kedveli Elevent. Elkészült a tartály, Eleven pedig ráfekszik a vízre, hogy szépen lassan csatlakozzon a másik oldalhoz. Már a nagy fekete semmiben ácsorog Eleven, mikor meglátja Barbara testét a semmi közepén. Nancy barátnője zöld trutyiban fekszik, és nyálkás meztelen csigaszerű valami mászik ki a szájából, életjel nulla. Eleven a transzban sikoltozni kezd, de messziről hallja Joyce-t és lenyugszik. A távolban meglátja Will kerti búvóhelyét, benne pedig Willt, a halálhoz inkább közelebbi állapotban. Eleven elmondja neki, hogy az anyja a segítségére siet, a többiek a normál világban pedig a walkie-talkie-n keresztül hallják Will nyöszörgését. Lassan szertefoszlik Eleven körül a másik oldal, és teljes tudatával visszatér Mike-ékhoz. Hopper nekiindul megkeresni Willt a másik oldalon levő kuckóban, Joyce persze hőzöng, hogy megy ő is vele. Nancy és Jonathan maradnak, és a lány most már komoly vendettát tervezget Hörgő Morgó ellen. Ráveszi Jonathant a vadászatra és besunnyognak a rendőrségre a lefoglalt medvecsapdákért, plusz viszik a poroltót is. Hopper úgy gondolja, ha egyszer már bejutott a csapszegvágóval, másodjára is menni fog, de sajnos nem úgy alakul, mert a laboros biztonságiak útjukat állják. Sajnos Will helyzete sem rózsás, mert Hörgő-Morgó a házikó körül sündörög és szörcsög, majd kopogás nélkül bezúzza a léceket.

Címkék: stranger things
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása