Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x06 - Monster

2017. február 14. 09:00 - Szencsike

Egy esküvőn járunk, egy temetőben. A násznép, a pár és a pap is zombinak vannak sminkelve, ez tényleg emlékezetes esküvő. Egy szőke koszorúslány még így is undorítóan tökéletesnek látja a menyasszörnyet. Sajnos azonban a holtodiglan rész következik, egy süvítő hang után a vőlegény a karjához kap, a násznép azt hiszi, a vőlegény csak a show kedvéért rogyott össze, majd a menyasszony kap egy lövést a mellkasa közepébe. Ez már nem a show része. Lux, Lucifer teljesen szétcsapta magát Uriel halála miatt. Pia-nő-pia-nő a sorrendje, az épp soron következő hölgyet kínálja itallal, mikor érkezik Doktor Linda. Aggódott Luciért, nem jött el az ülésükre, nem is szólt, hogy lemondja, ami furcsa, így jött ellenőrizni, hogy minden oké-e. Persze, csak meghalt egy testvére, inkább igyunk tovább! Dokinéni nem javasolja ezt, pont hogy most kellene beszélniük, hisz lerí róla, hogy segítségre van szüksége, de akkor se jöhet piásan. Mert amúgy komolyan venné? Eddig se hitte el, amit mond, most sem változna semmi! És lesz szíves távozni, mert neki szórakoztatnia kell a hölgyeket, Dokinéni mindenesetre várja Lucifert, ha meggondolná magát. Arra meg Dokinéni várhat...

1.png

Chloe-Mézi-lak, Chloe a halloweeni dekort rakja ki a kapura, míg bent kislánya nagyokat kacagva hintázik. Mézi mosolyogva löki őt, de Chloe rájön, hogy miféle hinta ez igazából, kedvesen beküldi a kislányát a szobájába, míg a felnőttek rendezik a soraikat. Mézi nem érti mi a gondja Chloénak, de hát mondhatja neki, Chloe tiltólistára teszi Mézi szexhintáját. Gyerekkel él együtt, mégis hová tette az eszét?! Miért, Chloe dekorja sem túl ötletes, a halloween a vadulásról szól Mézinek. A csajok abban legalább egyetértenek, hogy nem volt jó ötlet az összebútorozás. Chloe megkapja az esethez hívó telefont, a vitának vége. Temető, Fafej jelent, a halott menyasszonyt Peggy-nek hívták, sminkes volt egy filmstúdióban. Nagy kaliberű fegyverből lőtték ki a golyót, de se a vendégek, se a személyzet nem látott semmit.  A vőlegény a karján kapta be a lövést, Chloénak ez így túl gyanús. A vőlegény épp a mentőautóban búsul, fogalma sincs, miért halhatott meg a párja. Közben megérkezik egy csacsi részeg Lucifer, ráveti magát a tortára, pezsgőre, de Chloe úgy lekapja a tíz körméről ezért, hogy csak néz, muszáj összeszednie magát. Azzal teszi hasznossá magát, hogy a koszorúslányokat kezdi vegzálni, vajon melyikük utálta a menyasszonyt, amiért rájuk kényszerítette ezt a hülye zombis színjátékot? Egyikük, a szőke, aki a megjegyzést tette a ceremónián, elsírja magát, Luci megbűvöli, miért akarta megölni a menyasszonyt? Ő nem akarta, simán csak féltékeny volt Peggyre. Igaz, hogy elárulta Peggy egy korábbi exének, hogy hol lesz a ceremónia és ő csak egy botrányos jelenetben reménykedett, hogy megszégyenítse Peggyt, de megölni őt, azt nem… Minden az ő hibája, de Luci annyira kedvesen megvigasztalja, hogy egy forró csók lesz a vége, ám hiába magyarázza Chloénak, hogy csak alapos munkát akart végezni, elráncigálja őt a koszorúslánytól, akinek legalább jókedve lett.

A rendőrségen Chloe folytatja Lucifer fejmosását, eddig is roppant idegesítő volt, de most igazán überel mindent. Ha tudná, nyomozó, ha tudná, mindegy, Chloe ráhagyja, csak szedje össze magát. Dan félrehívja Chloét, neki is feltűnt Lucifer furcsasága, ha Chloe nem is, de ő szívesen hazaküldi. Nem szükséges, boldogul vele, de van-e hír a gyilkosságról? Megjöttek az eredmények, nagy hatótávolságú puskával lőttek, ezt még keresik, a vendégek tiszták, és megvan az a bizonyos ex-pasi, Jason Myers. Már bent ül a kihallgatóban, a hapinak egy testi sértés és kétszeri tiltott fegyverviselés van a rovásán. Chloe és Dan jól elbeszélgetik az időt, Lucifer közben belopódzott Jasonhöz, egyhamar nem fognak kijönni onnan, mert Lucifer letörte a zárat és vörösek a szemei. Kintről már követelik, hogy nyissa ki az ajtót, bent Jason már zokog, Luci elégedettnek tűnik. Végül enged a nyomásnak, nagy büszkén bejelenti, hogy a pali ártatlan, de Chloe és Dan azt hiszik, hogy mindezt kínzással szedte ki belőle. Hiszen sír, mit tett vele? Semmit, Jason ott volt a ceremónián, de mivel látta, hogy Peggy boldog, ő elment még a lövöldözés előtt, most azért zokog, mert meghalt a nő, akit régen szeretett. Ráadásul alibije is van, összefutott az egyik esküvői zenésszel, egy gitártokot cipelt. Gitár? Nem, az esküvőre egy DJ-t kértek fel, nem zenekart, lehet a gitártokban nem is gitár volt... Talán magával a lövésszel futott össze! Dan is érkezik, ő is zabos Luciferre Jason miatt, Chloe elmondja Dannek a gitárost, így Jasont még egyszer ki kell hallgatni, ha megnyugodott. Lucifer pedig megkapja az utolsó figyelmeztetését, Jasonnel túlment minden határon, ha újra bajt kever, kiszáll a melóból.

4.png

Lux, csendes a klub, Ámenka mereng a veszteségein, mikor Anyus leül mellé. Luci biztos egy édeshármassal felejt valahol, de Anyu tudja, hogy ez csak a felszín. Ő inkább cselekszik, mint beszél, de biztos, hogy ő sem könnyen dolgozza fel Urielt. Ámenka is kiönti a szívét, először Lucifert akarta hibáztatni, de rájött, hogy ő is felelős Uriel haláláért. Talán mert elvesztette az erejét? Na, igen, Anyus még ezt is tudja, de minden jóra fog fordulni. Ha Ámenkán múlott volna a dolog, Uriel még élne, mindenesetre Anyussal elmennek valahová, mutatni akar a fiának valamit. Rendőrség, van egy nyom, a parkban, egy kis út melletti bokorban, ahol Jason összefutott az állítólagos zenésszel. Le van taposva a fű és van ott egy szalvéta is, egy Freddy nevű holland mozgóbüfésé, aki egy furgonból árul. Lucifer ismeri a kajáldást, nagyon finomakat lehet ott enni. Ha meg a gyilkos dobta el a szalvétát, mert vásárolt nála, akkor mindenképp beszélni kell a hollanddal.  Chloe már a körözésről beszél, de Lucifer semmi perc alatt megtalálja a hollandunkat a GPS-app segítségével, ami jelöli épp hol árul a büfés. Chloe és Luci már Freddy állomáshelyén vannak, Luci maradjon most ki a kérdezősködésből, Chloe a sor elejére megy. Elmondja Freddynek, hogy kit is keres, de a férfi nem látott senki hasonlót, a kért időpontban nem is dolgozott. A kollégája viszont igen, ő kiszolgált egy gitártokos fazont, ráadásul kérdezett Freddyről is. Lucifer közben kiabálva leadta a rendelését, Chloe „Ne zavarjon!” pillantásokat vet rá, viszont eldörren egy lövés, Freddy holtan zuhan a pultra. Egy közeli háztetőn megcsillan valami, Chloe már rohan is, a kiérkező rendőrség meg biztosítják a helyszínt.

5.png

Mire Chloe és Lucifer felért a háztetőre, ott már nincs senki, de találnak egy elkallódott töltényhüvelyt. Chloe lenéz az utcára, és elmagyarázza az értetlenkedő Lucifernek az összefüggéseket. A gyilkos előre kitervelte a gyilkosságokat, előbb Freddyt akarta lelőni, de ő nem volt itt, ezért ment el a menyasszonyhoz. Majd utána visszajött Freddyhez, mivel tudta, hogy mikor jön vissza. Lesznek még áldozatok, de ki lesz a következő? Rendőrség, Luci rossz napját a kajaautomata teszi még rosszabbá, nem ad ki semmit. Chloe közben tovább nyomoz, nincs nyom, a lövedékek ugyanabból a fegyverből származnak, de nincs ujjlenyomat, és Freddynél is készpénzben fizetett, tehát nincs személyazonosság. De mi lehet a közös az áldozatokban? Luci közben kinyitotta az automatát, Chloe szerint nem túl jó ötlet egy rendőrőrs közepén lopni, de beszélhet neki. Luci pár zacskóval gazdagabban, de pár dollárral szegényebben távozik, ugyanis legalább kifizette a zsákmányt. Chloét közben Trixie hívja, mi lesz a csokigyűjtéssel? Ám sajnos nem tudnak együtt elmenni, de majd a bébiszitter elviszi. Ő biztos nem, bement Mézi szobájába, majd sikoltozva elrohant, vicces volt, de Mézivel szívesen elmenne! Chloe minden józan meggyőződése ellenére kénytelen belenyugodni Mézibe, neki kell elvinnie a kislányt halloweenezni. De vannak szabályok, legfontosabb, hogy délután 3-ra otthon kell lenni! Mézi ugyan elég unottan veszi tudomásul a döntést, de nem is Trixie-vel van a baja, hanem az anyjával, aki mondaná tovább a szabályokat, de addigra Mézi már lerakta a telefont. Trixie kész az indulásra, egy habos-babos rózsaszín hercegnő ruci a jelmeze, de nem örül neki. 7 évesen akart hercegnő lenni, most 8 éves, és a halloweennek az a lényege, hogy az lehet, ami csak akar. Mézinek nem kell kétszer mondania semmit, mi jutott eszébe?

Rendőrség, Dan hozza a híreket, a halott menyasszony és a büfés között nincs kapcsolat. Akkor fordítsuk meg, itt van Freddy felesége, Chloe azt kérdi tőle, hogy ismeri-e a Vőlegényt. Igen, ő maga orvos, a Vőlegény pedig annak a kórháznak az ügyvédje, ahol ő is dolgozik. A Vőlegény a műhibás esetekkel foglalkozik. Vagyis lehet a gyilkos valami műhiba miatt lövöldözik, így ezeket az anyagokat fogják átnézni. Irány a kórház, Chloe győzködi Lucifert, hogy mondja már meg mitől borult így meg. Ugyan mi értelme lenne, megölelgeti? Jön Dan, nem adják ki a műhibákkal kapcsolatos iratokat, hacsak végzést nem szereznek róla, de az több napig is tarthat. Fafejke elég feldúlt, Chloe inkább ölelgesse meg őt, de Luci is megteszi, majd kettesben hagyja őket, hogy az érzéseikről beszélhessenek. Fafejke most sem egészen érti, hogy mi a baja Lucifernek, de Chloe sem jutott vele előrébb. A végzés viszont probléma, vagyis lenne, mert Lucifer egy rakás aktával tér vissza és Fafej kezébe nyomja. Ellopta tőle a jelvényét és a pisztolyát is, Fafejke rendesen kiakad ezen. Luci nem érti mi a gond, elvégezte a feladatot, megvannak az iratok, nem kell károgni! Fafejke megsérti Lucifert, mindig azt tesz, amit akar, hát ezt most nem kellett volna. Luci sok olyat tett, amit nem akart, és ha így is lenne, most szívesen megtenne valamit. Jól orrba vágja Fafejkét, Chloénak ez volt az utolsó csepp, Lucifer mehet haza, kizárta az ügyből. Lucifer mérgesen lelép, viszont Dan-nek támad egy jó ötlete. Nem helyes, amit Lucifer tett, de ezek az akták segíthetnek megtalálni a gyilkost, csak kölcsön kellene venniük őket…

9.png

Anyus és Ámenka az erdőben sétálnak valahová. Anyus Urielről mesél, folyton Lucifer körül ólálkodott, hogy felhívja magára a figyelmét. Ám Ámenka volt az, aki megvédte a kistesót Apu haragjától, ha az öccse túlzásokba esett. Lehet Ámenkának nem kellene mindent magára vállalnia, ugyanis Anyus felelős leginkább a haláláért, Uriel miatta jött, de elbukott. Mindegyik gyereke csak arra törekszik, hogy az Apjuk kedvére tegyen, de ő nem veszi ezeket észre. Közben megérkeztek a céljukhoz, oda, ahová Lucifer eltemette Urielt. Lux, Luci folytatja az ivást, de már hallucinál is, egy vendégre azt hiszi, hogy ő Uriel, de mégsem. Rendőrség, Chloe és Dan az aktákat böngészik, van egy bizonyos Wes Williams nevű férfi, akinek a felesége egy tüdőbetegségben hunyt el, kezelőorvosa Mrs. Freddy volt, és emiatt a kórházat perelte be, Vőlegény viszont elérte, hogy ejtsék az ügyet. Dan átérzi Williams helyzetét, igaz Chloe tudja, hogy Dan nem kezdene ártatlanokat ölni dühében. Rákeresnek Williamsre az adatbázisban, sosem volt dolga a rendőrséggel, viszont kiderül, hogy terrorelhárító és mesterlövész is. Elmennek a Williams-házba, ott már nincs senki, de találnak egy rakás hamis belépőkártyát, amit egy gyógyszeripari cég használ. Williams ennél a cégnél szemelte ki a következő áldozatát, már be is jutott hozzájuk, egy tágas előcsarnokú irodaház a hely. Williams kezében ott a gitártok, ki lesz az áldozata?

Lássuk a csokivadászatot, Trixie a Mars elnökének öltözött be. Mézi segítségével nemcsak extra csokikat kap, hanem még pénzt is. A kislány öröme még így sem teljes, Mézi is beöltözhetett volna, és nagy boci szemekkel néz a kísérőjére. Mézinél lenne valami, de akkor forduljon el. Trixie megteszi, majd mikor visszafordul Mézi fél arca démoni lett. Trixie odavan az arcáért, még több csokit fognak így kapni! Lux, Lucifer továbbra is szenved, kínjában egy nagyon zaklatott nótát kezd el zongorázni. Az erdőben Anyus azt szeretné, ha Ámenka meggyászolná Urielt, aki inkább az Apján gondolkodott el. Miért hagyta, hogy mindez megtörténjen? Megelőzhette volna, de nem tette. Ámenka döntött, nem fogja többé őt szolgálni, minek, hisz sosincs jelen. A Luxban Luci már ott tart, hogy elzavar mindenkit… Chloe és Dan Williams után megy a céghez, a felesége egy gyógyszerkísérlet résztvevője volt, de a kezelés nem hatott, itt sem hibás senki. De ha a gyilkos útját követjük, akkor a tesztet Dr. Peterson végezte el, és ez a név két személyhez tartozik. Egy házaspár felügyelte a kezelést, és a gyilkos egyiküket kinézte magának.

Megérkeztek a céghez, a férj, Dr. Peterson megvan, Dan vele marad, Chloe a feleséget, Sally-t keresi, aki az előcsarnokban kávézik és a gyilkos már célba is vette. Viszont váratlanul megjelenik Lucifer, beáll Sally elé és a gyilkosnak kiabál, hogy lője le. Williams direkt félre céloz, hogy kicsalogassa Sally-t, aki Lucifer háta mögött bujkál, így nehéz lesz megölnie a nőt. Lucifer szinte követeli, hogy célozzon már pontosabban, addig Chloe meghatározza a lövések irányát, így elindul a lövészünk után. Williams egy felújítás alatt lévő emeletről lövöldöz, mikor Chloe elkapja, nem tanúsít semmilyen ellenállást. Chloe hozza Williamst, Lucifer számon kéri a férfin, hogy miért nem lőtte le?! Mert nem őt akarta megölni, mert ő nem felelős a felesége halála miatt. Se a halott menyasszony, se a büfés és ezt még ő is tudja! Williams önmagát hibáztatja, mert túl hosszú küldetésen vett részt, és nem volt a felesége mellett, mikor beteg volt. Ha itthon lett volna, idejében észrevették volna és élhetne. A férfi nem bosszút akar, azt akarja, hogy megbüntessék, amit most meg is fog kapni. Dan viszi is a férfit, Luci úgy találta meg őket, hogy megkérdezte a kapitányt. Chloe felelőtlennek nevezi Lucifert, mégis megmentette Sally-t. Ez Lucifert nem érdekli, ám Chloe felismerte Luciferben azt, hogy mikor azt mondja, hogy nem érdekli, valójában nagyon is érdekli őt. És most valamiért ő is azt akarja, hogy valaki megbüntesse őt. Mondja el, hogy mi a baj, szeretne segíteni neki! Úgysem értheti meg, Chloe elfogadja a választ, de akkor meg keressen olyat, aki megértheti őt, ott a terapeutája, legalább vele beszélje meg, mielőtt még jobban felemészti az önvád.

Chloe hazatért, a padlón csokipapírok hevernek, nagy kajálás lehetett. A tévé szól, valami horrorfilm, de Mézi és Trixie egymást átölelve alszanak a kanapén. Chloe mosolyogva takarja be őket. Lucifer végre jobb belátásra tért, rászánta magát, hogy beszéljen Doktor Lindával. Bűntudata van Uriel halála miatt, mert ő volt az, aki megölte. Miatta eddig senki sem halt meg, csak kínozta az embereket, de sosem ölt meg senkit Pokolban. Lucifer egyre jobban belelendül a mesébe, a Dokinénin pedig látszik, hogy ezt a túlvilági kalandot nem hiszi el. Lucifer öntsön tiszta vizet a pohárba, mert számára ezek csak metaforák. Nem, ezek mind igaz dolgok, hinnie kell neki! Ő maga egy szörnyeteg, akit meg kell büntetni. Nem, elég, legyen végre teljesen őszinte, hogy kicsoda ő, hisz a terápiának ez a lényege, az igazi Lucifert kell megismerni, mindenféle átvitt értelmű szövegelés nélkül. Legyen, ha őszinteséget akar, hát tessék. Lucifer arca átváltozik az igazi, véres, ördögi arcává, Doktor Linda pedig egy szót sem tud kinyögni. Lucifer ugyan szólongatja őt, de csak egy maga elé meredő, rémült arc a reakció, így Lucifer kisétál az irodából. A dalok.

Címkék: lucifer
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása