Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 7x03 - A gépszörny

2017. február 10. 09:00 - Chat Géza

kepernyofoto_2017-02-10_8_29_47.png

Tökre lennék alaszkai aranyásó. Azon a környéken benzinkutas is lennék, és van is kútkezelői tapasztalatom, de most nem ez a lényeg. Aranyásónak lenni csuda jó egy dolog lehet. Nem csináltam, nem voltam még ott, bele se szagoltam még abba a szakmába, traktorba se ültem még soha a büdös életbe, de 23 epizódot láttam már ebből a műsorból, és azt mondom, hogy ez bakfitty. Hogy miért? Röviden a mai konfliktusokról és vérfagyasztó drámákról: Parkernek az a baja, hogy már egy hét alatt is hülyére kereste magát, így szívesen bányászna többet, de nem akarja, hogy Tony túl sok részesedést szedjen be tőle; Tony eközben szünetmentes nyomasztógéppé válik fia fölött, akire nem meri rábízni a kotrót, pedig hibátlanul üzemelteti; Hoffman két vasat tart a tűzbe, ami leginkább csak egy pislákoló teamécses, ami a tüzet illeti, ezért a tavaly jól bevált Monster Redet el kellene vinnie egyik helyről a másikra, de nem megy az olyan könnyen.

Komolyan mondom, ezek alapján az aranyásás relaxációs terápia. Elmondom mi volt Tonyéknál. Semmi. Minden ment a megszokott módon, a vödrök természetesen megint lemásztak a láncról, rohadt bosszantó, de kiokumlálták, hogy ezt miként lehetne végleg megoldani. Kicsit elkopott a csörlő végén a fogaskerék fogazata, azokat kell megheggeszteni, megtoldani, és kész. Nem egy rakétatudomány, ha valami nem megy egy ilyen régi, több tonnát nyomó vacakon, akkor vagy kalapáccsal kell nekifeszülni, vagy lángvágóval és heggesztővel. Ez a dráma szakkör lement, már csak Genenek (nem Hackman, hanem Cheeseman) kell melót találni. Nem elég csak a másik kotróba életet lehelnie, előbb még le kell juttatnia valahogy arra a helyre, ahol a már meglévő szépen ontja magából az aranyat. A folyón kell leúsztatni. Ehhez Tony vett is pár hajót. Valahogy így mutatja be Genenek a kis drágaságokat: Na, itt van ez, lyukacsosabb az egész, mint egy ementáli sajt, aztán a másik a rakás szar, a harmadik meg annyira használhatatlan, hogy azt se tudom már, hogy minek vettem meg. Nem látjuk, amint Gene idegösszeomlást kap, de azt se, ahogy elküldi a sündörgősbe Tonyt, inkább a heti termés lemeózására váltunk, ami megint pazar lett, úgyhogy  Tony fia megint előhozakodik a témával, hogy hagyja már lógva, hadd kezelhesse szülői felügyelet nélkül vezetni a kotrót, mert amint azt a mellékelt aranyeső is mutatja, elég faszán megy neki.

Tonynak közben egyéb dolga is akadt, kicsit bizniszelnie kellett Parkerrel. A srác a vártnál hamarabb jelentkezett be hozzá a kis termosszal, amibe normális emberek kávét, az alaszkai milliomos aranyásók meg aranyat hordanak. Azért vitte el az eddig termelt jussát Tonynak, hogy így alkudozni tudjon. Mint látszik, van arany a földjében, amit bérbe ad, ezért szeretne még bányászni, de 3000 uncia fölött igen megugrik a százalék, amit Tony lesápol tőle. Egy ilyen vén rókát nem lehet megkenni, az üzlet az üzlet, ebben állapodtak meg, hát most aztán ne sírjon itt neki. Parker elkullog, addig Tony felesége rádumálja férjét, hogy azért ebből engedés van, nem sok embert ismernek, aki tud is és akar is dolgozni. Tony kiszalad és még elkapja Parkert. A jelenlegi megállapodásukból nem enged, DE, van még egy terület, ahol bányászhatna, ugyanezen a kedvezményes áron, így végül ugyanott van. Ezt azért meg kell beszélnie a csapattal is. A felelősséget egyből rátolja Rickre, mivel ha belevágnak, akkor az új bányának ő lesz a felelőse, neki kell embereket szereznie, meg mindent. Így is lesz, de hogy ez mekkora ultimate szívás, az csak jövő héten derül ki.

És akkor a deficitet termelgető Hoffmanék azt csinálják, hogy a tavalyi Monster Redre keresztelt mosót elköltöztetik. Nem megy ez olyan könnyen. Próbálják kiemelni a földből, de nagyon úgy néz ki, hogy belefagyott a talajba. Pont itt volt egy vágás, de lehetett sejteni, hogy mi jön. Nem kell ilyenkor berezelni, és nem is szabad finomkodni, ha ésszel nem megy, akkor majd megy úgy, hogy egy markolóval kicsit alápiszkálnak és közben daruval emelik fölfelé, oszt szevasz. És láss csodát, sikerül is. 

kepernyofoto_2017-02-10_8_29_55.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása