Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 3x08 – The Other Girl in New Orleans

2017. február 02. 15:00 - A_Rézi

Aurora a Szent Annába viszi Camit, aki még mindig kiütve fekszik a csomagtartóban – vagy mégsem? A bátor csaposlány kinyitja a szemét, és egy kerékkulccsal (?) fejbe vágja a túl közel hajoló Aurorát. Egy pont ide. Már menekülne is, de sajnos vámpírral van dolga, akinél emberként nem tud gyorsabb lenni: Aurora előtte terem, és a rossz indítás után beszélgetésre invitálja… Odabent egy csapat fickó edz – Marcel „várólistásai”. Aurora úgy döntött, átváltoztatja őket, mire Cami mártírkodni kezd, és kéri az ártatlanok elengedését, noha gőze sincs arról, hogy kicsoda a csaj, aki elrabolta. Aurora meglepődik (dúlt lelke mélyén talán be is sértődik) ezen, de aztán bemutatkozik és hogyvoltozza a dolgokat, különös tekintettel kettejük Klaushoz fűződő viszonyára. Cami tiltakozása ellenére a teremben levő összes pasit megitatja a vérével, majd megöli őket – így, amikor majd magukhoz térnek, a szöszi lesz az egyetlen vérforrás. Ha pedig Klausnak fontos a terapeutája, hát visszaadja neki Tristant.

vlcsnap-2017-01-28-12h49m35s40.png

Mikaelsonéknál Freya bűbájjal keríti körbe Tristant, amin a gróf nem tud kilépni, fogvatartói viszont ki-be járhatnak szabadon. Plusz kapott még egy spéci keveréket is, ami kiüti a verbénát, szóval a fogoly egy idő után megigézhető lesz majd. Vagy, ha mégsem, hát meg lehet kínozni… Nem úgy van az! Elijah még mindig dühös Aurora titkos „kihallgatásáért”, így inkább amellett teszi le a voksát, hogy gyengítsék le Tristan testét, hogy aztán az elméjébe szivárogva szerezzék meg az infót. Ezt elősegítendő, áthívta Hayley-t, aki Hope-pal a karján érkezik: Jack elment, nem tudni, visszajön-e, és nagyon nem akar beszélni erről – viszont a kislányt nincs kire hagyni. Freya vállalja a bébiszitteri feladatot, amíg Anyuci levezeti a feszkót néhány harapással.

vlcsnap-2017-01-28-12h52m26s234.png

Klaus ront be Lucienhez, aki békíteni próbálná. Előkerült a lift kamerájának a felvétele: Cami Aurorával látható rajta, aki mosolyogva hagy üzenetet a nézőknek – a tenyerére ráírta útjelzőnek, hogy Jackson Square. Hja, ha Cami nyugton marad, Aurora nem tudta volna elvinni (Anton viszont kinyírta volna, de mindegy). Klaus már menne is darabolni, de Lucien kéri, hogy vegye elő a jobbik eszét, merthogy csapda lesz ez! A csaj őrült, és a prófécia utalhat rá is, mint barátra – mert Aurora lényegében Klaus barátja, extrákkal, szóval… Erre az ősi bedobja, hogy talán ideje lenne kinyírnia a barátait, azzal indul is, Lucien pedig hű padavanként a nyomába szegődik.

vlcsnap-2017-01-28-12h56m48s72.png

Aurora Kieran halálát emlegeti fel, amit végül ugye Klaus okozott, s.k., ráadásul éppen ott, ahol most ő áll. Cami egyelőre felelget, noha a csaj elég pofátlan, és csupa privát kérdést tesz fel neki. Remek, Aurora felfedezte az internet csodáját! Bár ez az egész nyomozósdi arra volt kihegyezve, hogy kiderüljön, miben hasonlít egymásra a két lány. Talán őrült tesókban (lásd Sean ügye). A grófkisasszony bevallja, hogy szereti Tristant, de bátyja elég sok rondaságot követett el ellene a többszöri jeges fürdőtől a számos ördögűzési kísérletig bezárólag, hogy kigyógyítsa őt „különc hajlamaiból”. Ami, a tudomány mai állása szerint leginkább bipoláris zavarnak tekinthető. Cami menten megsajnálja, de Aurora egy éles váltással leordítja a haját, és nem érdekli egy kezdő pszichomókus kioktatása, annál inkább az, hogy mit is érez Klaus iránt…

vlcsnap-2017-01-28-12h59m32s148.png

Marcel telefonon ad utasításokat egy emberének, hogy találjanak meg egy nőt (Bexet? Camit? nem derül ki). Aya érkezik a Strix nevében, és miután kiszolgálja magát a bárból, Davina kiátkozásáról érdeklődik. A főni állítja, hogy bosziügyekbe nem avatkozik, de Aya tovább rágja a csontot: Marcel anno a lány védelmezője volt, és micsoda „véletlen”, hogy pont most léptették le a boszik, amikor a Strix meg akarta környékezni. Marcel okosan játszik, de a nő átmegy fenyegetőbe – a Strix nem tűri az engedetlenséget, amúgy pedig ideje meghálálni a tagfelvételt. Szóval, kéne egy szívesség: ki kellene szabadítani Tristant az ősiek fogságából. Ez egy öngyilkos küldetés a javából, de Aya bizakodó, ugyanis van egy fegyvere, amivel le lehet teríteni egy ősit – nem öli meg, de kiüti. Pont ilyet használt Rebekah-n is. A terv az, hogy Marcel elmegy Mikaelsonékhoz, a barátságukat kihasználva bejut, aztán szíven szúrja Elijah-t ezzel a spéci karóval. A Strix kiszabadítja Tristant, az öltönyöst bebörtönzik, Marcel pedig bizonyítja a hűségét. Ha viszont elbukik, meghal. Egyszerű a képlet!

vlcsnap-2017-01-28-15h18m33s127.png

Hayley alaposan megcsócsálja Tristant, aki cserébe nem rest beígérni a lánynak egy nagyon csúnya halált… Elijah a koordinátákat kéri, de a gróf tisztában van a helyzetével: amint elmondja, amit tud, megölik. De ha nem mondja, nos, az sem lesz kellemes. Tristan megmakacsolja magát, és hallgat, és várja, hogy a Strix kiszabadítsa.

Mary nagyi érkezik, de csak Freyát és az alvó kislányt találja. A rövid bemutatkozást követően kiderül, hogy Anyuci odaát van, családi ügyben. Mary húzza a száját, hogy Elijah megint bekavart… Azért biztos, ami ziher, Freya felhívja Hayley-t, aki indul is haza. Rendes ősi végre rákérdez, hogy mi ez a vihar a paradicsomban, mire kiderül, hogy Jack még mindig a mocsárban duzzog, Hayley pedig nem állította meg, és nem is ment utána, leginkább azért, mert tudta, hogy Elijah-nak szüksége lehet rá. Az ősinek azért picit repes a szíve a hallottaktól, de örömét udvariasság mögé rejti, és hazaküldi Hayley-t.

vlcsnap-2017-01-28-13h14m18s74.png

Klaus és Lucien a zajos téren korzóznak. Lucien szünet nélkül locsog, ami egyre inkább idegesíti az ősit, főleg, amikor felhozza a nagy dilemmát: nem ölheti meg Aurorát, mert nála van az infó, és bár Camit ma megmentheti, mi lesz holnap, vagy holnapután? Ráadásul az egykori szolgafiú nem érti, mire ez a nagy érdeklődés Cami iránt. Klaus tömören azt feleli, bízik a lányban, és ez nem sok emberről mondható el az életében.

vlcsnap-2017-01-28-13h17m45s70.png

A grófkisasszony remekül mulat azon, hogy Cami mi mindennel tömte Klaus fejét – és rákérdez, hogy féltékeny-e rá? Hát, nincs romantikus kapcsolatuk, de törődik a pasival, aki több annál, mint amit mutat. Aztán Aurora agyalni kezd azon, hogy Cami miként láthatja az ősiben a jót, amikor Klaus annyi rosszat tett már vele, igézéstől a manipulációig… Mintha saját magának próbálná bemagyarázni, hogy a szöszi csak egy törékeny kis ember, akit Klaus csak használ, ha kell, de igazán nem törődik vele. Na, akkor most ki is a féltékeny? Cami észreveszi a rést a pajzson, ezért ütni kezdi a vasat: benne Klaus az elméjét kedveli, és bár Aurora sok minden, ami ő nem, de az elméje már sérült, és ezért aggódik, hogy Klaus már nem szereti őt… Bingó!!! A csapos kap egy átszállót jutalmul. Aurora aztán új témába kezd, immár Cami legmélyebb, legsötétebb titkára kíváncsi – és, ha bármit is elhallgat, nem fog addig élni, míg Klaus ideér…

vlcsnap-2017-01-28-13h24m47s205.png

Klaus végre nyomra bukkan: megtalálja a Caminek festett képet, amit nemrég ajándékba adott neki. A keret hátuljára van erősítve a következő nyom, mellyel Aurora templomba hívja. Lucien gúnyos megjegyzéseket tesz, Klaus viszont már tudja, merre induljon. Lucien arról győzködi teremtőjét, hogy ne a kenyérmorzsákat kövessék, hanem inkább készítsenek tervet. Leginkább hagyni kellene Camit meghalni, és akkor az ősi minden sebezhetősége és titka is vele halna. Klaus nem felel, csak kitöri a vámpír nyakát, hogy szabaduljon, és mehessen a dolgára.

vlcsnap-2017-01-28-13h28m36s205.png

Freya varázsol, és arra jut, hogy Tristan már elég gyenge – ellenben még mindig nem hajlandó beszélni. Elijah belengeti a láncfűrészt, aztán hirtelen belép a gróf elméjébe, ahol képeket lát: Tristan és Aurora kardozik, Elijah és Hayley a bálon, egy táblázat görög nevekkel, köztük egy bizonyos CEPHEUS. Koordináta viszont sehol, Tristan pedig ellenáll. Az ősi rákérdez, hogy mit rejt a név, de befut Marcel azzal, hogy egy sokkal nagyobb gond akadt, és sürgősen beszélnie kell az öltönyössel: a Strix nevében jött, és nem megy el Tristan nélkül.

vlcsnap-2017-01-28-13h34m20s52.png

Elijah dölyfösen közli, hogy tudja kezelni a Strixet. Ja, ahogy Tristant is, aki farkasméreg-túladagolást kapott, mégse lehet belőle kihúzni semmit – és aki, ha meghal, végleg elveszíthetik Rebekah-t. Úgyhogy Marcel cselt javasol: tegyenek úgy, mintha ő megszöktette volna Tristant, ezzel közelebb kerülhet a Strixhez, akik így talán nem tarolják le a Negyedet. Elijah azonban nem hagyja jóvá a tervet.

Mary Hayley-t győzködi: Jack a mocsárban van, whiskyt iszik, fát vág, nyilakkal lövöldöz, és gőze sincs, hogyan tovább. Na persze, hiszen Hayley maga sem tudja… Beszélniük kellene! Anyuci viszont azt mantrázza, hogy bármi is történt, a Mikaelsonok a családja, és egyben Hope családja. Na, igen, de immár Jack is az, és a pasinak most szüksége van rá!

vlcsnap-2017-01-28-13h40m45s61.png

Tristan keresi a közös pontot Freyával, és mindkettejük életében talál egy hugit, akit szeretnek. Úgy fest, a gróf az idősebb Mikaelson-lány sztoriját is ismeri, és ellene akarja fordítani azt, hogy annyi kutatással töltött év után „csak” áruló fenevadakat talált… Freya röviden felel: ők a családom, ők a véreim. És vajon Finnt miért nem szereti ennyire? Ó, igen, Tristan ismerte Finnt, aki a legnemesebb volt a tesók közül, és aki tisztességesnek tartotta a grófot… de ha a lány nem hiszi, kérdezze meg őt magát! Touché! Merthogy Finn még mindig Freya nyakláncában van…

vlcsnap-2017-01-28-13h55m05s215.png

Cami, Aurora halálos fenyegetésének árnyékában meséli, hogy harmadéves korában a szobatársa randizott egy fickóval, aki megverte – a csaj pedig nem jelentette, mert túlságosan félt. Cami dühös volt, hogy a pasi megússza, és amikor meglátta őt egy kocsmában, felment a pumpa: a képébe vágott egy sörösüveget, majd ledöntötte a lábáról, és a fejét elkezdte a padlóba verni… aztán letartóztatták. Aurora megbűvölten hallgatja a sztorit, és arra következtet, hogy a szöszi nem a tettét szégyelli, hanem azt, hogy élvezte a dolgot. És azért tanul pszichológiát, hogy megértse a saját sötét ösztöneit – így már egyértelmű, hogy miért is kedveli őt Klaus ennyire.

vlcsnap-2017-01-28-14h08m18s216.png

Ekkor behívja az ősit, és közli, hogy ez itt egy közbelépés. Az örök szerelmük érdekében le kell győzniük néhány akadályt: prófécia, Tristan fogsága, Elijah befolyása; DE osztozni ő nem hajlandó! Klaus próbálja elhitetni, hogy Cami semmit sem jelent neki, Aurora viszont átlát rajta, és még egy szerelmi vallomás sem tántorítja el attól, hogy ki akarja nyírni a csaposlányt. Így az ősi taktikát vált, lealacsonyítónak nevezi a helyzetet, mondván a két csaj nem is ugyanabban a ligában játszik. Erre Aurora elkezd pszichologizálni, és arra jut, hogy Klaus vonzalma azon a hazugságon alapszik, hogy Cami tiszta, jó, értékektől papol, pedig aztán sötétség lakik benne. Mi másért is vonzódna Klaushoz? Végkövetkeztetés: Aurora nem tökéletes, de legalább nem hamis, Cami viszont csak illúzió. Nevezett úgy dönt, hogy meglovagolja a hullámot, és bevallja, hogy Aurorának igaza van – aztán egy hirtelen mozdulattal hátrafejel, és ezzel kizökkenti a vámpírt. Cami elájul, Klaus pedig felkapja a grófkisasszonyt, és már viszi is.

vlcsnap-2017-01-28-14h09m36s209.png

Marcel tovább próbálkozik Elijah-nál, de az ősi teljesen elzárkózik, és inkább azt ajánlja, hogy menjen vissza a Strixhez, mielőtt még árulásnak tekintené az ittlétét. Hááát, ami azt illeti, Marcel már érkezése előtt elárulta… Azzal jön is egy csapat Strix-színekben versenyző vérszívó, akik Tristan kiszabadítását célozták meg. Freya egyet kiüt, de Ayát már nem sikerül – a vámpír hasba szúrja egy késsel. Marcel és Elijah összeverekednek az udvaron, és mikor a főni padlót fog, mindenki más is az ősire veti magát. Odaát Hayley felfigyel a bunyó zajaira, és Mary intése ellenére egy ugrással máris a szomszédban van, a harc kellős közepén. Ahol, legnagyobb döbbenetére Marcel egyszercsak hátulról leszúrja Elijah-t. A többi vámpír Hayley-re ront, ketten sarokba is szorítják, és már éppen végeznének vele, amikor Marcel kikapja a szívüket. Anyuci meg csak kamillázik, hogy WTF????

vlcsnap-2017-01-28-14h14m01s50.png

vlcsnap-2017-01-28-14h15m27s151.png

Freya haldoklik, Aya felsegíti Tristant. Marcel jön, hogy ideje elhúzni a vérbe, merthogy a gróf kvázi harcképtelen, Elijah felmentőserege pedig érkezik (???). Miután azok ketten leléptek, Marcel ad Freyának a véréből, és üzenetet küld Elijah-nak, aki tuti zabos lesz, ha magához tér, szóval nem árt majd emlékeztetni rá, hogy kik a barátai…

Gonosz ősi alaposan megrángatja Aurorát, aki még mindig nem érti, mire ez a felhajtás, és elég rossz taktikát választ azzal, hogy saját magát fényezi, míg Camit becsmérli. Klausnak elege lesz, és „szakít”, a lány viszont nem hisz a fülének, hiszen őket egymásnak teremtették, és Klaus egyszer még megköszöni neki, hogy eltette a csaposlányt az útból… Az ősi erre bekeményít, de nem öli meg Aurorát – még. Előbb szenvedni fog, és amikor végez, a lánynak már nem a szerelem, hanem a rettegés fog róla eszébe jutni. Ekkor belenéz a kábé sokkot kapott Aurora fejébe, és megtalálja a keresett koordinátát, amit vigyorogva konstatál. A lány ledöbben az erőszakon, és sírásra görbülő szájjal még mindig a szerelmét bizonygatja…

vlcsnap-2017-01-28-14h21m08s240.png

Odabent Cami magához tér, és iszonyúan fáj a feje. De lesz ez még rosszabb is, mert a jelöltek felébrednek, és pontosan tudják, hogy a túléléshez vért kell inniuk – kontrolljuk meg még nem igazán van… Cami próbál beszéddel hatni az átváltozókra, hogy időt nyerjen, aztán a kezébe akad egy seprű, amit kettétör, és hevenyészett fegyverként tart maga elé. Nem sokáig sikerül, de szerencsére az egyik rátámadó pasas rázuhan a „karóra”, ugyanakkor viszont a lányra is, aki így nem tud se mozdulni, se menekülni a többiek elől. Klaus meghallja a segélykiáltását, és úgy fest, Cami megmentése jelenleg fontosabb számára, mint Aurora kínzása. Azonnal kiiktatja a másik támadót, majd felsegíti, és magához öleli a vérző lányt.

vlcsnap-2017-01-28-14h23m18s10.png

Freya a spéci karót vizsgálgatja, amit fekete mágia itat át, és elég erős ahhoz, hogy elbánjon egy ősivel. Elijah Marcel köpönyegforgatásán lamentál, de Hayley szerint a főni az ő oldalukon áll. Felhasználhatta volna a karót, nem tette, plusz megmentette őt, és meggyógyította Freyát. Az öltönyösnél viszont félig üres a pohár: Tristan kiszabadult, Bex elveszett. Klaus véres portréját nézegetve beugrik egy újabb kép a jóslatból – nem jó jel!

vlcsnap-2017-01-28-14h29m59s163.png

Tristan Marcelnél lábadozik, kap egy kis Klaus-vért a farkasharapásra. Aya szerint ideje indulni, a házigazdát pedig faképnél hagyná, de ezt már Marcel sem hagyja szó nélkül, mert ennél azért többet várt: háborút indított az ősiek ellen, úgyhogy most vadászni fognak rá – ő bizonyította a hűségét, ideje, hogy a Strix is bizonyítson felé! Ha nem, akkor talán nem játszik velük többet. Aya rögvest nyomná a sablon-elutasítószöveget, de Tristan a főninek ad igazat. Kiérdemelte, hogy köztük legyen, úgyhogy velük mehet.

vlcsnap-2017-01-28-14h33m28s198.png

Mary lead egy litániát Hayley-nek arról, hogy nem kellene az ősiekért kockáztatnia az életét – ők ezer évesek, ő huszonéves, ráadásul kisbabája van. Anyuci viszont végre tisztán lát: akik fontosak neki, azokért harcol, és ha Jack szereti őt, akkor ő is ugyanezt kell, hogy tegye. Igen, a férfinak időre van szüksége, de ha végre beszélgetni akar, akkor jöjjön haza!

Elijah üzenetet kap Marceltől – sikerült kideríteni, mi az a Cepheus, és akad még néhány bennfentes infó is a tarsolyában. Cepheus a Strix egyik teherfuvarra szakosodott repülőjének a neve, és az útinapló szerint hugi eltűnésének éjjelén a gép Marrákesből Miamiba tartott. Tehát megvan az útvonal, és ahol metszi az Aurorából kiszedett szélességi fokot, hát ott lesz Rebekah. És, ha megvan Bex, a gróféknak volt-nincs előnyük… Klaus csak annyit kér, hogy bátyja hagyja meg neki Aurorát.

vlcsnap-2017-01-28-14h42m02s247.png

vlcsnap-2017-01-28-14h44m58s207.png

Aki amúgy magába roskadva ücsörög egy padon. Lucien jön vigasztalni, de a lány zokogni kezd. Aztán szótlanul, egymás mellett ülve bámulnak a semmibe…

Klaus megkéri a homlokát jegelő Camit, hogy maradjon náluk éjszakára, mert így meg tudja védeni. Oké. Az ősi már éppen töredelmesen vallana, amikor Cami közli, hogy ami történt, az nem Klaus hibája volt – de arra azért rákérdez, hogy mennyit hallott a „szörnyű titokból”. Mindent. És már meg is igézett néhány embert, hogy öljék meg a fickót… Persze csak viccel, noha lehet másként is! Hát, nem, Cami nem akarja, hogy bárkit is megöljenek miatta. Megint úgy néznek egymásra, és persze megint nincs csók. Cami elfárad – volt néhány szar napja mostanság – úgyhogy ideje pihenni. Klaus betakargatja, és megbűvölten nézi, ahogy elalszik.

vlcsnap-2017-01-28-14h57m03s36.png

vlcsnap-2017-01-28-14h57m58s66.png

A harangtoronyban Freya varázsol, megpróbálja előhívni a nyakláncából Finnt. Úgy fest, Tristan sikeresen bogarat ültetett a fülébe…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása