Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x12 (100. rész) – A Fekete-erdő kincse

2017. február 09. 13:20 - Kapitánylány

„A múlt csupán a bevezető.” – William Shakespeare: A ​vihar

Nick és Monroe az előző rész végén lezuhant, egy katakombába estek bele, a falak tele vannak emberi koponyákkal. Először ásni kezdenek, de nem sokra mennek vele, így inkább elkezdenek az ősök fejével gondolkozni. Szóval akkoriban mindenki babonás volt, féltek a holtaktól, talán valamelyik csontváz mögött lesz elrejtve a kincs!

01.jpg

Andrew Dixon-t lelőtték, a tömeg hisztérikusan rohan el a helyszínről. Hank és Wu kiszúrja a lövés helyét, de a lakásban már csak egy hullát találnak, az orvgyilkos a tetőre menekült. Hank alaposan átkutatja, de már nincs ott Marwan, a falon szökik épp lefele, mint egy pók. Eve szerencsére kiszúrja, követni kezdi. Marwan lejelentkezik Lucien-nél, kéri a kocsit az új papírjaival együtt. Eve közben az erejével eltérít egy biciklist, egyenesen Marwan-nak irányítja. Eve, mint aggódó ember fut oda, közben lenyúlja az orvgyilkos telefonját, majd átváltozva valamit átlehel a földön fekvőbe.

02.jpg

Adalind a fűszerüzletben segédkezik, nagyon ideges, legalább ez eltereli a figyelmét, mert a srácok eddig nem adtak magukról hírt. Adalind elvonul Kelly-hez, ekkor érkezik az üzletbe Tony, Rosalee érthetően nem túl boldog a férfi felbukkanása miatt. Tony pénzt követel a nőtől, ennyivel tartozik neki, és hogy nyomatékosítsa az akaratát elkezd törni-zúzni az üzletben. Rosalee neki ugrik, Tony ezt egy nagy pofonnal viszonozza, Adalind ekkor ront be kiabálva, hogy rendőrt hív. Tony tőle is pénzt követel, majd átváltozva (Kackenkopf) elindul Adalind felé. A nő görcsbe rándul, Tony már egy pofont adna a nőnek, amikor Adalind arca megrándul, majd Tony ujjait a visszatért képességével szépen kitöri.

03-1.jpg

03-2.jpg

A csontvázak mögött nem találnak semmit, az egyik meglazult fal majdnem rájuk is dől, újabb ötlet kell ide! Nick el kezd gondolkozni, a félelmet a sötétség is táplálja, így a katakombába mindig fénnyel mentek le, mi lenne ha lekapcsolnák a lámpákat? Ez az ötlet beválik, az egyik falon G (Grimm) alakban fénylő koponyák (7, mint a 7 templomos lovag) tűnnek fel. A koponyák mögött egy pajzsot találnak, amely egy ládát rejt el. A bronzládán 7 kulcslyuk van, rögtön ki is nyitják az 5 zárat, azonban így se nyílik ki, álkulcs kell, irány vissza Portland, csak előbb ki kell jutniuk valahogy!

04.jpg

Tony elmenekül, Adalind sokkot kapva könyörög, hogy ne térjen vissza az ereje. Rosalee nyugtatja, talán csak átmeneti, de a bosziszörny nem túl boldog. Kéri Rosalee-t, hogy ne mondja el Nick-nek, mert akkor a férfi kidobja őket. A rőtbundás lány megígéri, de szerinte jobb lenne, ha Adalind mondaná el, mintha máshogy jönne rá Nick. Adalind nemet int, nem akarja az erejét, nem szeret bosziszörny lenni, Rosalee ekkor megígéri, hogy keres valami bájitalt, amivel csillapítják ez erejét.

05.jpg

Nick és Monroe végre kiássa magát, de máris új veszély fenyegeti őket, Eickholt és a csapata közelít feléjük. A pap megtalálja a katakombát, mindenkit odarendel, így a fiúk megpróbálnak gyorsan olajra lépni. Az útjukba kerül azonban a sekrestyés, aki átváltozva megharapja Monroe-t, majd elfut tőlük a többieknek szólni. Kifulladva érkeznek meg a kocsijukhoz, de ott őröket találnak, el kellene őket valahogy onnan terelni. Nick-nek már van is egy kész terve, Monroe átváltozva németül elhívja őket a kocsiktól. A terv beválik, már csak autóba kellene pattanniuk, de előtte a követőiket bénítják le, kiszúrják a kocsik kerekeit. A pap már csak az elhajtó autót látja, de követni már nem tudják őket.

06-1.jpg

06-2.jpg

Renard érkezik meg az irodájába, Hank és Wu érkezik meg jelenteni, Marwan valahogy elmenekült előlük. A százados nem érti, hogy a Fekete Karom miért ölette meg Dixon-t, hiszen Andrew nem keveréklény. Az FBI jelenik meg, Renard kiadja az utasítást: Marwan-ról ne mondjanak semmit, csak annyit közöljenek, hogy látták honnan lőttek.

Eve érkezik vissza a bázisra, Meisner elé dobja Marwan telefonját. A férfi elégedett, gyorsan le kell másolni a SIM kártyát (így követni tudják a sejthez), majd a kórházban fekvő mesterlövésznek visszajuttatni. Eve már oda is ért, a mobilt a cuccok közé teszi, majd az erejét használva felébreszti Marwan-t, aki megdöbben azon, hogy egy kórházban van. Fel is hívja Lucien-t, a kórházhoz kéri a kocsit.

07.jpg

Adalind hazaindul, de előtte Rosalee kitárulkozik, elmesél egy szeletet a sötét ifjú múltjából, amit szívesen kitörölne az életéből. Adalind ehhez képest egy stréber volt, aki meg akart felelni az anyjának. Rosalee semmit se talált az erőelvételről, Adalind szerint nem is fog, boszorkányszörny tetem meg igen ritka. Telefon csörren meg, Monroe jelentkezik be végre, másnap már otthon is lesznek, nem volt haszontalan az útjuk! Nick is beszél Adalind-dal, biztosítja a nőt, hogy jól vannak, hamarosan találkoznak.

08.jpg

Renard képeket néz, amelyen Marwan szerepel, Hank és Wu érkezik hozzá, nincs semmi a kezükben. A százados telefonja csörren meg, a hívó (Lucien) elárulja, hogy Marwan melyik kórházban van. A srácok csapdának hiszik, de Renard-ot nem érdekli, azonban nem nagy erőkkel (csak hárman) vonulnak ki, nehogy Marwan gyanút fogjon. A bérgyilkos a kórház bejárata előtt várakozik, de a várt fuvar helyett Hank érkezik meg. Marwan-nak persze bűzlik az egész, menekülni kezd, így akad Wu útjába, majd végül a századoséba. Mindketten átváltoznak, dulakodni kezdenek, de Marwan végül a nyakát töri. A bázison Eve és Meisner figyeli a GPS jelet, valaki nagyon betett nekik. Erre a feltételezésre jut Hank is, valaki bepalizta őket, mivel mindenki egy fekete hajú gyanúsítottat keresett, nem szőkét, elárulták Marwan-t.

09.jpg

Eve jelenti Meisner-nek, hogy Marwan-t Renard őrsére viszik (gondolom a hullaházba), nem jó hír. A százados az irodájában a felvételeket nézi vissza a rendezvényről, ahol meglátja, hogy Rachel közvetlenül a lövés előtt felnéz az orvlövészre, mi folyik itt? Meisner jelenik meg az őrs parkolójában, Renard szemére veti Marwan halálát, élve kellett volna a Hadrianus Falának! A százados is dühös, szólhatott volna Meisner is a tervről, akkor nem így történt volna ez az egész! Renard végre hazaérkezik, ahol a megtört Rachel várja, együtt akar lenni a férfival. Renard persze nem sokat teketóriázik, falhoz vágja a nőt, magyarázatot követel, Rachel közli, hogy meg akarják változtatni a százados életét. Lucien érkezik meg egy Renard plakáttal, a férfit akarják polgármesterjelöltnek!

10-1.jpg

10-2.jpg

Nick és Monroe végre visszaért a fűszerüzletbe, ideje összehívni a csapatot. Míg Nick a ládikával foglalkozik, addig Rosalee Monroe sebét látja el, de inkább kórházba vinné, mert lehet vérmérgezése van a férfinak. A Grimm meghekkeli a két zárat, majd Hank-kel és Wu-val kiegészülve az 5 kulccsal kinyitják a ládát, de az nem adja magát. Monroe már dühöng, Nick csendesíti el, a dúvadnak ekkor ugrik be, lehet hogy Nick a Grimm vérével ki tudja nyitni. Az ötlet beválik, le tudják venni a láda fedelét, amelyből egy vászonba bugyolált botot vesznek ki. Vajon mi ez? Egy darab a Tudás fájából? Wu ekkor veszi észre, hogy a vásznon felirat is van, de Monroe már nem tudja értelmezni, egyre rosszabbul van. Mentőkre már nincs idő, maguknak kell kórházba vinniük, de a dúvad ekkor elveszti az eszméletét, mindenki körülötte ügyetlenkedik, Nick is a bottal. Monroe sebe ekkor gyógyulni kezd, majd el is tűnik, a magához térő Monroe értetlenkedve néz rájuk, mit csináltak? Nick a botra néz, nem ők voltak, hanem a Fekete-erdő kincse gyógyította meg a dúvadat.

11.jpg

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.02.09. 14:02:34

Hah, nekem van tippem, honnan van a gyógyerejű fadarab!

2017.02.09. 16:58:07

@Gabba: biztos a Tüskevárból vagy a Könyvtárból.
xd

Gabba 2017.02.09. 18:54:08

@Biriksz_Krokiksz!: inkább a 13-as raktárból :))

2017.02.09. 20:43:04

@Gabba: jahhh, kérek elnézést <3, h nem soroltam fel az összeset, holott a múltkor már cápaarmageddont is vizionáltunk julisnak. (mostanában kedvelem, amúgy)
ikszdé

Gabba 2017.02.09. 21:16:03

@Biriksz_Krokiksz!: született pár hogyvolt, ezt elismerem :)

amúgy Pistád (az igazi) írt egy új verset:

444.hu/2017/02/09/laar-andras-irt-egy-verset-nem-csak-a-putyinnak-cimmel

2017.02.09. 21:49:51

@Gabba: olvastam! (nyilván!) :D absz' követője vagyok minden megnyilvánulásának pistámnak. (a #nemigazinak is)

Gabba 2017.02.10. 11:29:14

@Biriksz_Krokiksz!: ezen úgy meghatódtam, hogy menek is a spejzba foghajmás kolbászért :)

Pácsó Ármándó 2017.02.10. 13:40:46

Várjuk meg, hogy Monroe lefordítsa a feliratot :-)
Köszi a hv.-t Kapitánylány!
Mi lesz itt még, ha Adalind visszanyeri az erejét?! :-)

Kapitánylány 2017.02.13. 14:09:12

@Pácsó Ármándó: nincs mit! jön majd a következő is! ;)

Gabba 2017.02.13. 21:20:02

@Kapitánylány: bis zum hundertzwanzig! :))

Gabba 2017.02.14. 08:23:10

@Pácsó Ármándó: mert összesen 123 rész lesz, de az hülyén hangzana, hogy "bis hundertdreiundzwanzig" :D

Pácsó Ármándó 2017.02.14. 09:26:35

@Gabba: Szerintem ugyanúgy hangzik, mint a 120-as :-))
AsziTTem azé írod, me valaki hamarosan betŐti a 120-as hv. számot :-))

Gabba 2017.02.14. 10:01:16

@Pácsó Ármándó: miért, spanyolul jobb lenne?

Gabba 2017.02.18. 10:42:48

@Kapitánylány: nem én vagyok a hispán szakértő, hanem @Pácsó Ármándó:
:))

Pácsó Ármándó 2017.02.18. 13:16:47

@Gabba: Ármándó most kb. két hétig nem lesz hogyvolt közelbe. Megértéseteket köszönöm.

Gabba 2017.02.18. 16:39:34

@Pácsó Ármándó: de remélhetőleg nincs baj? várunk vissza!
süti beállítások módosítása