Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x13 – Álarc

2017. február 16. 11:36 - Kapitánylány

„Ha egy embernek maszkot adsz, megmutatja neked igazi arcát.” – Oscar Wilde

Monroe csodálatos módon teljesen meggyógyult, amikor Nick kezében a bottal hozzáért a dúvadhoz. Mindenki teljesen le van döbbenve, nem csoda, hogy elrejtették a botot, nekik is óvatosnak kell lenniük, ki kell deríteniük, hogy működik a bot. Nick becsomagolja a fadarabot, visszateszi a bronzládába, megfogadják, hogy senkinek se szólnak a kincsről.

01.jpg

Benito-hoz érkezik meg egy srác, a maszkjáért jött, este pankrátor mérkőzése lesz, de unja már, hogy mindig veszítenie kell. Benito rákérdez, hogy miért baj, hogy fizetnek neki a kudarcért, nem minden a győzelem. Goyo nagyon szeretne hasonlítani gyerekkora példaképeire, olyan maszkot akar viselni, de Benito szerint az sokba kerül, és más árat is megfizettek a győzelemért az ilyen maszkot viselők. Goyo mégis ragaszkodik hozzá, Benito borsos árat mond, a fiú fizetésének a fele kell, le is lohad az érdeklődése. Kawama (Goyo) vs. El Mayordomo mérkőzése a vártnak megfelelően végződik, Kawama vereséget szenved ellenfelétől. Goyo dühöngve vonul be az öltözőbe, főnöke roppant elégedett a mai előadásukkal. A srác többet szeretne, végre esélyt a győzelemre, de Larry szerint nincs benne meg a szikra, és még spanyolul se tud. Szóval vagy visszaszáll a ringbe vagy kilép.

02.jpg

Goyo becsörtet Benito-hoz, kell neki a maszk! Benito egy szerződést vesz elő, amelyet a srácnak a vérével kell aláírnia. A szerződés arról szól, hogy amíg a fiú a maszkot hordja, addig jár az álarc készítőjének a jövedelmének a fele, és ha kiszáll végül a küzdelmekből, akkor a maszkot vissza kell szolgáltatnia. Srác aláírja, majd elviharzik az üzletből, Benito ekkor átváltozik, ő is aláírja a szerződést a vérével, amely ezután egy maszkká olvad össze. Egy rablás helyszínére ugrunk, az elkövető eszméletlenre veri áldozatát, majd elveszi a pénzét, Benito ekkor szakítja félbe. A rabló nem érti mit akar tőle az öreg, Benito csak annyit közöl: az arcáért jött! Dühödten alakul át, de Benito se rest, átváltozva a harapásával lebénítja a Balam-ot, majd levágja róla az arcát. Az üzletben az arcot kifeszíti, majd valamit ráönt miközben spanyolul harcosok szent erejével ruházza fel a maszkot.

Nick érkezik haza a kis családjához, Adalind rögtön kérdezősködik, de a férfi azt hazudja, hogy nem találtak semmit Németországban. A nő felhozza témának azt is, hogy mi lesz, ha egyszer visszaváltozik boszorkányszörnnyé, de Nick még nem akar ezzel a témával foglalkozni, ráérnek még.

Eve Marwan biciklis balesetére emlékezik vissza, majd az irányító központban a felvételeket kezdi visszanézni. Végül ő is kiszúrja, hogy Rachel a lövés pillanatában az orvlövészre néz fel.

04.jpg

Goyo érkezik meg a maszkjáért, Benito büszke a művére, azonnal fel is veteti a fiúval. Különös erő járja át, de Benito figyelmezteti, csak a harc alatt viselje.

Renard az autójába száll be, Eve állja el az útját. A nő szabadkozik, tudniuk kellett volna, hogy Dixon lesz a célpont, de most azt akarja meg tudni, hogy Renard miért támogatta? A százados szerint Andrew jó ember volt, de a stáb kérte fel a támogatásra. Eve ezután elhagyja az autót, többet nem szeretne beszélgetni.

05.jpg

Nick és Hank érkezik ki a helyszínre, brutális gyilkosságról van szó, az áldozat arcát eltávolították. Az őrsön az ügyről beszélgetnek, Portland-ben régebben is voltak ilyen arcnyúzások, megoldatlan esetek voltak. Wu érkezik a halottkém jelentésével, valamilyen bénító anyag volt az áldozat szervezetében, élt, amikor levágták az arcát. Nick-nek nagyon gyanús, hogy keveréklény támadásról van szó, meg kellene kérdezniük Monroe-ékat. A fűszerüzletben kiderül, hogy az áldozat is keveréklény volt, és a levágott arcról Rosalee-nak eszébe jut Sipe-Totek, aki egy azték isten, a lemészárolt áldozatai arcát viselte, mert úgy hitte, hogy így átveszi az erejüket. Tiszteletére a harcosok is bőrmaszkot készítettek és viseltek, ezt a gyakorlatot napjaikban pedig a Santeros-ok végzik, akik túlnyomórészt arany viperák, akiknek a mérge képes átalakult formában tartani a keveréklényt. Rosalee végzett is kutatást utánuk itt Portland-ban, ha még itt vannak, akkor meg is kérdezheti őket kinek a munkája a mostani.

06.jpg

Goyo súlyt emel, majd gondol egyet és felveszi a maszkot a tiltás ellenére. Az ereje megnövekszik, sokkal nagyobb súlyt képes megemelni, de azonban furcsa érzése támad, szinte letépi magáról az álarcot. Este harcra készül, új névvel készül Tigre Feroz, a főnöke szerint nagyon menő csak kár, hogy így is veszítenie kell. Tigre Feroz vs. El Mayordomo mérkőzés már nem a megszokott módon zajlik le, Goyo végül leveri ellenfelét. Az öltözőben Goyo győzelmének örül, Mayordomo ront rá, ő nagyon nem örül a vereségnek. Larry érkezik meg, mivel nagy sikere van Tigre Feroz-nak, ezért mostantól ő lesz a sztár! Mayordomo dühöngve, bosszút forralva lép le.

07.jpg

Goyo boldogan érkezik meg a maszküzletbe, hozta a fizetése felét, nagyon erősnek érzi magát az álarctól. Benito még egyszer figyelmezteti, hogy ne hordja a ringen kívül. Goyo hazafele indul, James Vazquez (El Mayordomo) állítja meg, a holnapi mérkőzésen ki fogja csinálni, majd kitépi a fiú kezéből az álarcot. Goyo ekkor arcon vágja, hogy visszaszerezze azt, Vazquez erre bedühödik, srác felveszi a maszkot, verekedni kezdenek, Vazquez súlyos fejsérülést szerez. Goyo haza menekül, alig tudja levenni magáról a maszkot. Kicsit felfrissíti magát, majd újra felveszi az álarcot, amely ennyi használat után eggyé válik a srác arcával, fejével. Goyo teljesen megkattan, szétveri a saját lakásást, próbálja a ráolvadt maszkot leszedni a fejéről.

08.jpg

Az új helyszínen néznek szét a nyomozók, El Mayordomo maszkja nem az, amit keresnek, irány kihallgatni a főnökét. Larry le van döbbenve az egyik pankrátora halála miatt, a nyomozóknak Goyo-t jelöli meg, mint lehetséges támadót. Mesél a srác új élethű maszkjáról is, amit Benito készített, a fiúk el is kérik mindkettőjük címét. Rosalee jelentkezik be mobilon, sikerült egy Santeros-szal beszélnie, aki elmondta, hogy ha nem körültekintően használják a maszkot, akkor a viselője megtébolyodik. Nick rákérdez az ellenszerre, Rosalee szerint erre is van egy szertartás.

09.jpg

Miközben Eve Rachel után nyomoz, addig később Renard találkozik is a célszeméllyel. Rachel egy cikket mutat a hős századosról, igen népszerű lett, hogy megölte Dixon gyilkosát. Andrew halála nemes célt szolgál, Renard helyesen tenné, ha mellettük döntene. A győzelemhez egy család is kell, Renard-nak ugye már van egy lánya, Diana és annak anyukája Adalind. Ekkor látjuk meg, hogy az egész beszélgetést Eve figyeli meg.

10.jpg

Goyo megzakkanva tör Benito-ra, le akarja szedetni a ráolvadt álarcot, de a férfi szerint csak a kegyvesztett szertartással lehet ezt megtenni. Benito el is kezd a szertartásra készülni, miközben Goyo hangokat hall, amelyek azt sugalmazzák neki, hogy ne engedje levenni a maszkot a fejéről. Benito rászól, hogy ne hallgasson a hangokra, ő nem fogja bántani, erre a srác rátámad az öregre. Hank és Nick ekkor érkezik oda, alig bírják lefogni Goyo-t, Benito még halála előtt kinyögi, hogy milyen szertartást végezzenek el. Rosalee-t és Monroe-t hívják a helyszínre, a nő előkészíti a szertartás helyét, a fiúk a körbe becipelik Goyo-t, Rosalee leönti az arcát egy bájitallal, de nem történik semmi. Rosalee újra ránéz a könyvre, van egy spanyol ének, amelyet felolvas, ennek köszönhetően végre le tudják venni a fiúról a maszkot. Goyo magához tér, de nem emlékszik semmire. El kezdenek kérdezősködni, így a fiúnak hirtelen minden beugrik, de amikor az álarcra néz hangokat kezd hallucinálni, megtébolyodott a szertartástól.

11.jpg

Nick ezeket az eseményeket leírja egy könyvben a fűszerüzlet alagsorában, folytatja a Grimm hagyományt. Közben Adalind hívást fogad Renard-tól, aki csak annyit közöl, hogy vissza tudja szerezni neki Diana-t.

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.16. 18:02:01

Apám, ez de uncsis rész volt, eleve felidegeltem magam azon, h miért nem inkább a HadrianusFala vs FeketeKarom izgalmasságokkal foglalkoznak.
(asszem végig csattogtam-ciccegtem-türelmetlenkedtem az epizódot, sztem még bele is tekertem, én barbár!)
xD

taga20 2017.02.16. 18:40:15

@Biriksz_Krokiksz!: minek nézel ilyen baromságokat ako? inkább olvassál:))

jöhetne má a vévétíz!:)))

2017.02.16. 18:55:05

@taga20: áhh, szevasz! :) már elolvastam minden könyvet, meg az internetet is, oda-vissza kétszer!

taga20 2017.02.16. 19:24:23

@Biriksz_Krokiksz!: nebasz! na jó elhiszem:)

ja és a kámaszutra is meg volt oda-vissza?:))

2017.02.16. 19:30:29

@taga20: nyilván! része a világirodalom remekeinek (azt a sorit pl min 3szor, oda-vissza, per óra)
Taga, imádlak meg minden, de ha szétrollkodod a Grimm hogyvótot, megmurdelsz, baszki!
xD

taga20 2017.02.16. 19:35:19

@Biriksz_Krokiksz!: cica, csak egy kis életet lehellek ebbe a halotti torba:)

egyébként, ha má dumcsizunk, ako egy kérdés.

mikor tombolt a vévéláz pár hónapja, ako itt egy csomó idióta egész nap tolta a baromságait. pl. vödör, a kölök aki kiakadt rád, me leoltottad, hogy ne dobjon be személyes dolgokat, stb.

ezek hol vannak? me kurvára egy kommentet nem látok tölük.

2017.02.16. 19:40:10

@taga20: nem idióták, tök normi és értelmes emberek; am' majd jönnek a köv vvbb-re, vagy budapestshore-ra, vagy a magyar survivorra.

2017.02.16. 20:01:18

@taga20: á, hagyjad, most annak örülök h jön a Voltra a Cult

taga20 2017.02.16. 20:06:31

@Biriksz_Krokiksz!: merilin menszonra kéne elmenni:)

2017.02.16. 23:34:34

@PeniValdes: nézzed, klassz sori, a hv-k depláne!
;)

Kapitánylány 2017.02.17. 10:18:59

@Biriksz_Krokiksz!: pláne, hogy innentől nehezen fogunk haladni csomó üggyel... de azért az álarc készítés módja durva!

2017.02.17. 15:34:13

@Kapitánylány: ott egy kicsit becsuktam a szemem ;)
süti beállítások módosítása