Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 5x11 – Kulcs-mozzanat

2017. február 02. 10:00 - Kapitánylány

„Egyetlen térkép sem jelöli, így van ez az igaz helyekkel.” – Moby-Dick

A csapat az 5 kulcs által kiadott térképrészletet veti össze a modern kori térképpel, az már meg van, hogy a Fekete-erdőről van szó, de a „kincs” pontos helye nincs meg. Mindenki tippelget, hamar a templomokra terelődik a szó, de csak egyen van kereszt, ami inkább x-nek minősül, a keresett hely pedig Wolfach közelében van. Hirtelen mindenki izgatott lesz, Monroe önként jelentkezik, hisz ő beszél németül, de mivel a Fekete Karom megfigyeli őket, ezért hamis papírokra lesz szükségük, Rosalee majd elintézi.

01.jpg

Sean és Rachel késő esti találkozót tart kihalt parkolóban, a százados egy pendrive-ot ad át a nőnek, a polgármesterjelölt ellen vannak rajta terhelő bizonyítékok (kokain vásárlás). Sean azzal takarózik, hogy az igazságnak ki kell derülnie, míg Rachel szerint az ne menjen politikusnak, akinek takargatnivalója van. A nő ekkor témát vált, szóval még nem álmos, szívesen összebújna a századossal.

02.jpg

Nick Adalind-nak készül elmondani, hogy hova készül, a nőnek már a kulcsok miatt is rossz érzése van, halál lengi körül az egész mende-mondát. Nick ekkor közli, hogy hova fognak menni Monroe-val, Adalind erre teljesen kiakad, nagyon félti a férfit. A nő szeretné az elutazás előtt elmondani Nick-nek, hogy mit érez iránta, egy csók után megvallja a szerelmét, nem bánja, hogy helytelen ez az egész. A férfi sem ellenkezik, immáron mindenki saját valójában kerül az ágyba. (Sajnos a nők igényeit helyezik előtérbe, ezért nem tudok jó képet lőni Adalind-ról.)

03-1.jpg

03-2.jpg

Marwan-t, a bérgyilkost sehol sem találják, egyik kamera se szúrta ki eddig, Trubel-ből ekkor kibuggyan: talán Eve a célpont? Egy kosárlabdapálya mellett bukkan fel Marwan, egy találkozóra érkezett egy közeli épületbe, Lucien és Stephan Barinov várja. Marwan a bérgyilkossághoz szükséges fegyvert akarja átvenni, de előtte ki akarja próbálni, átváltozik Uhranuti (farsziul: اورانوتی) keveréklénnyé, majd simán kilövi távolról a kosárlabdát.

04.jpg

Nick reggel - átölelve az alvó Adalind-ot - visszaemlékezik arra a harcukra, amikor a Grimm erejét kihasználva elvette a boszorkányszörny erejét. A nő ekkor ébred fel, kicsit kínos a helyzet, hihetetlen még mindig számukra ez a helyzet. Trubel csörög, meg akarja mutatni a papírokat Marwan-ról, segítség kellene a Hadrianus Falának. Nick átnézi a papírokat, de sokat foglalkozni nem tud vele, mert Rosalee is felhívja, meg vannak a hamis útlevelek, és le van foglalva a repülőjegyük is. Nick ígéretet tesz, hogy kiadják a körözést a bérgyilkos ellen. A százados meghallgatja az infókat, majd engedélyt ad a körözésre, azonban ha meg van, akkor jelentik, és csak követhetik. Nick engedélyt kér Renard-tól a pár napos szabadságára, de nem közli, hova és főként miért nem fog dolgozni. Elbúcsúzik a többiektől is, rájuk hagyja Portland bűnözőit.

05.jpg

Nick a hődben elbúcsúzik Kelly-től és Adalind-tól, majd elindul felvenni Monroe-t. Rosalee közben kiderítette, hogy számukra 3 templom felel meg, mivel azok katolikusak. A házaspár is elbúcsúzik, ideje indulniuk.

06-1.jpg

06-2.jpg

Marwan a Dixon-kampány helyszínét méri fel, már ki is szemeli megfelelő pozíciót az orvlövészetre. Egy közeli büfékocsinál áll meg, mellette két kerékpáros rendőr gurul el. Fogel felismeri Marwan-t, kiadja, hogy Ricci jelentse be az esetet, addig ő követni kezdi a gyanúsítottat. Wu azonnal értesíti Hank-et, hogy járőrök a parkban kiszúrták a bérgyilkost. Fogel kitartóan követi Marwan-t, akinek végül sikerül meglépnie előle. Fogel persze bemegy egy épületbe, amelyről azt feltételezi, hogy odabújt a férfi, azonban ez csapda, Marwan hátulról támad a rendőrre.

07.jpg

A Hadrianus Fala is megkapja az infót az észlelésről és a támadásról is, kiderül, hogy nem halt meg a járőr, csak megsérült. Meisner kéri azonnal a kamerák felvételeit, ki kell deríteniük mi a célja Marwan-nak. Hank és Wu is megérkezik a helyszínre, de sokat nem tudnak meg Ricci-től, aki siet is be a kórházba a társához.

Rachel a Dixon-kampány helyszínén intézkedik, Renard érkezik meg, ő fogja felkonferálni Andrew-t. Rachel elégedett, a kipattant botrány miatt 4 %-kal növekedett a népszerűségük. Renard ekkor kap hírt a támadásról, kiadja az utasítást Marwan elfogására.

Marwan feldúltan érkezik Lucien-hez, nem érti honnan tudnak róla! Marwan el akarja halasztani a gyilkosságot, de Lucien nem engedélyezi, most kell cselekedniük, majd megmutatja a célpontot, Renard az!

08.jpg

Nick és Monroe megérkezett Németországba, a dúvad ifjúságának emlékeit idézi fel, sokat jártak a családjával a Fekete-erdőbe vadászni erre-arra. Monroe elmereng azon, hogy vajon mi lehet az, amit ennyire elrejtettek, vajon ma is értékes dolog lesz? Nick ekkor egy huszárvágással témát vált, kinyögi, hogy lefeküdt Adalind-dal, a gyermeke anyjával. Monroe rákérdez arra, hogy Nick szerelmes-e, de erre a Grimm nem tud mit mondani. Ekkor érkeznek meg a legöregebb templomhoz, rögtön be is mennek, ahol rá is ijesztenek egy süket sekrestyésre, aki ijedtében Ungeziefer Greifer (saját fordításomban féregfogó) keveréklénnyé változik át, majd „ein Grimm” kiáltozással kimenekül. Eickholt pap érkezik meg, kedvesen érdeklődik, hogy mit keresnek itt amerikai turisták. A srácok Wolfach régi templomait derítik fel, a pap rögtön közli is, hogy ezt a templomot 1594-ben építették. Ez rossz hír, rá is kérdeznek, hogy régebbi nincs-e, de a pap szerint keresztes háborúk idejében épült templom nincs a környéken. A srácok kivonulnak az autóba ötletelni, végül arra a következésre jutnak, hogy nem templomot kell keresni, hanem az x helyét, vagyis a településtől messzebb van a helyszín, irány ásót és lámpát venni. Eickholt és a fiú néz utánuk, a fiú azon aggódik, hogy a Grimm meg akarja ölni őket, a pap átváltozik dúvaddá.

09-1.jpg

09-2.jpg

Marwan átalakulásra készül, befesti a haját szőkére, majd a szakállától is megszabadul. Kerékpárral érkezik meg a korábban kiszemelt épülethez, ahol megtámadja annak a lakásnak a tulaját, ahonnan lőni készül. Hank és Wu az őrsön ötletel, nem értik mit keresett ott Marwan, hiszen ő politikai zavargásokon szokott felbukkanni. Hank-nek ekkor esik le, hogy Andrew Dixon-nak van rendezvénye a parkban, talán ott lesz a célpont! Hívná is a századost a hírrel, de a mobilja ki van kapcsolva, irány a park. Marwan készíti össze a fegyverét, közben Dixon is megérkezik. A bázison Eve kiszúrja a kiszőkült Marwan-t, ideje kideríteni mi vagy ki a célpont.

10.jpg

Trubel kideríti, hogy a környéken egy gyűlés van, Eve indul is, Meisner kiadja az utasítást: élve kell nekik Marwan. Trubel is indulna, de Meisner megállítja, új feladatot kap Chile-ben. Hank és Wu a helyszínen bomba után kutakodnak, Renard ki is szúrja őket. Ekkor lövés dördül el, Dixon a földre zuhan, ő volt az orvlövész valódi célpontja!

11.jpg

Eickholt egy kisebb csapatot hív össze a Grimm megkeresésére, majd megölésére. Nick és Monroe megérkezik a célpont közelébe autóval, de 4 km-t gyalogolniuk kell a domb tetejéig. Monroe útközben német parasztháborúról mesél, Nick nem túl lelkes, végül leállítja a dúvadat. Végre odaérnek a célhoz, ahol különös formában elrendezett köveket találnak. Elkezdenek az egyik különös kőnél ásni, miközben a távolban az autójuknál megjelenik Eickholt és csapata. Kiderül, hogy Monroe egy alapkövet kezdett el kiásni, amelynek eredményeként a meglazuló föld beszakad alattuk.

12.jpg

A következő rész lesz a 100.!

Címkék: grimm
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2017.02.02. 15:04:43

Sajnos! :-)
Éljen a 99! Köszi a hogyvoltot! Vajon mit fognak találni? :-)

2017.02.02. 17:52:11

"(Sajnos a nők igényeit helyezik előtérbe, ezért nem tudok jó képet lőni Adalind-ról.) Képzelem, mennyire sajnálhatod, kb mint én ;)
Jó kis rész vót, jöhet a 100.!

Gabba 2017.02.03. 18:25:58

Most már mindegyik rész wtf, nagyon bírom.
Adalind gyönyörű, a kis Kelly cuki golyófejű, és Nick se néz ki rosszul.
Julis csak akciók alkalmából vesz fel hülye parókákat?

Van itt a blogon egy másik soriról hogyvolt, ahol szintén beszakad a föld a főszereplő alatt.... melyik is az.... itt van a nyelvemen.... :)

Pácsó Ármándó 2017.02.03. 19:20:55

@Gabba: Nem valami Rejtő regényből rémlik? :-)

Gabba 2017.02.03. 21:19:08

@Pácsó Ármándó: hah, ez most hogy jutott eszedbe?
(tudom, hogy tudod :)

Pácsó Ármándó 2017.02.03. 21:41:51

@Gabba: Az Öreg Banya titka, nem? :-)
A RaGtárról jutott eszembe :-)

Gabba 2017.02.03. 21:52:24

@Pácsó Ármándó: miért pont Rejtő jutott az eszedbe? arra lettem volna kíváncsi :)

Amúgy nem az öreg bányára gondoltam, sztem ott nem szakadt be senki alatt a föld

Pácsó Ármándó 2017.02.03. 22:09:25

@Gabba: Mert a kedvenced! :-))
De, biztos hogy valamelyik gyerek vagy az öccse beleesett egy likba! :-)
Ha mégsem, akkor nemtom :-)

Gabba 2017.02.03. 22:19:12

@Pácsó Ármándó: két pesti csávó a berekben, de többet nem árulhatok el

amúgy meg ne offoljunk itt tovább, ez nem Onedin poszt, Kapitánylány szétcsap köztünk, aztán mehetünk a Könyvtárba :))

Pácsó Ármándó 2017.02.03. 22:27:05

@Gabba: Ja, tényleg! De rég is volt már :-)

Szóval visszakanyarodva a hogyvolthoz, tök jó volt, hogy farsziul is kiírtad az Uhranuti nevét kedves Nau! :-) Nem mintha bárki is ellenőrizni tudná :-))

Gabba 2017.02.03. 23:16:27

@Pácsó Ármándó: én azért urduul is elolvasnám, hisz pl. P. Boborján is tud azon a nyelven :)

2017.02.04. 08:52:01

@Gabba: szemérmetlen önreklámozó vagy, pistám!!! <3

Gabba 2017.02.04. 10:22:51

@Biriksz_Krokiksz!: de azért behozol egy szál foghajmás kolbászt a spejzból, margit?
vághatsz magadnak is belőle egy katonát :))

Pácsó Ármándó 2017.02.04. 10:24:03

@Gabba: Kolbászbó katonát?? Nooormális??? :-)))

2017.02.04. 10:28:54

@Gabba: mán behoztam, disznótoros lesz a mai ebéd!

@Pácsó Ármándó: most mért, ki mondta, h csak kerítést szabad kolbiból?

Gabba 2017.02.04. 11:23:27

@Biriksz_Krokiksz!: @Pácsó Ármándó:
annak idején a néphadseregben volt ez duma, szalonnázás közbeni kérésre:
- Adj egy katonát!
- Lőj egyet magadnak!
süti beállítások módosítása