Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x06 - The Monster

2017. február 13. 11:00 - Ancsinszka

Nancy és Jonathan eszeveszetten keresik egymást az erdő két különböző dimenzióján keresztül, de csak tompán hallják egymást, és fogalmuk sincs melyik irányból. Hörgő-Morgó elől persze nem olyan egyszerű elbújni, és ebben az üvöltözés pláne nem segít. Szerencsére Jonathan észreveszi a cuppogó átjárót, de nem igazán sejti mit kezdjen a szituációval. Hirtelen egy kéz vágódik ki a nyílásból, meg a hozzá még egészben tartozó Nancy, majd Jonathan nagy nehezen kihúzza a lányt a szmötyiből, és az átjáró pedig bezáródik. Steve úton van Nancyhez, csak azt nem értem miért van ott Vöröske meg Pulykatojás, akik semmi mást nem csinálnak az egész sorozat alatt, csak szívóznak és oltanak, köztük bandavezérüket is. Sajnos Amorózó Steve hiába mászik fel az ereszen Nancyhez, mert már Jonathan simogatja barátnője hátát.

vlcsnap-00087.jpg

Hopper bőszen cigarettázgat Joyce-szal és a laborbeli élményeit meséli. Főleg a gyerekszobát taglalja, a pálcikafigurás rajzokról meg plüssről beszél, de Joyce egyből előrántja Will profi D&D rajzát, tehát tuti nem a kisfiát tartják fogva. Hoppernek is összeáll a kép, mert eszébe jut, hogy Benny halála napján láttak arrafelé egy borotvált fejű gyereket, illetve az MK Ultra cikkben is említenek egy nőt, akinek a laborosok elrabolták a gyerekét, de végül nem tudta rájuk bizonyítani. Hopper beszerzi a nő címét és már indulnak is Joyce-szal, hogy kikérdezzék. Közben Mike indulatosan szétbarmolja Eleven kuckóját, Jonathan pedig ott alszik Nancynél, majd másnap reggel National Geographic szemlélettel logikáznak Hörgő-Morgó vadászó és táplálkozó szokásairól. Mindent egybevágóan megállapítják, hogy a lény magában vadászik és vérre gerjed, főleg éjszaka.

vlcsnap-00088.jpg

Brenner múltkori gyámügyes ügynöknője kopogtat Fizika tanár ajtaján, ám ezúttal egy tehetséggondozó programot ajánl a technika és fizika iránt érdeklődő diákok számára. Clarke tanár úr bájvigyorogva kéri a laboros nőt, hogy szólítsa csak Scottnak, illetve szerinte tuti lesz pár érdeklődő kölyök. Az érdeklődő kölykökbe nyilván Mike-ék is beletartoznak majd, de nekik mindenekelőtt gatyába kell rázni a baráti egységüket, és Dustin szerint Lucas épp annyira volt seggfej, mint Mike, de Mike lökött először, tehát neki kell bocsánatot kérni, majd a békülés után együtt megkeresni Elevent. Eleven az avaros erdőben ébred fel lidérces laboros álmából fényes nappal, és se parókával se paróka nélkül nem tetszik magának a víztükörben, úgyhogy ráordibál a tóra. Mike és Dustin hiába próbálja észérvekkel alátámasztani Lucasnak, hogy szükségük van Elevenre, a kis klambó nem igazán hajlandó megbocsátani fejbeverést, és inkább maga megy megkeresni Willt.

vlcsnap-00089.jpg

Eleven közben visszacsámborgott  városba, egyenesen egy szupermarketbe, és a koszos ruhája meg a deszantos frizurája miatt eléggé megnézik az emberek, pont mint az ominózus laborbeli napon Brenner emberei, mikor megint be kellett másznia a tartályba, hogy megtalálja Hörgő-Morgót. A merengésből az áruház biztonsági őre rángatja vissza Elevent a jelenbe, aki persze magasról leszarja a hozzá intézett kérdéseket, és kirámol a hűtőből 5 dobozzal kedvenc gofri márkájából, majd fizetés nélküli távozás után mentálisan bevágja maga mögött a fotocellás ajtót. Lucas felrambózza magát, és nekivág egyedül a keresésnek, így tesznek Dustinék is. Útközben Dustin azt fejtegeti Mike-nak, hogy Lucas féltékeny, mert Mike mostanában folyton csak Eleven körül sündörgött, vagy fordítva. A srácok elhaladnak a szupermarket mellett és a felfordulásból sejtik ki miatt hullott ki a bejárati ajtóból az üveg. Közben Hopper meg Joyce meglátogatják a Brenner laborját beperlő nőt, hátha tud segíteni Will előkerítésében. Sajnos nincs szerencséjük, mert Terry Ives full katatóniás állapotban bámul ki a fejéből közel 5 éve.

vlcsnap-00090.jpg

A lakásba Terry nővére engedi be őket, aki bősz cigarettázgatás közben elmeséli milyen kísérleteket végeztek a nővérével a főiskolán. Az 50-s években indult MK Ultra program már lecsengőben volt, de pár száz dolcsiért cserébe önkénteseken végeztek kísérleteket LSD és egyéb korai diszkó drogok segédletével. A fő attrakció mégis az volt, mikor bezárták őket egy elkülönített, sós vízzel feltöltött akváriumba, ahol csak lebegtek a nagy semmibe, nem láttak, nem hallottak, nem éreztek semmit a külvilágból. A cél az emberi tudat határainak feszegetése volt, ugyanakkor minél több időt tölt el valaki ebben a kis személyre szabott akváriumban, annál valószínűbb volt, hogy a hátralevő életében maximum biodíszletként funkcionál majd. Így történt Terryvel is, csakhogy ő terhesen vett részt a kísérletben, amiről nem tudott. A nővére elmondása szerint Terry elvetélt a harmadik trimeszterben, de az asszony mégis úgy tesz pont 12 éve, mintha még élne a gyerek, és a laborbeliek lophatták el a babáját, mert telekinetikus mentális kanálgörbítős képességekkel rendelkezik, amit a kormány felhasználhat a komcsik ellen. Igen, pontosan, Elevenről van szó. Hopper és Joyce pedig egyre biztosabb benne, hogy a kórházban is megkentek mindenkit és eltussolhatták a baba születését.

vlcsnap-00118.jpg

Jonathan és Nancy feltöltik szörnyvadász készleteiket a vadász-halász boltból, és Nancy azon viccelődik, hogy múlt héten még a rucivásárlás és Steve töltötte ki minden gondolatát, most meg medvecsapdákat shoppingol a város egyik legfurább srácával, de a kedves kis gondolat végére se ér, mikor elég durva inzultus jut szegény Nancynek. A város mozijának fő plakátján szerepel a neve, a szajha szóval együtt. Az elkövetők nem mentek túl messzire, a szomszéd sikátorban őgyeleg Steve és kis bandája, és persze Steve számon kéri mi volt a tegnap esti kis összebújás Nancy és Jonathan között. Nancy nem tud mit felelni, mert hülyén hangzana, hogy találkoztam egy szörnnyel és Jonathan mentett meg, majd hazakísért. Jonathan vinné is arrébb Nancyt, de őt is elkezdi Steve basztatni, amit a fiú nem sokáig tűr, és jól pofán veri Steve-et többször is. Sajnos a rendőrség közbelép, pedig úgy elnéztem volna még, ahogy Jonathan a szart is kiveri a ficsúrból. Mondjuk rendes gyerek is lehetne belőle, ha nem ilyen kiskanál intelligenciájú, és mellé kétszer annyira seggfej barátokkal venné körbe magát.

vlcsnap-00120.jpg

Lucas már a labornál kémlel egy fa tetejéről, és meglátja, hogy a Hawkins elektromos művek furgonjai ott sorakoznak. Eleven gofri evés közben messziről meghallja, hogy Dustin és Mike a nevét kiabálják. A fiúk egyre beljebb haladnak az erdőben, és hirtelen neszezésre lesznek figyelmesek, de nem Eleven bukkan fel sajnos, hanem Gyökérék. A srácok elfutnak, de sajnos az izomagyú osztálytársaik utolérik őket, és Gyökér 1 Dustin torkának szegezi a kést, Mike-ot pedig arra kényszeríti, hogy leugorjon a bányásztóba. Mike a szakadék széléhez lép, és ekkor Gyökér 2-es is megrendül az ötlet helyességében, de hiába próbálja lebeszélni Gyökér 1-est az ötletről. Mike ugrik, de egyszer csak megáll a levegőben, és mintha kötélen húznák vissza, egyszer csak újra visszakerül a talajra a többiek mellé. Természetesen Eleven lépett közbe, és Gyökér 2-est a földre tolja, Gyökér 1-esnek meg eltöri a karját, és örülhetnek, hogy ennyivel megúszták. Eleven szokás szerint elalél, és végre megtudjuk a flashbackből, hogy Eleven elméje nyitotta meg az átjárót Hörgő-Morgónak. Mike-nak is elmondja a lány miután magához tér, hogy igaziból ő a szörny, de a fiúk ezzel nem foglalkoznak, csak jól összeölelkeznek, majd haza mennek. Otthon a kert végében viszont ott sasol az álcázott elektromos művek autó, benne egy laboros kollégával, Lucas pedig látja, hogy a többi hasonló furgon elindul a laborból.

Címkék: stranger things
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása